Рак и ракови заболявания | Рак на гърлото - симптоми

Напиши отговор
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от 6050 | 20.11.2023 10:59

  Д-р Правова,писах ви на имейл.
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от 6050 | 20.11.2023 10:00

  Здравейте,не успявам да прикача снимки?
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от д-р Ралица Правова | 18.11.2023 22:19

  Може да прикачите тук снимки, за да видя промените по лигавицата
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от 6050 | 18.11.2023 19:59

  Здравейте,искренно се надявам да не съм за тази тема,но вече наистина ще се побъркам,а личната ми лекарка изобщо не ме взема насериозно и ми казва ,че само трябва да пия някфи лекарства за имунитет.Миналия месец бях настинала и 3 седмици влачих една ужасна суха кашлица.Пих антибиотик,уж мина.Но от около 20 дена постоянно ми се гади и ми се спи,а същевременно съм гладна.В началото сякаш имах нещо в гърлото и не ми беше вкусно като ям. От вчера вените на езика ми се подуха и станаха тъмни,и ми излезнаха нещо като малки мехурчета,но прозрачни,и изпитвам нещо като парене и сърбене на езика,все едно съм го изгорила с нещо топло.Личната ме гледа и нищо не каза.Притеснявам се да не е нещо сериозно,тъй като съм пушач.Ще съм благодарна на съвети и мнения.
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от д-р Ралица Правова | 24.05.2023 21:52

  Бих Ви насочила да се пусне и едно изследване за антиген в изпражнения за хеликобактер пилори, тъй като подобен тип симптоми могат да се налице, дори и да нямате наблюдения за рефлукс и чувство за киселини
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от adammichel | 23.05.2023 15:12

  може би е просто инфекция и пушене на цигари заедно.
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от Юлия | 20.05.2023 23:46

  Здравейте, от около 2 седмици имам горчив вкус в устата. Не сладък, не солен, не метален, а горчив. Усещането е, че идва от към гърлото/хранопровода и е постоянно. Нямам никакви болки, не съм болна/настинала, а само този горчив неприятен вкус в устата. Имам добра устна хигиена, рядко пия алкохол, но пуша по около 10 цигари на ден. Днес си погледнах гърлото в огледалото и забелязах, че небцето отгоре е жълто, но повече от към мекото небце и има само една малка пъпчица, която не знам от кога е там. Не съм ходила на лекар все още. Много ще съм благодарна за вашето мнение.
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от Cando | 17.05.2023 19:03

  Благодаря ви д-р Правова. Няма пускано изследване за хеликобактер пилори, предполагам, че трябва да се назначи от гастроентеролог...От последната кръвна картина, която е правена на 10-ти март, само следните стойности имат отклонение от нормата: Neutrophiles/Leucocytes 0,81 при референтни стойности 0,42-0,72; Lymphocytes/Leucocytes 0,134 при реф. стойности 0,18-0,44; Lymphocytes 1 10*9/L при реф. стойности 1,3-3,5 10*9/L; Phosphate 0,42 при реф.стойности 0,7-1,35 mmol/L и Bicarbonates 23 mmol/L при реф.стойности 24-31mmol/L. Всичко останало е в норма. Как смятате, тези отклонения дали могат да бъдат нещо сериозно? С всеки изминат ден болката при преглъщане се увеличава, едва преглъщам, усещам я повече в ляво, започва от горе, бих казала там, където би трябвало да е сливица /?/, също на нивото на гръкляна и надолу към ключицата. Боли ме дори и без да преглъщам. От дясно също, но по-малко. Също, бихте ли ми отговорили на въпроса за лимфните възли от предния пост? Много ви благодаря.
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от д-р Ралица Правова | 16.05.2023 18:40

  Към момента, на база на симптомите, не смятам, че се касае за злокачествен процес. Особено ако и в последната кръвна картина всичко е било в норма. Тъй като не си спомням дали съм Ви питала - има ли и пуснато изследване за хеликобактер пилори от изпражнения - търсене на антиген, тъй като то е с най-висока меродавна стойност за текуща инфекция?
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от Cando | 16.05.2023 08:43

