Главоболие. Мигрена | Атипична окципитална болка отляво, мнение?

Напиши отговор
 • Re: Атипична окципитална болка отляво, мнение?
  от Пламен | 24.03.2016 10:58

  Имах дискомфорт придружен с пристъпни болки в ляво над ухото през 2012 г. Ходих при всякакви специалисти-УНГ (с това започнах), Невролози в различни клиники, минах през всякакви медикаментозни лечения и експерименти -от хомеопатия до Мелбек и Фламексин...нищо не помогна.Десет месеца.Бях отчаян и се примирих със състоянието си, бях изчел всичко от всички с подобни проблеми и разбрах, че никой не е намерил лек.
  Не знам откъде ми попадна една билкова рецепта -равни количества коприва, ранилист и иглика, който чай пих в продължение на 10дни, на своя глава в сериозни количества и концентрация (1,5 литра на ден).....Повярвайте, помогна ми.Сега, 4г. по късно проблема пак се появи и започнах същия курс.Не зная дали този чай ще помогне и на други, но при мен ефекта бе поразителен. Длъжен бях да споделя.Успех!
 • Re: Атипична окципитална болка отляво, мнение?
  от Боян | 24.09.2012 17:13

  Хах, да, предположих.

  Благодаря отново,
  Боян
 • Re: Атипична окципитална болка отляво, мнение?
  от д-р Цончев | 24.09.2012 17:06

  дааа, това е за друго едно питане, въпросът е там какво съм плеснал...
 • Re: Атипична окципитална болка отляво, мнение?
  от Боян | 24.09.2012 17:00

  Страхотно, много Ви благодаря за бързия отговор! Лъжица майната му и един аспирин ще свършат чудесна работа :)

  P.S. Предполагам линка към клиниката по пулмология е към друг пост :)

  Поздрави,
  Боян
 • Re: Атипична окципитална болка отляво, мнение?
  от д-р Цончев | 24.09.2012 16:48

  [quote]http://www.detskabolnica.com/index.php?option=com_content&view=article&id=14&Itemid=11[/quote] - съвсем възможно. Човек не бива постоянно да се взира в себеси и да си търси болежки.
  Кръвното е на горни граници, но поред мен не може да се говори за хипертония. Болката в главата е възможно да е невралгична или по типа на мигрената - с провокиращи фактори.
  В крайна сметка сте направили достатъчно изследвания, така че не виждам повод за притеснение, все щеше да лъсне от някъде ако имаше нещо сериозно.
 • Атипична окципитална болка отляво, мнение?
  от Боян | 24.09.2012 15:14

  Здравейте,

  След като без да желая изтормозих всички възможни лекари, реших че е добре да попитам съвсем външен човек за съвет. Съжалявам, че е ужасно дълго, реших да приложа всички правени изследвания като информация, не съм лекар и на места сигурно звуча дебилно : )

  От началото на годината имам слаба(понякога леко се усилва) непостоянна тъпа болка горе вляво, зад ухото. Болката се появява само в седнало положение, и то при съсредоточаване (все едно е от хиподинамия). Не винаги се появява, има периоди от седмица например, в който изобщо не се появява. Като че ли по-често е сутрин, обаче често и през което и да е друго време. Работя нон стоп пред компютър. В момента в който се раздвижа изчезва. Питаха ме дали тупти, но не мога да преценя - понякога като че ли да, но трябва много да се заслушам и не зная дали не си внушавам : ) И не мога да преценя дали тупти заедно със сърцето. Когато легна и започна здраво да слушам, в един момент просто почвам да си усещам пулса както винаги, а тя болката изчезва, понеже вече не съм седнал. Този тип болка се появява единствено от ляво.

