Депресия, тревожност, стрес | За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия?

Напиши отговор
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от Fantagiro | 07.07.2014 12:49

  :P Ако не ми помогне никой в тази страна, се изнасям с децата си в Германия, където всички тези закони са реалност. Аз съм се самовъзпитала и се опитвам да възпитавам децата си по някакъв европо- американски стандарт - да са добри, да уважават животните и да ги сритват само ако са готови да ги ухапят, когато някое дете има физически проблем, обяснявам, че някои деца просто така се раждат и затова има специализирани училища, които да им помагат, но в същото време това не им пречи да посещават и обикновено училище... и такива ми работи.
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от Fantagiro | 07.07.2014 12:36

  Липсата на ясно изразена лична гледна точка, ми позволи през тези няколко години да се поставя на мястото на кого ли не, включително ако съм управляваща страната. : ) Та са ми ясни някои процеси, дори в политиката. : ))))))
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от Fantagiro | 07.07.2014 12:30

  Естествено, ако се приеме закон, той ще бъде съобразен с жизненият стандарт тук. Предполагам, че всеки е гледал сълзливи филми на тази тема, но... в нашата страна децата се изоставят в домове предимно от необразовани хора. Социалните служби просто ще предизвикат родителите, които иначе поддържат някакъв среден стандарт откъм удобства на децата си, да се държат помежду си като възрастни, отговорни хора, което мигновено ще рефлектира върху детето. Всеки родител, след развод, да осигурява някаква стабилна сума за отглеждането на децата, които изоставя или да е заплашен със затвор. : )
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от Fantagiro | 07.07.2014 11:35

  Виж, Мафу, ще ти дам пример със себе си. Ако бях сега на 17 години и в училище имаше психолог, който учителите могат да информират, когато някое дете им се стори потиснато и в следствие на това той разговаря с него, стигне до заключението, че майката на това дете е свръхамбициозна загрижена жена и малко нехаен съпруг, който не може да се раздели със собствената си майка и да обърне внимание на съпругата си и децата си, щеше да се проведе индивидуална терапия с детето за преодоляване на последиците от аборта, а с родителите - да намалят изискванията си, защото щяха да разберат, че не са чак толкова идеални, а правят като детето - колкото до когато могат и същевременно обръщайки внимание на себе си - да се забавляват. Ако пък някое дете е жертва на физически тормоз от страна на родителите си, или пък майка му, ако имаше социални служби, които със заплахи могат да накарат родителите да си пият хапчетата и да проведат психотерапия, за да се научат как се отглежда дете, детето щеше да усети закрилата на държавата, когато майка му е безсилна да направи това сама.
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от Fantagiro | 02.07.2014 13:30

  Мафу, преди първата криза се бях буквално надрусала с кафета и цигари, недоспиване, почти всекидневни скандали, в работата с хора, с всякакви проблеми в живота и с личността... в деня, когато вече съвсем не бях на себе си имах вкус в устата на ракия и си мислех, че съм се напила само като съм гледала пияниците вкъщи, слушащи възможно най - кошмарната чалга. При втората криза видях свинско филе с червен пипер, чубрица и черен пипер и усетих вкуса му без да съм го вкусила... Вече бях всъщност на халоперидрола, в последствие имах вкус на пуканки... и по - късно ми хрумна, че Исус Христос е бил или шизофреник или бар-овец. : ))) И най - вероятно е бил в психоза, когато е пишел, че нахранил хората с един хляб и една риба или там, както е притчата. Или в другия случай е хипнотизирал хората... Трети... както в една пустиня имаш миражи, така и тия хора... : )
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от Fantagiro | 30.06.2014 17:51

  Цигарите са енергийни вампири, които с психотронно оръжие ми въздействат телепатично и създават ОКР, така ли? :lol:
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от toma arnaudov | 30.06.2014 13:44

  Учени разработиха машина, която чете мисли и ги пресъздава в текст Link
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от toma arnaudov | 30.06.2014 13:09

  Първото което трябва да се направи преди терапията или по време на нея,да се откажите от цигарите.Всяка цигара подклажда мисли на ОКР страдащите.
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от Fantagiro | 29.06.2014 23:21

  Мафу, това представлява за мен психотерапията. Не някой, който да ти казва какво да правиш, ами така да те подбутне, че сам да решиш. Нещо такова. На мене ми се губи един пост. Или заради нета, който бързам да изключа след като пратя съобщение, или понеже се отплеснах админа е махнал. : )))))) Мисля, че във всички случаи, след една успешна терапия, дори да трябва да пиеш хапчета пак, поне ще е някаква минимална доза. Ти поне ги приемаш. Аз единствените странични ефекти, които мога да понеса са тютюневата кашлица: ) от цигарите.
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от mafu | 29.06.2014 23:12

  Трябва също да знам че съм уникален, повечето които ме познават също го казват. Гениалността и лудостта винаги са вървели ръка за ръка. Разбира се не мога да твърдя ,че съм гений, просто съм по-грамотен от много хора за много неща. Единственото за което трябва да ми пука е постоянно да калявам волята и да подсилвам остротата на ума си, той е единственото ценно в мен. Другите нека си живеят посредствения живот, не ме интересуват техните любови, коли, пари , за мен е важно да прозра света, да отхвърля всичко, самата екзистенция, за която говори Ницше.
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от mafu | 29.06.2014 22:50

  Нахъсах се, ще търся психотерапевт! Както пишеше един психиатър, проблемът ми се дължи предимно на страх и боязливост - липса на самостоятелност. Още от дете съм такъв и всичко се корени в това - не мога да действам сам, дълбоко свързан съм с родителите си, а трябва да добия зрялост, глупаво е на тази възраст да завися от нашите и да се страхувам от простотии - измислени неща, глупави обсебвания, като детски страх. Това е детинско! Според мен психотерапията така както я разбрах аз ще ме научи да бъда емоционално зрял и да се изправям срещу предизвикателства. Сега всяко нещо ми носи страх и уплах и неудоволствие - работа, учене, излизане. При първия опит за всяко от тях със сигурност ще възникне страх, желание да побегна, това което винаги съм правил, не ми е слизала буцата от гърлото от години. Психотерапевтът ще ме научи обаче да не побегна, като мъж да издържа уплаха и тревожността и да направя крачка напред и постепенно ще видя, че крачките стават все по-уверени. Стъпка по стъпка, не става отведнъж. Като си намеря един добър приятел, като си намеря една работа или хоби и ги върша добре и удовлетворяващо - после ще си намеря още. Къщата се строи тухла по тухла. Само не знам какво ще правя със усещането за безсмисленост на всичко, за празнота, за да извърша всичките тия неща ще имам нужда от воля, затова ще го съчетая със анафранил - златният ОКР стандарт.
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от mafu | 29.06.2014 22:39