  Благодаря ви много д-р Правова за бързия отговор. Изключително много ценя помощта ви. И с риск да стана нахална, бих искала да попитам дали е възможно да се окаже нещо друго освен ГЕРБ след рентгена с бариева каша /например рак на хранопровода, защото четох, че симптомите са абсолютно същите като при възпалението на хранопровода/? Все пак аз ходих при УНГ, не знам той доколко може да прецени това с този ендоскоп. А кога ще видя гастроентеролог, и дали ще видя избщо, не знам. Не знам и кога ще ми се обадят да направя въпросния рентген с бариева каша, а дотогава направо ще лудна. Освен това искам да попитам и за подутия лимфен възел - възможно ли е на ехографията нещо да не се види? Защото ме сърби шията и от няколко месеца имам нощни изпотявания, които аз по принцип свързвах с възрастта, но не знам. Това, че се казва , че няма данни за злокачественост отхвърля ли лимфом, Ходжкин, левкемия? Или трябват и други изледвания?
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от д-р Ралица Правова | 12.05.2023 22:25

  Да, рефлуксът води до дразнене на лигавицата и на фаринкса, което от своя страна поддържа лигавицата зачервена, чувствителна и склонна към наслагване и на бактериална инфекция. Особено на фона и на зачервен хранопровод - колегата е дал добра терапия за намаляване на симптоматиката, което ще повлияе добре и на останалите симптоми
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от Cando | 12.05.2023 17:12

  Само да добавя, че при суха и твърда храна трудно преглъщам, стои като залепнала за гърлото и трябва да пия вода за да премине. Но пък мекото небце и увулата са зачервени и имам чувството, че някак си са по-надолу и гърлото е стеснено, увулата като че ли опира в гърлото и имам чувството, че имам нещо там. проблема и прилежно си ги записа.УНГ не беше много разговорчив, каза, че имам 17 проблема и прилежно си ги записа. Имам час с ЛЛ чак след 2 седмици, но едва ли и тя нещо повече ще ми каже.
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от Cando | 12.05.2023 17:05

  Извинете, поста ми не се събра в едно съобщение. На въпроса ми дали имам рак, УНГ смотолеви, че не. Обаче аз съм много притеснена, този път за хранопровода. Моите симптоми се промениха малко. Гърлото си е все така зачервено, не е мръднало. След жабуренето с онова лекарство паренето в устата намаля, но имам лека болка на върха и езика и небцето още. Поду ми се лифния възел под челюстта и от ляво /УНГ каза, че било реакция на ивфекцията/. Започнах да изпитвам болка надолу в гърдите, зад гръкляна и около ключицата, при преглъщане също. Езика ми явно е леко подут от ляво, защото постоянно си хапя бузата и самия език е целия в рани /или отпечатъци от зъби/ от лявата страна, не мога да говоря от болка. Често ме сърби шията. Как смятате, възможно ли е всички тези симптоми да са само от ГЕРБ? И може би щитовидната жлеза, не знам. Аз много съм се притеснила да не е рак на хранопровода. Наистина много. Благодаря ви.
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от Cando | 12.05.2023 16:57

  Здравейте д-р Правова, вече имам някакви насоки по повод моите оплаквания и сега съм се притиснила в друга насока. Ехографията показа няколко микрокисти на щитовидната жлеза TIRADS-2 и една TIRADS-4, която според рентенолога няма индикации за проследяване и леко увеличен лимфен възел, който няма критерии за злокачественост. Бях при УНГ, който погледна набързо, вкара ми някакъв маркуч с камера накрая през носа и каза, че хранопровода е възпален. Изпраща ме да направя рентген с бариева каша, които не знам кога ще стане. Каза, че вероятно се дължи на ГЕРБ, но всъщност трябва да се установи на какво се дължи. Каза, че езика ми е бял /а аз не го виждам бял/, търка го с нещо, и ми предписа само Нистатин сироп. Овен това ми предписа Гавискон мента и Дексилант 60мг. Аз по принцип от години имам изведнъж надигаща се и изключително силна, спираща дъха болка в слънчевия сплит, която отшумява при прием на вода или храна. ЛЛ казваше, че е от храната и толкова. Но се появява от време на време.
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от д-р Ралица Правова | 20.04.2023 07:59

