Депресия, тревожност, стрес | Комплексни здравословни проблеми...

Напиши отговор
 • RE: Комплексни здравословни проблеми...
  от д-р Цончев | 07.06.2019 15:34

  Това го коментирах на друго място...
 • RE: Комплексни здравословни проблеми...
  от diana-andreeva | 05.06.2019 14:57

  Здравейте, бях на преглед при пулмолог. Направи ми ФИД (спирометрия) и в заключението долу пише Mild Obstruction PRE : FEV1/VC = 50% Линк към резултати: Link Резултатите от кръвно-газовия анализ на капилярна кръв сочат намалено парициално налягане на кислород (pCO2) 70 mmHG (при реф. стойности 81-100mmHg) Линк към резултати: Link Оплакванията ми: недостиг на въздух, понякога трудно дишане, често прозяване, често поемане на допълнително въздух. Как може да се анализират тези резултати?
 • RE: Комплексни здравословни проблеми...
  от ivan | 28.05.2019 12:11

  Здравейте, Направих консултация с ендокринолог. Казаха ми, че резултатите ми са добри и че клони на депресия. Изписаха ми смао витамин Д. Обаче гледам е отбелязан Витамин Д 3000 iu, а аз от аптеката ми дадоха Витамин Д 400 iu. Има ли разлика или и този ще ми свърши работа? Иначе за депресията за сега пия жълт кантарион и спрях месото..
 • RE: Комплексни здравословни проблеми...
  от ivan | 21.05.2019 15:26

  Не, имам час за понеделник.
 • RE: Комплексни здравословни проблеми...
  от д-р Ралица Правова | 21.05.2019 11:09

  Да, ниска е стойността на витамин Д. Добре е да започнете прием. По отношение на имуностимулатори - тези които са на база бактериални лизати. Направихте ли консултацията с ендокринолог?
 • RE: Комплексни здравословни проблеми...
  от ivan | 20.05.2019 16:41

  Добър ден! Направих си някои изследвания, ето резултатите: Link Link Сега какво ще ме посъветвате? Имам някакъв седимент в урината и липса на витамин Д. Това лошо ли е? Мерси.
 • RE: Комплексни здравословни проблеми...
  от ivan | 16.05.2019 17:36

  @д-р Ралица Правова, добре, ще си изследвам витамин Д + Б12. Даже обмислям и да изследвам щитоводните хормони FT3, FT4 & TSH. Кои витами бихте ми препоръчали да употребявам 2-3 месеца? Мерси.
 • RE: Комплексни здравословни проблеми...
  от д-р Ралица Правова | 16.05.2019 13:57

  От резултатите на пролактин е добре, че сте записал час за ендокринолог. По отношение на симптомите - до сега изследвал ли сте стойността на витамин Д? По отношение на снижения имунитет бих Ви препръчала да започнете имуностимулатори по схема. Обикновено се назначават в два курса - през пролетта и есента, в рамките на 2-3 месеца.
 • RE: Комплексни здравословни проблеми...
  от ivan | 16.05.2019 12:07

  После след 10 дни от спирането си направих пак тест за пролактин и сега пък резултатът е 7, което е много ниско. Скоро пак ще ходя на ендокринолог да видя какво ще ми казва сега. Иначе казано, не знам депресия ли е само или въобще, но много боледувам постоянно. Не е нормално това, отчаях се вече. Вечно отпаднал, изморен, разконцентриран, апатичен, лош сън дори имам често. Никаква сила. Моля ви, дайте ми съвет, къде да отида, какво да правя? Билки ли да вземам, не знам. Ако някой има медицински познания, поне да ме насочи какви изследвания да си направя още и при кой лекар да отида. Sad(( Изключително ми е тежко и непоносимо вече. Да не би нещо от главата да ми има? Да си направя рентгенова снимка на глава? Сърдечно ви благодаря...
 • RE: Комплексни здравословни проблеми...
  от ivan | 16.05.2019 12:06

  Какво да направя , къде да отида? Ако отида до личната ми лекарка пак ще каже, че си внушавам или депресия. Но що за депресия е това, от 1 година е така и само се влошавам с всеки месец. Все хващам болест от най-малкото. Забравих да спомена и още 2 болести. Ходих и на Уролог и на Ендокринолог. Първият ми изписа витамини и антибиотик понеже имах някакъв слузест секрет изтичащ от пениса и ми откри старо възпаление на простатата. А съм едва на 28 години... После пих и друг антибиотик, че не мина лесно. Отделно и хемороиди имам. При ендокринологът ходих, понеже си правих януари изследване за хормони - за тестостерон и пролактин, понеже либидото ми беше направо 0. Пролактинът беше 524 mlU/L в граници от 86,0 - 324,0. Ендокринологът тогава ми изписа Достинекс да пия по половин таблетка 2 пъти седмично за 3 месеца. Минаха 3 месеца.
 • RE: Комплексни здравословни проблеми...
  от ivan | 16.05.2019 12:06