  Това ли е психотерапията?
  Oтговор: Ползата от психотерапията. Кой е моментът, в който тревожността и съпътстващите я симптоми се появяват за първи път в живота ви? Какво се е случвало точно тогава? Или пък не се е случвало, а много сте искали да се случи? Кои са факторите, които са ги породили и са отговорни за тяхното устойчиво задържане във времето? Отговорът на тези и други подобни въпроси е важен, защото той може да ви даде ключът за смисъла на симптомите. Какво изразяват те? Какво се крие зад тях? Какви ваши потребности не са били удовлетворени и са били „заместени”, маскирани от симптомите? Каква промяна налагат, за да се освободите от тях? Търсенето на тези отговори изисква полагане на известни усилия. Понякога този процес се случва спонтанно и води до самоизлекуване. Друг път той е труден и продължителен. Във втория случай можете да продължите да се опитвате да търсите сами отговорите на тези въпроси, но по- добрият вариант е да се обърнете за съдействие към професионалист. Такива професионалисти са психолозите и психиатрите, които са обучени в някое от направленията на психотерапията. Всъщност „лечението” до голяма степен се състои в търсенето и откриването на тези отговори. Важно е да се открият психологичните проблеми, които се крият зад симптомите. Тези проблеми може да са свързани с отношения със значими за вас хора. Затова е важно да се изследват взаимоотношенията с тези хора – родители, съпруг/интимен партньор, деца, колеги… Липсата на такива взаимоотношения също може да бъде фактор, пораждащ, респ. поддържащ симптомите на депресия и тревожност. Понякога е трудно да се говори за тези взаимоотношения. Друг път те са много объркани, противоречиви, болезнени или пък изобщо липсват? Ролята на психотерапевта е да подпомогне и улесни този процес на изследване на психологичните причини и вътрешни конфликти, пораждащи и поддържащи тревожността и съпътстващите я симптоми. Когато интрапсихичните конфликти изкристализират и се очертаят ясно на повърхността, страданието не отминава, но то престава да бъде изместено, невротично. Вече има директна връзка между страданието и предпоставящите го фактори. Човек знае в каква посока да работи, а не се лута безпомощно в съмнения и догадки, в напразни изследвания и консултации с лекари и/или екстрасенси. Психотерапията е средство за постигане на просветление – инсайт (2) и катарзис (3). Мъглата около теб се избистря. Откриваш истината, изстрадваш я, приемаш я и преставаш да бъдеш невротичен. Проблемите вече не са навякъде около теб – те са на точно определено място в теб или в пространството около теб. Вече можеш да ги манипулираш, включително като говориш за тях, като ги споделяш. А споделянето, само по себе си лекува. Отреагираш, изразяваш емоциите си. Изясняването на проблема е 90% от лечението. Психотерапия не означава съветване. Тя е дискретно насочване. Тя е механизъм за насърчаване и съдействие за правене на собствени открития и взимане на самостоятелни решения. Тя е помощ за самопомощ.
  Страх ме е! Неизвестното ме плаши, а тези въпроси ме изкарват от зоната на комфорт и ме поставят в центъра на бурята. Типичен ОКР симптом е всичко да се рационализира, опростява, поставя в рамки, подрежда. Новото плаши, неизвестното също, въпросите също.
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от Fantagiro | 29.06.2014 21:37

  Толкова ли няма смисъл това, което написах до сега?
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от mafu | 29.06.2014 19:17

  Мижж, струва ми се че започваш да изпадаш във манийна фаза. Ти може да не го усещаш, но отстрани си личи. Няма нищо лошо в психотерапията, но защо не започнеш някакъв тимостабилизатор, като карбамазепин? Психотерапията може да помага, но няма как да възстанови химическия баланс в мозъка.
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от mafu | 29.06.2014 19:10

  А това с наводненията вярваше ли го напълно или не беше сигурна?
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от Fantagiro | 29.06.2014 18:57

  Това, което преживях, когато чух за наводненията във Варна, това имах предвид. : ) Мафу, само не зная как да ти покажа, че не те лъжа за нищо и това наистина са истински симптоми, описани са в европеята. Жьо Десин или нещо от сорта, "Et si tu nexsite pas, да ти върна поздрава. : ))))
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от mafu | 29.06.2014 18:29

  Един поздрав: Link
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от mafu | 29.06.2014 18:22

  Може ли да ми припомниш?
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от Fantagiro | 29.06.2014 18:00

  И друго се сетих... Тоя случай, в моята рода още го помнят свидетелите. : )))) Мафу, а ти помисли ли си за това, което ти разказах относно последният път, когато имах симптоми - преди седмица? Успя ли да видиш погрешните ми асоциации, случайността и как поради огромна асоциативност и страх дали не съм сгрешила, се вкарах за малко във "филми"?
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от Fantagiro | 29.06.2014 17:39

  Оки, обаче сега, като възрастен, осъзнаваш ли важността на някои от взискателните учители в примера ми с психотерапевтите? Това, което аз ти написах, е трябвало да ти каже някой още на времето, Мафу. Математиката е точна наука и за да я разбираш, някой трябва да те натиска да учиш още в началото, от първи клас. Също така... на мен на времето майка ми вместо да ми се зарадва, че за първи път проявявам интерес към дете, ме предупреди да не да го урочасам от радост, а в последствие като се разрева за нещо, ме гледаха особено, че съм го урочасала... : ))))) А аз едва бях почнала да му се радвам. И по - скоро може да се е стъписало от това, че е видяло собственото ми притеснение. Или просто да не му се е играело. После нищо му нямаше - ни температура, ни нищо. Аз имам друг пример в европеята с насран памперс и съмнения, че детето ми е урочасано. : )))
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от twinkle | 29.06.2014 17:25

  Естествено, че това с клетвите е било съвпадение. Възрастни учителки, с възрастни родители, нормално някой да почине. Клетвите нямат сила. Ако имаха, нямаше да се водят войни на тоя свят. Хората щяха просто да прокълнат врага, и до там :) Всички известни личности щяха да са умрели, защото имат много недоброжелатели :) Ние сме просто хора, а мислите ни са си само мисли. Безумно е да стоварваш на плещите на едно обикновено човешко същество такова абсурдно твърдение, че от мислите му зависят външни събития, особено когато се касае за живота и здравето на близките му например, или на други хора. Това просто не е вярно. Не можем да го играем "мисловна полиция" и да се коркаме за всяко нещо, което ни прекосява съзнанието. Хора сме, не сме светци, нито сме магьосници :) Имаме "добри и лоши" мисли, "добри и лоши" емоции, правим "добри и лоши" неща. Обикновено сме някъде по средата, в сивия сектор. Всякакви теории, практики, вярвания и религии, които се опитват да ни извратят нормалната човешка природа - а тя е че сме несъвършени същества, със своите силни и слаби страни - и да работи срещу нея, само може да ни доведе до страдание и болести. Хора сме всички и това е хубаво и е достатъчно. Съобразяваш ли се със законодателството, значи си достатъчно "добър". Че и да не го спазваш в голяма част от случаите - също, ама това е друга тема :)
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от mafu | 29.06.2014 17:04

