Депресия, тревожност, стрес | Да си проведем сами психотерапия. В помощ на заболявания като ОКР, шизофрения, биполярно, ПР...

Напиши отговор
  • Re: Да си проведем сами психотерапия. В помощ на заболявания като ОКР, шизофрения, биполярно, ПР...
    от shashmagiul | 26.01.2018 20:03

В заключение: разбрах психозите си. Надали щях да ги разбера ако бях на хапчета. Надали щях да съм още жива. По-интересното е, че постовете ми станаха глупави, когато започна същинската терапия. Странно. Хем се чувствам поумняла, хем като си четох стари постове във фейс се притесних, че ме е хванала простата шизофрения. Много хубаво име дадох на неконтролираното писане: изграждане на здравословен егоизъм. Но може и без този етап. Аз нямах смелост да се разведа. И още нямам. Не че няма да се справя, ако остана без децата. Просто успех без децата до себе си не ми е толкова важен. Не ми се философства повече. Важното е, че разбрах психозите и острата им фаза трае малко и е по-скоро смешно протичането, гледано отстрани, отколкото страшно. Няма формула за неналичието им. /сън+храна може би,ама пък ако имате кофти зъби..../. Но пък може с кризи и без хапчета да се живее ппез повечето време нормално. Остана да почна работа. С психози.... земята не спира да се върти. На хапчета или не аз, престъпници отново си има. Такива като природозащитничката и мен ни ползват за калабалък/бройка/ по протести в нета или реала. За нищо повече. Екозащитниците също защитават нечии и то финансови интереси. В училище ни учат да сме като Левски и Ботев. И това е причина да бях толкова политически активна. Не знам какво да кажа за това. Но спрях да се вълнувам. Може би защото не вярвам. Получава се. Ако ми кажат, че някое хапче било като чип за поумняване-бих пила. :P Такова обаче няма. Психиката се лекува с разговори и четене. С мислене. Така че... повръща ми се когато си представя да пиша кой пси препоръчвам. А аз обичам светлите спомени. Тук някъде 20-30 страници назад се съдържат абсолютно всички важни за мен елементи от психотерапията. Хубав живот ви пожелавам.... :P Чакам си бан-ът най-културно. Рядкосрещани търпеливи администратори. Целувки
  • Re: Да си проведем сами психотерапия. В помощ на заболявания като ОКР, шизофрения, биполярно, ПР...
    от shashmagiul | 26.01.2018 11:32

:P ходих на доктор. Онзи същия. Който щях да сменям. Той - от братушките. Току тъй не трябва да се. Нищо ми няма на бъбреците. На видеозон ги гледа. Тъп цистит. Ще ми изкара акъла, че правя бъбречна криза или имам тумор в матката/миома/. Другата седмица правя кръвен тест. Без за токсоплазмоза и прочие. Само стандартните, понеже това май не се прави навсякъде. А и се плаща. Ако му бях интересна на някой как така шизофренията ми минава с наспиване... щеше да ми ги направи безплатно и сам да има желание. Четох избухванията си в нета. Как да го кажа..... :P Разликата между простия и умния е, че умния на прост може да се прави, но простият -на умен не. Аз му викам простотия, психиатрите БАР. Мда де, с тая мента преди няколко години бях обърнала дома си на караоке бар. За глупаво държание се изписват антипсихотици.
    от shashmagiul | 24.01.2018 17:24

Хрумна ми и кое е златната среда тогава, когато някой се влюби в някой под 18. Чака го да порасте. Бяга от това място.... понеже Долорес била насилена на 8г. от някой, на който имала доверие. И се опитах да се поставя на нейното място. Както и на мястото на човека, извършил това.
    от shashmagiul | 24.01.2018 17:09

На мъжа ми съм сочила какво е характерно за БАР. Всъщност. С идеята, че може да спре. А то може да е стимул това. Боже, хич не ми се напряга да планувам как да го докарам до самоубийство на свой ред. Работохолиците са психопати.
    от shashmagiul | 24.01.2018 16:53

Цели 7 цвъкнати. Значи когато нищех случката с баща ми, един спец, който ми е и рода търсеше мерак от моя страна. Ако не бях се сетила за това, че бях стрелната в посока да ги обичам по равно, щях да поема вината върху себе си, а не да я оставя на несъобразителността на други. Хрумна ми, че затова може да се е самоубила милата Долорес, а и други. Тя е постигнала и е имала всичко на пръв поглед, към което съм се стремяла. Мре ми се, та две не виждам. Особен вид нимфомания, според учените при смърт се изпитвал огромен оргазъм заради недостиг на въздух. Аз не съм споделяла другаде, че ми се мре или че имам мисли за самоубийство. Яз бях набожна. Затова се бракувах. При мисълта да живея сама, да ходя на работа и после каквото ми хрумне... чакам да ми мине депресията от несбъдването. Пак. Тамън бях спряла да мисля. Цикля над изселването си. В крайна сметка ако допуснем че БАр няма да ми е стопер да ме наемат...10г.работа още поне ме чакат. Не е лоша идея, но... Въй....да ви утрепа човек, енерджита. Щях да родя само ако си струваше мъжа или щях да забременея чрез изкуствено осеменяване в един момент.
    от shashmagiul | 23.01.2018 20:54