  Комбинацията, която е дал личният лекар е добра и в рамките на 2-3 дни се очаква да усетите подобрение. По отношение на секретите - микробиологията е задължително, но явно е оставила това за УНГ. За главоболието и болките във врата - бих Ви насочила към остепат или боуен терапевт, особено ако е с хроничен ход и е от по-дълго време
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от Cando | 19.04.2023 21:34

  Да добавя, че и езика вече много ме боли, по контура отстрани, все едно съм се прехапала, но мина доста време. Освен това, и бузата, и устната отпред /там няма как да се прехапе/. Имам чувството, че се прехапвам доста често, а никога до сега не съм го правила, все едно има нещо подуто, но видимо няма. От 2 дни ми излезе едно образувание под езика и гледайки в нета, прилича на камъче в слюнчената жлеза, но не мога да знам. ЛЛ каза, че не е нищо.
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от Cando | 19.04.2023 21:27

  Здравейте Д-р Правова, бях при личния лекар вчера. Той установи, че гърлото е зачервено, но трябва да ме види специалист УНГ. Каза, че 5 седмици чакане едва ли ще промени нещо. Докато чакам ми изписа някакъв разтвор за жабурене който се приготвя в аптеката. Съдържа 3 лекарства - Nystatin, Cortef i Jamp-Diphenhydramine. Относно подутия лимфен възел, не можа да прецени точно дали е лимфен възел или слюнчена жлеза и ме изпрати на ехограф. Минах го днес, но беше технолог - половин час цъка, снима и сваля раземри. Но трябва лекаря да разчете снимките, ще изпратят резултата на личната лекарка до седмица. А тя кога ще ми го изпрати на мен, не знам. Относно главоболието и болката зад ушите, според нея е от болките във врата. Така че пак съм в изходно положение и вече съвсем изперкала. Секрета го видях 1-2 пъти отзад, иначе имам усещането понякога, че гълтам някаква слуз. Но почти цяла зима имах често секрет от носа, образуват ми се много корички. поради този проблем и спя с отворена уста
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от д-р Ралица Правова | 17.04.2023 14:50

  Не всички микроорганизми се повлияват от конкретен антибиотик, затова най-показателно е ако се изолира причинител - след това да му се направи антибиограма, с която да се установи точно към какво е чувствителен. Щом часът за УНГ е юни - имате ли възможност да минете през личен лекар, тъй като не съм запозната със системата там. От кръвната картина - със сигурност са пускани еозинофили, така че ако не са Ви сигнализирали за промяна в тях - означава, че не става дума за алергия и съответно това е причина да нямате ефект от кларитин. Този секрет продължава ли да се стича и само назад ли отива или и изкарвате секрети през носа?
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от Cando | 15.04.2023 01:33

  Не знам как да си коригирам поста, жълт секрет се стича по гърлото, а не по небцето
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от Cando | 15.04.2023 01:26

  Извинявам се за многото постове, само да допълня, възможно ли е да е постназална хрема? Един път видях да се стича нещо като жълтеникава гъста слуз, но това по мекото небце точно над гърлото. Също имаме и котка в къщи, от 15 години. До сега не съм имала проблем, но все пак реших да пия Кларитин. Пия го от една седмица, и никаква промяна. Кръвна картина, диференциално броене, и възпалителни маркери са ми пускани февруари и бяха ок
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от Cando | 15.04.2023 01:05

  Меланома беше злокачествен, но не са ми правили скенер след операцията. Слава богу го хванаха рано и ми казаха, че в този стадий ( in situ) няма как да има разсейки. Направиха втора хистология на материала, който изрязаха и беше чист. Микробиологично изследване на гърлото не е правено, защото още не съм видяла специалист УНГ, имам час чак за юни. Днес си направих бърз тест (натривка) за стрептококи и излезе отрицателен. Ако е бактериална инфекция не би ли трябвало да се повлияе от Амоксициклина? Направо ще полудея вече, за нищо друго не мога да мисля. Единствените симптоми, които долу-горе приличат на моите са на мононуклеоза, но аз съм на 52 години... И колкото повече време минава и чета, толкова повече се убеждавам, че е някакво раково заболяване ...
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от д-р Ралица Правова | 14.04.2023 15:22

