Шизофрения. Циклофрения. Психично здраве | Мнение относно психично заболяване

Напиши отговор
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 13.12.2017 11:40

  Какво ше правят хипохондриците като прочетат това? Стрептококите си уморих, използвайки настинка, за да пия АБ, които морят и тях. После пих ципрофлоксацин няколко дни но го спрях защото получавам някои от страничните ефекти. Евентуално другата година в бг може да си взема доксациклин за прочистване от хламидии използвйки пак някоя настинка. Те не дават ядове веднага. Евентуално бих си направила цитонамазка и да се доверя ако лекарят открие нещо. Чудя се токдоплазмозата или ламбиите които мога да имам как бих мола да елиминирам? Доста лекарства се накупчиха. Аз като един нормален човек си давам сметка че е по добре да си влача нещо отколкото да умра от натоварване на черния дроб....
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 13.12.2017 11:20

  Нали е ясно че ценя правото да спамя? Тъжн ми е защото е напълно възможно да не е конспирация. В бг мама е било началото на първата психоза. Защото живеехме в 1 стая. Да ви приседне дано от такива пари. Благодаря за възможността да си изясня себе си тук.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 13.12.2017 10:42

  Освен Джерито и Румяна Т. :P Извинявам се. Но ако допуснем, че обичате истината и правотата, не би трябвало да го правя. Хубав ден.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 13.12.2017 10:41

  Не е невъзможно преди първата психоза във фейс някой психолог да ме е обработил да споделя как беше положението около мен с наркотиците, аз да съм казала, после да съм се психирала и толкова да съм се уплашила, че да съм изключила възможността за адекватно мислене. Или други в този дух с псифолози и фейсбук. Майната ви. В премената още си се оправят както могат което е показателно, че във всички случаи мисленето ми е повече от перфектно по отношение на натрапливостите. Имаш три възможности-да поставиш граница, да се махнеш или да прекрачиш границите. Беше толкова лесно да ми се помогне да се държа като зрял човек. Не ви ли стигат чалга песните и тези на Герито Никол? Много съжалявам... хубаво момиче, глас... можеше и без крачене да е звезда.... Хуморът ми можеше и по-изтънчен да е. Но... щом някой е предизвикал селското в мен, значи си го е заслужил.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 13.12.2017 10:27

  Аз се отказах да си правя профилактични изследвания. Като заумирам тогава на лекар. Как обаче да навия мъжа ми да взема по три вида АБ на децата?! И по преценка моя след 3-4 дни температура примерно да давам? Със сигурност това отношение може да ми докара суицид. Но пък най-после след 2 години чакане си имам шпакли за рисуване. И пак нямаше да ги вземем ако с новопридобитото ми умение не изтъкнах че от 2 години чакам да ми се изпречат на пътя за да си купя.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 13.12.2017 10:19

  Съкровище, къде зачезна да ми чуеш/прочетеш уникалните и съвсем неправдоподобни конспирации?! Ако аз съм лаборатория и държавата ми отпуска субсидии за материали за изследване на детските изпражнения преди започване на годината, но аз не ползвам материалите, обаче вземам парите, имам връзки с производител на материалите, на хартия той прави разходи за производството/фиктивни/, поделяме си тихомълком парите... А отделно печеля и от потребителски такси. Губи ми се точно как се оформят фиктивните фактури заради ддсто, но съм на прав път... защо едва 20% от глистите можели да се хванат с изследвания. Докторът се ядосал че съм сложила три топчета ако колкото три агнешки бубонки вместо 1. С подобни хора... тоя извод сигурно не трябва да го пиша, понеже ако някой го възприеме на земята оставаме аз и милиони ужасни същества. И за какво ми беше този ясен ум? Вече те съм доверчива, но това не ме прави по-щастлива? Иначе е невероятно. Говоря си с някой, представяш ли си?!, от чиито фотоси направих поне 1 психоза. Да обсъждам ли как "жените са до време, мъжкото приятелство до живот" е ярък пример за педерастия, наред с това сърцераздирателно реване на длъж и на шир?! И още ми се коментира, но липсата на ковентар е красноречив показател за...удоволствшето ми, че с 300зора мъжът ми нямало да ме бие ако си тръгна.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 13.12.2017 00:21

  А, да. Познавам една "шизофреничка". Много мил човек. Ако всичките сте като нея диагнозата щях да я чувствам като титла. Освен мила е умна и кадърна в много отношения. Бяха правили опит да я изнасилят, а тя беше още девствена. Не съм аз споко. Нямаше да имам притеснения вече да кажа. Въобще....псифиатрите, то бива бива алчност но това вошето е сравнимо с онзи акт на тия ц*гани. Също... бяха й отнели детето от страх да не го убиела. Бих искала статистика да образователния статус на хора направили това. Също... терапията мен ме спаси до тук от самоубийство. Ако някой ме беше заставил да пия хапчета отдавна нямаше да сипя коментари никъде. Чаос. Дребосъкът засега е ок. Така че сякаш ще се огранича с тези два поста.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 13.12.2017 00:15

  Прецака ми се пост заради кофти връзка. Много ферман бях приготвила. Само ще кажа, че си прав че с откриването на механизма на симптомите или с мои думи пътечката на създаване на определена черта от характера симптомите изчезват. За да дойдат на тяхно място адекватни действия, да добавя. Нямам натрапливости. Не се отнасям с надменност към моите особености, понеже аз въобще не съм се променила в това отношение,за което говоря. Може би не се доизказах по горе. Но е тъпо.... щото вие сте тези дето вменявате/пситата/ чувството за редно и нередно,ето и Прокопиева го каза, обаче ако шикалкавим една година накрая ще ми каже, че е лично мой избор всичко, което се отнася само за мене. :P Нямам натрапливости. Най-важното.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 11.12.2017 16:39

