Рак и ракови заболявания | химиотерапия след рак на бъбрека

Напиши отговор
 • RE: химиотерапия след рак на бъбрека
  от Jovanotti JO | 23.09.2019 15:29

  Здравейте , някой ако приема Nexavar . И няма досатъчно моля да се свържи с мен . Йоанна +359896087163 . Имам останало от лечението на баба ми годно до 2021 година . И искам да помогна на някой с това скъпо и ужасно заполяване . Благодаря ! :)
 • Re: химиотерапия след рак на бъбрека
  от Доц. д-р Цончев, дм | 25.01.2012 14:15

  Според мен е добре да изясните с лекуващия лекар, но е подозрително за развитие на процеса с нарастване на туморни процеси в гръдния кош и корема.
 • Re: химиотерапия след рак на бъбрека
  от Desi | 23.01.2012 16:55

  Здравейте, майка ми има рак на бъбрека 3-та степен.Бъбрека е отстране ,пие Сутент вече 1 година, няма метастази,но има уголемени лимфни възли.От последната КТ пише "прогрес медиастиналната интра и ретро перитонеална аденомалия" Това не го разбирам - лошо ли е? Моля някой да ми напише общо какво се очаква като развитие на болеста. Благодаря предварително.
 • Re: химиотерапия след рак на бъбрека
  от jezanova_ | 29.08.2010 15:16

  Продавам 20 таблетки от лекарството Нексавар. Ако някой има нужда от него макар да е в малки количества можете да позвъните на номер 0887732190. Цената е 1000лв.
 • Re: химиотерапия след рак на бъбрека
  от Летисия | 21.07.2010 20:09

  Благодаря Ви
 • Re: химиотерапия след рак на бъбрека
  от Доц. д-р Цончев, дм | 21.07.2010 15:16

  При тази диагноза няма място за хирургично лечение. Метастазите са навсякъде. Така че химиотерапията е "на ред". За съжаление и прогнозата е лоша в случая. По отношение на провеждането на лечението - човекът трябва да се регистрира в районния диспансер от където ще получи указания за реда и мястото.
 • Re: химиотерапия след рак на бъбрека
  от Летисия | 18.07.2010 22:30

  По епикризата дори и аз разбирам, че нещата са страшни. Но ако има какво да се направи, за да облекча страданията на този човек, ще се радвам, ако някой ми даде име на професионалист, който ще даде шанс на пациента да изживее достойно това, което му остава, а не да търпи грубо отношение и да бъде подритван като ненужна вещ, а на всичкото отгоре и да му искат пари, без да се обяснява защо. Моля Ви, помгнете ми да намеря някакво решение...
 • Re: химиотерапия след рак на бъбрека
  от Летисия | 15.07.2010 18:59

  Здравейте, благодаря за информацията. Драмата а при нас е, че лекуващият лекар ни каза : " Знаете диагнозата, почвайте химиотерапия ". Нито дума повече, нито насока, просто напуснахме болницата, а след 10 дни взехме епикризата, като отново се опитах да го консултирам, но думите бяха същите. А въпросите са много : тъй като пациентът е от провинцията, къде трябва да проведе химиотерапията - има ли избор къде да я проведе или задължително е по район, с каква честота трябва да е тази химотерапия, какво да очакваме като възможни странични ефекти, дали фактът, че метастазите са единични е основание да имаме някаква надежда, дали подлежат на оперативно лечение, или единственият възможен изход е химиотерапията ? И предвид това отношение на лекуващия лекар, който е светило в областта си според атестати на много хора, бих искала второ мнение не толкова върху дигнозата, колкото върху параметрите на това какво трябва да се направи от тук нататък и да не се губи излишно време. Още веднъж благодаря за съпричастността и желанието да отговаряте на може би нелогичните ми въпроси, но наистина се изгубих между това колко нечовечен може да бъде един безспорен професионалист, и мъката на един човек, който е бил достоен през целия си живот, а сега дори няма право на информация.
 • Re:стандарт за лекарств. лечение на рак на бъбрек
  от julito63 | 15.07.2010 13:09

  " I. Светлоклетъчния карцином е първично резистентен към цитостатична терапия, поради което тя не е стандартен метод за лечение. При метастазирала болест се прилагат пазлични схеми за лекарствено лечение. А. 1-ва линия 1. Interferon-alpha - 3x9MUI едмично SC 2. Sunitinib - 50mg/невно 28 дни + 14 дни почивка ( при болни с нисък и среден риск по MSKCC ) 3. Interferon-alpha + Bevacizumab (при болни с нисък и среден риск по MSKCC ) Bevacizumab - 10mg/kg I.V. на 14 дни Interferon-alpha - 3x9MUI едмично SC 4. Medroxyprogesterone acetate - 100mg/невно P.O. 10 дни, след това 500g/дневно 3 пъти седмично. Б. 2-ра лиия (след прогресия от лечението от 1-ва линия) 1. Sorafenib - 2x400 mg/дневно P.O. до прогресия. 2. Sunitinib - 50mg/невно 28 дни + 14 дни почивка 3. Medroxyprogesterone acetate - 100mg/невно P.O. 10 дни, след това 500g/дневно 3 пъти седмично (след неуспех на предишната хормонотерапия) II. Преходноклетъчен карцином Прилагат се цитостатични схеми както при рак на пикочен мехур " Това е стандарт за лечение на рак на бъбрек в България от 2010г. P.O. ще рече, че се пият хапчета, I.V., че се правят венозни вливания. Най-добър съвет ще даде лекуващия онколог.Нексавар (сорафениб) и Сутент (сунитиниб) са от онези скъпоструващи лекарства, дето се изписват с поименен протокол от МЗ.Авастин (бевацизумаб) не е толкова скъпо, но май пак така се изписва.Този стандарт на лечение е в крак с последните световни стандарти.
 • Re: химиотерапия след рак на бъбрека
  от Летисия | 15.07.2010 10:10