Моля, блокирайте ме. :P Затворих си блоговете, докато си намеря работа. Не защото толкова ме е срам. Просто съм реалист. Когато се справя с всичко, може би ще го включа отново. Всъщност всеки ден имаше по 2-3 посещения, понякога повече макар че се опитах да изтрия всички линкове към където и да е, за да имам ясна представа дали някой се цвъква реално в пространството ми. Ми никой не се е захласнал от четене. :P Нямам идея как да преминете по-лекофазата на оформянето на здравословен егоизъм. Не мога да изоставя децата. Но пък заявих, че ми трябва закупен билет и транспорт до автогарата. От друга страна си мисля че би било по-добре да се махна за малко поне. Няма решение правилно задачата ми. Няма. Но пък... някак успокояващо действа, че "самотата" на смъртта е след каквото и да е. Мисъл породена донякъде от един друг урунгел. :P С това... блокирайте ме. Кризите ми са ясни изход, вход... всичко. Вие ше имате право да ми триете постове -аз не. Искам и профила даже да ми затриете. Току що плюх на 7 годишен труд.
    от shashmagiul | 23.01.2018 00:01

Та... за разлика от това тук.... може да не обичам много бг филми и поговорки, но гледам да не казвам неща, които няма да направя./козана дума-хвърлен камък/ А той си позволява ужасно държание. Най-мразя като някой който обичам... после да го псувам. Стефте. :P Да си държа на билета за бг. Сякаш. Като в небрано лозе се чувствам от 1та криза насам. Наистина не съм очаквала подобни панаири. Та.... моля - блокирайте ме. :P
    от shashmagiul | 22.01.2018 23:54

Нямало е настинка без скандал, да уточня. Чак сега посвикнах, че мога да бъда изхвърлена разполагайки с много умения и все пак без занаят. Иначе това, че няма да мога да издържам децата си ме ужасяваше. Сякаш това е вариант. Да се прибера, да науча това, което съм искала и след това да търся работа. Варианта с натравянето винаги е изход, хаха. Все пак да пробвам и това. Значи утре да си настоявам за билета за бг? Мафу, знам че би посочил доброто състояние на публичните домове тук като вариант. Честно... то е хо-добре да мълча да ме унижава мъжа ми отколкото това. Сигурно е добър вариант. Да взема живота си в ръце.
    от shashmagiul | 22.01.2018 23:50

И се връщах толкова пъти, колкото ме беше страх че подвеждам хора. Със сигурност когато някой не е агресивен и не иска да си пие хапчетата: докато със заповед не го задължат има право да откаже. За мен... да съм на хапчета, за да се задържа на работа беше компромис с целия ми живот и всичките ми мечти. Ако някой се чувства ок с тях... да си ги пие, но аз лично не виждах никаква полза от тях. Промених си мисленето и през повечето време нямам проблем със съня. Когато децата са болни знаете:не спя. Меря Т.през два часа и спя между тях на дъските между двете легла.
    от shashmagiul | 22.01.2018 23:45

Но на пук на това че се говорело че не завършваме започнатото.... аз завърших терапията си по свой начин. Нета ми прекъсва и пиша в няколко поста. Еншулдигун
    от shashmagiul | 22.01.2018 23:43

Извинявай, МаАас, че послъгвам, но вие първи почнахте. Нямам нерви да си правя профил след профил. Джери може да пробва да ме блокира. От там нататък какво се прави ако някой се представя за мен? Съд? В нета нещо уредено ли е въобще? И все пак, ако трябва да впечатлявам Джери, бих. Понеже ако ме блокира няма да си играя да се регистрирам отново. Още повече, че правя нещо, което тук не е правено май: анализирам си психозите, извличам ползи от тях и при все, чеми казваха, че лечение нямало, а аз съм почти на 100% възстановена/като се има ппедвид, че не съм добре с отделителната система, само че не знам кога ще посетя лекар. / Реално погледнато... от първият път в последните две години, когато съм сазвала че спирам да пиша...аз съм нямала нужда от това.
    от shashmagiul | 22.01.2018 21:39

Ми, съжалявам, но вкъщи работите не вървят. Основният въпрос е:как да започна работа за 2000.€. В курса ми казаха, че схващам бързо, но съм стресирана. Ако отида за две седмици при сестра ми, ще науча нещо, което от 10г.искам. Няма да ми даде децата. А с тая пуста диагноза, съм обречена? Съжалявам, че се заблудих, че е нервен понеже работи много. Никога не съм си помисляла, че ще преживея нещо такова.
    от shashmagiul | 22.01.2018 00:48

