Депресия, тревожност, стрес | Тежест в главата и отпадналост

Напиши отговор
 • Re: Тежест в главата и отпадналост
  от сали | 07.02.2011 18:54

  Г-н Тодоров, прочетох регистъра на психотерапевтите на посочения от вас сайт. Правилно ли видях че с едно или две изключения всички са от София. Ами провинциалистите какво да правим. Посочете ми някой който прави консултации или каквото там се казва извън столицата, конкретно ме интересува Пазарджик. Ще ви бъда благодарна но се съмнявам да можете. Значи да отделяме средства веднъж за сеансите , после за транспорт и дневни, а и време ни трябва което също е пари - защото сме работещи хора все пак. И друг път съм писала за това и вече наистина се дразня, психотерапия - добре - ама разбирате ли само в София става. Кураж казвам на всички пишещи тук и да знаете само ние самите можем да си помогнем. Не очаквайте чудеса нито от лекари нито от лекарства. Не сме болни, ние сме добри и чувствителни хора.
 • Re: Тежест в главата и отпадналост
  от flystelian | 07.02.2011 14:30

  Здравйте препоръчвам [url]Link това са витамини на немската фирма Фитлине и са лидер във висококачествените хранителни добавки .не могат да бъдат намерени в ебеи или амазон .те са хранителната добавка с която можете да водите баланскиран начин на живот.Ако го съчетаете със [url]Link няма да имате отпадналост и ще ги препоръчвате на приятели и познати .Пробваи за да се убедиш.
 • Re: Тежест в главата и отпадналост
  от valeto | 04.02.2011 10:22

  Знаете ли приятели мисля че човек веднъж изпаднал в подобни състояния трудно ще се оправи.Съжалявам че ви обезкуражавам но аз го изпитах и знам че просто трябва да стане чудо за да стана предишния човек.Моят съвет е не прибягвайте веднага към лекарства опитайте сами.При мен точно това се случи имах два такива епизода първия път се оправих без лекарства но след 4 години се повтори и аз започнах да се лекувам вече 6г без успех.Това е от мен не пийте лекарства моля ви.
 • Re: Тежест в главата и отпадналост
  от zarita | 09.12.2010 17:03

  може и така да е ,защото когато съм притеснена или изплашена симптомите стават по силни и аз веднага запо4вам да си мисля 4е вси4ко запо4ва от на4ало :shock: ....но вси4ки ми казват да не мисля за това и то ще отмине по-бързо,казват 4е за моето състояние това е нормално и не трябва да ме плаши но незнам ве4е какво да мисля...
 • Re: Тежест в главата и отпадналост
  от unknnown | 08.12.2010 18:23

  Аз започвам да си мисля, че всичките тия усещания са породени от тревожност. Тя идва без причина или поне не осъзната. Винаги когато съм напрегната се проявяват едни и същи симптоми!
 • Re: Тежест в главата и отпадналост
  от zarita | 04.12.2010 19:19

  здравейте и от мен...и аз 6те кайа няколко изре4ения.при мен запо4на с високо кръвно и сурцебиене.след това се запо4на и със световъртежите и гаденията.Тръгнах по какви ли не лекари и нищо докато отидох на невролог пих деанксит,тритико,ксанакс,кавинтон,бетасерк,цорвитол хап4ета за щитовидна жлеза докато стигнах до психиарър.Аз сашо съм със не болки а едно гадно стягане и напражение в главата сякаш 4е ще се пръсне.изписаха ми сероксат от който за 3 дни щях да полудея.потърсих 2ро мнение и сега съм на ривотрил и серопрам от около мв=есец .атаките намаляха но пия ривотрила 3 пъти на ден ,половинка сутрин и обед и цяло ве4ер.ривотрила ми е от 0,5мг.а ло6ото е 4е на моменти изпитвам и страх като легна главата ми все едно пулсира и мърда и така докато заспя.искам и аз да съм нормална, а искам и бебе но в това ми състояние не смея.даите съвет моля!!!!!
 • Re: Тежест в главата и отпадналост
  от valeto | 03.12.2010 12:52