  Ами то се вижда какви предмети са - математика и физика - все точни науки, не ми вървеше в тях и ги ненавиждах, както и преподавателите, имах обаче някои готини учители по въпросните предмети.
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от Fantagiro | 29.06.2014 16:50

  За психотерапевтите това ще е случайност. Все пак, според мен, ти си проклетисвал учителките - да умрат, за да спрат да те тормозят в училище, нали? : ) Аз те разбирам напълно защо си изпитвал тези чувства. Явно си имал незадоволени емоционално и сексуално учителки. : ))))) Сега, въпреки всичко, какво смяташ за взискателните учители, ако вземем за пример някой учител, който обучава психотерапевти? Също така, какво би казал на учителките си, сега на тези години, когато си пълнолетен и независим от тях? Само... моля те, каквито и натрапливи идеи да ти се родят в главата, не реализирай никоя от тях, освен ако в главата ти не се появи натрапливост да участваш в създаването на групи за взаимопомощ между психично болни например. : )
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от mafu | 29.06.2014 16:21

  Ами идеята че мога да накарам нещо да се случи със мислите ми се втълпи от суеверията които разправят бабичките за проклетисвания и клетви - ако си хвърлил сол по някой щял да умре и разни такива глупости. Тогава започнах да кълна учителките ми по математика и физика, и на двете седмица или по-малко след клетвите, в различни години им починаха по един родител. Тогава се усъмних ,че клетвите наистина действат, бил съм на 15 и тогава си спомних и другото суеверие което съм чул - че клетвите се връщат. И преди две години се сетих за тези неща и това много ми навреди в излекуването, защото си втълпих че съм наказан, че ме преследват демони и проклятия защото съм грешник и най-вече заради проклятията които съм изпратил. Ако ги нямаше тия духовни щуротии за трансцедентиране на мисълта, нямаше да обръщам внимание на мислите и щях да ги смятам за само мисли, но културата и семиотичните знаци навсякъде и постоянни ни втълпяват,че отвъд физическото има и друго, те са навсякъде, плъзнали са като зараза в цялата човешка култура и обществено съзнание, ние сме си доста суеверен народ.
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от mafu | 29.06.2014 16:12

  Какъв интернет ползваш, не е ли на месечна такса?
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от Fantagiro | 29.06.2014 13:22

  Мафу, почти целият си живот съм описала в европея. Съжалявам, че в момента ако си пиша с теб, Туинкъл и Хпджон постоянно, ще трябва да платя 300лв за интернет… : ))))))) За три дни опухах 2000 мегабайта, а това са 20лв. Хпджон, на мене наистина не трябва да ми се има доверие, защото когато се усъмня, че някой наистина може да е пращал заплашителни мейли, няма да си замълча там, където трябва. : ) Няма кой знае каква попара да сърбаш от мен, освен че там, където не си прав няма да подмина с мълчание. Тук не става въпрос за приятелски взаимоотношения, а за човешки животи. Не знам какво толкова се бъркаш в теми за депресия, ОКР или друго след като не ги разбираш като състояния, както явно е видно, че и твоят психиатър – психотерапевт е гола вода. С твърдението си, че вярвал в прераждания… си осигурява премного пациенти я с шизофрения, я с ОКР, а също и с БАР… Мафу, преди известно време точно това установих – че буквално съм подменила мисленето си с годините, четейки разни книжлета за енергии, бог, даже книжка, в която се обяснява как изглеждал животът след смъртта : )))))))) Можеш ли да си спомниш откъде си чул като малък, че с мислите си можеш да въздействаш? Когато почнах да пиша в анонимния форум, си мислех, че като съм спряла да вярвам в бог, симптомите няма да се появят… В последствие обаче се оказа, че търсенето на знаци във всичко е станало просто моят начин на мислене… И едва ли не трябваше една по една да изнамеря всички погрешни мисли, натрапени от телевизия, книги, суеверни приятели, роднини, мислено да видя, да разбера как нормалните хора гледат на всичко това( тоест Тодоров) и… да си коригирам грешките в мисленето. И ми се получава. : ) Също така, друго, което направих, пишейки си с Тодоров беше да преживея наново всички събития от миналото, с разликата обаче, че не вярвам в деня на страшния съд : ) и… видях как просто понякога съм нямала късмет, друг път хората са се възползвали от мен, дори, когато са твърдели, че ме обичат, или аз самата съм се самонаказвала, продължавайки да бъда добра с хора, които постъпват погрешно с мен… При мен проблемите основно бяха – родителите ми, любовта и в последствие брака ми. А също и баба ми, която най – вероятно съм била между 7-10 годишна, когато ми изтърси, че ако не слушам, има бог на небето, който щял да ме накаже…. Може да прочетете историята ми в европея – Моята разплетена история е темата, също темите с благодарности към Лотхен, Тодоров, към Шахънска също : )))) и ако си мислите, че просто искам да увелича посещаемостта на форума само и единствено, много сериозно се лъжете. Този администратор участва в „разбиването“ на част от симптомите ми, че ме следят по интернет… нещо се тревожех, че ще ме банне, същевременно страницата на форума не можеше да се зареди, та го бях питала какво се случва… : ))))) Та на него, както и на Тодоров, Лотхен, дължа много за разбирането, което проявиха. Мафу, изключително щастлива съм, че взе да вдяваш за какво става въпрос. : )))) Като гледам след като се върна в София, ще се заформим една добра виртуална компания... Туинкъл, : )))))) умирам си от яд, че не мога да се развихря в момента с писането. Абе, хвърлете един поглед на историята ми, ще видите, че сме от една порода. : ))))))) Което пък означава, че би трябвало да мога да ви изтегля поне до еуфория, която е за предпочитане пред депресията. Също така, успявам да я задържа вече около 7-8 месеца, което ме обнадеждава, че може да си откарам в еуфория цял живот. : )
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от twinkle | 29.06.2014 13:21

  Мафу, най-важното, което никога не бива да забравяш, е, че мислите са просто мисли. НИЩО ПОВЕЧЕ. Независимо от съдържанието им. Просто електрически импулси в мозъка, комуникация между неврони. Това всичкото е затворено в черепната кутия и няма никакво отношение към заобикалящия свят. Това, което влияе на реалността са действията и думите, защото с тях общуваш с другите. Мислите са само и единствено мисли.
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от mafu | 29.06.2014 10:32

