Спирам цигарите | Тютюнопушене - как да спрем?

Напиши отговор
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от Силви Пасков | 06.08.2015 14:58

  Благодаря за отговора! Аз посетих сайта и там пише доста неща за какво се случва, какъв е принципът и т.н. Но друго е да го чуеш от първа ръка. Аз почти вече съм решил да го пробвам, особено ако няма гадене и повръщане или замаяност. Аз дори и си направих теста в сайта, ако е същият, и излезе средна зависимост, така че няма да е толкова трудно да ги откажа. Ще се похваля след някоя и друга седмица или дни какво е станало.
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от Iagoda | 06.08.2015 13:25

  Oтговор "silvi.paskov": Здравейте, iagodka8, Аз писах в друга тема за спирането на цигарите, но видях, че ти си се подложила на IQS. Аз чух за тази машина от приятел и е нещо доста ново като метод. Можеш ли да разкажеш повече, точно как се прави, какво е усещането, как се чувстваш след това? Питам те, защото не желая симптоми на гадене и неразположение, а пък толкова прословутата акупунктура изглежда невероятно страшна. Ако този начин не ме кара да се чувствам лошо, много искам да го приложа. Благодаря предварително!
  Здравейте първо мойте поздравления, че искате да откажете цигарите. Аз вече не мога да ги понасям :oops: Ами нещото което ми направи впечатление е че се прави от лекар. Беше много приятна дама и първо ми направи едно интервю и ми каза, че съм с висока зависимост. Интересното е, че на база това колко си зависим, ти е различна силата на тези електрични импулси. Иначе не е много приятно, усеща се едно боцкане, но не е болка за умиране. След това се чувстваш нормално, мъжа ми веднага след терапията започна да ме разпитва, нищо по особено като чувство, просто не ми се допуши. Странно но факт. Това е, ако искаш влез в сайта им да прочетеш повече. Успех препоръчвам го наистина, на мен ми помогна.
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от Силви Пасков | 04.08.2015 12:48

  Здравейте, iagodka8, Аз писах в друга тема за спирането на цигарите, но видях, че ти си се подложила на IQS. Аз чух за тази машина от приятел и е нещо доста ново като метод. Можеш ли да разкажеш повече, точно как се прави, какво е усещането, как се чувстваш след това? Питам те, защото не желая симптоми на гадене и неразположение, а пък толкова прословутата акупунктура изглежда невероятно страшна. Ако този начин не ме кара да се чувствам лошо, много искам да го приложа. Благодаря предварително!
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от Iagoda | 31.07.2015 11:39

  Здравейте и от мен. И аз реших да споделя своята история. Аз започнах да пуша от много малка. Първия път когато опитах цигара беше още в първи клас "големите" ни натикаха в тоалетните и ни казаха, че ако не си дръпнем от цигарата ще ни затворят там. Колко му е акъла на едно 7 годишно дете и така се започна. Сигурно 2 седмици ходехме с "големите" ученици в тоалетните и си дърпахме от цигарите, после започнах и по цяла да си пуша. Някой от учителите ни надуши и каза на родителите ни(ние бяхме 3 приятелки)..... :shock: след като ни по напляскаха и имаше жестока караница всичко приключи, до момента когато не станах 7ми клас. Така започнах. В един момент осъзнах, че пуша от 10 години и не мога да ги спра, а навсичкото отгоре след всеки опит да откажа цигарите започвах да пуша по повече :cry: Докато един ден мъжа ми не се появи в нас и не ми каза, записал съм те на един курс за отказване от цигарите. Веднага си казах да бе, да сигурно е някаква глупост. Отидох с голямо недоверие. Оказа се, че не е курс, а някакъв метод. Казва се IQS. Лягаш на една кошетка и с някаъв апарат ти пускат ток на ушната мида не беше много приятно, но не беше и нещо страшно. След тази терапия излезнах и започнах да чакам момента, в който ще ми се допуши, но това така и не стана. Спрях ги и това е! Успех на всички, които искате да ги откажете!!! :P
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от kristafar | 05.05.2015 20:09

