Менопауза. Остеопороза | КЛИМОНОРМ

Напиши отговор
 • Re: КЛИМОНОРМ
  от Виктория Иванова Стефанова-Петкова | 27.02.2012 15:21

  Имам хормонални проблеми и взимам ХЗТ от 2006 г. Сега съм на 42 г и от един месец взимам климонорм. Лекувам се при д-р Дуковски, мога да го препоръчам като много добър специалист гинеколог-ендокринолог. Взимах и по негова препоръка три-регол, но го спряха от производство. С климонорма ми спря обилното кръвотечение, от което ми падна и хемоглобинът. Препоръчвам го на много жени този специалист, тъй като той е много добър лекар и много правилни диагнози поставя. Телефонът му е 868 72 27. Клиниката му е в Студентски град и работи всеки понеделник и четвъртък между 14.00 и 18.00 ч. Желая успех. С тези лекарства, които ми ги е предписвал досега имам редовен месечен цикъл и се чувствам добре. Когато отидох при него, бях 36-годишна и нямах мензис. Той ме оправи
 • Re: КЛИМОНОРМ
  от swetlana ivanova | 06.11.2011 15:14

  Здравейте! Искам да попитам имате ли отзиви за това лекарство? На мен ми го предписаха, макар че имам киста на яйчника. Когато прочетох листовката ми настръхна косата - има много странични действия. Досега не съм имала сериозни гинекологични проблеми и съм много притеснена.
 • Re: КЛИМОНОРМ
  от Доц. д-р Цончев, дм | 05.05.2010 12:00

  Тази лигавица е отстранена при абразиото. Оргаметрила се дава с цел да предотврати нова хиперплазия, т.е. да се нормализира лигавицата. Пие се колкото прецени АГ специалиста, или съответно ендокринолога. Страничните ефекти не е задължителнода се проявят. Още е рано да се мисли за каквато и да е операция.
 • Re: КЛИМОНОРМ
  от ivelina70 | 03.05.2010 13:48

  На 13.04 2010г. ми бе направено пробно абразио заради продължително кръвотечение.Резултата беше жлезиста хиперплазия на ендометриума.Незнаех какво е но научих.Сега ми дадоха да пия оргаметрил в продължение на 3 месеца и ако нищо не се е променило отивам на операция.Лекарството е с много странични ефекти за което много ме е страх от тромбоза,диабет,холестерол,депресия и др.Въпроса ми е дали изобщо ще изчезне тази лигавица дето се е натрупала и всичко ще се върне по старому или тя остава но не се разраства повече?Цял живот ли ще го пия това лекарство да не говорим че си имам излишните килограми и НЕ ИСКАМ ОЩЕ? И ако се стигне до операция тя как ще се направи чрез рязане на ниско доло или генетално?
 • Re: КЛИМОНОРМ
  от Доц. д-р Цончев, дм | 27.01.2010 10:53

  Oтговор: Може ли причината за това натрупване да е примерно настинка или нервно напрежение.
  - не, обикновено е хормонална. По отношение на страничните възможни ефекти на препарата, който ви е изписан - повечето хормонални средства с естрогени и прогестерон ги имат същите. Наблюдавани са и са описани, аз лично в практиката си не съм имал случаи на подобен род усложнения. Ако имате съмнения по отношение на терапията е добре да се консултирате с ендокринолог. Мога да препоръчам такъв в София.
 • КЛИМОНОРМ
  от RUMJANA | 26.01.2010 20:20

  Моля за съвет,че съм много притеснена .Около 3 месеца нямах цикъл и се оказа че имам натрупване на лигавица и затова ми я отстраниха чрез кюретаж.Сега доктора ми изписа да пия климонорм но вече е 17 ден след манипулацията .Освен това в листовката пише че това лекарство влияе и не бива да се приема при разширени вени а аз имам и то доста разширени.Освен това пише че има странични ефекти -кървене не в цикъла и още ред други които се надявам да не ме засягат.Да оставим настрана това че способства за образуване на тумори и рак и т.н.Моля да ми каже някой дали след това отстраняване на тази натрупана лигавица е възможно тя пак да се появи и това лекарство предпазва ли от нейната поява.В епикризата ми пише КРЪВ,СЛУЗ И ОСКЪДНИ КЪСЧЕТА ЦЕРВИКАЛНА ЛИГАВИЦАС ПЛАКОКЛЕТЪЧНА МЕТАПЛАЗИЯ.ЦЕРВИКАЛНА ЛИГАВИЦА С МЕТАПЛАЗИЯ КОЯТО НА МЕСТА Е И ИНТРАЛАНДУЛАРНА.ЖЛЕЗИСТА ХИПЕРПЛАЗИЯ НА ЕНДОМЕТРИУМА НАМИРА СЕ И ФРАГМЕНТ И НА ОСТРОВЪРХ ПАПИЛОМ.ЕКТОПЕРВИКС.Да уточня само че преди това си ми беше всичко нормално и не съм имала аномалии.На 49 години съм но нямам никакв признаци за менопауза.Може ли причината за това натрупване да е примерно настинка или нервно напрежение.Благодаря Ви предварително!

Напиши отговор