Шизофрения. Циклофрения. Психично здраве | шизофрения нужда да споделям

Напиши отговор
 • RE: шизофрения нужда да споделям
  от Daniela Barsanova | 12.12.2019 23:08

  Не знам как да му помогна,какъв да в подходът ми..думите ми. Ако пие лекарствата,ще има ли кризи отново? Тревожа се за детето. Не ме съдете,аз обожавам съпруга си,знам че не е виновен за състоянието си. Но детето ми е на първо място и ако има някой от вас,които е родител ще ме разбере. Така че,ако успеете да ми отговорите на въпросите как да му обясня всичко това? И мога ли да имам нормален живот за нас и детето ми ? Ще бъда много благодарна!
 • RE: шизофрения нужда да споделям
  от Daniela Barsanova | 12.12.2019 23:05

  Ще ви пиша на няколко пъти защото има лимит на думите. И така..поставиха диагноза шизофрения. Психиатър изписа хапчета пие ги от три дни,но още мисли ..странни неща. Лошото е,че той смята,че тези хапчета са за болката в крака му(която според мен си внушава),а не защото е психично болен. Това е най-големият проблем за мен. Психоложката каза,че ще му обясни,защо са хапчетата само малко да се освести така казано. Притеснявам се,как може да убедя мъжа си,че е болен от шизофрения? Как мога да го убедя,че трябва да пие лекарствата си,за да бъде до мен и детето ни? Предния път са му изписали лекарства,пил ги е месец два и след това са спряни(майка му ги е давала..решила че е добре той и ги спряла без лекарско предписание..без коментар съм за това). Как да му помогна да приеме,че е болен от шизофрения. Объркана съм и притеснена. Не искам да се разделяме. Смятам че хората болни от шизофрения,могат да бъдат добре ако пият лекарствата си и ходят на терапия (така ли е? Или се заблуждавам?)
 • RE: шизофрения нужда да споделям
  от Daniela Barsanova | 12.12.2019 22:59

  Здравейте! Преди няколко дни разбрах,че съпругът ми има психични проблеми. Върна се години назад..в мисълта си,започна да халюцинира,прояви се раздвоение на личността, обърканост..говореше несвързано. Някакви небивалици,поне за мен. Това е вторият път в които му се случва. Първия е бил 2016 година ние не сме били заедно и не знам подробности (даже не знаех,че се е случвало..нито той нито родителите му са ми казвали,разбрах сега в последствие) Първия път 2016 година се е случило след като се е разделил с бившата си приятелка от която има момче на девет години. Втората е сега(преди три седмици почина майка му) общо взето изглежда,че когато се случи нещо по-емоционално в живота му..и болестта се проявява. Може и да не е така,объркана съм.
 • RE: шизофрения нужда да споделям
  от Павлин Димитров | 08.09.2019 16:26

  Здравей, "ау" аз съм също болен от шизофрения вече четвърта година, гласовете идват и си отиват разнообразни са и са различни постоянно, но да кажем за ден чувам едни и същи, ако си намерил някаква група в която да споделяме кой какво е преживял това ще е супер, моя случай започна с заплаха към моите приятелии все още разсъждавам над това, че нямам шизофрения а е по скоро нещо подобно за 4 години много неща може да се случат пък и видях предостатъчно материал, за да не си измислям, но това ще го споделя само и единствено пред специалист. Ако ти се говори какво правиш по цял ден съм целия в слух.
 • Re: шизофрения нужда да споделям
  от ау | 12.08.2018 21:54

  Здравейте другари и другарки и аз съм болен от параноидна шизофрения от 2013 година. Тогава направих една глупост и след тая глупост почнах да чувам гласове различни от моя. От начало почнах само на ум да си говоря избягвах да контактувам с хора 2 години живях във свой собствен свят, а през тези две години имах силна вяра към бог. Почнах да ги псувам нареждам, а те ме заплашваха за друго не ми се разправя понеже беше доста гадно, но накрая с гласовете ми стигнах ме до разбирателство. Та разбрах и после живота не ми е като песен де, но стана по лек като се разбрах с тях пише ми се още, но не искам защото ще почнат с подигравките (поне така си мисля) и други глупости. Радвам се, че намерих такъв форум с други хора болни от това заболяване бих искал да си поговоря с някой за това как се справя с тази болест. Не искам да пиша налудничеви неща понеже малко хора ще ме разберат. Много ми се говори с някой човек за тази болест и как се справя с нея моля драснете и благодаря ви предварително :) и в замяна искам едно нещо от вас повече усмивки :P :):):) и спокойно пия си лекарствата, но мисля, че не ми действат бях на алонет и абилифай сега съм на други, но не се сещам как се казваха и пак мисля, че няма ефект от тях. Според мене тея лекарства, които изписват не само на мен, но и на вас нямат ефект. Това ми заключението като се преценявам.
 • Re: шизофрения нужда да споделям
  от Vascko | 15.12.2010 19:57

  zdravei METODI XXL mprat mi vzimawe solian i abelyfai no ne my pomognaxa vaobste...zyprexata sawto...ti kakvo drygo si vzimal? {ima sawtata diagnoza}
 • Re: шизофрения нужда да споделям
  от Иван Георгиев | 28.05.2010 17:17