  Туинкъл, все едно чета себе си, и аз мразя религията от дъното на душата си и тя има немалък пръст във тежестта на моето заболяване. Ако не смятах, че има бог, дявол и демони, които контролират постъпките ни и ни наказват, нямаше да се страхувам толкова от натрапливите идеи и мисълта че "нещо ще стане". Сигурно сте забелязали че говоря за разни демони - ами това е зомбиране от глупавата религия, според поповете който не вярва, в него се вселяват демони, а някои твърдят даже, че шизофренията и другите психични разстройства били обсебване от демони. А сега като философ още повече осъзнавам какво представлява религията - Ницше , Маркс, Фройд, Сартр много добре описват нейната античовешка същност.
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от twinkle | 29.06.2014 03:11

  Мда, колко пъти ми се е случвало като бях по-малка плахо-плахо да споделя с някой приятел или по-възрастен, че имам определена натраплива мисъл, която много ме тревожи и ме кара да изпитвам вина. Отговорът обикновено беше нещо в стил "аууу ужас, веднага си го избий това от главата, защото ще го предизвикаш да се случи" или "много внимавай какво си мислиш, мислите имат голяма сила". Да, мерси, това страшно много ме успокои и просто пращи от логика и здрав разум... Как един не се намери да каже "всеки има странни мисли понякога, това са си само мисли и нищо повече, не им отдавай значение, защото нямат такова". Какви ли не глупости съм чула от тогава и до днес... Обяснявали са ми, че сигурно тези паник атаки са ми защото имам направена магия. Някой в обкръжението ми ми влияел енергийно. Че ги получавам защото "ме натиска" някой демон (?!?!?). Зле съм, защото не вярвам в бог и ако повярвам, всичко ще ми мине и той ще ме излекува. Тука идва въпросът - как така има хора, които имат това мислене и тези вярвания и разбирания за света, и наистина съвсем сериозно си вярват, а се водят "здрави"? Или най-малкото - самите те нямат оплаквания и симптоми? Мразя религията откакто се помня. Никога не съм намирала логика в библията и историите какво бог мислел и казал и какво искал и какво щял да направи и как очевидно мрази хората (макар че той ги е създал?), но всъщност много ги обича, ама само ако и те го обичат и постоянно се молят и каят за всяка малка грешка, щото иначе ще горят в ада, и то за вечни времена. За това как си е пратил на заколение единствения син, защото това щяло да изкупи на човечеството греховете не искам да започвам да коментирам.. Кой те е карал да го пращаш? А Исус просто е седял там да го смелят отвсякъде, да го изтезават и накрая да го утрепят без дори да се защити, и ние трябва да правим като него? И той ще ни спаси... как ще ни спасява, като себе си не е спасил, бе ?? А да, той е трябвало да умре и си е умрял доброволно, и ние сме виновни за това нещо. WHAT THE FUCK Не знам как може да вярваш на тия истории и да се чувстваш добре?! Че то е толкова потискащо всичкото това. Ако тоя бог беше родител и така се отнасяше с децата си, щяха да му ги отнемат а него да го пратят в затвора, а пък ако беше политик щяха да се дигнат на въстание и да свалят скапаната му биг-брадърска диктатура.
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от mafu | 29.06.2014 00:27

  Също имала ли си компулсии, натрапливости, изведнъж ли се разви заболяването ти или като мен още в детството си имала натрапливости?
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от mafu | 29.06.2014 00:12

  mjjj Имала ли си класически маниен епизод със силно приповдигнато настроение, или само хипоманийни? Аз мисля че от време на време имам нещо като хипомания, чувствам се по-умен от преди, повече разбирам нещата и мисленето ми става някак си символично (чрез символи) и поствам някакви щури неща във фейсбук, които ми изглеждат остроумни и с които се опитвам да предам мисловният "вкус" който ми е в главата и после като ги погледна в нормално състояние не ги намирам за толкова интересни, онова за което съм си мислил си е отишло , направил съм грешна асоциация. Точно тук мисля че си проличава признак за приповдигнатост - нещо да ти изглежда не каквото е.
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от Fantagiro | 28.06.2014 16:30

  Ти отиди на психиатър, за да ти предпише правилно и хапчетата, и схемата, по която да ги пиеш. А психотерапевт... ако съдя по себе си, ако ти изпишат халоперидрол и акинетон, след месец, два си готов за психотерапия. Така си мисля аз. Поне при мен, ако имаше възможност точно така бих направила преди, ако знаех, че изходът не е в отвлечени дъновистки и всякакви други учения, ами в това да посетиш някой, който е добър, не защото го е страх, че иначе идва денят на страшния съд, ами защото така му "идва отвътре".
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от mafu | 28.06.2014 16:25

  Аз обаче съм твърдо убеден да се подложа на тази терапия. Златният стандарт за ОКР. След това може да отида при психотерапевт като добия увереност.
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от Fantagiro | 28.06.2014 08:29

  Само тези странни желания да говориш за смъртта, както и другите които беше изредил в друга тема, липсват при мен, но въпреки всичко си мисля, че знам от какво се пораждат тези мисли.
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от Fantagiro | 28.06.2014 08:22

  Мафу, по - добре ме наричай ДГ.: ))) Първата психоза беше през декември 2009г. Тогава ми изписаха халоперидрол и акинетон, а психиатърката ми постави диагноза страхова психоза... Което пък ме заблуди, че имам ПР. След второто или третото посещение спрях да ходя, защото нищо съществено не се случваше по време на срещите, а и психиатърката не обърна внимание, че хапчетата ми дават много странични ефекти, включително че едва гледах от тях... Ходихме да ми леят куршум, излезе, че имам магия... и за родата на мъжа ми бях омагьосана. :lol: Спрях си сама хапчетата и последва период от тригодишна ремисия. Януари 2013г. направих втората психоза. Тогава пак халоперидрол и акинетон... Поставиха ми диагноза параноидна шизофрения. След около месец или два ги спрях... Навиха ме да ходя при друг психиатър. Тогава аз обясних на психиатърката, че симптомите ми по - скоро отговарят на БАР, отколкото на параноидна шизофрения и тя се съгласи. Постави ми такава диагноза, имам си и рецептурна книжка, а хапчетата бяха - депакин и еголанза. Преди време, четейки твоите постове, ми хрумна, че може би може да имам ОКР, защото много от симптомите, които си описвал приличат на моите. Тъй като не съм посещавала психиатър за период от шест месеца, нито са проведени подробни разговори, в които да опиша мислите, които съм имала по време на психозите, диагнозата за мен е неуточнена. Двоумя се между много тежка форма на ОКР, БАР или параноидна шизофрения. Последните две в какво се различават? Аз стигнах до заключението, че разликата е само в това кой те преследва? :lol: Сега за теб... Мисля си, че правиш огромна грешка, назначавайки си сам хапчета. И съжалявам, че има кой да ти ги осигурява. Ако изхождам от себе си, симптомите, които съм имала, тези състояния са лечими ако пациентът си отвори очите, че си е напълнил главата с глупости от най - различни форуми и сайтове, писани от хора с диагноза параноидна шизофрения или БАР, или сектантски сайтове. ОБЪРНИ ВНИМАНИЕ, ЧЕ МОИТЕ НАЛУДНОСТИ ПО ВРЕМЕ НА ПСИХОЗИ, ЗАВИСЯТ ОТ ТОВА КАКЪВ ФОРУМ СЪМ ПОСЕЩАВАЛА ПРЕДИ ТОВА! :lol: Мафу, това, което си писахме на лични съобщение... Твоята история е подобна на моята. Говорила съм си с доста хора, диагностицирани с БАР или шизофрения, и няма, ама няма един, който преди това да не си е напълнил главата с глупости от книжлета! .... Каква е според теб разликата между ОКР, БАР и параноидна шизофрения?
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от mafu | 28.06.2014 01:05