  Оо.. тютюнопушенето..ммда, пуших от 7 клас, и отначло не беше толкова обсебващо...по късно 8,9 10, 11 клас започнах почти по една кутия цигари на ден да пуша..след това в казармата стигнах и повече .. 12 години пушене и харчене на пари...много беше трудно, докато не прочетох една малка книжка която ми показа как да оставя цигарите, Ариведерчи с пет се казва, препоръчвам я на всеки който желае да остави цигарите, на мен ми помогно много, благодарение на петте стъпки които описва авторът Христо Христов, просто е уникална, при тов че авторът е наш, българин..струва ми се че на Христов му предстои да счупи всички рекорди някога писани за този проблем, подходът му е униклен и най-главното е че на мен ми помогна да се освободя от тoзи вреден навик :) книжката е качена в интернет и може да я изтеглите http//:arivederchi5.jimdo.com, сега като гледам другите как пушат ми е малко жалко че се мъчат..а може би не се мъчат, не знам но аз се радвам че вече не завися от някакъв дим
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от Добромир Великов | 22.04.2014 17:35

  Абе гледам, че отдавна не е писано, но нека и аз да кажа все пак. Пушенето е мания, зависимост и като всяка такава независимо дали е осъзната или не трябва да бъде заменена с нещо друго. При мене беше много лесно, защото отведнъж реших да спра да пуша след 10 години активно пафкане и веднага започнах д аходя на фитнес. По този начин не качих много килограми, както повечето хора и в същото време успях да вляза в много добра форма и да направя добро тяло.
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от Vespasian | 08.01.2014 23:09

  Напълно съм съгласен. Два пъти съм ги спирал, и двата от раз.
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от Qvor | 08.01.2014 18:24

  Моето лично мнение (от личен опит): 1. Постепенно спиране: Никакъв шанс :) Понякое време пак си ги засилваш, особено ако имаш някакви психически натоварвания или много напивания :P 2. Минаване на по-леки: Определено се увеличава бройката :) 3. Рязко спиране: Смятам, че това е единственият начин. Може би за да помогне, трябва когато изпиташ никотиновия глад да направиш някакво физическо натоварване, за да не мислиш за него. С времето организмът свиква 4. Никотинови дъвки и т.н. Нямам опит - вие кажете
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от silverfox | 01.12.2013 14:49

  Привет! Пия само вечер по пет таблетки разтворени в чаша вода.Започнах ги в края на август, а точно в средата вече на октомври спрях да пуша. По скоро ми се отщя. Нужно е търпение и време.
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от | 01.12.2013 12:32

  Би ли ми казала по колко хапчета на ден си взимала от шуслеровата сол? Аз си купих солта е вземам па 3 хапчета, но не знам дали това е достатъчно.
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от silverfox | 27.11.2013 11:51

  Batamata, сигурна съм абсолютно! Откакто пия солите, не съм взимала абсолютно никакви лекарства, нито каквото и да било за спиране на цигарите. Сами по себе си шуслеровите соли имат толкова много показания, все хубави.
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от batamata | 26.11.2013 20:03

  silverfox, сигурна ли си, че само от шуслеровите соли си спряла цигарите? На мен ми се вижда малко невероятно това, но нищо не пречи да опитам. Имам няколко неуспешни опита да ги спра и наистина много искам да ги откажа, но не все ми достига воля. :oops:
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от silverfox | 19.11.2013 15:02

  До всички, които тайно завиждат на непушачите и неистово желаят да оставят цигарите в миналото си! Споделям и моя опит: шуслерова сол номер 7 Магнезиум фосфорикум. Изписа ми я хомеопат, но по друга причина.След 2 месеца пиене на тези соли /без да спирам да пуша/ цигарите просто спряха да ми липсват. Разбира се, че се сещам за тях, но без грам желание, дори на моменти имам неприятно чувство при цигарен дим или задимено място. Поинтересувах се в интернет и се оказа, че тази сол наистина помагала за отказване от цигарите. Пробвала съм и с лепенки, с табекс, но винаги е било до броени седмици. Е този път се оказа по-лесен от който и да е! Опитайте! Със сигурност няма да съжалявате!
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от | 27.07.2012 16:39

  Кабинет за спиране на тютюнопушенето, Алан Кар. Ул "Проф. Г. Брадистилов" №4, офис 1-2 . Тел. 0899 88 99 07 , 0888 90 70 50 Книгата на А. Кар я има в интернет, само трябва да напишете в Гугъла: Не пуша вече Алан Кар
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от Доц. д-р Цончев, дм | 27.07.2012 10:30

  Къде е тази клиника?
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от Vespasian | 26.07.2012 23:54

  Не знаех, че има клиника в БГ. Сигурен съм, че на много хора-пушачи би помогнала. А и щом връщат парите мисля, че си струва!
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от | 26.07.2012 22:58