  Здравейте и от мен,искам и аз да споделя своята история.Всичко почна преди 6 години.Детето ми беше на 1,5 години изведнъж ми се зави свят и ми стана зле, изплаших се и легнах.От този ден нататък започнах да се чувствам зле, появи ми се една тежест в главата, напрежение дори незнам точно с какви думи да го опиша.Всякаш нещо странно се случваше.Започнах да ходя по лекари нищо което да говори за органично заболяване и така стигнах до невролог а после и психиатър.Вначалото пих Ксанакс а после Ривотрил и от 3 години и Ципралекс.В момента пия половинка Ривотрил от 0,5 и половинка Ципралекс от 10 мг. от 2 години.Напрежението ми изчезна дори не мисля че има при мен ПР, но тежеста в главата не изчезва и това най много ме мъчи.Ставам и лягам с тежест в главата залитам, замаяно ми е, нямам стабилна опора на тялото и това много ми пречи.И въпреки това че аз винаги съм се чуствала зле не спрях да водя нормален живот като например да излизам да ходя на работа но аз винаги бях различна от останалите.Дори имам чуството че тази тежест ми пречи да говоря да ходя и въобще да живея нормално.Да спомена още нещо правих и ЯМР откриха ми аденом на хипофизата но неврохирургът ме увери че не мога да имам оплаквания от него защото е колкото грахово зърно, след 2 години направих пак ЯМР размерите са същите -не расте.И така незнам какво да правя ако някой може да ме посъветва нещо моля да ми пише.Все пак трябва да има някакво решение дори и цял живот да ям лекарства но да се чувствам добре.Желая успех на всички с подобни проблеми и дано имаме късмет.Пишете ми на имейла:emili_1974.1974@abv.bg Благодаря ви приятели. рс, аз съм на 36 г.
 • Re: Тежест в главата и отпадналост
  от unknnown | 06.09.2010 16:38

  Здравейте, искам и аз да споделя мнение. Също имам тежест и болки в главата, много често ми е замаяно (но не е световъртеж). Чувството е ужасно и изключително изтощаващо. Понякога се будя вечер и имам чувството, че всеки момент ще припадна. Това чувство се появява понякога и през деня. Така съм от една година. Когато започнаха тези ,,симптоми" се сдобих и с невероятен страх от кръв, болести, наранявания и подобни на тях. Психиатър ми диагностицира ПР....аз лично малко се съмнявам, защото ми става зле от нищо, дори, когато съм много спокойна и нямам никакви проблеми......Не знам какво да мисля и какво да правя?
 • Re: Тежест в главата и отпадналост
  от nina80 | 04.08.2010 22:59

  Bravo straxoten otgovor t.todorov dano nqkoi vi otseni straxotniq otgovor ne stava samo sas pozitivno mislene iska se i adekvatna profesionalna namesa dali to bilo sas medikamenti ili psixoterapiq.Radvam se 4e ima xora kato vas vav tozi forum.
 • Re: Тежест в главата и отпадналост
  от t.todorov | 04.08.2010 22:32

  " ...да ми дрънкат глупости от рода на позитивно мислене и тем подобни, просто в организма става пълна бъркотия от стрес и преумора..." Психотерапията няма нищо общо с приказки за позитивно мислене. Да не говорим че тя прави разлика между позитивно и положително. Позитивно означава цялостно, от латинското позитум. Това означава, че позитивното мислене включва, както положителното така и отрицателното, или и двете страни на монетата. Когато въпреки че човек е физически здрав има симптоми, които могат да са много разнообразни, винаги се касае за психосоматика. Това е специфичното въздействие, което психиката оказва на тялото. Тъй като това е много сложна проблематика, желанието да се намери физическа причина от страдащия е водещо. Така би отпаднала плашещата възможност да се касае за психичен проблем, или по-скоро да се признае /дори и пред себе си/, че се касае за такъв, защото това е винаги така. Именно промяната на тази гледна точка е първата психотерапевтична цел, при работа с психосоматични разстеойства. Аз не знам, какво съдържание влагате в думата стрес, защото то е различно за всеки. То е и много общо, като някак също служи да се потули истинската психологична причина /която е вътре в нас/, тъй като стреса идва от вън и ние някак нищо не можем да сторим, което е удобна позиция за запазване на статуквото. Някои от тези механизми са несъзнавани и много силни. Затова, въпреки че по-леките тревожности и депресии са напълно лечими, хората продължават да страдат от тях, т.е. да се нуждаят от тях. Решението да се разделят с тях е трудно, защото всяко едно психично оплакване, разстройство, болест, се появяват с точно конкретна цел и изпълняват специфична функция, чрез която винаги има несъзнавана вторична психологична печалба за страдащия. Наблягам на несъзнавана, за да няма въпроси от рода на ... " ама ние да не се преструваме, за да ни съжалят?". Важно е да се знае, че депресията и тревожността, ако не се говори за тежки,клинични случаи, които са патология, се лекува успешно с психотерапия над 95%. По преценка на лекуващият психиатър /не психотерапевт/ психотерапията може да се комбинира с медикаменти, които не лекуват, дебело подчертавам, а намаляват интензивността и честотата на симптомите.
 • Re: Тежест в главата и отпадналост
  от t.todorov | 04.08.2010 21:34

