Моля, помогнете! | Заболяване под въпрос

Напиши отговор
  • RE: Заболяване под въпрос
    от Zz3773 | 26.09.2018 15:34

    И диференциалната: Пръчкоядрени 0.02 < 0.06 Сегментоядрени 0.44 0,44 - 0,76 Еозинофили 0.01 0 - 0,04 Моноцити 0.07 < 0.10 Базофили 0.00 0 - 0,01 Лимфоцити H 0.46 0,20 - 0,40 лимфоидни форми 0.00 клетки на Юнг 0.00 плазматични клетки 0.00 Други 0.00
  • RE: Заболяване под въпрос
    от Zz3773 | 26.09.2018 14:59

    Левкоцити 4.1 G/L 3,5 - 10,5 Неутрофилни л-ти-% L 43.04 % 44 - 76 Неутрофилни л-ти-бр. L 1.74 G/L 2,0-7,8 Еозинофилни л-ти-% 1.01 % 0,00-6.00% Еoзинофилни л-ти-бр. 0.04 G/L 0.00-0,700 Лимфоцити-% H 46.56 % 20 - 40 Лимфоцити -бр. 1.89 G/L 0,6-4,1 Моноцити-% 8.19 % 3-13 % Mоноцити-бр. 0.33 G/L 0,2-1,5 Базофилни л-ти-% 1.20 % 0,00-2,00 Базофилни л-ти-бр 0.05 G/L 0.00-0.2 Еритроцити 5.27 T/L 3,70 - 5,40 Хемоглобин 144 g/L 115 - 160 Хематокрит H 0.49 L/L 0,35 - 0,44 Ср. обем на еритр. 87.3 fl 82 - 98 Ср. Hgb. конц. в ер. L 25.7 pg 26.5-32.0 Ср. Hgb. съдърж. в еритр. 313.9 g/L 295-360 Девиация на ер. разпред. 13.39 % 11.5-14.5 Тромбоцити 197 G/L 130 - 440 Ср. обем на тромбоцитите 9.8 fL 6,5 - 11,5 Девиация на тромбоцитно разпределение 19.5 % 15.5-30.5 Тромбокрит 0.1921 L/L 0.0020-0.45
  • RE: Заболяване под въпрос
    от Zz3773 | 26.09.2018 14:57

    Реших все пак да пусна и ПКК, за която личната лекарка отново споделя, че няма място за притеснение. Бих Ви помолила и Вие да споделите мнение, тъй като стойностите от началото на годината са все така ниски.
  • Re: Заболяване под въпрос
    от Zz3773 | 25.09.2018 15:57

    Благодаря, д-р Иванова. Ще пуснем и тези изследвания да видим дали там ще има нещо.
  • Re: Заболяване под въпрос
    от д-р Ралица Правова | 23.09.2018 22:31

    По отношение на теста за ХИВ - никога не е излишно да бъде направен, в случай на съмнение по отношение на партньора. За цистита - ако оплакванията Ви продължават, а микробиологичното изследване е отрицателно е възможно да бъде микоплазмена инфекция или хламидиална.
  • Re: Заболяване под въпрос
    от Zz3773 | 20.09.2018 11:33

    Не поддържам никаква връзка с него, но от общи познати чувам, че много бил отслабнал, което още повече ме притесни, но и от както го познавам си е слабичък. За повръщането нямам информация. След прегледа при гинеколога съм на глобули за още около седмица за изчистване на остатъчни замъсравяния от цистита вероятно и ще пуснем цитонамазка, но и тя каза, че дори там да има някакъв проблем - не би бил причина за това, от което се оплаквам. За цистита всъщност всички ми казват, че бил вследствие на слабата имунна система след всички вируси, стерилната урина излезе без бактерии.
  • Re: Заболяване под въпрос
    от jerrymaguire | 20.09.2018 10:24

    Без да вкарвам нови въпроси в главата Ви, но има голяма вероятност момчето да е причината за симптомите Ви. Сексуална връзка разбирам, че вече нямате, а някаква връзка все пак остана ли Ви? Питам Ви с цел - дали сте запозната със състоянието му към днешна дата. Дали се е лекувал с нещо, дали някой друг лекар му е обърнал внимание? Гинекологът направи ли Ви нужните микробиологични изследвания, установи ли се причината за този цистит? Относно ХИВ най-точен отговор може да даде д-р Иванова, но нищо не Ви пречи за Ваше успокоение да си направите тест.
  • Re: Заболяване под въпрос
    от Zz3773 | 20.09.2018 10:09

    Не, само тези три. Но бих искала да попитам, може би вече си внушавам, но наистина не мога да разбера защо така се чувствам... Миналата година (март-юли) имах връзка с момче, при което ми направи впечатление безпричинно повръщане на два пъти и понякога оплаквания също от главоболие. При въпрос от моя стана защо не отиде на лекар, твърдеше че е ходил и нищо му нямало... Едва сега се замислям, има ли възможност да е ХИВ-позитивен и да съм заразена? Знам, че и много други заболявания имат тези симптоми, но четейки евентуалните симптоми на ХИВ и че след 6-ти месец е възможно да се боледува често, главоболие и част от нещата, от които аз имам оплаквания, вече всичко ми минава през ума...
  • Re: Заболяване под въпрос
    от д-р Ралица Правова | 19.09.2018 17:56

    Други хормони изследвани ли са Ви?
  • Re: Заболяване под въпрос
    от Zz3773 | 19.09.2018 13:05

    Благодаря за отговора. Гинеколога сподели същото мнение, че най-вероятно, вследствие на боледуването, имунната система е слаба и се чувствам по този начин...единствено усещането за топлина никой не може да обясни на какво се дължи?! Ендокринолога ми предписа лечение - 2 месеца на L - ТИРОКСИН табл. 0.050 мг. * 50, по 1/2 от таблетката всеки ден и ако няма промяна в стойностите, да пуснем ЯРМ на хипофизната жлеза.
  • Re: Заболяване под въпрос
    от д-р Цончев | 18.09.2018 18:47

    Оплакванията ви са доста неспецифични че да се постави точна диагноза. Според мен ендокринолога може да препоръча някаквъ лечение. Възможно е това състояние да е свързано със стрес или претоварване, както и на умора вследствие на прекараните преди това заболявания.
  • Заболяване под въпрос
    от Zz3773 | 18.09.2018 10:53

    Момиче на 27 години съм и Моля за съвет, тъй като от известно време ходя по лекари и изследвания безрезултатно... От 4-ти януари до може би май месец постоянно боледувах - грип, вирус, гнойна ангина и така през седмица-две постоянно болна. Като междувременно често се появява и цистит (и до момента). Ходих на ехограф за бъбреците, изследвахме урина - всичко е наред там. След това гинеколог и там всичко ОК. Преди две седмици посетих ендокринолог, където пуснахме за изследване МАТ И ТСХ и бяха завишени - МАТ 119, ТСХ 3,7. В следствие, на което ми пусна пролактин - 34. Оплакването ми като цяло е от около 2 месеца постоянно главоболие, безпричинна умора, отпадналост и постоянна вътрешна температура, която реално термометъра не отчита, но и хората около мен на моменти усещат, че горя... Всички лекари, които посетих казват, че при техните изследвания няма проблем и съответно не мога да разбера какво се случва.

Напиши отговор