  Аз пуша от 34 години и никога досега не съм правила опит да откажа цигарите, но сега, след като прочетох книгата на Алан Кар "Не пуша вече" - реших, че трябва да ги откажа. Въпреки че той препоръчва спирането да стане отведнъж, аз реших, че трябва най-напред да ги намаля, тъй като пушех по около 25 цигари дневно. Сега, от 1 седмица, съм ги намалила наполовина и мисля да продължа да ги намалявам, за да преодолея постепенно абсинентния синдром. През целия ден мисля предимно за цигарите. Дори имам идея да посетя хипнотерапевт, преди да премина към спирането. Но не мога да си позволя повече от 1-2 сеанса. Бих посетила и клиниката на Алан Кар, но таксата ми се струва висока - 240 лв. Макар че ти дават гаранция, ако не успееш да откажеш цигарите за срок от 3 м. - ти връщат таксата. Тук, във форума , никой не е споделил, дали е успял по такъв начин да откаже цигарите.
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от elz_92 | 17.03.2011 16:18

  Аз не успях да откажа цигарите.Пуша от 15год.и съм опитвала много пъти да ги откажа но не успях докато не намерих техеният безвреден заместител-електронната цигара.Спестявам пари и щада здравето си.Научих за нея от Link и дори я поръчах от там.Доволна съм.Надявам се и на вас да ви помогне
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от ven4e | 29.01.2011 12:48

  zdr az sam na 23g i ot 3g ne pu6a a gi zapo4nah ot prostotiq o6te na 15g i kato se ima v predvit 4e predi da gi sprq bqh dosta strasten po6a4 no kato kazah az ot dnes nqma da pu6a i taka ve4e 3g i se 4ustvan mn dobre :P
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от iskraivanova84 | 19.01.2011 13:12

  Нареждам се и аз на опашката желаещи да спрат. Иска ми се да стане от веднъж, но май нямам волята да се откажа изобщо.
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от Lidi | 05.02.2010 13:58

  С акупунктура успешно се отказвали, ама пусти пари, все не успявам да събера на куп, че те са няколко процедури. Нищо не ми коства да опитам.
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от Rusi Rusev | 05.02.2010 13:51

  Aз преминах на тютюн. Почнах да си свивам цигари. И от 20-25 цигари дневно станаха 6-7 дневно. И чувствам , че не ми се пуши токова много.
 • Ima strashen metod za otkazvane na cigarite
  от Ivailo Peev | 30.01.2010 21:50

  Az lichno kato Mark Twen sam gi spiral mnogo pati. A kolko pati sam gi namaliaval.... No namaliavaneto e vremenno.... Pusheh ot poveche ot 10 godini. Opitvah se mnogokratno da gi namalia, zashtoto pusheh po poveche ot 2 kutii na den. Uvi, bez uspeh. Dokato edin den moi priatel ne mi preporacha edna firma - strahotni sa.... Ne moga da poviarvam,che veche ot okolo 3 godini ne sam palil cigara.... Na vsichkoto otgore i maika mi - 30 godini pushach sas mnojestvo bolesti gi spria ot raz kato otide v sashtata firma. Kakvo praviat ne mi e iasno, no sled kato prekarash edin den tam izlizash nov chovek. Strahotni sa. Taka ti govoriat, che chak ne razbirash kak te prechupvat i veche ne iskash i da pomirishessh cigara. Tam razbrah, che tova s lepenkite, hapchetata i tem podobni sa palni gluposti. I nai-vajnoto - ne e neobhodima volia. Do kolkoto znam pochti vsichki, koito sa gi posetili sa se otkazali ot gadnia navik... Super sa. Moga da vi dam koordinati ako iskate.
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от DRANDA | 26.10.2009 18:20

  много пъти се мъча, но немога.Мисля че всичко е воля
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от shingo | 23.07.2009 13:50

  Eto edin indijski metod, s kojto ako ne gi sprete pone shte gi namalite drastichno. Nosete si v djobcheto kafe na zyrna i kogato vi se dopushi si gi slagajte pod ezika. Metoda e izpitan na hora okolo men. Hora koito sa pushili po malko sa gi spreli. Hora pusheshti po 2 kutii gi namalqt na po 10-na cigari na den. Uspehche na vsichki :)
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от kalbo | 13.05.2009 13:01