  "А къде са квалифицираните специалисти-психотерапевти. ..." Ще ви дам сайта на единствената легитимна психотерапевтична асоциация в България. Там много ясно и подробно е описано кой е психотерапевт, какви сертификати трябва да има, след какво обучение ги е получил, кои школи са приети, като научно базирани и с подходяща обучителна и практическа структура, пред кого е отговорен психотерапевта, в каква организация членува, и на какъв етичен кодекс се подчинява. Наистина съжалявам за вашият горчив опит, но за сега отговорността и бдителността се пада на търсещият помощ. За това, добрата информираност е на първо място, когато се търси специалист, особено от типа на психолог-психотерапевт. Link
 • Re: Тежест в главата и отпадналост
  от glorious | 04.08.2010 17:40

  Проблем са тези състояния, защото са болест, на мен също ми писна да ми дрънкат глупости от рода на позитивно мислене и тем подобни, просто в организма става пълна бъркотия от стрес и преумора и понякога като излязат извън релси невротрансмитерите става хронично и ходи се оправяй. Прочетете повече в интернет за невротрансмитерите, те няма как да бъдат измерени и настроени, това е най-финната мехника на организма. И аз имам същите проблеми от векове...
 • Re: Тежест в главата и отпадналост
  от bisera12 | 04.08.2010 17:11

  А къде са квалифицираните специалисти-психотерапевти. Всеки казва че е такъв и само ти вземат парите. Преди години ходих при такъв "специалист". Толкова пари ми взе и нищо не направи. Според теорията на Фройд, по която система той работеше, всичко било на сексуална основа. Караше ме да разказвам сексуални фантазии включително и с него. Сега съм си пак на антидепресанти.
 • Re: Тежест в главата и отпадналост
  от t.todorov | 04.08.2010 16:50

  "пробвала съм и психотерапия и там имаше временен резултат" Няма вариант ако сте започнала психотерапия при квалифициран специалист психотерапевт да има временен резултат. Ще ви разочаровам, но вие сте "пробвала" нещо друго. Ако сте физически здрава, трябва да направите две простички неща: 1. Да ви прегледа психиатър и да диагностицира вашите състояния. 2. Да започнете психотерапия, която е дълъг процес, с бавен но сигурен, особено за ПР резултат. Когато решите, че е време да излезете от омагьосания кръг ще успеете.
 • Re: Тежест в главата и отпадналост
  от диана иванова | 04.08.2010 14:19

  ходила съм при всякакви лекари.правила съм си всякакви изследвания и пих какво ли не.даже от тези успокойтелни и антидепресанти се чувствах още по зле.сега съм майка а и още кърмя детенцето си.немога да си позволя да пия нищо а и неискам.пробвала съм и психотерапия и там имаше временен резултат.просто това е един омагьосан кръг от който изход невиждам.един ден си добре,после зле и така....
 • Re: Тежест в главата и отпадналост
  от мелинда | 04.08.2010 09:27

  Здравейте,аз съм съгласна с т.тодоров,че трябва да отидите на психиатър,понякога се случва така,че организма натрупва много стрес или пак сте изживяли нещо и след време дава отражение.
 • Re: Тежест в главата и отпадналост
  от glorious | 03.08.2010 16:47

  За пореден път се изумявам от лекарите. Как може да изпишеш бензодеазепин когато има отпадналост и замайване??????? Това допълнително отпуска тотално нервната система...
 • Re: Тежест в главата и отпадналост
  от t.todorov | 03.08.2010 16:45