  Миж, може ли да изброиш всички лекарства, които си пила? Знам ,че не са ти е любимата тема лекарствата, но е странно да имаш в комбинация ОКР и БАР приположение че при едното серотонина е нисък а при другото висок. Питам за да си изясня някоя съмнения относно точността на поставената ми диагноза, в смисъл опитвам се да изключа БАР, защото ако имах БАР, при всичките антидепресанти, които съм изпил и то във високи дози, досега да съм отключил тежък маниен епизод от повишеният серотонин. Това ми е важно също защото смятам да почна скоро анафранил, а лекарите казват ,че ако диагнозата е грешна ,при тази висока доза, която се пие 300 мг, може да стане много лошо.
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от Fantagiro | 20.06.2014 00:08

  Ок, тогава да добавя нещо... В избухванията на Хпджон има някаква цикличност. : ) Доле - горе по това време се включва и след няколко месеца следва бан. : )
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от Vespasian | 19.06.2014 23:45

  Моля мненията да бъда свързани с темата! Всичко, което сметна за не намясто ще бъде изтрито. Очаквам от всички разбиране.
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от Vespasian | 19.06.2014 23:41

  Профилът на hpjon е отново активен. Искрено се надявам да се спазват правилата на форума.
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от Fantagiro | 19.06.2014 23:30

  Между другото, Хпджон, как можа да се включиш точно сега, след като след няколко дни няма да имам възможността да тропонясвам толкова много по клавиатурата?! : )
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от Fantagiro | 19.06.2014 22:10

  С опция за виртуален разговор.
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от Fantagiro | 19.06.2014 22:09

  Това да не го отчиташ като заплаха. Просто номерата, че съм Тодоров, няма как да минат. Аз мога да дам мигновено фалшив фейсбук, за да не остане у никого съмнение, че съм жена.
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от Fantagiro | 19.06.2014 21:41

  : ) Какви факти, Хпджон, като още не съм се виждала с Тодоров, обаче резултатите са налице - не съм на хапчета, освен малко писане в повече, малко се вживявам всеки път като видя резултатите от вяра в енергиите, а не съм Тодоров. Още пазя мейлите. : ) Не повече от година има от последното ти избухване в Европея. Чудя се какво ли ще се случи ако си проведа една истинска психотерапия? Може би ще стана съвсем, съвсем нормален и уравновесен човек, без налудности. : )
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от Георги | 19.06.2014 21:27

  Oтговор: Мнениеот jerrymaguire » 19 Юни 2014 15:42 offtopic Какво се случи с hpjon? Имаха сериозна вражда с t.todorov, приключи ли?
  Здравей! Благодаря, че се интересуваш от мен. Бях ти писал да ми възстановиш акаунта hpjon, защото имам много нови и интересни факти, които ще допринесат хората да си помогнат, а и да разберат, че наистина тодоров въпреки желанието си е далече от възможността да предостави адекватна помощ. Бих искал да говоря с името си hpjon, което е познато тук (пък и беше обещал, че когато искам може да бъде отворен отново, стига да не се стига до грубости. Аз, за разлика от тодоров се развивам непрекъснато, така че онова равнище на разговор от преди 3 години няма как да се повтори - той може и да си е същия, но аз вече не). Нямам идея защо в по-горния пост се твърди, че тодоров бил спечелил. За мен това не е нещо, което може да бъде спечелено от някого - ние не сме боксьори, за да победи единия и да стане шампион. Толкова по-зле за тодоров, че не разбра тази истина, което иде да покаже колко добре си е научил психологията. Поздрави!
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от Fantagiro | 19.06.2014 18:08

  И съвсем логично, така като си разсъждавам, всички дъновисти и въобще енерджита, трябва да преустановят практикуването на психотерапия, тъй като описанието на един постоянно оплакващ се човек или агресивен човек отговаря на различни психични болести, а според книжката, която аз съм чела, енергийният вампиризъм се лекувал самостоятелно./Няма някой, който да съм срещала, който да е последовател на "енергийната психология" : ) термин от проповедник на Техника за емоционална свобода и който да не вярва в енергийния вампиризъм. Даже Тодоров беше обвинен от Дарчето от европея в енергиен вампиризъм. : )/ В този случай отпада тяхната работа, използвайки тяхната логика. Лекувам се самостоятелно, те за какво са ми?! Не е ли така? Аз съм на мнение обаче, че нито един психичен проблем не може да се реши самостоятелно, особено пък по - сериозен и винаги трябва да има поне още някой в този процес. Така че... освен да посетят Тодоров за психотерапия, друго не виждам като изход от тази ситуация.... : ))))))
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от Fantagiro | 19.06.2014 16:15

  "В което по принцип няма лошо, стига да не става въпрос за психотерапия. И то много, че психотерапия и религия трябва да са две съвсем отделни неща. " Това е цитат на Тодоров, от един разговор между него и мен, а може и публично в европея да е било, не помня. Аз обаче съм отвратена от повечето от набожните, с които съм се срещала през годините и с психичното отклонение, което развих като следствие от набожността си. : )
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от Fantagiro | 19.06.2014 15:59

  Въобще, когато човек е в нервна криза/психоза, асоциативното мислене е много опасно, може да се опита да оправдае психопатното си държание по всякакви начини. Затова, когато психотерапевтът насреща е трезвомислещ, когато симптомите се разбират като следствие от недоспиване, стрес, проблеми вкъщи, а не като психотронна намеса отвън, симптомите спират или дори да ги има се преодоляват с възстановяване на съня и храненето! : )
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от Fantagiro | 19.06.2014 15:55