  Бях ги спряла и не пуших 6 години.После се случи нещо и ги почнах пак.Пуша ги вече почти година.Реша ли да ги оставя оставям ги от раз-човек или пуши или не пуши.Средно положение няма.Всеки може да си комадва устата-ако и дадеш ще пуши ако не и дадеш няма-ако и дадеш ще яде -ако не и дадеш няма да яде нали така?Всеки го може.Който вика че не може за мен е несериозен човек-лиготене е !!!ПОжелавам успех на всички и извинявайте за думите- ама си е така.
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от ninanikolova | 15.04.2009 15:33

  Здравейте, аз ги спрях от 17.ноември 2008г. Разболях се, два дни "пазих" леглото с температура и като оздравях реших да не пуша ,ако не умирам за цигара. Разбира се навика с кафето и цигара все още е сантиментален спомен за мен, а също и аператива вечер,но ... Все още сънувам,че пуша и изпитвам нужда да запаля ей така за кеф,нося в чантата си цигари и запалка,но не си го позволявам,защото знам,че ако направя само опит и ще продължа...и тогава ще се мразя. Повтарям си ,че ми е по-хубаво да мириша на скъп парфюм отколкото на цигари,смятам си всеки месец колко си спестявам и съм доволна. Желая на всички ,които са решили да се откажат от цигарите УСПЕХ. Имам и още един бонус: не се чувствам зависима и не робувам на никотиновия глад !!!
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от dorichela | 16.01.2009 11:44

  Аз спрях цигарите, когато се раболях от бронхит и фарингит.. В такъв момент е трудно да дишаш, камо ли да пушиш.. Така че, ако настинете или имате дори лека кашлица.. възползвайте се.. :) Въпрос на малко воля е след като оздравеете да не палите отново... Просто имайте под ръка нещо, с което да са заети ръцете ви, защото навика е силно нещо :)
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от инна | 01.11.2008 15:30

  Към изброените по горе методи нека да добавя I Quit Smoking (IQS), така се нарича. В компанията ни вече почти никой не пуши, а повечето са били яки пушачи. Получи се нещо като преса в групата. Докато съм с тях се съобразявам, защото знам, че им костваше усилие, но след това си наваксвам. Непрекъснатото мърморене за моите цигари ме накара на няколко пъти да се врека, че ги спирам и наистина опитвах и с табекс също. Нищо. Впоследствие чрез публикация във focus.news видях- посочен адрес (Link. Реших, че е интелигентно да потърся професионална помощ. Усилието си струва до момента, защото си ангажиран някак си - към близките, на които им разказах, за метода, към терапевтите, с които си общувах, приятелите ми... Но повярвайте ми, не знам какво да правя с ръцете си. Като невротик по цял ден подрънквам едни ключове, нещо което ме влюдява. Поне споделих.
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от svetkov | 15.10.2008 22:30

  Здравейте! От няколко години се опитвам да спра цигарите,и винаги от понеделник.Всъшност пуша от 12години и се считам за сериозен пушач,Работя като масажист в футболен отбор в страна от ЕС.Все повече изпитва срам от това че пуша пътувайки с отбора в който работя,хотелите в които отсядаме просто пушенето е забранено. А и глобите са големи! Пробвах какви ли не методи,дъвки,ядки семки,електронна цигара и куп съвети от Neta.....ми Цък не става и не става. Но мотивацията дойде след забременяването на съпругата ми.Мислих,мислих и най-накрая стигнах до извода,че всичо е в главите ни.Защото ако не го бях решил в главата си,дори и мотивацията ми нямаше да е достатъчна...нали се сещате ПУШАЧ!!! Пожелавам успех от сърце и чисти дробове на всички участници в МИСИЯТА неВЪЗМОЖНА!!! за мен това беше най-трудно спечелената битка!
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от semira | 09.10.2008 23:41

  :roll: Мда,може и да помага, но честно казано и мен ме е страх от хипноза.Имам чувството, че ще ми разбъркат мозъка :|
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от Frida | 09.10.2008 16:51

  Link
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от semira | 09.10.2008 15:44

  Как да движиш с останалите 10%,като и те са вътре и те дишат нашия дим.При това работим в поликлиника :shock: ,а вътре не мойе6 да видиш какво става от димната завеса :lol: За такива гръпи 6те се поразровия из нета.Знам ли-може и да помагат.Чувала съм за иглотерапия за спиране на цигари :roll:
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от Анита | 09.10.2008 14:37

  Движи се с другите 10%, които са непушачи :lol: . На работните места пушенето би трябвало да е забранено. Не знам как ще стане номера. Защото най-важното всъщност е да се избягват пушачите. В накои градове има групи, ръководени от психолози. Може да провериш и да се запишеш в една такава. Чувала съм добри отзиви. Е зависи и от психолога или терапевта, тези психо-лози,-терапевти и психиатри не ги различавам много, :? кой какво точно прави. Важното е да има полза.
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от semira | 09.10.2008 12:14