  :P учени изследвали наличието на колективен разум у оксите. Напълно възможно е. Радиовълните не ги виждаме. А пък лабрадорите били направени с човешки гени да са изпълнителни? Първите го получават естествено. Така че... псито ми може би отключи параноята на макс, но мисля че това а да виждаш нещата от повече гледни точки. И не е неоснователна. Чао
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 11.12.2017 16:09

  Ти вземал ли си медицинско за психична годност преди брак или работа? Нали знаеш как се вземат в бг? Защо да не се случва и това в лабораториите понякога? Макар че в тая в която ходя вонята е ужасна и евентуално вариантът за лъжа е по-малък. В крайна сметка от последната антибиограма на голямата и пиенето на 2 аб един след друг за 5г.да е пила веднъж АБ и евентуално да съм забравила. Ти представяш ли си.... значи в сф има едно хубаво нещо или две три. Едното е лабораторията.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 11.12.2017 15:48

  Всеки месец се страхувам от най-лошото. Но пък аз и аскари съм виждала. В крайния стадий се повръщат и щъкат. Нали съм казвала че съм виждала? Не на себе си. Тогава щях да знам симптомите по-добре. И все пак ме е страх от асфикция или запушване на червата. Не на мен, аз съм готова самоубийца. За децата ме е страх. И не крия, че пред този кошмар по-добре да не бях раждала, да бях се самоубила и прочие. Казвала съм... децата оставят диря , дори да избягам от тях, няма да съм по-щастлива. Аз исках семейство и не виждам смисъл в живота без. По принцип към мъж повече красиви и свободни чувства не мога да изпитвам вече сигурно никога, но децата хубави или лоши са част от мен. Тоест и да психясат някога ще е заради атмосферата която им осигурихме. Не ме плаши и това. Децата са единственото нещо което бих си признала че обичам искрено. Е по-точно да кажа. От тях очаквам всичко хубаво и лошо. И.... все пак следват суицидни мисли. Иначе съм наясно с всичко в себе си. Основният проблем сега е как са съм сигурна, че децата нямат нищо за което да се тревожа след като не разполагам с надежден познат за който знам че няма да пренебрегне две деца. Иначе виж как лесно се решава суицидът ми: някой ми уйдисва на акъла правим двамата теста, после по живо по здраво ако иска цяла година ще му чистя безплатно дома.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 11.12.2017 15:38

  Освен това... колкото повече оценявам дали е възможно хвърляне на проби и в бг, и тук, решавам, че е. Там е бг с типичната българщина, тук съм чуждестранка.... Още ме е яд. В бг за лаборант се искаше само средно и то по документи ставаше приемът! Нали не греша?! Триста дяволи тая икономика някъде си да си я.... Още не съм в криза, може би е добре да направя тоя цирк да искам да присъствам на изследването а после ако искат да ме вкарват в психиатрия? Защо от БАН светкавично не измислят домашен тест за паразити и бактерии, различен от люене в чашка и гледане дали ще се утаи плюнката или пък на сутринта ще има малки бели съкровища по тиксото?! Понеже малки съкровища до ден днешен ня ма. Но не е гаранция, че няма големи. Да бях умряла по-добре, отколкото да си играя всеки ден да преценявам дали някой ще ме претупа или не. Не си струва това. Не си. Иначе ми се живее. Но не и всеки ден да се страхувам за нещо, от което можеше да не се. Просто ако хората на които трябваше да имам доверие всяваха такова. Иначе ми се живее. Рисува ми се, свири ми се, обикалят ми се музеи, ходи ми се по кръчми, готви ми се, чисти ми се.... но ако тоя не е преценил точната дозировка и вид бръмбари, цялото ми юркане да пера всеки ден чаршафи и да ги гладя плюс и гладейки да ги сушша.... е било напразно. Още им сменям спалното бельо всеки ден. Ако грябваше 3-4 пъти годишно за оправям настинки -ок. Но при нас е всеки месец.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 11.12.2017 14:55

  Освен това забравил че аскарите презизвиквали белодробни проблеми а оксите коремни, иначе книгата беше извадил да ми покаже кои какво предизвиквали. : ) та не можа да ме успокои, но щял да направи изследванията въпреки че бил сигурен че няма. Посредствени пациенти. Заби ми се в мозъка и дразни като ларва мигранс. Извинявай за следващата ирония, на коя гилдия принадлежиш ти? Липсва ми 5-6 сезон, много ми липсва. Ще се оттегля с надеждата да има продължение, че е полъх на цветя в тая лабораторна история.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 11.12.2017 14:49

  Лекарят ще направи изследванията, само за да се успокоя аз. Но само по една лъжичка в шишенце, че се вмирисвала лабораторията, която е стая без прозорци. Така че.... драги, скъпи мои, опасенията за хвърлени проби са ми основателни. Как се преглежда акото за такива неща, да му се невиди. Ще вляза в лабораторията, трябва да се направя на луда, че ме гони научно любопитство може би. Ако мъжът ми се навие да ме вземе като ги носи. Може би ако целият този цирк продължи е хубаво да си спестя постоянният кошмар. От любов към себе си, не от психично разстройство.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 11.12.2017 11:39

  Аз не познавам хора, които да обичат да четат и са нямат странности, които седят описани в диагнозите. Независимо, че не са правили психози. Средата им е по-добра. Познавам много хора, които са по-умни от мен и са чели същите книги. Силва методът също. :P Така че е било нормално да се подведа. Също познавам хора, чиито родители не са бдяли над тях, не са се бъркали особено в чувствата им, просто са ги шамарили, което е отприщило някаква омраза сигурно, но и егоизъм и тези хора въпреки многото унизителни случаи са по-добре психически от мен. Откъдето следва, че понякога дете от дом за сираци може да се справи по-добре с жвиота от дете отглеждано привидно добре. Също... за бедността. Лично решение е, да. Посредствени са ми познанията в областта на как да правя банкови измами.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 11.12.2017 11:14