От няколко дни си мисля за Долорес от Креймбърис. Това е звезда, за която никога не бих мислила, че ще си отиде по начинът, по който най-вероятно е. И ми хрумна, че те всичките ми звезди злоупотребяват с успокоителни. И така си отиват. Откъдето следва, че... не трябва да се пият хапчета всеки ден, а само при криза. Сигурно ше да е циклотимия моето? Е ли възможно? Също...ами няма звезда, която да не е насилена като дете. То кой ли не е, но... защо събитие от миналото събаря бъдещето, когато си се измъкнал от ситуацията успешно? Специално звездите... има толкова много хора, които ги обичат искрено. Така ли не може това да е стопер за такива действия? Или компаниите съвместно с психиатрите така увеличават продажбите? Също... светът е пълен с вълшебни места и моменти. Само трябва да ги намериш. С това... да взема да оставя МаАас да вилнее с препоръчване на апчета.
    от shashmagiul | 21.01.2018 03:26

С това местене на постове... значи исках да кажа, че срещнах много забавни немци. Все пак съм очарована от тях. Насред привидната им резервираност, притежават младежки дух. Радвам се, че съм тук. А нервният срив... то такова понятие в медицината надали съществува като самостоятелна диагноза. Иначе звучи чудесно насред шизо и прочие. Може да се пробвате да се саморекламирате. Най-после нямам никакйв ентусиазъм да ви убеждавам в правия път. Доколото "да се изкушиш да правиш добро"... значи това наподобьва ГЛР или задълбочаването на дървената философия. Когато се възпираш да го правиш пак се подтискат чувства. В някои случаи е здравословно да се възпираш, но като цяло... аз обичам да я карам на настроения. И докато действам според тях се чувствам здрава.
  • Re: Възможно ли е да е нервен срив ?
    от shashmagiul | 20.01.2018 14:48

Или психичното разстройство като наказание за родителите. Да, да. И това стана за мойта тема. Иска ми се да се махна някъде сама е да се движа според само себе си. По - точно... съжалявам, че на времето бях обсебена от мисълта за брак, деца най-вече, бях в някаква депресия пак-да. Съжалявам, че увереността ми се разпадна тогава, заради един бордърлайн и двама психопати.
    от shashmagiul | 20.01.2018 14:41

Просто забравих, че сте склонни на ПА, за да напазарува някой вместо вас. : ) Докато вие цял ден оплаквате остаряването си и това, че ще се разделите с хубавия си живот някога.
    от shashmagiul | 20.01.2018 13:50

Опитал се е да ме превърне в майка ми. :P Само че нейната отдаденост.... какво донесе? На сестра ми й плащат мижава заплата макар че е професионалист. Всъщност да. Ако изхождам само от гл.т. на сестра ми-има смисъл да съм като майка ми. Но аз съм с психично разстройство и макар да има забавен елемент, не го пожелавам на никой..
    от shashmagiul | 20.01.2018 13:43

Чакаш майка ти и баща ти ли да дойдат да свършат работата вместо теб? -мисля, би казал псито. Или ва мен поне ми го беше казал. Само че аз залягам тогава, когато съм на края на силите си, а мъжът ми, родители и прочие искат повече. Звучи логично мъжът също да има задължения вкъщи, а не "да помага". Тогава, когато някой изисква от мен неща, които смятам че са негово задължение.
    от shashmagiul | 19.01.2018 14:21

И само вие и аз пишем? :P Доколкото ротавируса... аз не спазвах диети при децата. Понеже уж не се дават млечни продукти, но се препопъчва сирене. Прясно мляко не давах. Само ако е варено и с нишесте. Но като четох какво можело да стане ако отидели не знам си къде си млечните бактерии.. общо взето смотана противоречива работа. Ин и ян и плюс и минус и прочие. Изхождах от идеята, че е по-важно да приемат нещо, отколкото нищо. И може би не съм сгрешила, но това беше, което ми "върза" ръцете април/май месец и не знаех какво да правя. Доколкото слушалките... когато се опитвахэда анализирам поведението си от втората криза и го погледнах от смешната му страна... сякаш така кризите добиха забавен характер. Даже реших, че другият път може да заместя слушалките с яхване на метла. :P
    от shashmagiul | 18.01.2018 23:31

Или си настинал. Ротавирусът протичал само с гадене, когато имаш имунитет. Явно с нови щамове съм се сблъскала този месец. Което обяснява и проблемът с бъбреците. Всъщност. Всички казват, че темпеиратурата лекувала, но аз знам, че 40гр.температура може да увреди мозъка ако не се смъкне. Лекарите тук твърдят, че ако не се дава парацетамол вирусът умирал за 2 дни. Иначе за 4. За мен е абсурд детето да е с 39гр.и аз да съм спокойна. И да не давам нищо. За ротавируса... оф, това не е моята тема. Казват, че като караш настинки без температура е слаб имунитет, но защо когато липсва температура, лекарите не изписват АБ, а след 5 дни примерно или там колкото температура-изписват? За мен неналичието на температура говори, че вирусът не товари организма особено. Също... всъщност не е сигурно дали съм карала пневмония без т. Но със сигурност вируси, които се проявяват остро при околните често при мен се проявяват само с отпадналост. Също... това е. Когато лежиш, а имаш задължения е протест. Важто е да си изясниш срещу кого. Когато го избуташ от границите си, ти се доработва отново.
    от shashmagiul | 18.01.2018 21:36

