Моля, помогнете! | учудващи резултати

Напиши отговор
  • Re: учудващи резултати
    от д-р Цончев | 17.04.2018 21:30

    Благодарим, правя каквото ми е по силите :-)
  • Re: учудващи резултати
    от Алиса Тимофеева | 11.04.2018 10:55

    докторе,такива като Вас са много малко,за съжаление!Вие толкова много години успявате да ни помагате и тук във форума,където разчитаме само на Вас! Много хора са Ви благодарни от сърце!да сте жив и здрав и да продължавате да ни помагате! С огромно уважение към Вас.
  • Re: учудващи резултати
    от д-р Цончев | 10.04.2018 20:45

    Е някой от нас знаят какво е, аз работя с болни от МС, нервно дегенератилни състояния, травми, Гилен Баре, миастении и мн. други, да не говорим за комите и вегетативните състояния...
  • Re: учудващи резултати
    от Алиса Тимофеева | 06.04.2018 20:04

    здравейте,докторе!не съм Ви благодарила веднага,защото се мъчих да Ви препратя резултатите от скенера, само ако Ви е интересно,не за консултация.Да видите,какво става със здрав организъм след 30 години в инвалидна количка!По принцип докторите не се интересуват много от такива като нас и почти нищо не знаят за нашето състояние.Случвало ми се е ,н-р,урологът да ми каже да дойда за ехография с пълен мехур,на което аз питах "с катинарче ли да го затворя да е пълен?" Това са резултатите: Link Да Ви споделя,че 3-и ден пия сутрин по 5мг конкор и 10 мг ренаприл и вечер само ренаприл с аспирин и кръвното ми е нормално,даже диастолното на два пъти беше 54,52,но мисля,че е от апарата. Благодаря Ви още веднъж за бързите отговори. Пожелавам Ви здраве и весели празници! С огромно уважение към Вас.
  • Re: учудващи резултати
    от д-р Цончев | 04.04.2018 20:56

    Не мога да се ориентирам тази хидронефроза от какво е - ако е от някаква дистония /и аз не мога да се ориентирам за това ПОС/ е добре да се сложат стентове докато се отбремени системата.
  • Re: учудващи резултати
    от Алиса Тимофеева | 04.04.2018 19:38

    Благодаря Ви,докторе за отговора!последните половин година имах много лоши анализи на урината,бактериални инфекции,изпих много антибиотици,урината ми и сега е с някакъв ненормален цвят,правих две посявки ,за това и отидох на нефролог,той каза,че имам хидронефроза и ме изпрати на скенер.Заключението от компютърна томография е:Липсват данни за литиаза или обемен процес.Белези на хроничен цистит и уретерит,хидронефроза,дистония на ПОС. Каквото и да значи това... Сега ми предложиха да сложат стенди и на двата бъбрека.Не мога да търся второ мнение защото всяко излизане за мен е направо епопея! Докторе,много ме вълнува това високо кръвно.Говорих с 3-а доктори,всеки ми предлага различни лекарства за сваляне.Лекарствата са Коолсарт,Noliprel bi forte и Тамайра.Направо се сбърках,посъветвах се с моята фармацевтка и тя ми посъветва да продължа да пия Конкор по 5мг и 10 мг Ренаприл сутрин(ренаприл пих няколко години,а от две седмици започнах с конкор,а ренаприл бях изоставила) и вечер по 10мг ренаприл.За високия холестерол започнах да пия Розвера. Антибиотици не съм пила 2-3 месеца. Молбата ми е да кажете Вашето мнение по тези въпроси,то е най-важното за мен вече почти 10 години!!! Благодаря Ви предварително!
  • Re: учудващи резултати
    от д-р Цончев | 31.03.2018 17:41

    Има завишен холестерол и завишени левкоцити в урината. Микробиологията е добре да се повтори, въпреки че няма типични данни за инфекция. Не ми е ясно защо са ви казали че са запушени бъбреците, не виждам нещо такова но пък не съм и нефролог. Добре е да се направи една консултация и с нефролог. Ако скоро сте пили антибиотик е възможно микробиологията да не даде резултат също
  • учудващи резултати
    от Алиса Тимофеева | 29.03.2018 15:33