  А кажете как да спра цигарите аз??? 1-слаба воля 2-от Табекса ми става много зле (повръщане,световъртеж...) 3-никотинови лепенки-никакав ефект 4-електронна цигара-само си дадох парите (не се лъжете да си купувате такова нещо) 5-в офиса ми 90% са пуша4и А сега даите съвет как да ги спра? Иначе искам,но не мога :? Пуша от около 10 години вече.
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от mari_and | 01.10.2008 18:39

  Frida , не ми се вярва да се получи...Нали знаеш какви сме - колкото повече ни забраняват- толкова ни е по-сладко...И всеки път, когато успеем да дръпнем фас на забранено място ... ми и аз съм била пушачка - става ти едно такова ... приятно, весело и ти се иска да опитваш и пак, и пак... Очаквам скоро magi_rad , да се похвали ... Стискам ти палци!
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от Анита | 29.09.2008 21:22

  :D :D :D Дано да стане. Те отдавна забраниха пушенето на обществени места, но нищо не се получи. :P
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от Frida | 29.09.2008 21:13

  Днес в новините обявиха, че е замислена пълна забрана за пушене на обществени места. Вече няма да има обособени места за пушачи. Дано тази добра идея да стане факт.
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от Анита | 29.09.2008 20:30

  Точно там е проблема, че всички пушат. Затова се бях изолирала толкова. Ходя на барче само през лятото и сядам навън. Според мен важното е да не стресираш организма, а и себе си. Нали казват, че забранения плод е най-сладък. Ако успееш да пребориш навика, половината битка е спечелена. Поне при мен беше така, от там нататък организма ми сам отвикна. Ти си ги отказала за цели 6 месеца, това не е никак малък период. Бившите пушачи знаят какво е. Но щом си успяла веднъж, ще успееш и втори път. Само трябва да си спокойна и да не мислиш постоянно за това. Когато ти се допуши си измий зъбите, желанието веднага минава. Ще ти стискаме палци.
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от magi_rad | 29.09.2008 18:39

  БРАВО на теб!!! :P Ти вече си минала "кризисния"период.Почти всичките ми приятели са пушачи и просто изкушението е голямо.А и къде да отидеш където не се пуши?Навсякъде кълба от цигарен дим,дори жените повече пушат от мъжете-такава е статистиката.Ах,ако можех да ги откажа,6 месеца издържах и отново се изкуших. :( :( :(
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от Анита | 29.09.2008 15:55

  Август месец направих 2 години. Преди съм пушила по една кутия на ден. Веднъж със съпруга ми си купихме по един стек цигари за да проверим кой ще изкара най-много време. Стигнах до 3 цигари на ден, но след това отново се върнах към 1 кутия. Пуших по-скоро заради навика и хората около мен. 80% от хората които познавам са пушачи. Предпоследната цигара беше сутрин след кафето, не ми се пушеше но запалих. Стана ми гадно, и я изгасих. Последната беше с алкохол и беше още по-лошо. Уж ми се допуши и реших да запаля. Като си дръпнах два пъти и така ми се замая главата, стана ми зле и това беше края. След това като се ядосам и ми се е приисквало, но за няколко минути ми минава. Сега вече не се сещам. Дори ми е неприятен цигарения дим.
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от magi_rad | 29.09.2008 10:50

  Анита от колко време не пушиш и страстна пушачка ли беше??А когато си запалила последната цигара "тръпката"ни ти ли дойде пак?
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от Анита | 29.09.2008 09:02

  Когато отказвах цигарите, реших да спра и кафето. Но при мен не стана. Цигарите отказах, но кафето така и не успях :?: С ръцете е адски трудно :( . Някъде четох за ръчен труд - плетка, гоблени. Аз шия гоблени, но тогава спрях. Не знам защо, но когато шиех, много ми се пушеше. Така че не при всеки действа този метод. През свободното си време четях книги, те ме отплесваха. Забравях за цигарите за известно време. Най-важното е да не си поставяш срокове. Отказването трябва да стане плавно. В началото не си купувах цигари, за да не пуша. Но направо ми причерняваше и тичах до магазина цялата трепереща. След това реших да я давам по-полека и стана. Целия период от деня в който си поставих за цел отказването от цигарите, до деня в който запалих последната цигара и ми стана лошо е може би 5-6 месеца. Важното е да не става на сила. Успех.
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от magi_rad | 28.09.2008 23:44

