Главоболие. Мигрена | главоболие при кашлица и навеждане

Напиши отговор
 • RE: главоболие при кашлица и навеждане
  от Nehoty | 17.09.2021 10:57

  Здравейте! Благодаря за отговора доктор Правова! Главоболието отшумя от само себе си, болката около синусите също. Все още имам лека хрема и запушен нос понякога, но пък сега гърлото започна да ме боли, предимно вечер(пушач съм) дали има връзка със слорошния синузит? Тъй като усещам на моменти някакъв секрет който се стича по гърлото ми, а и като се има предвид че имам хроничен фарингит… Поздрави :)
 • RE: главоболие при кашлица и навеждане
  от д-р Ралица Правова | 16.09.2021 20:10

  Здравейте, д-р Цончев не е част от екипа, за съжаление. Но по отношение на главоболието бих Ви казала да изчакате, тъй като щом има облекчение от противовъзпалителното - означава, че все още има остатъчно възпаление, което ще отшуми. Въпрос на време е, не виждам към момента нужда от антибиотик.
 • RE: главоболие при кашлица и навеждане
  от Nehoty | 14.09.2021 18:52

  Здравейте, доц. д-р Цончев във връзка с главоболие при навеждане, кашляне и т.н което смятам, че е синузит защото започна преди няколко дни с леко главоболие в последствие с болка в едното слепоочие и в корена на носа, като на моменти ми се запушваше, но нямам хрема. Слагах нагревки с морска сол и облекчаваше донякъде и усещах нещо като изтичане на секрет по гърлото ми. Имам изкривена носна преграда и хроничен фарингит (открити миналата година от УНГ) Изпих един нурофен след цял ден болка в дясната половина на главата и лицето ми и всичко отшумя, обаче сутрин се събуждам с леки болки в гърлото (сякаш ми е изсъхнало) запушен нос и при всяко рязко движение главата ме пробожда от болка. И това вече 4ти ден. Не ме боли постоянно а само при някакво рязко движение или напрягане на тялото, но ако не изпия един нурофен (пия само 1 хапче на ден) чувствам един дискомфорт и тежест в главата, обаче нямам хрема и секрет и се чудя да отида ли на лекар, ще отшуми ли само, да пия ли антб?
 • Re: главоболие при кашлица и навеждане
  от Доц. д-р Цончев, дм | 19.02.2016 10:23

  Не виждам повод да се мисли за инсулт, поне според описанието, което правите. Ако болката не премине с приема на аналгетици, също и изтръпването е добре да ви види невролог, но не се плашете от инсулт.
 • главоболие при кашлица и навеждане
  от Nobelka | 17.02.2016 22:13

  От три дни съм с главоболие, което се засилва много при кашляне, кихане, прозявка, навеждане, изправяне. Болката е ужасна. Не минава от нищо. От известно време ми се случва едновременно изтръпване на пръстите на краката и ръцете. А днес имам мравучкане по лицето- носа, бузата, под окото. Сутринта ходих на лекар, измери ми кръвното 130/100 даде ми едно обезболяващо и назначи изследвания, но ще ги правя утре. Съвсем изключих когато бях на прегледа да му кажа за това изтръпване, което ми се случваше напоследък. Сега като чета в нета за прични за главоболието и виждам че симптомите ми са като при инсулт. Днес за малко загубих равновесие.наднормено тегло 35 год.Жена.

Напиши отговор