  Ами... приключи, в полза на Тодоров. Първоначално, не знам дали знаеш, с Хпджон бяхме приятели, даже аз се бях обявила в негова защита. Сега, когато ми мина желанието да го псувам покрай всички енерджита, мога да ти кажа, че е свестен човек. Дано само да внимава с медитациите, защото май... не прощават на никого. Тодор Първанов, четох преди време, че вярвал преражданията. Ако отида при него и кажа, че съм Дева Мария и трябва да ми се кланя до земята и всички да правят, каквото кажа, защото иначе ще дойде денят на Страшния Съд, ще ми изпише хапчета, нали, а иначе си вярва в преражданията и прочие?! :lol: Самият Тодоров е достатъчно професионалист, за да не поиска да му покажа кой е, защото в един момент се усетих, че заплахите на лично съобщение могат да се приемат като заплахи от психопат и той трябва да знае как изглежда Хпджон. Макар че не е. Той е просто един от многото вярващи. /И не е виновен, за каквото и да било той, а психиатър - психотерапевта му/. В което по принцип няма лошо, стига да не става въпрос за психотерапия. Моят случай е показателен. И то много, че психотерапия и религия трябва да са две съвсем отделни неща. Много често религията всъщност, да не кажа винаги, води до психопатия и психопатно държание. В християнството секса е грях, в будистките, тантристките религии пък стигат до.... момент да прокарат енергията през "задния вход", което може да е божествено за някои, но някак не ми се връзва с образа на миролюбив и спрян вярващ. :lol:
 • Re: За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия
  от Vespasian | 19.06.2014 15:42

  offtopic Какво се случи с hpjon? Имаха сериозна вражда с t.todorov, приключи ли?
 • За теб, Мафу ОКР, БАР, Шизо или ПР... може и хипохондрия?
  от Fantagiro | 19.06.2014 15:18