  След операцията за меланом - направиха ли скенер, за да се изключи възможността за разсейки - в случай че от хистологията диагнозата е била малигнен меланом? По отношение на болката в гърлото - правено ли е микробиологично изследване за да се потърси бактериален причинител, особено щом и лимфните възли са реагирали - показва, че има все още някакво латентно огнище на възпаление
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от Cando | 12.04.2023 22:31

  Само да добавя, че нямам температура. Също така в един момент имаше като лек червен обрив, като напръскано с коприва по небцето. Но вече го няма. Много мебели врата отзад към ухото. Кръвни изследвания ( предполагам нормални, не знам точно какви) са ми правени но личната каза, че са ок. Живея в Канада, а тук не мога нищо да направя без направление. Нито си виждам резултатите,изпращат ги директно на личната. Също така за да видиш специалист минава цяла вечност. Затова съм много притеснена.
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от Cando | 12.04.2023 20:19

  Здравейте, имам болки в гърлото от около 3 месеца и подут лимфен възел под челюстта от около месец и половина. Също така много ме боли зад ушите и напипвам някакво подуване, може би също лимфен възел. Януари месец гърлото започна да ме дразни и да ме кара леко да покашлям. Отдадох го на някакъв вирус. След това имах много здравословни проблеми, претърпях операция за меланома, криза на Мениер и редица други, абсолютни болки по всички мускули, кости и стави (според лекаря безпричинно). Гърлото продължи да ме боли, а също така и усещане на парене и изтръпване на небцето и езика. Докато чакам за личната лекарка, отидох на зъболекар. Установи парадонтит и сухота и ми предписа Амоксициклин. Гърлото не се повлия от антибиотика. Час за УНГ мога да взема чак за лятото. Като гледам гърлото, червени са двете небни дъги и увулата (тя стои като одраскана). Имам и постоянно леко главоболие в слепоочията . Понякога и усещане към ухото. Според вас имам ли основание да се страхувам за най-лошото?
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от 123 | 27.03.2023 03:34

  Благодаря!
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от д-р Ралица Правова | 26.03.2023 22:53

  Към момента не виждам индикации за злокачественост
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от 123 | 25.03.2023 17:09

  А възможно ли е да злокачествено образувание?
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от 123 | 25.03.2023 15:15

  Вчера бях при личния лекар, каза ми, че имам инфекция. Изписа ми антибиотик и капки за уши и ми каза ако не ми мине пак да отида, малко несериозно ми се видя. Микробиология не ми е взета, а за специалисти УНГ след преценка на личния лекар и то чак след месец. Сърдечно Ви благодаря за отделеното внимание, желая Ви много здраве!
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от д-р Ралица Правова | 25.03.2023 13:56

  И по вида на лигавицата също съдя, че е добре да се пусне микробиология, за да се изключи бактериално огнище
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от 123 | 23.03.2023 16:19

  Link Link Link
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от 123 | 23.03.2023 14:57

  От къде мога да прикача снимка?
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от д-р Ралица Правова | 23.03.2023 10:45

  На фона на инфекцията - особено ако е ставало дума за грип - тъй като след грипен вирус значително пада имунната защита на организма - и условната патогенна флора се активира. Така към момента най-вероятно става дума за активиране на патогенни бактерии, за което е добре да се направи микробиология, но доколкото знам там всичко е след назначение от лекар. Може да опитате с гаргара и жабурене със смрадлика, докато минете през лекар. Допълнително пробиотици за смучене. Може да качите и снимка тук на лигавицата, за да я огледам
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от 123 | 21.03.2023 07:41

