Менопауза. Остеопороза | лекарство за остеопороза PROLIA

Напиши отговор
 • RE: лекарство за остеопороза PROLIA
  от Доц. д-р Цончев, дм | 27.03.2020 14:12

  Link " изискванията на НЗОК при лечение на конкретно заболяване със съответния лекарствен продукт в извънболничната помощ може да се намери на сайта на НЗОК, линк „Лекарства“, подлинк „За договорните партньори на НЗОК“ >> „Изпълнители на медицинска/дентална помощ“ >> „Заболявания по специалности“ >> „Изисквания на НЗОК при лечение на остеопороза в извънболничната помощ“ – в сила от 1 февруари 2015 година. За информация може да се обърнете към наблюдаващия Ви лекар специалист, който е назначил терапията" - това е отговор на НЗОК Така че протокола няма да е от личния лекар, подозирам че трябва да е от болницата където е проведено лечението, но ще трябва да се издаде от ЛКК. Освен това може да се пита и в частно ЛКК дали не може да изддаде такова нещо
 • RE: лекарство за остеопороза PROLIA
  от anastasiy | 27.03.2020 11:46

  Здравейте, след установяване на 2 счупени прешлена на майка ми и беше "изписано" въпросната инжекция. Тя е с напреднал лупус и васкулит. Проблема е че няма реално написана рецепта за него а просто написано в епикризата от последното и лечение в болница. От тогава ревматолога обяснява че трябва личния лекар да го изпише (изписвало се с протокол тя не пишела протоколи от 10 години) личния лекар казва че няма право да го изпише да се обърнем към ревматолог. И така вече един месец. Моля някой да ми каже кой трябва да го изпише и може ли да се направи нещо ако никой не поема отговорност. Дори не държа да е с протокол просто искам да подсигуря тази инжекция за да може да се възстанови по-бързо Предварително благодаря
 • Re: лекарство за остеопороза PROLIA
  от Доц. д-р Цончев, дм | 14.07.2014 19:17

  Аз лично никога не съм приемал 1 към едно резултатите от това изследване. Слушайте ендокринолога и изпълнявайте каквото ви е предписал.
 • Re: лекарство за остеопороза PROLIA
  от jerrymaguire | 10.07.2014 20:20

  Въпросът е попогрешка задаен като сигнал. Моля д-р Цончев да отговори mirena_vk@abv.bg на 31 Яну 2014, 18:47 ЗДРАВЕЙТЕ Д-Р ЦОНЧЕВ Преди една година си направих изследване за костна плътност и имах резултат -1.8 т-скоре ,сега като направих отново се оказа че резултат вече е -2.8 като най висок е резултата на прешлен l4.Възможно ли е за една година толкова драстично да намалее костната плътност при условие че през студените месеци приемах витамин д./на прешлен l4 изменението е от -2.7 на -4/ Посетих ендокринолог който ми изписа за лечение пролиа,ама като прочетох страничните действия на този препарат не знаех как да постъпя.Реших да се посъветвам и с друг лекар /ревматолог/ който пък ми назначи лечение с неокалцин,Сега пък като чета за него разбрах че вече не се препоръчва за лечение на остеопороза.Толкова съм объркана и не зная какво да предприема .Възможно ли е да има грешка и при извършеното изследване на костна плътност.На всичкото отгоре и от нова година съм със силни болки в кръста които вече не знам как да лекувам.Никой не ми дава отговор на какво се дължат и дали е възможно да са от остеопорозата.На 54 години съм.
 • Re: лекарство за остеопороза PROLIA
  от Доц. д-р Цончев, дм | 18.01.2013 16:50

  Да. Условията са доста ограничени....
  Oтговор: НЗОК ще реимбурсира частично някои от скъпите медикаменти за лечение на остеопорозата, но само на жените, които имат ранно настъпил климакс преди 40-годишна възраст поради операция на яйчните и др. Но медикаментите за пациентите с напреднал стадий на заболяването, които правят фрактури и лечението при тях е най-наложително и интензивно, не се реимбурсира.
  Link
 • Re: лекарство за остеопороза PROLIA
  от maria | 17.01.2013 13:07

  Здравейте, д-р Цончев ! Съпругът ми е с диагноза остеопороза. Изписаха му "пролиа"- инж.разтвор - 60 мл. и които да си бие на всеки 6 месеца. Ревматоложката му го изписа, като се обадила на аптекарка и и доставиха инжекциата след 4-5 часа. Той отишъл след това при нея, била му инжек-циата и му поискала 520 лв., като му казала, че за мъжете няма намаление , т.е. медикамента не се поема от Здравната каса, а се поема от Здравната каса само при жените, които са в менопауза. Вярно ли е това? Макар , че мога да попитам личния си лекар. Моля да ми отговорите .
 • Re: лекарство за остеопороза PROLIA
  от Доц. д-р Цончев, дм | 21.05.2012 17:16

  От какво по-точно ви хвана страх?
 • лекарство за остеопороза PROLIA
  от balzena | 20.05.2012 17:37

  Здравейте,на 43 години съм и съм остеопороза.Изписаха ми лекарството"PROLIA".Моля,някой знае ли повече за медикамента.Аз,в чуждите форуми прочетох някой неща.Хвана ме страх и съобщих на лекуващата лекарка,че няма да си го поставя.За сведение лекарството се поема част от здравната каса и цената му е 286лв.по здр.каса.Аз съм 100%нетрудоспособност.С много заболявания.

Напиши отговор