Диабет | Диабет, високо кръвно, затлъстяване

Напиши отговор
 • Re: Диабет, високо кръвно, затлъстяване
  от д-р Цончев | 10.11.2014 16:39

  Би трябвало...
 • Re: Диабет, високо кръвно, затлъстяване
  от Милена Йорданова | 10.11.2014 14:49

  Добре е засега, прави и леки разходки, без да се натоварва. Дано да се закрепи.
 • Re: Диабет, високо кръвно, затлъстяване
  от д-р Цончев | 19.09.2014 16:53

  Често е необходим известен период от време докато кръвното "отреагира" на приложената терапия, а често е трудно да се повлияе, особено при хора с подобна неврологична патология.
 • Re: Диабет, високо кръвно, затлъстяване
  от Милена Йорданова | 18.09.2014 14:40

  Благодаря Ви за отговора, отварям темата със закъснение, тъй като в момента майка ми отново е в Нервно отделение и отново с кръвоизлив в мозъка за 4-ти път, на същото място, както преди. В лека форма е, говорът й още малко се засегна, но нещата вървят добре засега. Днес са й направили контролен скенер след 9 дни престой в легнало положение и лечение, довечера ще разбера резултата.
  Както и преди, така и сега в болницата - кръвното й сутрин е високо - вчера и днес 180/100, това е и вкъщи така, ВЪПРЕКИ многото лекарства. През деня се "нормализира" до към 140-150/80. Нощем не може да спи, през деня се одрямва постоянно. Дали има някаква връзка с неспането нощем и високото кръвно? Като стане сутрин /когато е вкъщи/ и се раздвижи, минава малко време и главата спира да я боли ... Ще видим и невролозите какво ще кажат, но моля и за Вашето мнение.
 • Re: Диабет, високо кръвно, затлъстяване
  от д-р Цончев | 09.09.2014 20:17

  Добре е да се направи една консултация с ендокринолог по отношение на диетата, но според описанието при такива хора и на фона на такива заболявания, както и поради имобилизацията и без да е налице преяждане е възможно да се увеличи теглото. Въпросът е дори и да се направи диета доколко е възможно тя да бъде спазвана, често и това е трудно...
 • Диабет, високо кръвно, затлъстяване
  от Милена Йорданова | 08.09.2014 15:58

  Здравейте, става дума за майка ми - 66 години, която е с диабет тип 2, на таблетки е, като поддържа кръвна захар между 6 и 8. С три хеморагични мозъчни инсулта е, като при втория претърпя операция на главата за премахване на съсирек. Високо кръвно - обикновено е 90 на 160, исхемична болест на сърцето. Пие много лекарства - Витоприл, Луцетам, Лимерал, Метфодиаб, Неуротоп, Тертензиф, Хлофазолин. Напоследък много напълня. Движението й е ограничено, тъй като има артритни болки, болки в ставите, ходи на ортопед и рентген - има сплескани прешлени и оттам болките. Не може да се движи много, но все пак с много мъки прави разходки и шета из къщи. Пие 1-2 пъти в седмицата Фурантрил. Естествено, че не се ограничава в яденето, може да яде по всяко време, което никак не е добре, от всичко по много. Като кажа, тя се засрамва и сякаш се обижда. Възможно ли е от диабета да има постоянни пристъпи на глад или е просто лакомия? Каква диета е най-подходяща за такива хора? Възможно ли е да отслабне изобщо при тези обстоятелства? През последната година напълня така повече - най вече в корема. В момента е около 110 кг вероятно. Миналата семица направи и тромбофлебит, та в момента пие Детралекс и Аспирин Протект. Моля за мнение - какъв е най-добрия режим хранителен като за нея? Благодаря.

Напиши отговор