  Мафу, ще се опитам да ти разкажа какво точно направих през тези месеци, откакто започнах да пиша във форума за анонимните шизофреници. При мен един от основните проблеми беше и е все още, социалната изолация. Тъй като съм по майчинство, се чувствам като в капан, зависима от околните, на които трябва да оставя децата, за да отида, където и да било. Сам се сещаш, че с две деца на ръце и транспорт въобще непригоден за детска количка, няма къде да отида по – далече от квартала, в който живея, а той е меко казано смотан. Липсваха ми приятели основно. Някъде в хода на писането с Тодоров, установих, че ако мъжът ми беше достатъчно благоразумен, за да излизаме с мои близки, негови, да открием и нови, те идеално щяха да заместят неговите несъвършенства. / Това се установява на основата на Фройдовските разсъждения./ За разлика от него, аз съм човек, който обича разговори между приятели, които се водят на фона на тиха музика и в тях става въпрос за книги, музика, различни интересни случки от живота, история, тълкуване на политическите процеси... наред с това, че мога да отида в някоя кръчма и да си проведа 300-400 грамова терапия с ментолин/мента +мляко/ :D. Сред моите стари познати имаше поети, музиканти, художници, отлични компютърни програмисти, счетоводители, въобще всичко, за което може да се сетиш. Той основно ме заби при неговата изтрещяла необразована и психотична фамилия, за която ще ти разкажа по – късно може би. В началото на миналата година, в европея се породи едно много приятно приятелство между мен Лотхен и Тодоров като психотерапевт. Първата ми нервна криза е в резултат от страха за 21,12,2012 и края на света, деня на Страшния Съд и завирането във форум за магии, капакът преля с четенето на една книга, в която се твърдеше, че мислите определеляли действителността и... най – вече, че по този начин влияем на околните. С тези натрапливи мисли нямаше как да не изпадна в шок, защото едновременно се страхувах за смъртта на всички мои обични хора, които нямаше как да бъдат до мен на 21,12,2012, поне да мрем заедно и същевременно – нали страхувайки се за тяхната смърт, аз може да я предизвикам? Същевременно, дъщеря ми се разболя много, повръщаше, аз бях чела, че в детските давали депакин за успокоение.... Чела, чела, чела, обръщаш ли внимание? По време на втората криза, отдавна вече се бях регистрирала в европея и се опитвах със силата на позитивното мислене да преодолея всичко, включително да превърна семейството си в мъдро, щастливо и пълно с уют съжителство. Ама надявай се... Същевременно бях почнала писането на блог, който не вървеше. Нищо, нищо не вървеше, скандалите се редяха един след друг... Даже щяха да ме бият цялата рода по едно време./Някъде между кризите/ :lol: :D /много грозни човечета, администраторе!/ Седнах на земята и им предложих да дойдат и да ме бият всичките. Сега ако ме питаш... защо не си събрах багажа, докато беше време... Пробвах със силата на мисълта. Не стана. Ходихме да ми леят куршум и там разправях на тоя, че когато ме ядосат много от фамилията, се моля да има земетресение, което да ги разтресе, заради това, че изпитвам желание да напусна децата си, затова, че няма да се превърнат в нищо друго освен невротици като мен. Тоя идиот ми каза, да седна да медитирам вкъщи пред иконата и да се моля за тяхното здраве, да им пращам любов и светлина мислено и да видим, щом мога да разтреса земята, дали ще мога да ги излекувам така.... Ама как се обичат такива същества?! След като не ми се получаваше медитацията с любов и светлина, си бих два шамара, което изуми мъжа ми.... :lol: :D Ако не друго, поне проверих, че ръката ми е достатъчно тежка, за да нокаутирам някой ако трябва.... Също така, бабата вкъщи пък, друга луда, някъде по същото време ми разправяше, че преди да излезе откъщи се прекръствала и казвала Господ пред мен и аз след него.... :lol: :D После, нали се сещаш как излизайки от една стая и влизайки в друга се кръстех като пощуряла, а мъжа ми се пулеше и чудеше какво да прави.... Стигнах до психиатър. Хапчета. След това... вече достатъчно наопитвала да се оправя със силата на позитивното мислене, медитации и опит, придобит от книжлета, чийто списък има в началото на БАР темата в европея, започнах да анализирам психозите си и тоя тесногръд Тодоров, който от време на време прави правописни грешки, които много ме дразнят, взе да ми се струва все по – логичен, все по – земен и все повече човекът, който единствено може да ми помогне.... Зачетох се в негови постове, в които обяснява как стоят нещата с религиите в различните народи.... Припомних си какво бях учила по история – аз съм кандидатствала с това.... И най – накрая прозрях, че съм била жертва на шарлатани до този момент.... Но още вярвах в теорията за конспирациите... Освен това ОКР-то е един много вреден навик, начин на мислене. В мене имаше два вида мислене – на разума и второто навика, което най – вероятно психолозите наричат подсъзнание. Когато тръгнах да пиша във форума на анонимните, едно, че ме беше страх да не ми сложат данните във форума, заради това, че се опитвам да терапевтирам шизофреници без хапчета, второ май се появи ти и заяви, че ще се тровиш с хапчета.... :lol: :D И се почна третата криза. Тодоров по – рано ми беше разправял, че според психолозите съвпаденията, знаците за тях са просто случайности. Когато ме погнаха симптомите, започнах да пиша във форума/но за съжаление изтрих съобщението, защото в последствие ме досрамя от какви глупости съм се страхувала/, но ставаше въпрос за това, че компюърът все ми се разваляше.... /Как няма – включен е от 4 години денонощно понякога./ Точно тогава се беше бъгнал нещо и форума на европеята, та писах до администратора какво се случва... някъде в началото на Баровската тема може да прочетеш неговото включване, за да ме успокои, че конспирации няма. Аз си мислех май, че са ме баннали... Не помня. Страх ме беше всъщност, че има конспирация на фармацевтичните компании и админът ще ме банне, за да не издам как да се справим със състоянието си без хапчета... Или някаква такава логика вкарвах... След това мисля, се опитах да разсъждавам като Тодоров, който липсваше тогава, за да ми обясни нещо – не помня какво. Даже постът беше нещо от сорта на: Я да видим сега, ако Тодоров беше тук, какво щеше да ми каже, че това са случайности.... И някак си се погледнах през неговите очи и видях колко тъпо изглеждам в очите на нормален човек – да се страхувам от компютър, който е стар и естествено, че ще се нуждае от преинсталиране, от едни китайски копчета, благодарение на които понякога не мога да си светна лампите, друг път да изгася, трети път – ту уж изгарят, минат два дни и светнат пак.... Мъжа ми е правил инсталацията, което ме притеснява много повече, отколкото енергийна намеса отнякъде в момента. :lol: :D Въобще това е една отвратителна бетонна къща, която кънти ужасно, звуците отвсякъде се чуват, а като имаш предвид, че имам ужасно изострен слух, може да си представиш за какво става въпрос. Тодоров ми беше разказал и за избирателното мислене... Как 10 пъти като ме засърби носа и не се случи нищо, няма да обърна внимание, но един път да се случи нещо лошо, в последствие ще повярвам, че е вярно, че като те сърби носа е на лошо. :lol: :D После последва един около 10 месечен позитивен пренос по отношение на него, видях майка си, баща си, бленувания мъж у него, проявих и майчинска загриженост по отношение на него и още я проявявам, припомних си всички неуспешно завършили любовни връзки... Също така много важен момент! В една книга пишеше, че почнат ли да изгарят лампи вкъщи, има енергийно вмешателство от някъде. /На кой не му изгаря лампата вкъщи, на кой не му изгарят уредите след известна употреба?/ Лампите изгоряха. Повярвайки в Тодоров, разбирах, че съм се разболяла, благодарение на това, че вярвах на точно онези шарлатани, които периодично се включваха в европея и претендираха уникалност, стопроцентовост и така нататък. След всеки един симптом, който разбирах откъде идва – присещах се от коя книжка съм прочела, от кое предаване съм гледала или коя бабичка ми го е казала, следваха 2-3-10 поста с „благословии” по отношение на ТЕС и Дъновисти, Дзен будисти в малка степен, но те нали са в комбина с Дъновистите и поздрави с Хиподил „Да ви еба майките”. :lol: :D И ми олекваше на душата Междувременно, след всеки случай на който попадах и виждах, че винаги имаше момент – четени книги за себепознание и усъвършенстване, преживявах на ново симптомите, което правеше един цикъл симптоми – обличане в логика a la t.todorov – псуване на всички божествени – благодарност и любовни преноси към Тодоров. :lol: :D Осъзнах, че въпреки че не е вярващ, той всъщност е много по – милосърден и състрадателен, отколкото всички божествено настроени, които вярваха в една книжка за енергийния вампиризъм, в която пишеше, че който има признаци на енергиен вампиризъм, трябва да се отдели от хората и да се лекува сам! Което е пълна лудост – енергийният вампиризъм отговаря на описанието на психично болен човек. Мърморещите, оплакващите хора също бяха енергийни вампири