  Първоначално мислех, че е от настиване, тъй като ходех без шапка през зимата, а страшно много се потя (TSH ми е изследван 2006-та и е в норма, някаква наследствена хиперхидроза). Само че болката не изчезва в това въпросно седнало положение.
  Преди седмица ходих в св.Наум при невролог, прави ми скенер на глава и всичко е б.о. Според него това е окципитална невралгия и изписа Вимово, което реално май е просто транквилант.
  Преди няколко месеца бях ходил на УНГ поради полипи в синусите, тя ми направи рентген на шията, като становището оттам е, че няма проблеми. Няма проблеми и по нейната си специалност, например с ушите. Но тя отбеляза, че становището на рентгенолога не е правилно и че според нея има начало на ошипявания. Неврологът при който ходих миналата седмица отхвърли ошипяване като каза, че няма как на 25г. да го развиеш.
  2011г. ходих на кардиолог понеже имам завишено кръвно - в покой стига до прехипертония 140/90. ЕКГ беше напълно ОК. И ЕхоГК беше ОК. След това ми сложи и холтер за кръвно, който показа високи стойности, но аз бях изключително нервен през целия период докато бях с него. Стойностите бяха:
  - SBP/DBP weighted average Overall: 140/81; Day: 143/84; Night: 135/77 като самото кръвно варира от най-високата когато съм бил най-нервен 169/106/пулс 112 до единствения момент през нощта когато успях да заспя нормално, когато е било 112/58/пулс 62. Кардиологът каза, че според нея резултатът е висок заради емоционално претоварване, да си живея живота и да правя деца : ) При мерене на пулса сутрин след ставане е 65, след това става около 75 и през деня може да бъде и 80-90 в зависимост от това какво се случва. Не вярвам за една година нещо особено да се е променило. При случайни мерения примерно вкъщи кръвното е 135-145/80-90. Когато тичам, разбира се сигурно и да 190-200 стига, не че това има значение. После бързо се зъвстановява.

  Друга информация, която не знам дали няма да е полезна:
  - Имам завишен холестерол(6.1 на границата с рисков 6.2) и триглицериди (2.23 при граница 2.2), но съм с наднормено тегло - при ръст 173 теглото ми е 85, а трябва да е 65
  - В нета пише, че затрудненото дишане е симптом на хипертонията. Понякога имам затруднено дишане, но само в напрегнати за мен ситуации и го отдавам на емоционален стрес. Смятам, че това е нормално при всеки човек.
  - Потя се страшно много, от 12-13 годишен. Спомням си че 2006г. ми изследваха TSH и беше в норма. Явно е наследствено.
  - Друг симптом, който съм виждал е пищенето на ушите. Също не мога да преценя, а предполагам, че ако го имаш си сигурен че го имаш. Усещам пищене само когато съм легнал да спя и е абсолютно тихо, и то ако се сетя да мисля за това. Но го отдавам на факта, че когато няма външни шумове, мозъка си измисля вътрешни.
  - 2005г. прекарах специфичен плеврит вляво
  - като малък (14г.) имах нещо като мигренични кризи, които бяха определени с ЕЕГ в Пирогов като нищо особено (пишеше лека форма на ЕПИ)
  - късоглед съм от много малък (4ти клас), сега съм -4.75/-4.5, има плаващ супер малък астигматизъм на едното .75-1, на другото .25
  - Изкючително обсесивно-компулсивен съм. И нервотичен. Не е диагностицирано, но когато настъпваш плочките по 11 пъти, си сигурен какво е : ) Например сега само понеже пиша това, имам тахикардия, а след малко ще изчезне.

  И след като изписах цяла книга и съжалявам, че Ви отнемам времето, ако някой го прочете, бих искал да попитам според Вас възможно ли е всичко това (завишеното кръвно + тази атипична болка) в крайна сметка да е от хиподинамия смесена с наднормено тегло и психарщина от моя страна (което е и предположението на всички тези лекари), или е камбанка че нещо друго не е наред? И възможно ли е тази болка всъщност да няма нищо общо с кръвното, а наистина да е невралгия? Знам, че по принцип вероятно попадам в рискова група за хипертония заради емоционалността, килограмите и обездвижването си. Лично аз смятам, че не е от хипертония и че ако не подобря начина си на живот ще развия хипертония. Но исках да попитам и съвсем страничен лекар.

  П.С. В интерес на истината ми омръзна и да ходя по изследвания, тази година ми правиха 2 томографии и 2 ренгтена, предишните години всяка година по рентген, заради въпросния плеврит. И мисля че се облъчих за 10 години напред : )

  Благодаря предварително,
  Боян

Напиши отговор