  Преди да поставям психиатрични диагнози бих направила изследвания. От 2 дни съм с хрема или три, вчера докато умувах какви са причините за хремата и кашлицата на малката, имах отново чувството че полудявам и правя криза. Най-вероятно всички кризи са почвали с дезориентираност заради това и страх около децата. Също бих назначила ЯМР, кръвни изследвания за бактерии плюс за паразити. Бих провела терапия. И си имам едно на ум, че недоспала ли съм и болна същевременно, да се пазя от конфликти, емоции и прочие. Научих се да мога повечето пъти да се абстрахирам когато заспивам. Също и последната криза е показателна, понеже е най-прясна. Когато хората не ме харесват, не искат нищо от мен. Примерно.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 11.12.2017 10:08

  Може да ти скучно, но ще ти кажа, че стигнах до извода, че дъщеря ми има непоносимост към олинт и инфектоцилин. Прокашлянето се появи след олинт май, а пък кашлица вече на третия ден от АБ преди малко повече от месец. Боже, Джери, какво правим в бг в този случай? Понеже тук са пестеливи на лекарства. А и когато някой изписва едни и същи капки 2 месеца по ред...макар да казах мисля че искам други... Доколкото Симон... голям проблем е, че и вие не сте читави и се чудите как да оправите себе си. :P Мога да ти препоръчам терапевт. Той вярва в хапчетата като ефективни помощни средства към терапията така че няма да имате разногласия. Изнамерих му кусури, но са по-малко.В сравнение с други.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 11.12.2017 09:59

  Казваш... професията. Аз допускам кой си. Напълно нормално е, когато тялото боледува, да не се държиш нито чувстваш напълно нормално. Неадекватността отпада с оздравяването. Може да философстваме над това как циклофренията е здраве. :P Понеже по моята логика, ако съм само щастлива това води до свръхпроизводство на определен тип вещества и недостиг на други. Докато с баланс в настроенията, по-точно емоциите, смяната им, не позволява натрупване на вещества извън нормата. Но аз нямам БАР. При мен беше стрес, страх. Може да се каже, че е шизофрения, но е обида. Че за какво се страхувам аз всекидневно?
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 11.12.2017 09:27

  Случката е следната: на гости ни беше любимата ми учителка, тази, заради която палецът ми е на вълни, понеже го дъвчех, за да е като нейния. Помня, че или при сервирането или при яденето си изпуснах вилицата от притеснение. Ама голямо притеснение. Само че споменът ми е, че си мислех, че ако изглеждам притеснена ще се харесам повече. Но пък майка ми все казваше, мисля и тогава, че прекалено много се притеснявам. Хрумна ми, че е вероятно притеснението ми да е било истинско, но баща ми да ме е сиктирдосал да внимавам повече, използвайки думите:"какво се правиш и ти"/често използвани/.И всъщност споменът ми, че съм решила да се притеснявам нарочно да е бил интерпретация на неговите думи. Не е невъзможно пак да нямам вина. Само че... всичкият този анализ трябваше да се състои на четири очи, не тук. И когато един психолог критикува родител, да критикува постъпките, а не цялата личност, да се води от мотото, че няма лоши хора/деца, а лоши постъпки. Защото сравних баща ми с бащите на познати... всъщност само 2ма може да са по-добри от него, но и там присъства по една личност в близкото обкръжение с психична диагноза. Ако сравнявам само с хората, които познавах до 15тата ми годишнина, нямаше по-добър от баща ми. По принцип, когато чувствам успокоение/катарзис, отпушвани/, значи съм успяла да възстановя спомена правилно. Аз не се притеснявам да поемам отговорност, така че дори да имам изкривяване на спомените с всяко следващо връщане към тях махам цензурите и ги виждам каквито са, доколкото е възможно.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 11.12.2017 08:39

  А може да не е било преиграване, а да съм размишлявала над думите на някой близък, който е казвал "стига си се правила на притеснена" с надменен тон. Кой знае.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 11.12.2017 08:37

  Тоест описанието на симптома всъщност е описанието на начина на сформиране на характеровите черти. Хубави или лоши. На мен ми е любопитно, кой пси в днешно време е описал пътечките на сформиране на това и онова психично заболяване. Някой, който не е отхвърлен. Макар че то дори няма и нужда да чета. Аз си спомням и кога реших да започна да се държа притеснено. И макар тогава да беше преиграване, сега е реалност. Или пак е търсене на онези вторични ползи. Може и преди това да се е случило, но истински и да съм видяла ползите от това. Въпросът е, че не знам как да анализирам този спомен, за да махна и последната черта на характера ми, която ми пречи.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 11.12.2017 07:59

  Нали не е нужно да си спомням кога за първи път съм проговорила всеки път, когато говоря? Започвам да се съмнявам дълбоко в тези изтласкани спомени като част от психотерапията. Всъщност спомените, които са в съзнанието ми са тези, които аз определям като болестно образуващи, а те никога не са били изтласквани. С анализирането им съм в мир със себе си и съм наясно с реалността. Бедността е личен избор, да. Една учителка от САЩ решила, че е по-рентабилно да е порно звезда. :P
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 11.12.2017 07:52