  Здравейте, ето епикризата : Диагноза : карцином ренис декстра.Мета хепатис, пулмонум ет осеум. Хистология : 1. Резекционна линия на уретър - минават в здрави тъкани 2. Бъбречен хилус участък с инфилтрация от същия тумор 3. Мастна фиброзна капсула в близост до уретера-микроембли в кръвоносен съд от бъбречноклетъчен карцином 4. Тумор - бъбречноклетъчен карцином с некротични участъци, 3та степен Фурман 5. Бъбречно легенче - инфилтрация от същия тумор стадий 4 група 2, TNM Операция : NEPHROCTOMIA DEXTRA SUPRARENALECTOMIA DEXTRA От анамнезата : Постъпва за пръв път в клиниката за оперативно лечение на туморна формация на десен бъбрек.06.10 в ДЗЛ биопсиран - метастази на гръдната стена, установени мета на черен и бял дроб. Постъпва за оперативно лечение. От статуса : Мъж на видима възраст отговаряща на действителната ( 58 г ), в задоволително общо състояние. Кожа и видими лигавици - бледо розови Нормостеничен гръден кош, меки стени, неболезнен. Нормална перисталтика Черен дроб и слезка не се палпират увеличени Succ.ren - двустранно /-/. Изследвания : анемичен синдром Рьо графия на гръден кош - 22.06.2010 - разгънати бели дробове. Проследими диафрагми и свободни кд синуси. Кръгловати мекотъканни сенки проекционно в дясната гръдна половина, аксиларно и напред, вероятно от метастатичен процес. Костна преустройка и в ребрените дъги, предимно в III, IV и V-то ребра вдясно. КТ на глава - 02.07.2010 - Не се установяват лезии в мозъчния паренхим. Съдови структури след болус - в норма. Вентрикуларна система, церебелум и мозъчен ствол - б.о. ретробулбарни пространства - свободни Лечение : оперативно Оперативен протокол от 24.6.2010 : Със субкостален разрез от дясно до нивото на 10-то ребро се отоври коремната кухина. Намериха се единични метастази в черния дроб и голям тумор на десен бъбрек, изхождащ от горния му полюс. Мобилизира се дясната половина на колона и дуоденума до достигане на вена кава инфериор. най-напред се лигира и преряза вена реналис декстра, след това артерия реналис декстра с последващо лигиране на вена супрареналис, която се влива във вена кава инфериор. при отпрепариране на бъбрека от черния дроб се получи дифузно кървене от него. След обшиване се поставиха хемостатични гъби и две ленти за хемостаза. Две дренажни тръби и послойно затваряне. Следопративен период : Гладък. Изписва се в добро общо състояние. Дадени препоръки за ХДР. насочва се към районния ДОЗ за диспансерно наблюдение и провеждане на следоперативна химиотерапия със Sutent + Zometa. Това е епикризата. Ще бъда безкрайно благодарна, ако ни насочите със съвет, информация и каквото друго сметнете за необходимо. Предварително благодаря
 • Re: химиотерапия след рак на бъбрека
  от Доц. д-р Цончев, дм | 14.07.2010 19:58

  Цитирайте епикризата, но така както описвате дотук - прогнозата въобще не е добра...
 • Re: химиотерапия след рак на бъбрека
  от Летисия | 14.07.2010 11:21

  Добър ден, бих ли могла да помоля да ме посъветвате за хирург онколог, който да ми даде консултация и второ мнение на база епикриза на пациент с диагноза карцином ренис декстра, мета хепатис, пулмонум ет осеум ? На пациента беше отстранен бъбрека, като в момента се препоръчва следоперативна химиотерапия със Sutent + Zometa. Хирургът очевидно си свърши чудесно работата, но лошото е, че не желае от тук нататък, чисто човешки да ни каже какво предстои, и поведението е повече от грубо, но може би мнението ми в такъв момент е субективно. Общо взето страдаме от липса на информация, и бих желала да консултирам някой специалист, който ще ни даде ясни и подробни параметри на ситуацията ( доколкото е възможно, разбира се ). Бих могла да опиша епикризата тук, защото очевидно има достатъчно специалисти, които консултират този форум. Предварително благодаря на всички, които ще ми отговорят.
 • Re: химиотерапия след рак на бъбрека
  от Доц. д-р Цончев, дм | 17.03.2009 22:49

  Всичко това е в зависимост от преценката на онколозите. На този форум никой няма да се наеме да отговори на въпроса "дали е пропуск".
 • химиотерапия след рак на бъбрека
  от anita.borisova | 15.03.2009 11:36

  Здравейте, искам да попитам ако някой е запознат дали след отстраняване на засегнат от злокачествен тумор бъбрек е задължителна химиотерапия или такава не се прави. Питам, понеже на баща ми не беше проведена химиотерапия а само лъчетерапия. Това пропуск ли е? Моля отговорете спешно.

Напиши отговор