Голям сеир, псита мои как се фрустрирам сигурно завихрям енергиите и всичките се наместват, шлаките се почистват. Ми не може да се прибера доволна, че са ме похвалили, че напредвам бързо, да се преместя в курса, който е по-интензивен от двата и в края на деня да ме злепоставя пред слушащия по телефона, че като съм искала да говоря, е трябвало другия път да стоя до него, не да чакам да ми донесе гелефона. Понеже пък не отговаряха, отидох в другата стая да подреждам дрехи. Сутринта плитката била от ляво, не отдясно... и цял ден летя с метлата из къщи... само в преносен смисъл. И салата ми направиха даже. Явно и на тях им е забавно като съм в психоза. Само голямата... те се въртят. Когато едната ме докарва до лудост, другата в съзнанието ми ми всява вина и не мога да посегна към хапчетата. Въобще... тоя път забравих да си сложа рс слушалки и да се разхождам из къщи с висящ кабел. Преди и да лудеех беше несъзнателно. Учителката на дъщеря ми слагала слушалки на дезата които се оплаквали че им е шумно. И аз реших че мога да го приложа вкъщи. Ток удря като ме видят със слушалки.
    от shashmagiul | 18.01.2018 18:39

В този случай пациентът трябва да си отговори на въпроса пред кого и да какво се бунтува, неизпълнявайки си задълженията. Малко време отнема. С кран все едно ме натискат за леглото. :P Току що казах, че мога да го правя 24ч.в денонощието при опит да ме накарат да изчистя масата. :P
    от shashmagiul | 18.01.2018 01:30

При първата психоза най - паметливите ще си спомнят, че всичко започна пак с рота вирус. Дъщеря ми тогава една се върна от детска градина и повърна нещо розово. Бях чела вече и за депакин в детските градини, мисля. Изнервя ме това, че нямам лаптоп. Щях да слагам повече запетайки. Та... тогава имаше момент, в който се чувствах негодна като майка. Исках да избягам. Класическо ПР. В друг момент недоумявах как ще й следя акото като ака там. В трети момент не исках да й давам водата аз, защото се чувствах мръсна. / понеже бях чела за вълшебните свойства на водата/ ОКР Обаче съм влюбена в диагнозата БАР. Винаги съм пълна с идеи. Щях да емитирам пари спрямо раждаемостта ако бях управител на МВФ, цялата икономика, всичките й лостове щяха да са изготвени на база опазване на човешкото здраве. През зимата само животновъдите, магазините, болниците,бензиностанциите щяха да работят. Хората щяха да си стоят предимно вкъщи, за да няма пандемии. Можеше и всеки да е дръжен да работи n дни в 1,2 и 4. Щях да забраня раждането на повече от 3 деца. До 2 помощи. После - глоба. И и др.недообмислени нещица. :P
    от shashmagiul | 17.01.2018 23:50

Четох за ротавируса. Ами да ви кажа заключението ми е, че родих две здрави деца, които с общи усилия, а и вашето също не изключвам заради мълчанието, заради хилядите непотребни статийки и прочие, съсипвам. Като се има предвид, че при рота вирус давах разхлабващо, направих психоза и просто реших, че в устата ми има полезни бактерии и ги пипнах и двете като преди това наплюнчих пръст/това ме беше срам да кажа преди/, накрая спрях да давам всякакви рекарства и казах на мъжа ми, че не мога да се справя или да дава той илачи от на майка му/аз не ги знаех а и като му знам неговия стомах бях скептично настроена/или да я води на лекар. Беше отново скандали, скандали...много ми се иска да бях перфектна, но с това чудовище е абсурд,... та детето е живо, колко е здраво един бог знае, оня хутарунтел след 4-5 месеца коремни болки пусна изследване, за да се разбере че е рота вирус... при всичкото това безобразие заключавам, че имах здрави деца, чието здраве се съсипва нонстоп заради глупаци. А аз... може би трябваше да помоля лекарката на децата да ми даде книгите си за известно време. За пореден път си давам сметка че като съм правила деца съм нямала идея с какво се захващам. Как няма да ми се бяга в психиатрия понякога? Да се кротна на леглото и да чакам умирането си. Ще се постарая да съм добра майка. А не да се самоубивам. : )
    от shashmagiul | 17.01.2018 21:46

Или О.Б. по скоро това. А Иво. Ах Иво.... Това са ми конспиративните допускания. Илия... Илия. Илия. Ошу. Мас... според мен би се справил добре в БАН. Ошу :P Също... След тези лирични отклонения изчезвам да пуша и да уча.
    от shashmagiul | 17.01.2018 21:19