  След като толкова години молбите ви са се оказали безрезултатни, вече можете сериозно да се заемете с изследването на вашите симптоми. Ако сте физически здрава и всичко, което изброихте е налице може да се касае за паническо разстройство. Дали е това, или нещо друго се установява от психиатър. Ако е ПР той може да ви назначи медикамент, който да облекчи като цяло вашата тревожност, но причините за нея са психологични. За това следващата стъпка би трябвало да е започване на психотерапия при специалист психотерапевт. Всичко това, ако не е намерена физическа причина за симптоматика. Успех.
 • Re: Тежест в главата и отпадналост
  от диана иванова | 03.08.2010 14:34

  здравейте и от мен!и моят проблем е подобен на вашия!постоянно чувствам тази отпадналост и замайване.ходила съм при какви ли не лекари,пила съм какво ли не и нищо.в момента съм майка на едногодишно момиченце и постоянно ме е страх да не ми стане нещо докато сме сами.много съм отчаяна-сега когато трябва най -много да се радвам на детенцето си,аз страдам.това мое състояние е от години и всеки ден се моля на господ дано се оправя.......
 • Re: Тежест в главата и отпадналост
  от Явора | 28.07.2010 19:35

  Това да ходиш на скенер....според мен не ми се вижда да е лекарско решение, вероятно е изцяло твое решение. Едноседмични оплаквания при всички изследвания в норма.....не оправдават според мен облъчване от скенер! Защо първо не опиташ с ЕЕГ. Иначе Една от възможностите за причина за главоболие, когато всякакви изследвания са наред е остеохондрозата в шиен отдел на гръбначен стълб. Неправилната стойка/поза, застоял начин на живот, многочасовото седене пред компютъра водят до това. Възрастта няма значение! Е и травми също де, но ти не съобщаваш за такива. Този проблем не го ловят никакви кръвни изследвания, той си е така да се каже геометричен. Иначе новите модели скенери имат по-малко облъчване ако си решила да ходиш все пак... В някои болници техниката е много скапана.
 • Re: Тежест в главата и отпадналост
  от illyty | 28.07.2010 18:16

  Здравйте, аз съм наа 19 години и преди една седмица зпочнах да чувствам същото нещо....тежест в главата, направо е побърквщо няма болка...просто постоянно напрежение и тежест, ходих на всякакви кръвни, безкръвни и какви ли не изследвания...никое от тях не показа нещо нередно, пратиха ме на невролог...нищо, на белодроббен лекар....нищо, измислиха ми хламидии, исзследвах се...отрицателен разултат, днес бях и на очен лекар, който ми каза, че всичко ми е наред...незнам вече какво да правя, решила съм утре да отида на скенер на главата, ако някой може да ме посъветва нещо ще съм мн благоодарна...успех на всички
 • Re: Тежест в главата и отпадналост
  от miranda83 | 17.01.2010 09:06

  Искам да споделя,чи и аз съм така от 2 години.Сега съм на 26,чакам и дете.През март трябва да стана мама и толкова много ме е страх,защото в това състояние как ще се грижа за него.Дори и през бременността не ми изчезна тази тежест и замаяност в главата. Оставям си имейла,ако някой реши да ми пише miranda_83@abv.bg
 • Re: Тежест в главата и отпадналост
  от Светослав Бацоев | 14.07.2009 21:51

  Просто да споделя че и аз съм така от 2 години. Сега съм на 28.
 • Re: Тежест в главата и отпадналост
  от Станислав Димов | 28.06.2009 01:57

  i az imam sa6tiq problem ! izvinqvam se 4e ne pisha na kirilica ama prosto mi se precaka kompa ! ta po temeta i az se chustvam taka ! v glavata mi vse edno ima kamani i kogato zapo4vam da klatq rqzko ose6tam bolki ! piq Cigapan uj za energiq ama nqma golqm rezultat ! mislq 4e poludqvm nzm kakvo da pravq !
 • Re: Тежест в главата и отпадналост
  от iwa | 26.05.2009 11:08

  Всичко започна с една сърцебиене, след което започнах да ходя по лекари.------ Наистина всичко започва от там и ходенето на лекари. Общо взето по нататък с включването на главоболието описваш една картина на леко изразен хроничен стрес.Адреналина свива кожата на главата и мога да се обзаложа, че главоболието ти е по- скоро стягане , силно неприятно стягане .Виенето на свят е от централното му действие-, на адреналина Тук в Пулса има две статии за хроничният стрес , прочети ги.
 • Re: Тежест в главата и отпадналост
  от paolina | 26.05.2009 11:00