  Ти въобще не си чел. 20мин максимум се четат 3стр. БВП може да се манипулира. Нямам представа дали за всички държави показателите за благоденствие са едни и същи. Не съм следила покацателите му, но в зависимост от това коя година се избира за начална, редултатите могат да се извинят. Както и да е. Това е тема, по която, за да говорим трябва да съм следила по-задълбочено процесите. В бг последно кога е имало итовации. Посредствеността сред пациентите? :P С тези изтласкани спомени може да се манипулира пациентът да търси под вола теле. Относно биохимията - голяма част се влияе от мислите. Със сигурност приемът на храни, лекарства влияе изкуствено. Може би АБ... на някои страничните ефекти са им "интересни". Не, не е подло заболяване. Ако въобще може да се говори за заболяване. Мъжэт ми не е спал по 3 дни и е работил. Халюцинации няма, но не задържа агресия. В моя случай така просто и посредствено може да се каже, че съм се натровила съ с задържана агресия, което обяснява неадекватността. Психозите са сън наяве. Затова и липсва яснотата, че създаваш хипотези. Не е подло заболяване, защото когато не търсих изтласкани спомени, а опитах да възстановя мислите си преди"ситуациите", ситуацията ми се изясни. То целият характер се гради на изтласкани спомени, понеже са ненужни.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от Симон | 11.12.2017 05:19

  Между другото, когато се говори за икономика се използват точни факти, защото е точна наука. Когато казвам, че икономиката е в растеж, казвам,че БВП се увеличава.Допускаш огромна фактологически грешка с примера за мебелите.Извършва се разход като се купува дървесина, който се включва в себестойността на продукта, а в крайната цена има и други елементи(печалба,данъци и тн.н).. Тоест, че се внася дървесина за 10хил.лв.,а се изнася мебел за 50хил.лв. Тоест, логиката ти е грешна.. Второ, икономическият растеж зависи от работната ръка, ресурси, иновации..Предполагам знаеш, че Япония има много работна ръка, но малко ресурси, но БВП им е 4,9трл.щатски долара, но чрез иновации, което отхвърля мнението ти. Посредствеността сред пациентите и лекарите е друга тема.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от Симон | 11.12.2017 04:51

  1-во, казваш, че не е подла в цялата си част.. Всеки един симптом се дължи на неосъзнати процеси, а в тяхното дъно стоят неосъзнати спомени, мисли, идеи(мисли най-вече)..Естествено, че измененията в биохимични баланс на мозъка също са фактор. Самият факт, че посочваш книгите също е от значение.Много хора четем, ама... има дълбоки причини една книга да ти въздейства така или иначе.. Ти самата признаваш, че са ти повлияли. Твърдиш, че би се отнесла с пренебрежение към себе си... Тогава как може да се действа спрямо нещо, което не познаваш? Първо, човек желае да се запознае и се запознава с детайлите, а след това е всичко останало... Трето, изборът/възможностите да бъдем бедни/богати зависят първоначално от нас, а не от политиците, но това е друга тема. Неосъзнатите спомени влияят и то доста, но се изменят. Има неща, които от подсъзнанието се опитват да стигнат до съзнанието, но в един момент посоката се обръща, става отхвърляне, а нишката се променя и става симптомообразуване, а симптомът, който е осъзнаван замества неосъзнатото, което е трябвало да стане осъзнато.. Имам много примери от практиката, но това е друго.. Осъзнае ли се неосъзнатото, симптомът изчезва.Затова тук говорим за амнезия, която трябва да бъде отстранена. Но има и друг момент, който е много интересен. Неосъзнатото създава симптоми. Това означава ли, че ако даден субект чрез различни механизми създаде неосъзнати мисли, спомени, картини в някого, които се изтласкват, то това ще доведе до симптоми? Тоест можем да си играем на Бог.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 10.12.2017 14:55

  Също... ми хрумна, че тя може да прави алергия към някое от лекарствата. Хм. Лятото това прокашляне липсваше за известно време. А пък точно тогава трябваше да го има. В края на септември пак имахме проблем. Трябва да проверя. Интересното е, че тази кашлица се появи на третия ден от приема на АБ за стрептококи, информирахме лекаря. Наистина ли ще ме обявите за психично болна само защото смятам, че не трябваше аз да съм тази, която да открива причините за това или онова?
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 10.12.2017 14:40

  Да, да. Сега следва да се появи друг индивид и да почне да ми разправя колко съм болна. На БАН бих им възложила задача да създадат тест, с който да може да се изследваме за паразити вкъщи. Така работата на лаборантите ще е малко по-лека.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 10.12.2017 12:04

  Но да се върнем на психичните заболявания. Терминът "здравословен егоизъм" е важен. "Хем вълкът сит, хем агнето цяло". Само че мен вече ме изтощава търсенето на средината във всичко. Никога не съм виждала някой да яде мандарина, която преди това е измил. А би трябвало. :P Говори се за неизграждане на личността в случаи като моя. Аз не бих го казала по този начин. Чисто и просто аз съм разглеждана винаги като голям и разумен човек, който понякога върши глупости. На мен ми е ясно, че така се изгражда разумност, но основният въпрос е защо никога не съм се самооправдавала пред себе си. И ми хрумва, че в религията ни това пишеше:"застанеш ли на съд, не се оправдавай..." и разни други. Сега правя друго. Знам, че аз съм собственик на моето тяло и мога да правя с него, каквото поискам. Наясно съм с чувствата си. Правя разлика между емоция и настроение и яд към обичан човек и омраза. Хубаво е всеки един човек да си даде сметка за тези неща в един момент.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 10.12.2017 11:32

  Иначе относно забогатяването... когато единственото, с което разполагаш е работна ръка, мисля че благоденствието е временно. Но пък и там, където се завихря явно паричният поток пък, нефтът причинява войни. Ако със спечеленото си купуваш български мебели, направени с дървесина от... Полша май беше, голяма част от внесените пари моментално излитат отново зад граница. Отделно... някои търсят изтласкано умение и да ти растат трети брой зъби. Съдейки по един гущер, забравих името. Макар да подменя всички свои органи, живее някъде 25 години, по спомен. Тоест несъзнаван интелект. Само че има достатъчно племена, които са откъснати от света и имат меко казано странни обичаи.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 10.12.2017 01:10