А да. Аз като съобщя, че са болни после не забравям да споделя като се оправят. Моля. Спазвайте го този пренцип. Няма икона целувки, за да я поставя. Също... трябва ама това е за господари на ефира. Да се тества дали се правят черни магии и дали е вярна хипотезата ми, че трябва да се остави предмет някъде близо до жертвата и дали съдържа болестотворни бактерии.
    от shashmagiul | 17.01.2018 21:14

Случките с магиите са един чудесен пример за избирателно мислене. Не е сигурно или по-скоро е, на времето щях да смятам мазилото за вълшебен елексир. Знам и за крем, който се правел само от жени, които нямат цикъл вече или само между циклите. : ) Може би... така и таа щели да правят българска фирма за лекарства...може би е хубаво хора, които знаят за такива елексири да си патентоват рецептите?и да се приобщят към науката, вместо такива рецепти да се губят в един момент или да се правят с нелепи ритуали. Аз съзнателно с децата си не съм експериментирала. Когато се доверявам на бабини рецепти или четено в нет... си е експеримент, но без да се усетиш. В примера от тези дни... на мен животът ми е пълен с нелепости. Нуждая се от лекар, който просто да ми каже какво да направя, за да засиля имунитета им така, че да боледуват 1-2 пъти в годината. Макс. :P Всъщност ТЕС бях тръгнала да пробвам. И после дойде втората криза. Значи :P когато си представя дългокос мъж... всичко е жус. Обаче като си представя манията му за ред и ми се доприпадва. Също... да се върна на децата. По-малко или повече всеки родител експериментира. За съжаление. Няма нещо, което да не направя за тях, ако знам че ще са здрави.
    от shashmagiul | 16.01.2018 14:17

Понеже не става да коригирам... всъщност едва преди 3-4 години разбрах след като питах отново, че освен да се преброят всички брадавици по тялото, били мазани и с нещо. А с едно броене на брадавиците, нещо си трябвало да бъде хвърлено някъде и водене на детето при този ходжа... всичко звучеше много мистично. Това е пример за избирателно мислене...иле немислене. Като действа мехлемът, е все тая дали е от медикамент или ритуали и мантри. Най-вече....може да се каже, че половината от живота ми беше като Досиетата Х. :P
    от shashmagiul | 16.01.2018 14:10

Благодаря за изтриването на онзи профил. Искам да ми се приписва само мойта лудост. Ничия друга. Добре де, когато работите не вървят и на баща ми се моля. Само че това не е лудост, а безисходица. Да вярваш в магиите е да приписваш собствената или на родителите вина на някой друг. Бягане от отговорност донякъде. Обаче не ми е идвало на ум едно време, че всъщност шаманите често имат и някакви медицински познания. /Всъщност преди една две години питах пак за брадавиците и тогана ми беше казано че май и с нещо били мазани/Оттам може би знаят каква зараза да поставят, а ритуалите са само за заблуда. В този случай това са престъпници бре, които предлагат правене на магия. Включително всякакви статийки за правенето им. Едно време съм виждала брадавици, излекувани с ритуали, броенето им и мазането им с нещо. Специфичното обаче е, че години по-късно те се появяват може би като бемки по тялото. И тук малко се отнесох, но... понеже медицината ми е "хоби" повече от всякога, тук има лекари... може би трябваше да разбия по теми въпросите си? Просто не вярвам да има отговори, които бих зачела, различни от...."мога да ппепопъчам специалист". Да тълкувам гоненето ми от шизо темата като зачеркване на възможността да съм болна от това? И от бордърлайн не съм. На мен ми е трудно да влизам в роли по-скоро. Просто не обичам да се правя на интересна. Аз бих била добра като композитор, не и като певец. Мога да обясня как се е случило, но промяната... аз просто ну мога да се отърся от присъствието на мъжа ми или ако щете на родителите ми в съзнанието ми. Това е някакво очакване някой да ме изкритикува във всеки един момент. Просто е навик. Иначе ако трябва да направя някой луд, не е сигурно дали бих успяла, но бих се постарала. :P БАР,ПР,ОКР. Моля, и занапред да бъдат трити персони, които се представят за мен. Вчера бях в мини криза. В един момент се заблудих, че сме петък. Още не мога да си обясня защо. Но не можах да спя добре преди това, снощи имах бодежи и задух, сутринта ми избиха 3-4 пъпки по гърба, а това е нетипично. И щипеха. Бях се притеснила всъщност, че малката пак има разстройство. Следобед като разбрах, че сме дали грешно лекарство, два часа лежах и обмислях какво може да последва от това...какво ше правя и с тоя немски освен всичко друго занапред, за да няма други такива случаи... докрая на деня всъщност основният проблем беше че не можех да говоря точно, бърках думите, но не ми попречи да се скарам с мъжа ми, понеже с него диалог не може да се води. К'во толкова било станало, за какво съм се била толкова пищисала...или нещо от сорта. Просто.... ше опитвам да го живея тоя живот и това е. Не мисля, че разводът при тези условия би донесъл нещо различно, хубаво. Да умра.... значи ако знаех, че ще се мъча толкова, щях отдавна да се самоубия. Но пък психозите имаха и весела част. Напушена естествено, безплатно и ефектно! :P Къде виждат психитата болест, не знам. Няма начин да ме убедят, че съм болна вовекивеков. Психозите ми са като грип. Или бронхит. Минават за 1-2 седмици.
    от shashmagiul | 16.01.2018 07:21

