Кои фактори оказват влияние върху клетките с възрастта?
Между 9 и 16-годишна възраст благосъстоянието ни се влошава...
Терапията помага при заболявания, а също така действа релаксиращо
В момента е 24.09.2023 10:18
Спирам цигарите | Ето един начин за намаляване на цигарите
Напиши отговор
-
Re: Ето един начин за намаляване на цигарите
от Iagoda | 11.08.2015 10:55
Аз се записах на един метод за отказване от цигарите, казва се IQS и така ги отказах. Когато искаш да си спестиш мъките и никотиновия глад. Много съм доволна и го препоръчвам на всички. Стискам ти палци! Не всичко е воля(за да ги откажеш сам трябва да си голям мазухист). Но и това е вариант, ако си голям инат. -
от Kaiaa | 23.04.2015 10:12
Някои има ли опит с помощни програми за спиране на цигарите? Помагат ли, или всичко зависи от волята? -
от Rumi Kokova | 20.01.2015 16:27
Хич не съм съгласна с мнението, на повечето хора тук. Всеки отказва цигарите, според волята си. Никъде няма правило, че трябва да се случва от раз. Всичко е до организъм и до психика. Като ти е по-слаба волята го правиш постепенно, като ти е силна волята.. (нещо, което повечето пушачи НЯМАТ) ги отказваш от раз. -
от Yordan Stefanov | 09.11.2014 08:30
Здравейте, съгласен съм че някой могат да откажат цигарите постепенно, но това е по трудния начин. Така само се измъчваш и може да е поредния случай на не успех. А колкото повече не успяваш става все по трудно! Всичко е въпрос на психическа нагласа и не толкова е важен никотина колкото НАВИКА. Трябва през цялото време да се гордееш че вече не пушиш, и колкото пъти се сетиш за цигарата се усмихвай и бъди щастлив че не може да е в устата ти, защото ти МОЖЕШ. А не да тъгуваш за нея. И все пак помислете добре дали искате да ги спрете ,защото всички "гимнастики" са излишни ако не искате! Това за вредата от рязкото спиране :lol: едва ли е по вредно от пушенето, което ще продължиш докато ги намаляш. ЗАПОМНЕТЕ, НАМАЛЯНЕ НА ЦИГАРИТЕ НЕ Е ВЪЗМОЖНО, ВСИЧКО Е ВРЕМЕННО! -
от marin | 25.05.2014 15:41
Здраевейте на всички от години пуша цигари и тъйкато нямам желание да ги спра минах на тютюн. По този начин пуша доста по малко. Например с 20 грама тютюн карам 3 дена, което е доста по малко от обичайното. Ако си купя 1 кутийка я изпушвам за 1 ден.Пробвайте и вие може при вас да проработи нацяло да ги откажете. [url]Link -
от kotka99 | 12.07.2012 02:15
Поздравявам всички които са спрели цигарите постепенно.Това е правилният начин.Не е въпрос само на психика.В тялото ви протичат и химически реакции за които май не се замисляте.Спирането от раз е огромен стрес за организма.Спирайте цигарите постепенно.Ползвайте лепенки,дъвки или друго.Дайте си колкото време ви трябва за да може тялото ви да се приспособи.Това е правилният начин.Важен е крайният резултат. -
от elz_92 | 17.03.2011 16:22
Аз не успях да откажа цигарите.Пуша от 15год.и съм опитвала много пъти да ги откажа но не успях докато не намерих техеният безвреден заместител-електронната цигара.Спестявам пари и щада здравето си.Научих за нея от Link и дори я поръчах от там.Доволна съм.Надявам се и на вас да ви помогне -
от zlatina georgieva | 16.03.2011 19:59
Точно така е както казва др. Цончев! Аз също ги отказах постепенно:)Какво значи от раз и какво значи силна воля?За всеки нещата стоят индивидуално:) -
от Доц. д-р Цончев, дм | 08.03.2011 18:05
Кой както успее.... важен е резултата! -
от Vespasian | 06.03.2011 13:08
О да, съгласен съм, че винаги и за всичко има изключение ! -
от бинко | 06.03.2011 10:01
Не всички сме еднакви. Аз пък ги отказах постепенно обратно на всички предубеждения че се отказват от раз. :wink: -
от Vespasian | 01.03.2011 10:38
И към цигарите и към кафето има зависимост. И двете се спират от раз. Това е единственият и най-удачен начи за спиране на цигарите ( с кафето е по-лесно)! Но разбира се след физическата зависимост идва психическата, която започва да се проявява най-рано след седмица от тоталното спиране. Обикновено психическата зависимост отминава за около един месец, на някои обаче са им нужни шест и повече. Това, че е шок за организма е вярно, но по-скоро ще вреди само на бременните жени, така че ако се спират цигари, те се спират преди да се забременява! Това е мое лично мнение, обусновано на базата на собствен опит и това, което съм чел и чул от близки, които са успяли да намерят сили за да ги откажат! -
от бинко | 01.03.2011 09:28
Моето мнение е дори че всяка рязка промяна вреди на организма. Отказването отведнъж е шоково. Практикуват го и хора които някой е стреснал "изведнъж". Съвсем не мисля че е проява на силна воля.... Проява на силна воля е да ги спрете постепенно, защото това означава че ги спирате съзнателно и упорито. Най-важното е да не се поддавате на самосъжаление и чувство на безволие. Ако не е станало от първия опит, ще стане по-нататък, стига твърдо да сте решили.... Един съвет. Пушенето е и навик, и е свързан с други навици. Отстранете и/или спрете дейностите които съпътстват цигарата. Пример. Ако примерно пиете чаша кафе когато палите цигара ... откажете кафето (временно), или го пийте в условия които правят невъзможно пушенето, примерно в автобуса. Загубите ли навиците които ви напомнят за навика на пушене е много по-лесно да не се сещате за цигарата ;) -
от ivanangelov84 | 12.01.2011 00:01
Да,но тва не е отказване.Отказването наистина трябва да е отведнъж и това го правят хора с много силна воля.Психиката на човек и нагласата са много важни в такива моменти. -
Ето един начин за намаляване на цигарите
от 1313 | 28.11.2010 15:28
Всички казват, че най-добре е цигарите да се откажат от раз. Така ги отказа моят съпруг и вече от доста години не пуши. Нищо вече не може да го изкуши да запали цигара, даже и когато най- демонстративно и сладко си пафкаш пред него. Обаче при мен този метод не проработи. Отказах ги за 4 месеца и то с големи мъки. Обаче запалеше ли цигара някой около мен - и на мен ми се допушваше. Накрая не издържах и пак ги пропуших. Пушех по 1 кутия на два дни, но и това ми идваше много. Реших да започна да ги намалявам. Отначало около месец пушех по 1 кутия на 3 дни, след това по 1 кутия на 4 дни. Продължавах постепенно да намалявам - по 1 кутия на една седмица и в момента съм на 1 кутия на две седмици. Смятам на това положение да задържа няколко месеца. Засега не смятам да ги отказвам напълно, защото не се чувствам готова за това. Само не искам да оставате с грешно впечатление, че намалих цигарите съвсем леко и естествено. И сега като си купя кутия цигари, пак я изпушвам за 2 - 3 дена. Обаче някяк си ло-лесно устоявам на изкушението следващите 11 дни. Защото знам, че забраната не е категорична. Който има желание, може да пробва този метод на намаляване на цигарите. Колкото и невероятно да звучи, при мен той проработи!
Напиши отговор
Rene Furterer Triphasic концентриран серум против косопад, 12 бр. х 5 мл, 60 мл | Рене Фуртерер
105.12 лв.
131.40 лв.