  Но точно за това не вършат никаква работа май. Може би подсилват добрата обмяна на веществата, щото ядох портокали, а следите от тях бих взела за нещъкащи твари, просто нямаше както преди цяла мрежичка остатък от жилки. И все пак... ако имаше някакво действие, всичко трябваше да е наред сега... а аз съм почти 100% убедена, че не греша в основната си тревога. Та... пиши си с другите, аз ще се постарая да се включвам по-концентрирано.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 10.12.2017 01:03

  Най-вече... ако беше се случило преди, щях още по-силно да вярвам в бог. На връщане от бг бях решила, че сигурно съм болна и трябва да преустановя прегледите на децата. Даже мислех да не преглеждам от този ден нататък, но викам - айде и тоя път и край. Иииии -юберашунг. :P съпрайс. Една седмица преди това сънувах сън с това. Или там 2-3. Няма значение, че може да се разминава с постовете ми от преди три месеца времевият период. От там... имайки предвид, че срещу спин и тези човек не изгражда имунитет, видът на кожата ни, рравя заключение, че това са един вид биологични магнити резултат от разпада на нас -по големите такива. А разстройството и прочие са поради изсмукване на хранителните в-ва и дразнене на тракта при движение. Хрумна ми да не би да са се успокоили от приказките ми, че преставам с проверките и да са тръгнали свободно. Значи това са все неща, които трябва да се тестват емпирично. Също... да речем съвпадението на решението ми и денят на появата е просто съвпадение. И все пак трябва да се провери за наричие на интелект и :P въпреки че сме учили че са безгръцначни и безмозъчни. Забравих да кажа, че има шанс дъщеря ми да е нямала нищо и да се е заразила с това след рота вируса. И аз да съм чудесна, понеже съм уловила това чудо навреме. А ако все пак има... все пак тиквените семки помогнаха на голямата за кожата. Чувства я по-добре от преди, не толкова суха. Не мога да кажа същото за себе си. Месих кайма и ръцете ми на нищо не приличат от солта. Вече само с ръкавици. Отделно ми хрумна, че мандарините преди ядене трябва да се мият. : ) Знаете ли колко ми омръзна?
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 10.12.2017 00:51

  Иначе... мога да ти дам малък пример какво се промени след терапията. /ако не ме лъже паметта/. Незнайно защо едно време имах доверие у лекарите. Или по-скоро бях суеверна и вярвах в късмета си. Едно време нямаше да мога да посоча може би защо нямам доверие на лаборантката. Мислите преминаваха като импулси и до определен момент съм определяла държанието си с този инститкт и тези импулси/жизнен опит/. С тези психози трябваше да облека инстинкта си в думи. - никой като си представи длъжност лаборант не си представя и с какво трябва да работи цял ден. В началото на образованието, тоест. Иначе е престижно и в някои случаи удобно. Като в моя-щеше да е пепфектно да съм лаборантка и да имам достъп до техники и материали. - на 20г.е, а и аз съм с кофти зъби чужденка. Знам ли... може за немци по-бързо да дават направления за всичко. Нямам никакво доверие. И все пак същите чудеса могат да са реалност в бг. Все пак докторът и това момиче могат да видят и децата, и може би трябва да кажа, че цял месец сменях чаршафи всеки ден. Но пък цели влакови композиции с деца влизали в газовите камери по хитлерово време, та.../четох това във връзка с учител, който макар да можел да се спаси, предпочел да сподели съдбата с децата./ иначе чак психопати не са лекарят и девойката. Но нищо не коства да са небрежни, а то е различно от целенасочените действия. Най-вече... поне ме послуша и отложи ваксината, когато се страхувах за стрептококи./имаше в детската/
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 10.12.2017 00:20

  За цял живот.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 10.12.2017 00:19

  Така че ако си наистина болен... за себе си аз съм в ремисия, колкото е възможна при постоянни спречквания наред с настинки. Има абсолютно много шансове ако си свободен и не под запрещение да влезеш в ремисия и липса на нужда от хапчета.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 10.12.2017 00:16

  Та... ако някой не беше превърнал елементарни изследвания във фикс идея, нямаше да ти оспамя темата сега, а щеше да имаш само изводи по Адлер, Песешкиян/славабогу единият си е здрав, но го разбрах скоро :P /, ъъъ... Лакан, Морено,и по Юнг мога да разсъждавам, и по Димо Станчев. За мен всяко от интервютата му е ценно. Иначе е малко неподходящ за хора огрухани от живота. Когато си със свръх интелект един обикновен човек винаги ще намери надменност и когато липсва. Но пък вниманието от страна на подобна личност може и да е свеж полъх. Кой знае. Сетих се за това как Първанов подбираше пациентите си и се разубедих в изказването си. Като ву се види на някой някой надменен -сменя терапевта. Или му го казва, за да види ефект. Друго подозирам аз. Че... това подхвърляне на пациенти отпси на пси пак е част от терапията. Въобще... с тези манипулации мога до утре сутринта да диря конспирации. А може и за някои събития, за които си мисля да съм права. Ако се попадне на точния терапевт и точното четиво, бих оставила 5%неуспешност поради бедност и 5 за деменцията.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 10.12.2017 00:06

  За племето, което споменах по-горе говоря. Иначе не напразно говоря за книгите. Аз помня много добре една от постъпките си и какъв филм гледах преди това. :P Въобще... ако лекарят беше направил всичко както искам с подробността че бих искала да присъствам та изследването на акото, защото изгубих доверие, мацката е на 20, мед.сестрата де или 25 макс... не правят току така тези изследвания, какво й пречи да ги хвърли. Винаги може да каже, че просто в тоя ден е нямало яйца. Изгубих тотално доверие в лекарите. Не вярвам, че особено много спазват хипократовата клетва. ...... 500 000евро за операция или над 10хил.за мен е достатъчно доказателство за това.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 09.12.2017 23:59