    здравейте,д-р Цонков!отдавна не се появявах в нашия форум,не защото нямам оплаквания,а по други причини!напомням,че съм на 68 в инвалидна количка от 30 години! Урината се промени много,появи се кръв,много левкоцити и бактерии преди половин година.Пих на 2-3 пъти антибиотици и като че ли се пооправих,за малко.Сега пак оплакванията,но когато направих изследванията,ето какво се получи: ХЕМАТОЛОГИЯ Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности Метод Пълна кръвна картина Хемоглобин (HGB) 137 g/L 120 - 160 Еритроцити (RBC) 5.1 T/L 3.7 - 5.3 Левкоцити (WBC) 5.9 G/L 3.5 - 10.5 Хематокрит (HCT) 0.413 L/L 0.36 - 0.48 Тромбоцити (PLT) 196 G/L 130 - 360 MCV 81 fl 80 - 97 MCH 26.8 pg 27 - 33 MCHC 333 g/L 300 - 360 MPV 8.3 fL 7.5 - 11 PCT 0.2 10-2/l 0.1 - 0.5 PDW 12.3 % 10 - 18 RDW 16.5 % 10 - 15 GRAN% 57 % 41 - 84 MON% 7 % 1 - 11 LYM% 36 % 20 - 48 GRAN 3.5 G/l 1.45 - 8.75 MON 0.4 G/l 0.03 - 1.30 LYM 2 G/l 0.70 - 5 СУЕ/ESR 6 мм/ч 3 - 30 БИОХИМИЯ Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности Метод Креатинин 62 µmol/l кърмачета до 12м. 18-42; 1-5 години 26-53; 6-12 години 18-71; 13-16 години 53-97;възрасти 44-134 Урея 3.5 mmol/l 2,50 - 7,50 Липиден профил mmol/l Холестерол 8.39 mmol/l < 5,17 Триглицериди 2.12 mmol/l мъже 0,68 - 1,88; жени 0,46 - 1,60 HDL-холестерол 1.54 mmol/l мъже > 1,42; жени > 1,68 LDL-холестерол 5.53 mmol/l 0,00 - 3,80 VLDL-холестерол 1.32 mmol/l мъже < 0,65; жени < 0,23 Натрий,Калий mmol/l Hатрий 140.3 mmol/l 131-151 Кaлий 4.97 mmol/l 3.55-5.55 МИКРОБИОЛОГИЯ Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности Метод Урина Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности Метод УРИНА - химическо изследване и седимент pH 8.5 5,00 - 7,00 Специфично тегло 1.015 1,000-1,030 Белтък - 0 g/l 0.0 - 0.15 Глюкоза - 0 mmol/l 0 - 2.8 Кетони - 0 mmol/l 0 - 0.5 Уробилиноген Normal µmol/l 0 - 33 Билирубин - 0 µmol/l 0 - 8.6 Кръв - 0 cell/µl 0 - 10 Левкоцити +3 500 cell/µl 0 - 15 Нитрити - (-) отрицателен Седимент Масово левкоцити и бактерии. ИМУНОЛОГИЯ Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности Метод С-реактивен протеин (CRP) 5.95 mg/l деца 0,00 -8,00: възрастни 0,00 - 6,00 Как е възможно "Посявката остана стерилна"? Ходих на уролог,каза ми,че двата бъбрека са запушени и ми даде направление на скенер. Какво е Вашето мнение? Последните 2-3 седмици кръвното ми скача много странно,н-р,204/88/60 до 121/54/59.Предписаха ми да пия сутрин Конкор и към 16 часа Коолсарт,а между тях Розвера.Вчера започнах Розвера,но получих сърбежи по кожата,не знам,от него ли или от нерви...Коолсарт не смея да почвам,че съм алергична към много лекарства,а за това не се знае много... Докторе,извинявайте,че написах цял Роман,но само с Вас мога да се консултирам! Ако има хора в подобно положение,да пишат,моля. П.С.забравих да пиша,че холестеролът ми беше 6,1 до октомври 2017 год. Очаквам с нетърпение Вашия отговор!

Напиши отговор