  Познавам хора сьс такава диагноза.Всичкое до психическа нагласа.По-високи доэи от което и да е лекарство води или до мания или до депресия.Трябва да си повтаряш наум че си добре.Все пак предписаните лекарства са задалжителни.
 • Re: шизофрения нужда да споделям
  от nikolov22 | 11.04.2010 17:10

  Останаха ми 2 опаковки след лечение с Abilify tabl. 15 mg x 28 ако има някои заинтересован от лекарствата нека да ми пише на .. physics20@abv.bg
 • Re: шизофрения нужда да споделям
  от mini9 | 29.06.2009 12:31

  Здравей Nuna искам да ти благогаря за хубавите думи .Изпратих ти лично съобщение преди няколко дни погледни си кутията .Аз все още очеквам да се запознаем и наистина ще се радвам ако го направим можем да споделим опит и идеи .Това че не разбираш от компютри може много бързо да се промени така че не мисли че е голям проблем.Както ти казах и преди много ми хареса как се бориш с болеста .Пожелавам ти да откриеш начин да зажиееш в мир с болеста .Това последното го пожелавам и на всеки които има сходни проблеми с нашите.Хайде кураж и направи опит със скаип не е трудно .
 • от Нуната
  от nuna | 29.06.2009 09:08

  Здравей Мини.Проследих хронологията на твоите публикации и трябва да знаеш,че те вървят от нулата все нагоре и много ме радва твоето подобрение,макар,че ти най-добре знаеш какво ти е.Дакторите са необходимото зло и без тях не можем,лошото е че няма панацея-едно действа на едни,друго на други,да се уточни точната доза за всеки,странични действия и т. н.... Много ми хареса това с което се занимаваш,тази страница за почивките е супер и може да се възползвам. Аз съм компютърен инвалид и не мого да правя такива неща,а само си пиша на клавиатурата.Блазя ти. Искам да ти кажа,че при мен също си налагам самонаблюдение,за да не се самоизненадам с някоя "тъпа"постъпка.Това доста ме изтощава,но е необходимо.Вече 7 години се опитвам да се боря с БАР,но вече съм решила да го индикирам и разбирам,за да не ме изненадват фазите ,като за пръв път всеки път.Време е да поумнея и да не се заблуждавам,че ще ми мине,а да намеря начен да си облекча живота сама.Е, с психиятърката разбира се.Искам да съм си аз,такава каквато все още се помня. На теб желая успех и с лечението и с творчеството.В теб има много потенциял,така че го развивай.Поздрави! Нуната.
 • Re: шизофрения нужда да споделям
  от mini9 | 28.06.2009 17:59

  Здравейте отново реших да напиша един два реда.За съжеление май вече никои не влиза в този форум но въпреки това ще пиша може случайно някои да се включи и да прочете. От известно време се чувствам много добре намерих нови приятели общуваме по скаип и за моя радост това ми помага да не мисля за болестта .Другото което искам да споделя е че изтеглих доста уроци за HTML код и се захванах да правя собствен сайт което също много ме развлича и наистина се забавлявам.Според повечето източници за шизофренията ние шизофрениците бързо се отказваме от това с което сме се захванали но според мен ако то е необятно и ни се налага постоянно да учим нови неща едва ли ще се откажем толкова бързо. Това в момента се случва и със мен постоянно трябва да уча нещо ново и понеже нямам финансова възможност да си купя книги или учебници ми отнема доста повече време като търся безплатни уроци в интернет а някои от тях са написани на неразбираем за мен език което още повече затруднява моето занимание но не се отказвам може би защото ми е особенно интересно .Искам да кажа че това мое занимание ме отвлича изцяло от болеста поне засега и се надявам и за напред да върши работа.Препоръчвам на всички да пробват нещо подобно, намерете занимание което е изцяло ново за вас и при все това ви е много интересно Ако не се получи намерете друго все нещо ще ви грабне и заинтерисува . Не мислете за болеста избягвайте да се срещате с хора които ви потискат в замяна на това намерете хора които ви разсмиват и контакта с които ви кара да приказвате и да разказвате.Мисля че това има ефект и то доста дългосрочен при мен дано и вие намерите нещо подобно. Пожелавам на всички с някакви психични проблеми дълга и здравословна ремисия.
 • Re: шизофрения нужда да споделям
  от mini9 | 19.06.2009 18:05

  Здравей Методи благодаря че пишеш .Ако искаш да общуваме пиши ми лично съобщение аз сега съм съвсем във час ако мога така да се изразя .Така че можем да общуваме нормално.Колкото повече толкова по добре нали така .
 • Re: шизофрения нужда да споделям
  от Metodi K | 09.06.2009 04:24