  Здравейте, януари месец изкарах тежък грип февруари ме повтори с висока температура до 40градуса, суха и силна кашлица, хрема която се стичаше повече в носоглътката отколкото през носа. Кашлицата и хремата отшумяха но гърлото ми остана раздразнено от време на време ми боцка и ми пари все едно имам киселини, а сутрин ми е доста сухо. Нямам проблем с преглъщане даже когато се храня чувствам облекчение, заглъхват ми ушите и имам дрезгав глас след сън и вечер. Вечер се изострят симптомите. От няколко дена ми подуха венците на горните зъби и усещам напрежение в лимфните възли но не ми се виждат подути. Отзад на гръкляна ми се вижда, че имам някакви бели точки. Моля за Вашето мнение, ще посетя лекар но живея в Германия и малко трудно се разбираме. Благодаря!
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от д-р Ралица Правова | 14.02.2023 14:14

  Направете няколко снимки, от различни ъгли - с различен наклон на главата. Може да ми ги изпратите и на е-мейл: ralicapravova@gmail.com. При посещението на УНГ е добре отново да му покажете снимките
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от Dimitrovae | 13.02.2023 11:21

  Благодаря ви за отговора! Бих прикачила снимка, но не виждам такава опция тук ???? Бихте ли ме насочили? Не, не съм посещавала УНГ във връзка с хъркането, но смятам в най-скоро време да отида
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от д-р Ралица Правова | 13.02.2023 10:31

  Можете ли да ми прикачите снимки тук, за да огледам сливиците? Другият ми въпрос е дали сте посещавали УНГ специалист, за да се огледат добре структурите и на носната лигавица и да се потърси причината за хъркането?
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от Dimitrovae | 12.02.2023 20:20

  Здравейте! Притеснява ме това, че едната ми сливица е странно увеличена - сякаш има голям кръгъл израстък, кръвоснабден и с розов цвят. Дали е нормална тази форма на увеличена сливица? Вижда се, и че тъкънта под сливицата, която отива надолу, е видимо по-издута и обемиста. Друг симптом е хъркането което имам от дете! Дали се дължи на тази сливица, и има ши опасност да е тумурно образование? Други притеснителни симптоми нямам, но формата на сливицата ми е странна и това ме притеснява!
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от д-р Ралица Правова | 22.01.2023 11:34

  Отговорих Ви в другата секция, в която бяхте писала. По отношение на болката в средата на гърдите - тя може да бъде свързана и с киселини, които предполагам и от описаната клинична картина за допълнение към вероятността от хеликобактерна инфекция. Все пак е добре щом ще ходите и при личен лекар - ако не Ви е правено ЕКГ през последната година - да Ви се направи, тъй като влиза в профилактичните годишни прегледи
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от Донка Николова | 21.01.2023 16:31

  Само да добавя , че от 1 седмица усещам лека болка в гърдите, точно по средата, от време на време.
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от Донка Николова | 21.01.2023 16:27

  Здравейте. От около 4 години усетих, че имам образование на небцето. Опипвам го с език. Като малка подутина е, не е гладко. Не мога да го видя и снимам. Малко преди това почнах да нося частична протеза. Не чувствам болка. От една седмица имам чувство на парене в носа, гърлото, небцето, езика и вътрешната част на бузите. На различни места е и не е постоянно. Имам чуство на заседнал секрет на гърлото. На два пъти имах чуство на вкус на препарат в устата. От три месеца имам кашлица, която не е постоянна, от време на време, със храчки. Сутрин са тъмни, през деня са светли. Пих 3 АБ, витамини, хапчета за кашлица. Консултирах се с двама пулмолози, рентгеновата снимка е чиста. Отделно имам чуство за тежест в стомаха, уригване след хранене и пиене на вода, червата ми къркорят понякога. Пуша по около 10 цигари на ден. Имам Хашимото. В понеделник ще отида при личния лекар, но ако може да ми кажете дали е възможно да е рак. Много се притеснявам. Благодаря предварително.
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от д-р Ралица Правова | 20.01.2023 07:53