  Освен това... казваш, че много хора четяли пък... Ама пък аз съм чела, че БАР с години може да мине като особеност на характера. Някои хора не осъзнават лудостта си. Има цели психотични общества. Все цитати. Много съм чела. Не знам дали устно бих могла да оборя психиатър, но писмено 100%. Поне за моя случай. Хубаво е, че аз нямам изтласкани спомени. Всички важни мога още да докажа. Но не мисля, че има кой знае какъв смисъл. Допускам убийствата от психично болни да са дело на този гняв... но честно казано аз намирам голям смисъл в психозите си, дори в глупавите си детски постъпки, а те са точно 3-4-5... та или бих оправдала убийството или бих обявила човека за психопат, който се забавлява, докато убива. Тук отваряме нова скоба за убийството на животни. Ловът, риболовът... долу-горе същото е. Не точно, но... Въобще нещата са едни такива.... вселенски несъвършенства. И все пак е едно да убиеш животно, друго-човек. Трети елемент е, че на това племе бих му отнела тъжно гледащите деца и бих пуснала една бомба после.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 09.12.2017 23:40

  Симптомите са нещо несъзнавано. Нали казах, че не осъзнавах гнева си. Когато се успокоих и затърсих причина за държанието си. Макар да говоря общо, визирам свои точно определени постъпки. Преди не можех да обясня сама на себе си защо понякога правя нещо, за което нямам добро мнение по принцип. Доколкото можах да се върна в спомените си за нагласите, с които съм тръгвала да правя нещо... това намирам:яд. Отделно там грозотата, че видиш ли няма да имам мъжа, който пожелая... при мен може да се говори за несъзнавана простота наред с осъзнат интелект. :P Както и да е. Защо някои хора са нормални е въпросът? Защото гледат от друг ъгъл на нещата. Аз имам една основна грешка - никога не съм живяла сама на квартира. Няма смисъл да правя това сега. Сигурно в тютюна тук слагат депакин, понеже хормоните ми се изгубиха трагично много :P . :P
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 09.12.2017 23:30

  [quote=Simone199 post_id=236737 time=1512853203 user_id=79999] .Казваш, че книгите са причина(част) от заболяването..Може и така да е,но много хора четем, но.... .... значи... :P аз не познавам някой чел без някакъв бръм в главата. Това, че не е посетил психиатър не означава, че е психически здрав. Писала съм по-назад. Най-просто разделям хората на две групи: хора със самочувствие, което изграждат за сметка на вторите. Всички развиват различен тип характери/активен и пасивен/. Вторите са психично болни/по-често/, първите егоистични психопати. Златна среда, нема такова чудо. :P Фроид говори и за несъзнаван интелект. И в момента държавата не обеднява, а забогатява, но това е друга тема. Казваш, че самата ти би се отнесла"надменно" към себе си, което е... нали писах след това - просто казвам, че съм била дете. Глупаво при това. Или не толкова. Зависи от гледната точка. Ти как би се отнесъл към жена, която замразява л*но във фризер, за да го ползва? Това съм гледала по тв. Комедийно шоу на някаква... феминистка.Значи съм спокойна, че има накъде да се извръщавам и изпростявам още. Все пак... то и това разстройство някакво. Пиер Жане твърди, че симптомите са израз на нещо, което е е съзнавано, докато Алфред Адлер твърди, че в началото на всичко стои огромен комплекс за малоценност. Ами ... Фройд е казал, че имаме несъзнаван интелект. А Адлер-комплекси за малоценност. За мен това са синоними на едно и също, но е добре да ползвам термина на Фройд -несъзнаван интелект, защото винаги, когато казвам, че съм много комплексирана ставам още по-. Говориш за раздвоение пак. Ей да му се невиди -нали казах, че децата са папагали до определена възраст или цял живот според средата? :P [/quote] Стига търси раздвояване. Понеже раздвояването е да продължа ли да се самонаказвам живеейки или да се самоубия. :P Естествено, че не виждам смисъл в развода. Малката пак може да боледува, а и тук не са много добри работодатели. Всъщност само заплащането е що годе добро.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 09.12.2017 23:05

  И да речем, че ми се струва, че ни почерпи една българоговоряща и по-късно беше така добра да ми каже, че синът й имал глисти, но пък съм сигурна, че тя не е направила това, което аз направих-всичко вкъщи -играчки, дрехи е минало през пералня, изгладено, чистено с препарати... та се дръпнах. И ми е болно, че трябва да деля деца, но откакто мен ме шамаросаха при цялата ми добрина, реших, че нищо не ми пречи да спра да съм безобразно добра и все да рискувам своето благоденствие заради някой друг.Все пак ще й се извиня, когато я видя и ще й обясня, замазвайки положението, че така се прави в бг, докато не си сигурен, че детето ти е ок. И се надявам съвсем скоро да не сме тук. Нямах нищо против друговерци, но явно съм наистина глупава заради шепа хора да нямам против цяла нация. А иначе е особено забавно да виждам как друговерци са някакви копия на хора от село и иначе... Ако стана президент, първите ми реформи ще са в областта на здравеопазването. Бъдещите майки ще бъдат задължени да изкарат безплатен курс за бърза помощ и разяснителна лекция в кои случаи се ходи спешно на лекар. Плюс снимки с известните шарки, щото преди търсих инфо в интернет. А нали се ужасявате от пречели майки. Ше си го спестите така. Ше са чели само което трябва. Другото задължение ще е кратък пси курс. Но пък така децата ще са еднакви и може да секне изкуството поради липса на психично болни с креативно мислене. И все пак... знам ли. Тая утопия и на Динолова би харесала. Ъъ... ше се продава само книжле с лекции досущ като организираните за тези с по-слаба памет. :P Или нежелаещи да присъстват. Също... ако стана президент... раб.време ще е 4 часа. Ненавитите и на толкова... в затвора. Ще има време за домакинстване и хайманлък. И "и др." :P
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от Симон | 09.12.2017 23:00