  Здравей mini9. Аз съм със същата диагноза като теб, именно параноидна шизофрения. От 2006-2007 година. Пих рисполепт една година --от май 2007 до юни 2008. Преживях истински ад с тъпия, гаден рисполепт. После ми го смениха със Солиан. Това лекарство има антидепресиращ ефект и с него се чувствах много по-добре. Сега пия абилифай--много скъпо лекарство, но много добро. Ходя и на психотерапия. Моята терапевтка ми каза че ще ми е полезно. Така че можеш да споделяш с мен. Пиши за всичко което те интересува. Поздрави
 • Re: шизофрения нужда да споделям
  от | 19.04.2009 17:57

  Здравей,mini9!Аз бях със същата диагноза доста години, но след това ми поставиха диагноза афективно разстройство. Много добре разбирам нуждата ти да споделиш с приятел преживяванията си, да потърсиш утеха и съвет. Аз изпитвам същата необходимост и си пиша с няколко души. Ако искаш ,изпрати ми лично съобщение и ми дай имейла си. Можем да си пишем и да споделяме много неща - за заболяването си, за отношението на близките ни хора, въобще за нещата от живота. Ще се радвам, ако и други участници от форума решат да се присъединят към идеята да общуваме по-често и дори да бъдем приятели.
 • Re: шизофрения нужда да споделям
  от mini9 | 19.04.2009 09:35

  Благодаря rossi9 мисля че нямам друг избор както и ти налага се да се борим с болеста но когато си почти сам със нея е много трудно в този форум прочетох много стимолиращи мнения и за много подобни съдби затова сее присъединих с надежда да бъда разбрана .А и защо да не бъда полезна с опита си.Благодаря на Господ че в повечето време съм добре макар и на лекарства.
 • Re: шизофрения нужда да споделям
  от rossi9 | 18.04.2009 19:46

  Zdiabetravey, mini9. Ne se bezpokoy, tova e biohimia. Zvu4i oprosteno, no e taka. Az imam diabet i znam kakvo e postoqnno da se samonabludava6. Ve4e priex fakta, 4e ne sym kato drugite xora i nqkaksi se mu4a da sym "normalna". Kogato ne6to e izvyn normata, pri men kryvnata zahar, togava sam neadekvatna i ne razsyjdavam trezvo. Taka, 4e trqbva da se poddyrjame po tozi na4in - s lekarstva ili insulin. Bravo na tebe, 4e se bori6 i ne se ostavq6!!!!!!!
 • шизофрения нужда да споделям
  от mini9 | 18.04.2009 15:51

  здравеите диагнозата ми е параноидна шизофрения.Прочетох много за симтомите на тази болест при мене ги има почти всички.Боледувам от 2004 пия серакуел дневна доза 400мг.Свикнах да се самонаблюдавам да си правя самооценка и за съжеление в повечето слчеи е много ниска.Хиляди мисли бошуват в главата ми имам нужда да ги споделя с някои близък и пак за съжеление не ми се отдава. Всеки който не е преживял това в смисъл не е болен не може или не иска да слуша.Съпруга ми постоянно ми дава кураж но когато започна да говоря за това какво мисля или усещам в момента много бързо се ядосва и не ми позволява да излея всичко на вън.Майка ми и сестрите ми също се държат така в моменти когато изкажа собствено мнение по някои семеен въпрос и то не е в синхрон с тчхното всички ми скачат отгоре и крещят "ВЗИМАШ ЛИ СИ ЛЕКАРСТВАТА" Никои от тях не говори с психиатъра ми не се интерисуват как могат да ми помогнат.Когато споделя страхове които имам те започвчт да ме убеждават че всички хора са така че не съм само аз,тогава ги питам "тогава защо да пия хапчета за шизофрения като всички са така"те започват да мънкат да разтягат локуми и никъкъв относително задоволителен отговор .Бече започвам да мисля че някои от най-близките ми хора искат да ме вкарат в лудница.Питам вас мили хора в този форум след като аз сама за себе си се усещам кога настъпва криза и никои друг освен мен не забелязва и не иска да чуе за това как се чувствам преди,по време ,и след криза ,Какво ще стане ако ме хване без да се усетя?Кои и как ще ме заведе и къде ще ме вържат?Сега за радост съм в добър период четох че го наричате ремисия пия си хапчетата макр че винаги ще имам чувството че те не са за мен а са за някои около мен които може би ежедневно ме предласполага да изпадам в някаква истерия или депресия или налудничевост не обръщам внимание на онези които клюкарстват за мен опитвам се да се концентрирам върху деиствието а не върху мисълта за него.Веселия човек които бях преди е вътре в мен и го е страх да се покаже да не кажат хората ето това вече сме го виждали много мисля преди да кажа нещо и когато реша какво ще кажа всички са си тръгнали и няма на кого да го кажа Имам нужда от приятел в подобна ситуация да говоря по скоро да пиша за да получа някакво обяснение за това.Благодаря на всички които ще ми пишат.

Напиши отговор
67 намерени, страница 2 от общо 2