  mari_and,благодаря много за окуражителните думи!Разбира се,че цигарата не ми е решила проблемите.Всичко е до психическа нагласа.А знаеш ли аз съм човек с голяма воля,не се предавам как да е,спазвам диети,в смисъл храня се здравословно за да не качвам килца,относно всичко друго имам инат и воля,но за цигарите кавам си"един път се живее и на човек какво му остава да му се не види".Може да е глупаво,мед.работник съм,и много добре знам какво вреда причиняват цигарите.Наистина е по добре да не се пуши и да се изчисти организма от катраните са нужни години,е,зависи колко време си пушил.Но ще се опитам отново да ги откажа....
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от mari_and | 28.09.2008 22:46

  magi_rad, аз също пия кафе...по няколко на ден...и на мен ми присядаше на гърлото, не можех да го преглътна, ама ... до нагласа е...сега си пия кафето и изобщо не мисля за цигара...е, не казвам, че понякога не си дръпвам от на някой приятел :mrgreen: :oops: Но просто усещам, че нямам нужда от тях ... Опитай! Стискам ти палци! Когато се пребориш, усещането е невероятно, чувстваш се по-силна и независима... Ако не опиташ, никога няма да разбереш дали можеш да се откажеш от вредния навик за винаги... И, я ми кажи, ама честно, като "налапа цигарата" отново, реши ли проблема си :!: :?: И ако ДА, цигарата ли ти помогна :!: :?:
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от magi_rad | 28.09.2008 22:14

  Точно това исках да кажа,ръцете там са най-големия проблем.Просто понякога усещем се,че не ми се пуши,но по навик вземам цигара или имам чувството,че нямям къде да дяна ръцете си. :) Ами така 6 месеца не пуших и при първия проблем,който ми се изпречи лапнах цигарата.А пък и кафето,то е другия проблем,значи трябва и него да откажа,кафе без цигара,ами просто ми присяда на гърлото....не мога да го глътна.... :lol: ох,не знам,не знам,защо ли сме ги почвали въобще....
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от mari_and | 28.09.2008 19:03

  Анита, проблемът с ръцете ми е добре познат :mrgreen: Сядам на кафе - ръцете...отивам на гости - ръцете...Заслужава си наистина, но само ние, които сме се преборили с порока знаем колко безполезни сме чувствали ръцете, с които така изкусно сме държали цигарка или сме връткали пълната кутия :D magi_rad, сега да не се разубедиш да опиташ - не се притеснявай, все ще намериш занимание за ръцете си :D Успех, момиче!
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от Анита | 28.09.2008 18:47

  Според мен има много фактори. Стреса, хората около теб, стажа ти на пушач. Когато ги отказвах доста се изолирах, не се събирах с пушачи. След ядене си хапвах сладко, което убиваше никотиновия глад. Но винаги си запалвах когато ми се пушеше. Постепенно все по рядко изпитвах никотинов глад, сякаш организма ми се пречисти и не изпитваше нужда от никотин. Аз имах проблем и с навика да държа цигара. Беше ми много трудно като отида на гости да седна и ........Какво да правя с ръцете си? :? Непрекъснато си играех с ключовете или нещо друго, което ми попадне в ръце. Много е трудно, но си заслужава.
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от mari_and | 28.09.2008 17:47

  magi_rad, трудно е! Спор няма... Но какво значи: "бях ги отказала за 6 месеца" :?: :shock: Ти направо ме разби! Та ти почти си се била преборила - какво те накара да започнеш отново? Аз съм пушила повече от 10 години - научих се още в 6 клас :oops: Трудни ми бяха първите няколко дни - да се наглася психически... и така, започва истинската борба...Когато решиш да ги откажеш, не трябва да мислиш, че за нищо на света няма да запалиш...кажи си, че когато много ти се пуши, ще запалиш, но за сега издържаш...давай си кураж...ако сама не си повярваш, няма да имаш успех...Дори и да ти се случи да запалиш, не са обвинявай прекалено и не допускай този момент на слабост да доведе след себе си други... От сърце ти желая успех! :D
 • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
  от magi_rad | 28.09.2008 13:52

  Блазя ти... :D :D :D направо ти завиждам...как го правите,бе хора,я споделете,бях отказала цигарите за 6 месеца преди 3 години,но сега ако има начин и по две да ги лапна наведнъж...

Напиши отговор
54 намерени, страница 1 от общо 2