Депресия, тревожност, стрес | Страхова невроза или просто страхливост?

Напиши отговор
 • RE: Страхова невроза или просто страхливост?
  от dulo681 | 18.01.2021 11:40

  Абе 10 годишни не, но едно дете на 15 може да ти скочи.Хубавото е, че мъжката част от децата в моето семейство са повлияни от великата Шашмагюл и ходят на акидо.Според мен не обичаш децата.И с право, в бг са като тукашните имигранти по-често.Ок,може да се брои за паническо разстройство, газ на психиатър, ксанакс и ципралекс били сред успешните.Психотерапевт също, два или повече пъти месечно.Така по-добре ли звучи?Вие пртата сте скучни.Друго си е да те преследват хиликоптери, полиция и господ. Освен това си страхлив. Едно от предложените от мен ще увеличи като цяло сигурността в себе си. Не толкова от 10 годишни деца, колкото от влизащи с взлом се страхувам аз. Идеята, че мъжът ми не е съвсем беззащитен е успокояваща донякъде. Аз самата се чувствах така добре. Бях позаякнала с работата в склад. А нещо да те боли, сърцебиене, виене на свят?
 • RE: Страхова невроза или просто страхливост?
  от Nikoloa | 18.01.2021 10:40

  По какъв начин курсовете по карате или оръжието биха ми помогнали? Очаква се да ритам по главата 10 годишни деца или да ги отстрелвам със законно притежавано оръжие? Децата не са проблем, проблем е че се филмирвам при всяка конфронтация или вероятност от конфронтация. Понякога като чуя шум и направо се вцепенявам "какво ли стана сега, да не е влязъл някой в двора". Буквално ме е страх от сянката ми. За най-малкото усещам тревожност, страх, сковаване, сърцебиене.. много е неприятно. Имам чувството че нещо ще шумне до мен и ще получа сърдечен удар.
 • RE: Страхова невроза или просто страхливост?
  от dulo681 | 17.01.2021 11:46

  Според мен не са паникатаки.Съвсем нормално е да се чувстваш така.Много полезен е курс по карате или в краен случай разрешително за оръжие и оръжие.Мъжът ми е тренирал борба на времето и съм на мнение, че всеки мъж, да не кажа всеки човек трябва да разполага или със знания по карате, или да има оръжие.
 • Страхова невроза или просто страхливост?
  от Nikoloa | 17.01.2021 03:48

  Здравейте, имам един проблем от доста време, но напоследък сякаш се влошава. Като дете бях доста агресивен до примерно 8-9 годишна възраст и доста се биех, но след това забелязах че по-често, а после и винаги мен ме бият. Винаги съм бил най-дребният в класа и това нямаше как да се компенсира вече с чиста агресия. Не знам дали заради това, но от тогава много ме е страх от физически конфликт. Проблемът е че съм на 46 години, с жена и дете и въпреки това постоянно се притеснявам че не мога да ги защитя ако нещо се случи. Всяка елементарна ситуация ме изкарва от равновесие. Преди няколко седмици тре деца драскаха по скрежа на колата, казах им любезно да се махат. Казаха че нищо не правят и се махнаха. После няколко дни си мислех няма ли да дойдат да метнат камък по прозореца или да направят нещо по колата. А по принцип за други житейски ситуации сякаш реагирам нормално. Но на 46 години страх от децата май не е добре. Смятате ли че нещо може да се направи?

Напиши отговор