Доколкото че психологът трябвало да предложи и грешния тип мислене... то че трябва, трябва. Но е по-важно да изясни правилния. Ако му е ясен и на него. Всъщност. На мен ми се струва, че психотерапията ненужно се е раздула и прилича на моите постове. 2, максимум 3 години са нужни за терапия. А че сама трябвало да открия верния отговор... ами религията/психологията, науката/съществува и се развива от началото на човечеството. Ако не ми се предложат последните резултати... ще съм една крачка назад в мисленето си. Въобще.... алчността точно в тази част от науката и медицината е особено гнусна.
    от shashmagiul | 16.01.2018 07:11

... или ако психологът реши да тества доверието ми в себе си и заяви, че има хора, които едва ли не забравят в някои моменти напълно за регистрацията си? После си спомнят, вършат бели и забравят? Не вярвам. Просто някои така прикриват престъпленията си. Аз защо си спомням абсурдите в психозите си? То не съм сигурна и дали не е по-правилно да се нарекат паник атаки. Все пак.... Долорес ни напуснала. Имала БАР. То е направо чест за мен. Да имам същата болест. За пореден път "болестта" ми е титла. Това, че са звезди, не означава, че психиатрите не гледат на тях като на огромен доход. За мен това означава "нелечимо хронично психично разстройство".
    от shashmagiul | 15.01.2018 22:31

Чак да си правя пощи и профили тук, за да се забавлявам.... нямам търпение, а и време.
    от shashmagiul | 15.01.2018 22:29

Такива неща ме изваждат от релси. Хорската глупост и... това че бях в психоза миналия април и нечегенето на упътването може да се нарече небрежност. А ентерото може да е бил от антибиотиците, които й наизписаха тогава. Направо се ужасявам от следващите настинки. Понеже... имам основание да смятам че докторът може да е забравил. По-бързо от това не мога да науча немски. Даже и си правя запис на думите и си ги пускам вечер за да ми се набиват в главата. Доколкото това "fantagira"... може ли да се трият занапред, Джери? Или да се уточнява, че това е друг човек, а не аз? Ако аз вляза в болница, наизлизане ще си гаврътна хапчетата наведнъж. И няма да пропусна да го напиша публично/престоя/, да го обявя де. Ако аз сметна, че престоят е бил основателен. По-малко или повече се чувствам отговорна за всеки, който повярва че може и без хапчета. Не вярвам, че някога ще вляза в болница заради психоза. Само ако конспирациите са истина, тогава. Няма основания за това.
    от shashmagiul | 15.01.2018 22:14

Най-вероятно миналата година е хванала ентеровируса, но или мъжът ми е сбъркал разстройство със запек на немски или докторът е изписал лекарство за запек понеже е забравил кое за щакво е. От там коремът й се е раздразнил, тя има всички странични ефекти на лекарството. Досега винаги след повръщане или разстройство им е олеквало на стомаха. Това е вторият път в живота ми, когато не съм чела упътване. Просто си мислех, че е като хидратин алфа. Не знам какво се прави в този случай. Да към си благодарна освен, че не спазвах препоръката на лекаря и давах по1 прахче, а и прескачах дни.
    от shashmagiul | 15.01.2018 22:10

Не е смешно. Струва ми се, че единственият вариант да забравиш откъде си писал е ако имаш безброй профили. Както е в твоя случай. Просто нямах търпение да дочакам да видя дали стандартната тайфа ще се завърне, за да продължи цирка. Да речем, че станах на 35 и съм в зряла възраст. Нямам време да си правя найсе профили. Завърнах се след цели няколко дни, само за да кажа, че разбрах откъде са идвали болките в стомаха на малката.
    от shashmagiul | 04.01.2018 17:11

Вие.... наркоманчета такива като искате си пийте хапчетата. Аз... съм най-новата психотерапия. :P
    от shashmagiul | 04.01.2018 17:10

Значи онази е злепоставяла мъжа си преди това публично. Затова й го е върнал. Друг пък.... завлечен с три хиляди, в последствие избухнал срещо крадлата.... диагностициран.
    от shashmagiul | 04.01.2018 17:07