  Отделно от вечните болежки къде ли не и в стаята, в която живея от няколко месеца има непрестанно прах. Ако го избърша, след 1 ден пак е прашно. А всичко у дома е ново и боядисано, проветрявам постоянно и вечно имах прах, незнайно откъде. Не знам дали влияе това и да не ми се отразява на дихателните пътища нещо.. Постоянно боледувам. Носът ми вечно е запушена по една ноздра. Сега и гърлото ме боли, има пак някакви вируси и епидемия ли какво. Като цяло не смятам, че е нормално 2 год. абсолютно нищо да ми няма и да не боледувам, тогава си вършех домакинската работа сам, работих, спортувах, излизах и какво ли не и бях пълноценен и здрав човек. Сега се чувствам като развалина... Моля ви, дайте ми съвет къде да отида на лекар или какво да сторя. Дори да спортувма ми е трудно вече, пробвах за месец и нямах ефект, дори ми става лошо и кръвното ли ми пада не знам, изпитвам супер умора, главоболие все, не мога да се зарадвам на нищо. Пълна апатия.Сега си почивам постоянно асе чувствам изцеден.
 • RE: Комплексни здравословни проблеми...
  от ivan | 16.05.2019 12:04

  Сега от 2-3 месеца пак съм в града (Варна). Забравих да кажа и че преди 5 месеца ми правиха и зъбна коронка - метало-керамична. Още отначало не ми беше удобна и ме боля. После посвикнах, а сега даже венеца ме болеше от нея и се възпали. Зъболекарката ми каза, че е от времето и понякога така се получава и ми сложи някакво лекарство и ми каза да се джабуркам с Елудрил. Не знам, дали това има отношение. Сега пак е малко по-добре. И всяка седмица се чувствам по-зле психически и физически. От скоро видях, че и изпражненията ми имат жълт цвят, не знам дали има отношение. Иначе кожата и очите ми нямат промяна. Пих жълт Кантарион 10 дни и се чувствах много добре да кажем, после свърши и го спрях за 5 дни и веднага пак се сринах и отпаднах много. Сега от ден пак почнах да го пия, понеже четох, че помага много за нервна система, депресия и такива неща.
 • RE: Комплексни здравословни проблеми...
  от ivan | 16.05.2019 12:04

  Казаха ми, че ако е депресия, тя е като бумеранг - идва и си отива. Но мина прекалено много време и се съмнявам да е само това и явно не си отива. Малко след това почнах пак да мога да пия/понасям малко алкохол, а сега пак не мога. 2 месеца можех, сега 1 не мога. Преди това 2 год не съм боледувал въобще. И изведнъж от тогава насам, изобщо не съм здрав човек. Предното лято едва ходех на работа, супер уморен, отпаднал, появи ми се запек. Края на лятото влязох в болница за апендицит. После една сутрин 2 седмици след отписването ми от болницата се събудих с променен глас, кашлица и силни болки от един зъб/венец. Отидох на зъболекар и се оказа, че зъбите са здрави и ми изписаха Клиндамицин, защото е било възможно да имам гнойно огнище малко над челюстта около носа и от него да ме болят венците. Имах и запушен нос. След това уж се оправих от това. После имах една раздяла с приятелка и напуснах работа и града за малко за 1-2 месеца, за да се отпусна. Горе-долу се чувствах малко по-добре.
 • Комплексни здравословни проблеми...
  от ivan | 16.05.2019 12:03

  Добър ден! Не знам как да опиша темата, но не знам какво ми е точно. Ще се опитам да опиша нещата както мога и дано се получи. Извинявам се за дългия коментар, дано някой ми помогне, че се отчаях :(( Всичко запозна преди година и нещо. Имах доста разправии и нерви в семейството. Почнах да изпитвам апатия, силна умора и болки в главата. Веднъж пих повечко алкохол лятото и много ме заболя главата, в същото време дори тогава изпитвах силен стрес и нерви от караници, не знам дали е повлияло това ако се смеси алкохол в кръвта и веществото, което отделя организма при стрес. След това дори и 1 малка бира да пиех, винаги ми ставаше лошо и ме болеше силно главата. Все едно ще припадна. Ходих на лекар и ми казаха, че имам депресия, понеже имах и сексуални смущения и не ми се получаваше. Изписаха ми Деанксит да пия за депресията, но още след 2-3 хапчета като пиех и веднага ми се отразиха негативно на сексуалносттта и либидото, т.е. още по-зле. И ги спрях.

Напиши отговор