Рак и ракови заболявания | Дебелочревен тубуловилозен аденом

Напиши отговор
 • RE: Дебелочревен тубуловилозен аденом
  от Доц. д-р Цончев, дм | 31.03.2020 18:57

  Това задължително се оперира. За парите - не мога да коментирам... ако нямат съответната операция по пътека ще трябва да се заплати. Всяка болница се договаря за различни пътеки с касата и често се получават такива неща...
 • RE: Дебелочревен тубуловилозен аденом
  от yellowsubmarine | 29.03.2020 18:24

  ... освен това има доста придружаващи заболявания, като прекаран лек инсулт и сърдечна недостатъчност, която е овладяна. Пие лекарства, които изрично изключват операция под пълна упойка. Освен това искат да се заплати сума, варираща между 800 и 1500 лв за да не й изкарат отвор опред и да дефекира в пликче.
 • Дебелочревен тубуловилозен аденом
  от yellowsubmarine | 29.03.2020 18:19

  Здравейте! Така се стекоха нещата, че баба ми (на 84 год) трябваше да живее сама известно време и й се наложило началото на март да посети сама СБАЛОЗ ЕООД София заради кървене от ануса по време на дефекация. Тя не може много да ми обясни какво са й правили там (освен маркуча отзад), но ми даде епикризата в която пише, че: 1) Диагнозата от хистологичен резултат е: Дебелочревен тубуловилозен аденом с фокална умерена до тежкостепенна дисплазия. 2) Оперативна интервенция: 96.23 Дилатация на анален сфинктер. Биопсия. 3) Ход на операцията: Иницизиране на грубите гранулационни ръбове и дилатация на на анален сфинктер. Вземане на 4 броя биопсии от променената тъкан. 4) Насочва се към Хирургичен кабинет за диспансерно наблюдение. Това, което ме притеснява е, че устно са я накарали да се оперира като в епикризата не пише никъде това нещо, освен препоръката по т.4 от по-горе. Аз не мога да разбера дали положението й изисква операция, бихте ли ми разяснили ситуацията?

Напиши отговор