  Когато казвам , че заболяването има "подъл характер" , имам предвид цялото заболяване. Това означава, че логиката на заболяването е с доста интересно съдържсние, което невинаги е осъзнато от субекта на заболяването.Казваш, че книгите са причина(част) от заболяването..Може и така да е,но много хора четем, но.... Има нещо по-специфично, по-дълбоко.Фроид говори и за несъзнаван интелект. И в момента държавата не обеднява, а забогатява, но това е друга тема. Изразяваш доста неща, които те раздвояват-искаш да направиш нещо, което можеш, но не го правиш... Казваш, че самата ти би се отнесла"надменно" към себе си, което е... Само, че винаги във всяко нещо има прекалено много детайли, към коитомогат да се зададат прекалено много въпроси..Надмеността към нещо,което не познаваш,може да доведе до усложнения. Известният психиатър, Льоре, твърди, че симптомите при страдащите биха имали голям смисъл, ако "можехме да ги преведем".. Пиер Жане твърди, че симптомите са израз на нещо, което е е съзнавано, докато Алфред Адлер твърди, че в началото на всичко стои огромен комплекс за малоценност. Така че нещата са доста дълбоки. Въпросът е да се самоизследвам и извличам ползи от това.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 09.12.2017 22:36

  По принцип всеки с психично разстройство ще се успокои долу горе, че ако педиатърът му е свестен и съхранява правилно ваксините, и ако от някъде не тестват ваксини на наш гръб, то опасността при ваксиниране е никаква. Но... остават въпросите с моменталните реакции, със случаите на отоци в главата... и все пак при все, че всяка майка е склонно да приспи съвестта си в такива моменти относно витамин П или симптоми от преди това... не мога да вярвам на друг освен на себе си. Във всички случаи излиза, че преди майчинство трябва да съм със статут на мед.сестра и психолог, за са съм качествен родител. Особено много съм възмутена от положението по света и у нас. Като си дадох сметка... малката това прокашляне си го влачи цял месец. Съвсем естествено днес беше с разстройство. Извън това... ами няколко пъти излизах да пуша след като се бях къпала сутринта тия дни и на другия ден се събудих със запушено ухо. Тоест... има шанс просто да настива в детската защото ги изкарват да си играят навън а не е ясно колко се закопчава и т.н. Във всички случаи... щеше да е хубаво един лекар да се произнесе по следните въпроси: -кога и през колко време да й дам хелмекс. Или вермо. Ленът има ли някакви сили в тая насока? 1ч.л. за 2 пъти по 3 дни през 20 дни ще даде ли някаква симптоматика? Възможно ли е да има запушвания на червата... В другия случай - като се има предвид ваксината и стрептококите преди това, кога най-рано мога да й дам прочистващи? И един трети въпрос:как избират кой АБ са дадат? Щото ако ида в аптеката в бг, вервайте ми, ше си нацеля АБто за мен сама. За децата не мисля, че е правилно да правя такива неща. Аугументин подходящ ли е за бронхити и кой по-лек АБ се изписва при наченки на бронхит и по-скоро липсваща пневмония. Няма гемпература, но при все, че това дете пие много рекарства е напълно възможно да си кара такава без температура. По-нервна от обикновено е и вчера спа на обяд, а е вече по-скоро нетипично за нея. Ревлива е в повече. И не мога са преценя дали е просто разглезена или настива здраво.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 09.12.2017 21:52

  Да породължавам ли, че чух хрип на малката, а ходихме на лекар. Утре е 30ят ден от ваксината. Като цяло съм на мнение, че това са миналогодишните настинки, но... все пак съм на тръни. Отделно... съм на мнение, че вместо ваксина първо трябваше да й се даде трета доза прочистващо, да се изчака 2 месеца и те тамън около 6тата й година да й се бие ваксината. Във всички случаи, дори да е стандартната й настинка, докторът е поел излишен риск. Та... съм с вързани ръце. Ни мога да дам на своя глава хелмекс, страх ме е да поръчам АБ от бг и да й дам на своя глава... само щото си имам работа с двама безобразни мъже - мъжът ми и педиатъра. Отделно... злоядата ми дъщеря обожава баницата ми. Ам мъжът ми днес се размрънка и газирана вода да слагам. Та... за една баница капризничи, за едни яйца... после се набира като балканче на баир като види същите претенции у децата. :P Ужасен живот водя. В бг пък щяхме да имаме скандал ако трябваше да дадем около 100лв?за лабораторни изследвания, каквито искам? В такива моменти ми се мре.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 09.12.2017 20:39

  Интервюто е за блиц, и е отговор на въпроса: какви хора боледуват - "интелигентни... и такива с ниска интелигентност, но с голям личностен капацитет". Да ги питам психиатрите какво мислят за племе, в което на 15-16 години момичетата, за да се омъжат, цепят устните си и поставят чиния/vesti.bg/, за да са атрактивни. При мъжете пък било традиция боят с пръчки. В тоя ред на мисли... докато родилка няма право да погребе или види детето си ако умре до 3я ден от раждането, всякакви конспирации са легитимни. Така че нито една от психозите си не признавам за психоза. С отказ за донорство не се ппедпазвам от всички престъпници, а само от тези, които се страхуват от закона. С бездействието си, когато вкъщи се викаше, с наличието на толкова линейки и подобни на такива плюс полицей, имах чувството, че чакат да се самоубия, за да имат право да ме разфасоват. Сега ми е ясно, че по-скоро пак съм се тревожила излишно, но... разсъждението в тази насока е изумяващо, понеже наистина всякакви хора и организации може да има, а решението ми по време на психоза съответства на решението ми в нормално състояние - сега. Та...
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 09.12.2017 19:49