  Еми аз грандаксина не го пия редовно, само от време на време и то по 1/2табл.Луцетам го пия редовно вече месец и половина...А относно кръвните изследвания -да правена ми е пълна кръвна картина, хормони,и всичко е наред.
 • Re: Тежест в главата и отпадналост
  от moni4ka | 26.05.2009 09:41

  В листовката на Грандаксина пише, че терапевтичния ефект се появява бързо след началото на лечението. Луцетамът влияе върху обмяната на веществата в мозъка. За него е необходимо повече време - поне един месец, но ако до три отново няма ефект - отново трябва да се преразгледа терапията. А предполагам личния лекар Ви е прегледал и направил някои изследвания на кръвта??
 • Re: Тежест в главата и отпадналост
  от paolina | 26.05.2009 08:36

  Благодаря ви за отговорите.Относно доплеровото изследване, не съм си правила, но моят невролог освен грандаксин ми изписа и луцетам, което би трябвало да е точно за оросяване на мозъка.Каза ми, че трябва да го пия по-дълго време..., но аз го пия вече месец и половина и не мисля че има някакво подобрение, продължавам да съм много отпаднала и на моменти замаяна.Може би трябва да изчакам още и да повярвам че нищо ми няма, а просто е необходимо повече време...
 • Re: Тежест в главата и отпадналост
  от abigail | 25.05.2009 17:35

  Здравей Паолина, Аз също се чуствам по същият начин, много ми е отпаднало и ужасно ми се спи, чуствам се замаяна.Направиха ми доплерово изследване и установиха спазми на кръвоносните съдове, слабо оросяване на мозъка.Предполагам, че и при теб е същото направи си ако можеш такова изследване.
 • Re: Тежест в главата и отпадналост
  от tasty | 25.05.2009 15:40

  Баба ми се чувства по същия начин, и нейните изследвания са добре, лекарят й каза че вероятно няма добро оросяване на мозъка и че това е нормално на нейната възраст. Имаше и леко ниско кръвно и той й каза да пие мн течности. А за оросяването си има лекарства.
 • Тежест в главата и отпадналост
  от paolina | 25.05.2009 15:00

  Здравейте,моля дайте ми съвет...Преди около 3 месеца започнах да се чувствам доста отпаднала.Всичко започна с една сърцебиене, след което започнах да ходя по лекари.Правих пълна кръвна картина, кардиограми,хормони, холтер, и от всякъде всичо е наред. Но аз продължавах да се чувствам много отпаднала.Появи се и едно много неприятно главоболие, което е по-скоро като тъпа тежест отпред или отзад в тила.Сърцебиенето се появяваше от време на време, като на моменти и имах чувството,че и започвам да дишам по-трудно...Така по препоръка на личният ми лекар започнах да пия сутрин деанкист, а вечер ксанакс по 1/2.Но от тях се чувствах още по-отпаднала, а сутрин след ксанакса имах още по-голямо главоболие и така ги пих една седмица и ги спрях.Отидох и на невролог, който ми обясни че няма нищо притеснително в състоянието ми просто вегетативната ми нервна с-ма е била малко по-превъзбудена и ми изписа грандаксин.Така след три месеца, през които почти през цялото време не се чувствах добре, сега продължавам да съм супер отпаднала, нямам сила за нищо, тази тежест, това тъпо главоболие пак го има почти всеки ден, а и се появи една замаяност, не световъртеж, просто едно чувство на замаяност все едно нямам опора, все гледам да седна или да се опра някъде, отвреме на време и леко лошо ми става, но това отминава бързо.Искам да добавя, че чисто като настроение не се чувствам нито депресирана, нито отчаяна, просто чисто физически не се чувствам добре и започвам вече да се притеснявам за това главоболие и за тази отпадналост, които продължават вече толкова време.Посъветвай те ме какво да правя и на какъв лекар да ида, защото и аз вече не знам, вече три месеца не съм аз, едва ходя на работа, постоянно съм отпаднала, на какво може да се дължи това. За цялото това време съм изпила какви ли не витамини и имуностимулатори, но нищо ...На 25год. съм.Благодаря ви предварително

Напиши отговор
81 намерени, страница 2 от общо 2