  По отношениена лимфните възли - щом няма и промяна от изследванията на кръвта - не виждам нужда от допълнително, но специалисти имащи отношение са хематолозите. Симптомите са характерни за постковид синдром, но подобни могат да бъдат отключени дори и след друго инфекциозно заболяване - независимо дали респираторна или чревна инфекция. В такива случаи е налице е свръхактивиране на автономната нервна система. Бих Ви насочила и към Боуен терапия, тъй като при нея се въздейства на вегетативната нервна система, която е част от автономната нервна система.
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от Orhiii | 19.01.2023 15:21

  Напоследък се появи и едно стягане в главата (не е остра болка) и стягане в лявата лопатка (плешка). Започвам да се притеснявам дали не е проблем с лимфите ... Четох доста, но не ми е ясно кой лекар да се посети при тези симптоми и съмнения. Видимо не забелязвам подутини никъде по тялото (но аз не съм специалист). Моля да кажете към кой лекар да се обърна, или какви изследвания да си направя.
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от Orhiii | 19.01.2023 15:15

  Заради тези симптоми обиколих много и различни лекари, направих няколко ЯМР (гръбнак и торакс) и КТ (глава, торакс) не бяха открити някакви лоши неща, освен стандартните за синдром на бехтерев (заболяване което си имам от години и протича с различна интензивност). Консултирах се и с пулмолози, ендокринолози УНГ. Симптомите си останаха а аз вече започвам да се побърквам, стигнах до това да посетя онколог. Пуснах си СА 72-4 (7,5) и СА 19-9 (4,18) и СЕА (2,03) на единия маркер имам леко завишена стойност. Онколога каза, че няма нужда да се притеснявам но за собствено успокоение да посетя гстроентеролог. Пускм си редовно пълна кръвна картина и всички показатели са ми в ред, суе, фибриноген, и други. единствено Алат тенденциозно излиза около 52 и BASO е 0,8 (при границ 0-0,8). На едното образно изследване бяха написали, че външните ингвинални възли са с размер 1,8 см, вътрешните не бяха увеличени. Усещм стягане в гърлото, сърбеж под мишницата и лека тежест в дясното бедро.
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от Orhiii | 19.01.2023 15:04

  Здравейте, От две години имам проблеми и оплаквания които започнаха след прекаран Ковид. Симптоми: болка в дясно под ребрата, порати тази билка посетих многокртно гастроентеролози (няколко различни), след обстойни прегледи и гастроскопия плюс колоноскопия не бе установено нищо освен омазнен черен дроб и хиатална херния. втори изразен проблем: сърцебиене учестен пулс (мерил съм го над 100 удъра при седнало положение), посетих няколко крдиолога, няма установени никакви нарушения на сърцето. Откриха ми аденом на шитовидната жлеза, биопсиран -доброкачествен, препоръчаха да се наблюдава и да не се оперира за сега. Други симптоми и оплаквания: сънливост, липс на желние за каквото и да е, бърза умора.
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от д-р Ралица Правова | 12.01.2023 22:37

  Ssssbaby - в такъв случай симптомите щяха да бъдат локализирани и значително по-надолу - към гръдната кост
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от д-р Ралица Правова | 12.01.2023 22:36

  Mariya - от безсимптомно протичане до храчки с кръв, постоянни болки и проблем с преглъщането
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от Ssssbaby | 12.01.2023 13:25

  Благодаря а според вас дали не става въпрос за нещо по навътре зад гласните струни и хранопровода , затова УНГ да не може да го останови
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от Mariya | 12.01.2023 01:54

  Благодаря за бързия отговор . А бихте ли ми казали какви са симптоми за рак на гърлото ?
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от д-р Ралица Правова | 10.01.2023 10:03

  Mariya - при Вас също симптомите не са насочващи за ракова формация, а колегата щеше да види промени и да назначи биопсия, в случай че има туморни изменения
 • RE: Рак на гърлото - симптоми
  от д-р Ралица Правова | 10.01.2023 09:59

  На 100% няма със сигурност как да Ви кажа, но аз също не виждам насочващи симптоми за тумор, особено след като и лигавицата е била огледана от колегата

Напиши отговор
1071 намерени, страница 1 от общо 22