  Освен това трябва да издиря едно интервю на Председателя, в което казва, че често пси разстройство имат интелигентни хора, не помня обаче точното определение за следващото, но бедни може би или такива, израсли сред неподходяща среда, но по някаква причина над средата си. Което пасва на заключенията ми, че психичното разстройство е некоректна или непълна информация за развитието на тялото и психиката. Освен това в някои случаи ОКР било свързано чисто и просто с недостатъчно информация, според някаква статия в нета. Е не е ли нагло това?! По тази логика всички деца са с ОКР. Пулс тук, иначе в друга статия, пишат, че 40 сек.са нужни, за да се измият ръцете добре. Макар че 40 сек.преди ядене е удачно може би. През останалото време не, а и мисля домът не е опъстрен с шистозоми и прочие, ако се чисти редовно и не се влиза с обувките? Та... разговори, разговори, разговори. Освен това... драги, днеска четох, че на учените им се организира курс как да тълкуват резултати от медицински изследвания. Честно казано, мен ме беше страх да анализирам за против ваксините, когато децата бяха малки. Иначе сега... при цялото количестмо инфо, няма проблем.8 г.разсъждавам тук, достатъчно практика имам. :P Учило съм го това, зае**би.... ако не за друго, образованието ми помогна за изправяне на психиката,но...ох то и това му е целта, но... Винаги може да ми се укрие инфо за ваксините и да направя погрешен избор. Дет се вика, добре че изхвърлих всичките си приятели от фейс, че щях да ги направя на пух и прах заради стреса около ваксините, който ми причиниха. Аз бих разследвала тези при които на момента има реакция. На дъщеря ми дори не й се поду мястото, нито зачерви. Паразитите правят по-големи бели от ваксините, а повечето майки са много За витамин П/пръст/. В тоя ред на мисли, при наличието на лекари, които наричат незнанието ОКР.... за чий деца?!за чий?!
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 09.12.2017 17:20

  Последните са убийци на бистри умове, на иновативни мисли. Задържат усъвършенстването на вселената. :P И "и др.". Имах нужда да сменя паническия модел на мислене с уравновесен. А.... за психозите... при последната имах ли налудност? Страх ме беше, че ме следят. Имаше много линейки. Сега не пуша на прозореца и нямам идея какво кога има. Пак имах налудности. Бяхме получили писмо дали ше си дарим органите при инцидент. И се двоумях. Отказах.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 09.12.2017 17:13

  Иначе точно това прескачане от тема в тема госпожите психиатри наричат БАР. Аз пък мисля, че моят тезис за мензиса е по-адекватен от техния. :P Най-вече... те описват облика на болест по моите словоизлияния. И са грешка на природата. Понеже... друга грешка, човек не съдържа знанието за себе си в себе си при раждането, а трупа опит цял живот. Някои използват това "чесане на езика, за да измислят хапчета като тези за прочистване от бръмбазъци, а други си играят на котка и мишка с полицията. Трети... обмислят манипулации, за да им вървят хапчетата.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 09.12.2017 16:53

  И смъртта е грешка на вселената също.
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 09.12.2017 16:49

  .. корекция-нещо уникално, без грешка. Ако гледаме на мутациите като на грешки, тогава, когато човек не е способен да се грижи за себе си. Макар че изказването ми за уникалността подлежи на допълнително обсъждане. Понеже в крайна сметка не умувам над това, когато не пиша тук. Тоест... във вселената има някакъв краен брой вариации на взаимодействие между различните елементи. Друго... примерно следващата фаза е да съм храна за бръмбазъци, но част от тази компилация от енергия би могла някога пак да е бебе. Примерно. Друг е въпросът, че по Фермата слушах.... или греша?, че като ядем пилето, то живее чрез нас. Малко ужасяващо е и е предпоставка за всякакви извращения. Та стигам до момент, в който заявявам, че ако не работя в колайдера, да задълбочавам разсъжденията си в тази насока е шикалкавене и загуба на време. Достатъчно ми е, за да не размишлявам над великите въпроси постоянно, както преди. И да намирам някакъв смисъл. И в лентяйстването :P
 • Re: Мнение относно психично заболяване
  от shashmagiul | 09.12.2017 15:58

  Най-вече... и тези словоизлияния ще идат в темата ми... а на мен ми се води диалог от време на време...нищо де..та. И решението за аборт, и решението за дете възприемам като решения от напълно нормален човек. С първото защитих правото си на избор. С второто - ами създадох две същества. Друг е въпросът дали ако не вярвах в бог, щях да се навия да правя нещо, знаейки че ще умре. Но пък тя теорията за кръговрата на живота и това, че при смъртта само меним формата си е подобна... и все пак с научен привкус. Вселената се усъвършенства на принципа на проба -грешката. Тоест... не притежава разум да създаде нещо уникално. Ние сме резултат от физични реакции на магнити и т.н. да не задълбавам. :P Та... предполагам, а и гледам на компютърните технологии като на усъвършенстване на вселената. В този ред на мисли придавам някакъв смисъл на съществуването си/ни и работенето на коя да е работа. Моля никой да не нарича влечението ми към науките - разстройство. Има по-подходяща дума - хоби ми е да чета, рисувам и свиря.

Напиши отговор
65 намерени, страница 1 от общо 2