Доколкото писането във фейсбук... пак ли ви трябва идея как да го терапевтирате? Залагам, че писалата в психология нет е Динолова. Такова ми е чувството. Без да съм чела повече от една статия от нея. Ако греша... същото усещане ми създава. То е част от непорастналия и имащ нужда да порасте здравословен егоизъм. Въпреки че каузата с Добруджа е имала успех... не знам колко е траен. С нервна криза... надали някой може да устиска в парламента...евентуално с помощта на хапчета... :P Загуба на време. Нищо де. Ако някой е наясно, че с избухванията във фейс се оттренира здравословен егоизъм, който обаче превръща насилника в жертва и здравословният егоизъм се обръща срещу нас... Насред всичкото това съжалявам, че децата боледуват често и мен не ме е страх толкова, че няма да се справя с работата, колкото при такива случаи с нужда от системно недоспиване. Всъщност... на мен и писането ми е обвързано точно с кризисни моменти с настинки.
    от shashmagiul | 04.01.2018 16:20

Та... много е опасно да имаш някого за авторитет. Особено когато става въпрос за психолог. Върти ми се в главата как да се предпази човек от това и как да минимизира етапа с фейсбук разправиите. Като че ли ако се ползва само като хранилище за снимки. Включих хора, с които поддържам контакти. Плюс леля ми. То от всичките май само тя не е казвала нищо. Сестра ми. Майка ми, понеже съм на мнение, че при всичките й грешки, работохолизмът й е грехота да не опрости грешките, произтичащи от средата. Пазя се от кампании. То е достатъчно тази тук "борба" срещу психиатри и до известна степен психолози. Макар че за последните... тук онзи агент покледно беше казал, че някой си е играл на бог. Когато поставиш под въпрос дейността на родителите е възможно това. На кого да съм ядосана повече: на тези, които с авторитета си ме накараха да се усъмня в Димо Станчев или на това, че всички псита са част от проядено общество? Понеже не се знае накъде щеше да ме килне Димо Станчев. Все повече си мисля, че в "онези" сайтове има нещо нередно. Много, много конспирации, още преди... за мен са истина. Хубаво е да запазите анонимността си тук. Там да не пишете ако нямате идея как да опазите авторските си права. Хубаво е да се обсъдят травмите от миналото. С психолог. Но нямам никаква представа как така да се направят нещата, че да не се удължават часовете. Защото това с фейса можеше да се уравновеси. С приказки от страна на пси, а не блок.
    от shashmagiul | 03.01.2018 12:02

Та... третият елемент знам че се смее зад екрана над поредната българска поговорка, басня и прочие. :P Хубав ден
    от shashmagiul | 03.01.2018 11:58

А статията беше.... че жените наистина сме простички. Мъжете говорят за казарма, коли и бюстове, торсове, докато ние обменяме опит коя как си го впечатлява с чистене, подправки и пози. Няма такава простотия просто. Някои даже крият тънкости при готвене. :P И позите далеч надхвърлят риска от чупене на крака поради счупен ток. И няма спиране простотията понякога. При все, че опитвам да се вживея в ролята на психолог. То пък като се вживях заключих, че 90-100 процевта от работохолиците са психопати и самоубийци. Аз съм луда, но често по-практична и съхраняваща се от повечето нормални. Бих работила, не се пазя от работа. То в общи линии вкъщи с тая кашлица ако не истерясам тря0ва да чистя прах навсякъде всеки ден известно време.
    от shashmagiul | 03.01.2018 09:58

Да бъда позитивна.... важното е, че реанимирам на 100% след всяка криза. Ще се пробвам да няма друга
    от shashmagiul | 03.01.2018 09:57

Също... наистина форумът, сайтовете отнепа много време.... а никой от иначе добродушните не подаде ръка. Не знам защо се бях заблудила, че нещо ще се получи. Както и да е. Понякога вътрешният полицай яде повече от който и да е друг. Да се успокоя някак. В крайна сметка.... убедена съм, че писането ми ще изведе някого до изясняване на себе си и изграждане на пустия здравословен егоизъм, с помощта на който преставаш да се чувстваш полуумрял
    от shashmagiul | 03.01.2018 09:53

Е тоя път ми прецака поста. Най-важното от непубликувания пост е, че чувствам музиката, чувам я... някой слънчев ден ще запиша латино танци. Всъщност ако аз се бях развела с мъжа ми... или ако не бяхме сключили брак, щях да проверявам как е 2-3 пъти в годината във фейс. Не знам защо не мога да затворя тази"книга". Най-вероятно заради това, че от всичко това можеше да се получи чудесна и практична книга. Вместо това някой ще си я напише на мой гръб. Аз нямам желание да публикувам заради това, че някой предложи невъзможност за триене на постове. Понеже щях да изтрия нетерапевтичните и грозните.
    от shashmagiul | 03.01.2018 09:33