и затова аз се оплаквах на всеки по малко, откъслечно, беше ме страх да потърся по – задълбочена безплатна помощ, защото освен че нямаше да платя на човека, щях да му източа и енергията с това оплакване. Тоест, мъж на място, Тодоров имаше сили да изчете моите оплаквания и беше готов да си даде от енергията в името на моето излекуване. :lol: :D В един момент се отпуснах съвсем и му разказах историята си на лични съобщения до най – големи подробности... С едни много уместни включвания и въпроси от негова страна/които снощи се опитах по някакъв начин да обясня на теб/, успях да стигна до заключението, че ако мъжът ми ми е доставял нуждата задоволяване на емоционалните потребности от разговори с интелигентни хора, отговарящи на моите хобита, щях да компенсирам липсата на интерес от негова страна към тези неща.... На мене ми е малко трудно да действам като Тодоров в момента, защото все пак освен, че всичко това се случи наскоро и все още си обяснявам някои неща защо съм ги правила, аз не съм завършила психология. Каква роля играеше компютърът. Тъй като бях изолирана, а имах нужда да споделям с някого впечатленията си, разговорите с Лотхен и Тодоров компенсираха липсата на другарче в живота, с което да споделям щурите събития, които ми се случваха. Кварталът е пълен с откачалки... :lol: :D .... Така спрях да се чувствам самотна. Суицидните мисли се появяваха, когато се налагаше да съм лоша... особено спрямо децата си. Когато не можех да удържам нервите си, когато в следствие от скандалите вкъщи, безсилието да променя, каквото и да било, изливах гнева си върху тях под формата на крясъци – особено, когато видех черти на баща им.... Когато говорех на Тодоров мили неща, се чувствах - бих употребила ненапразно думата божествено. Когато той ми отвръщаше дори с пет реда, обясняващи поетапно психотерапията, грейвах като слънце все едно ми се беше обяснил в любов. И на децата постепенно започнах да се радвам, което той нарече позитивен пренос. Може да си представиш какво внимание съм усещала от страна на мъжа си, щом само пет реда можеха да предизвикат подобни усещания у мен. Каква роля играеха енерджитата: Към енерджитата проектирах всички негативни чувства, всъщност енерджитата бяха едно обобщение/проекция/ на всички набожни хора, които бях срещала през годините, които освен че ме объркаха и ми засилиха ОКР-то с техните натрапливости и знаци, бяха причина за моето нещастие/всички във фамилията на мъжа ми са набожни, по – късно може би ще ги опиша какви са./ В хода на комукикацията с Тодоров, се присетих за всички онези, през годините, които бях срещала... Те са описани като характери поетапно – и повечето са с психопатни черти, или развратни, или направо извратени... а същевременно проповядват набожност, божественост и духовно извисяване. Може би ще направя един обобщен образ на всички набожни, лао дзъ стил – мъже, с които съм си комуникирала... Сега мисля да съм ти онази подкрепа, която беше за мен Лотхен. Друго което си мисля е, че ти се намираш в маниакална депресия. Докараме ли го до еуфория, остава единствено да установиш едно относително постоянно ведро настроение. Сън, вода, храна, ограничаване на лошите новини – спирай да гледаш ТВ, фантастика, екшъни... изолирай се за известно време от тези неща. Да ти разкажа аз какво прочетох в различните терапевтични школи, членове на БАП: Позитивна психотерапия--- нищо не знам конкретно, но е нещо, на което залагам. Психодрама – в процеса на психотерапия, се прави група, в която се отиграват различни травматични събития от живота на пациента. Това не ти ли прилича на Театрално изкуство? :D Музикална терапия – десет месеца не съм спряла да слушам всякаква музика... И ще ти пускам поетапно тези, които са харесали на мен.... Всяка мелодия пресъздава определено чувство. Използвах позитивния пренос по отношение на Тодоров и във времето, в което си пишех с него, слушах все някаква мелодия, за да запаметя това нежно и леко чувство, което ме обхващаше. Също така, на виртуален синтезатор пресъздавах различните чувства, които събуждаше у мен. А доколкото ми се изясни на мен, в процеса на музикалната терапия, пациентите се обучават да разбират отделните емоции, които изпитват и да се опитат да ги пресъздадат музикално. Затова избягвам всякакви йогистки, рейки и такива в стил Енигма мелодии, защото ми навяват мисли за смърт. Рисунката, която е на профила ми в европея, е рисувана в съпровод с такава мелодия и изразява пътя към смъртта... Тогава още ми беше депресантско. Арт – терапията за деца е пак някакво подобие на музикалната. Осъзнаване на емоциите, пресъздаването им на листа. Междувременно, успях да си обясня логично един странен сън по време на втората нервна криза, което подкрепя теорията на Юнг за пророческите сънища, но бих добавила, че няма нищо странно в това, всеки малко по – интелигентен човек или човек, завършил прогнозиране и планиране, може да направи прогноза на бъдещето. Знаейки взаимоотношенията вкъщи, не е никак трудно да си представиш бъдещето, ако не се внесе някаква промяна. Ето и тълкуването на съня, коригирала съм съвсем малко, а ето и линка с обясненията от по – рано/в този форум, пак да пиша съм под псевдоним shi/: Link „Ще ти дам два примера, а ти вече ще си избереш дали да опиташ да промениш малко мисленето си. Макар че аз все пак не съм сигурна дали при шизофрения промяната на мисленето ще промени нещо. Преди време, след първата криза може би, сънувах един особен сън, в който сънувах една икона, подчертавам само на Исус Христос, а под нея премина някаква сянка. Много се бях уплашила след тоя сън и го свързвах с разни лоши енергии... За каръщина, на следващия ден точно тази икона била паднала от стената... Сега, когато спрях да вярвам в такива неща, се опитах да си обясня съня от чисто психологична гледна точка.. Исус в съня ми символично отразява едновременно съпруга ми, но също и вярата ми, благодарение на която аз се насилвах да бъда добра с всеки, което в един момент на неиздържане доведе до избухването под формата на криза, скандали и т.н. Едновременно подлагах себе си на постоянно съмнение, дали съм постъпила правилно - чувство за вина.... Сянката отдолу под иконата означава, че тези две неща - вяра и съпруг, са в основата на кризата ми. Сега добавям – сянката означава в съня ми лошо нещо, нещо, което трябва да махна, нещо, което ми пречи – вярата, незаслужената доброта и съпруга ми... Според мен подсъзнанието ми е показало кое трябва да махна от живота си, за да се оправя. Ама тогава не го знаех това... Падането на иконата на следващия ден е случайността, за която говорят психолозите, според мен. Съпруга ми може да е минал покрай иконата да я е подбутнал, а понеже е била със стар конец, да се е скъсала след това, може и да се е молил, кой го знае, щото същия ден ходихме и куршум да ми леят :), та се получи малко съвпадение, което ме постресна, но... Откакто започнах да се доверявам на казаното от тези, официалните психолози, нямам страхове. Също.... снощи, най - пресен пример, една възглавница, която бях метнала, се мръдна сама.... първоначално се поококорих, после се усетих, че влязох рязко отваряйки вратата, а това прави мигновено силно течение в стаята, което пък бута възглавницата. Ако не си направя труда да помисля малко и си вярвам на всякакви щуротии, току да бях посетила вече някой колега на администраторите тук. Като те сърби ръката, щял си да вземаш пари. Като това може да се случи от ден до месец. :D Ако не вземеш, просто ще забравиш, че те е сърбяла ръката, ако случайно пък вземеш, ще затвърдиш вярата, че като те засърби ръката, ще вземаш пари. Сигурно доста ги сърби г.... за всички вярващи, на които вярвах допреди известно време. :lol: :D” Сега, като заключение, мисля че направих някаква странна комбинация от психодрама, позитивна психотерапия, музикална и арт терапия за период от десет месеца с помощта на Тодоров и Лотхен, и енерджитата, които бяха лошите в този виртуален„театър”, арт и музикално ателие. :lol: :D И Юнг не остана неразбран.... Така че БАП в скоро време направо ще ги възпея. Надявам се, че така вече стана малко по – разбрано, какво всъщност успях да направя. И както казах веднъж по – рано в европея, иде ми да вляза в БАП, да се заровя насред позитивната терапия, музикалната, арт терапията, психодрамата и да не мърдам от там! Още и още подробности, обяснения на симптоми мога да ти наизкарам, но тук... в момента описах най – важното. Моят случай е разрешен чрез много четене, фантазия... всъщност това, което ме беше разболяло, ме оправи... Просто този път четох правилната литература. :lol: :D И слушах легитимен психотерапевт, а не шарлатанин. :lol: :D Като каже следващия път да се търсят вторични ползи от едно заболяване, да не се мисли, че се подиграва, ами да се направи опит да се разбере какво иска да каже. Линк към моя виртуален дом Link Псевдоними - DG, Шашмагюл, Фатмагюл, усмивка също, Психолог - за да покажа на психолозите под прикритие, че не крият друго освен болестта си, Фантагиро, там темите са мазало благодарение само и единствено на мен. :lol:

Напиши отговор