Менопауза. Остеопороза | въпрос относно оскъдна менструация

Напиши отговор
 • Re: въпрос относно оскъдна менструация
  от анета | 27.10.2009 13:48

  Да, относно ехографа, споменах го май в началото. За да се види причината за състоянието ми, гинекологът ми направи ехография и пусна изследване за хормони. За щастие нямам кисти на яйчниците, но това не обяснява понижената им “работоспособност“ :) Накратко- при мен не се забелязва видим физиологичен проблем и това именно ме притеснява, понеже не знам каква би могла да бъде причината за почти липсващия цикъл. Може би затова и най-логичното обяснение е менопаузата? Ще попитам за Примолут нор 5. Благодаря, че сподели!
 • Re: въпрос относно оскъдна менструация
  от cveteto70 | 27.10.2009 07:25

  примолут-нор 5 така се казва лекарството се изписва за идване на менструацията и се пие от 16 ден.пие се сутрин и вечер но най- хубавото е че премахва кисти ако имате на яйчниците.пия го вече 2 месеца и съм доволна.след 3 месеца съм на контролен преглед.цената му е около 3 лева.бих го пила и по- дълго стига да знам че редовно ще ми идва менструацията.бих искала да ви питам ако е удобно гледани ли са ви на ехограф яйчниците.
 • Re: въпрос относно оскъдна менструация
  от анета | 27.10.2009 01:22

  До cveteto70 Не бих казала, че се чувствам успокоена, защото болестите и лошото здраве са нещо ужасно, независимо дали ние или някой друг страда от това. Но ви благодаря за съпричастността и куража :) Относно това лекарство-Примолут нор- забелязвате ли някакво подобрение след като сте го ползвали? Тъй като аз след Дуфастона определено нямах подобрение, дори по време на приема му се чувствах ужасно зле. Сега идеята на гинеколога ми е да започна да вземам и естроген, не само прогестерон (какъвто е Дуфастона) и да видиме дали нещо ще се промени. Но това не ми пречи да го попитам и за Вашето лекарство. Може да се окаже, че именно от него имам нужда :) Слънчево и ведро настроение!
 • Re: въпрос относно оскъдна менструация
  от cveteto70 | 26.10.2009 18:10

  аз например пия - примолут-нор но той трябва да ви бъде изписан от гинеколог.не бива да се отчайвате защото сте млада и ако това ще ви успокой аз съм в вашето положение откакто се помня. никога не ми е идвало без лекарства и също съм на 39 години.но това е най- малкия ми проблем защото имам и диабет а тази болест ме съсипва.
 • Re: въпрос относно оскъдна менструация
  от анета | 26.10.2009 12:01

  Работата е там, че всички тези изследвания ми бяха пуснати именно от лекар гинеколог-FSH, LH, TSH, T4, естрадиол, прогестерон, пролактин. Ехографията ми я направи той и съответно ми предписа да пия Duphaston. Консултирала съм се с още двама специалисти, но нищо конкретно като решение на проблема не чух,а от това цикълът ми изобщо не се подобрява . Затова и споделям във форума- аджаба намеря някоя сродна душа...Но вече ми бе заявено, именно от гинеколог, че навярно става дума за ранен климакс. Трябва ли да се примиря?
 • Re: въпрос относно оскъдна менструация
  от cveteto70 | 26.10.2009 07:06

  мисля че сте прекалено млада за да сте в критическата възраст.аз на ваше място бих отишла на гинеколог и той да пусне съответните изследвания.
 • въпрос относно оскъдна менструация
  от анета | 26.10.2009 03:40

  Здравейте! Аз пак подхващам темата за менопаузата въпреки многобройните публикации в този форум. Но тъй като и симптомите при мен са малко странни, реших да се допитам все пак, повече мнения по въпроса, повече шансове за намиране на решение. Става дума за следното. На 39 години съм, на 35 родих първото си и единствено дете с цезарово сечение (но не защото имаше усложненя, просто гинеколагът ми така реши), но малко след раждането започнах да имам проблеми с цикъла. Винаги е бил редовен и продължава да бъде такъв, но напоследък менструацията става все по оскъдна, а от една година имам кръвотечение само за по един ден, при това просто символично. Правих пълни хормонални изследвания-казаха ми, че стойностите били в граници. През м. юли отново ходих на преглед, понеже лекуващият ми лекар искаше да види дебелината на матката, ендометриума, яйчниците...Оказа се, че и там всичко е наред. Въпреки това ми беше изписан Duphaston, пих го 3 цикъла, но подобрение не настъпи. Въпросът ми е дали може да съм навлязла в менопауза вече? Държа да споделя, че със съпруга ми сме разделени и не водя полов живот вече от година, а и преди това не мога да се похваля, че е бил особено активен. Дали това би могло да има връзка с проблема ми? Или, защото ситуацията около раздялата се отрази на психологичното ми състояние, възможно ли е стресът да доведе до подобни смущения? Да, много съм нервна, настроението ми се променя много често, но топли вълни определено нямам. Много бих искала да чуя мнението ви по този въпрос, тъй като само мисълта че може вече да съм навлязла в менопауза на тази възраст, колкото и естествен процес за всяка жена да е, ме ужасява. Благодаря ви предварително!

Напиши отговор