По принцип... зном какво е публично да те обсъждат. Не се знае обаче дали няма следващите мили думи да са към същество, твърдящо, че съм проста домакиня. Първо, в своя защита ще кажа, че за нормално чисто жилище плюс разнообразно меню е нужно жената да работи макс 4 часа на ден. Ако не я разглеждаме като добиче, а човек. Все някой трябва да я върши тази работа. А и когато взаимоотношенията са ок, мисля че и не тежи толкова. От любов върша това, което винаги съм ненавиждала да правя. Всеки ден. При все, че всеки ден има по поне 1 мини скандал. Трябва да ти благодаря, че ми позволи да знам. Ако разгледаш трудовете :P ми, ще видиш, че дори имам мелодия, подходяща за кънки на лед. Само темпото трябва да се регулира спрямо двоен, троен аксел. Което става след разговори с треньор в тази област. Като цяло ако онази Прокопиева беше обяснила на мъжа ми, че ситуацията за мен е била непоносима и затова съм направила криза, и че нещо задължително трябва да променим... можеше да продължа да ходя при нея и да не стигам до форуми. Та аз на втората среща й споделих общо взето неща, играещи след това основна роля в катарзисите и разбирането на натрапливостите. За 1 година щях да изчистя натрапливостите и да остане само религиозността. Още максимум 1 година. А ако потръгнеха нещата с мъжа ми, нямаше да приемам толкова тежко липсата на бог. Тя паразитната теория има доказателствена стойност. Всико само мени формата си. Знам че в това изречение има някаква опасност, но... не ми се философства в тази насока. С две думи ми се искаше да кажа, че много ми се иска да не бях стигала до кризи. Доколкото новото инфо.... "хубавите ябълки прасетата ги ядат" като че ли е достатъчно. Бих обърнала резбата, но пък женската простота ме дразни. Тия дни мислех да пиша статия
    от shashmagiul | 02.01.2018 10:12

Два дни сканирам вътрешното чувство за баланс какво ми говори. В крайна сметка аз съм ценител на хората, които умеят нещо добре. Включително танцуването. Погледът, мама, ми изглежда бистър, което говори хубави работи. Като надникна в своя опит, бих казала, че жената е отражение желанията на мъжа, докато своите собствени малко изтласква. Но все пак ги има. Откъдето следва, че ако един мъж обича, би се извинил ако е допуснал грешката с дървените играчки, известно време ще трябва да се труди това да се забрави и замени с хубави моменти... има шанс ако мъжът се старае. Въобще голяма грешка е жената да се възприема само и единствено като сексуален обект. Бях чела, че когато партньорът не искал секс, жената можело да почне да мастурбира пред вего. Било за обогатяване на живота. На мен ми се струва, че като се стигне до този момент, просто трябва да си обогатиш живота с нов партньор. :P Сякаш класиката спасява от раздори. Точка.
    от shashmagiul | 28.12.2017 14:30

Ако терапевтът ми е навит за онлайн консултации, да ми пише иначе, не тук. Защото тук няма да влизам повече. Заплащането ще е ппедварително и няма да отнемам от личното му време. Нито ще са редовни разговори. Понякога имам нужда просто да говоря с някой, който знае какво да прави с объркан човек. Застъпвам всяко действие спрямо възрастен по време на криза. Всяко свое действие или дума. За децата се нуждаех от разговори. Понеже някои етапи не разбирах. Край.
    от shashmagiul | 27.12.2017 19:26

Не ми хареса заключението. Ако връзката ми беше хубава, тя щеше да е хубава отвътре, не само за пред хората. Голям кусур ми е, че не проявявам самочувствие... пък макар и без покритие. Без маски съм. Само с една на ступор. :P Но... ако съм приятелка с някой гледам да не вредя а да помагам.
    от shashmagiul | 27.12.2017 19:10

Доколкото разстройството и психопатията... значи по време на криза не съм си въобразила, че някой е лош към мен, докато той е изцяло добър. Може да не съм преценила тежестта на настинките на децата добре, но аз не съм лекар. И те грешат. Нонстоп. Тоест... ако шамаросам някой, си го е заслужил. Ако изхождах само от своето разстройство, бих се доверила на всички. Както и направих в един момент. Искам да затворят психиатриите за сметка на повече затвори. На мен ми трябват разговори. Понеже има неща, които мога да приемам по-спокойно. На мен старите ми приятелки всите бяха това, което аз не съм. Взе да ми писва от пози. Обичам латино танците. И толкова. Плюс балет и фигурно пързаляне и т.н. все красиви неща. Другото ме отвръщава в по-голямата си част. Та.... самооценката ми е.... щях да съм добър психиатър. :P За да не ме разочарова някой, трябва да и научен да не се възползва. А такова нещо или няма или е рядкост. Всичко хубаво.
    от shashmagiul | 27.12.2017 12:56

Докато при ПРтата и тези с агорафобия излиза, че всеки, който е отишъл до магазина вместо тях е рискувал живота си с потенциален атентат или земетресение в него. Аз не се страхувам за себе си особено много. Тоова тяхното е някак.... хипер егоизъм. А може би и чист мързел. Освен ако не изпитват паник атака ако нямат време и искат помощ, от някой, който лентяйства. Не харесвам пртата ако така изглеждат ПА-мързи ме да ходя до магазина, страх ме е да не умра, важно е друг да пазарува, че ако има атентат да умре той, а не аз. Сякаш това е част от бързата ми терапия на ПР. :P

Напиши отговор
3238 намерени, страница 1 от общо 65