Менопауза. Остеопороза | Търся мнение по въпроса с менопаузата и нейните симптоми.

Напиши отговор
 • Re: Търся мнение по въпроса с менопаузата и нейните симптоми.
  от zefirova | 11.06.2010 09:58

  Можете да облекчите състоянието си с билки и с хомеопатия. Добър билков състав е Меносан. Съдържа 7-8 билки, насочени към овладяване симптомите на менопаузата. Мензофит пък е аюрведичен препарат,богат билков състав - 20 билки - с много добър ефект при менопауза. Преди година в България идва един професор по аюрведа от Индия и го беше изписал на моя близка. Тогава го нямаше у нас и професорът и го изпращаше от Индия. За хомеопатично лечение посетете лекар-хомеопат, който ще определи какъв тип сте и според това ще ви назначи лечение.
 • Re: Търся мнение по въпроса с менопаузата и нейните симптоми.
  от vanina2 | 07.06.2010 17:27

  Здравейте,бих искала да се включа по темата,защото при мен май положението е същото.Преди около 5-6 мес.много ми закъсня,ходих на лекар в много добра клиника,та там доктора каза,че още съм млада за това,но майка ми беше на 33 год.когато вече имаше този проблем.Сега се сблъсквам с друга ситуация-на 21.05 ми свърши цикъла и на 31.05.пак ми дойде.Ходих при друга лекарка,тя попита за майка ми и аз казах,успокоението е че нямам миома,но лошото е че ще бъда като майка си.И аз като вас изчетох много по темата и реших,че най добре е да спазвам някаква диета така да се каже Много плодове и зеленчуци/това препоръчват и има логика,повече разходки на "зелено"и много внимание от близкия до вас човек за да не изпадате в депресии.Спорт също.Опитайте от тези неща-лично аз вече се чувствам много по-добре.Късмет!!! :)
 • Re: Търся мнение по въпроса с менопаузата и нейните симптоми.
  от Доц. д-р Цончев, дм | 06.11.2009 22:10

  Редно е такава преценка да се прави при периодични прегледи при АГ или ендокринолог.
 • Търся мнение по въпроса с менопаузата и нейните симптоми.
  от кратополи | 15.10.2009 13:30

  Имам въпроси свързани със симптомите при менопаузата. На 48 години съм и също навлязох в този етап от живота на жената. Изчетох доста материал, но бих искала да узная напрегнатите и болезнени гърди могат ли да се включат в симптоматиката на менопаузата. Регулярно си правя цитонамазка и изследвания при гинеколог, но не съм наясно колко често трябва да се правят.Освен топли и студени вълни, които изглежда са запазената марка на климакса, вечерно време (обикновено при лягане) получавам леко пърхане в гърдите. Не е болезнено, но е неприятно.Стомахът ми е вечно подут и ми създава дискомфорт. Новото ми състояние донякъде ме плаши, защото не съм свикнала с него, а принципно не обичам хленченето. Въпросът ми е има ли някакъв ествствен начин да си помогнем през този период и как да различаваме безобидните симптоми на климакса от по-сериозните болести?

Напиши отговор