Моля, помогнете! | Проблем след аборт

Напиши отговор
 • Re: Проблем след аборт
  от д-р Цончев | 14.02.2018 20:49

  Според мен сред прекъсване на бременността е по-скоро нормално да се очаква нещо такова. Освен ако кървенето не е особенообилно, да имаболки в корема и т.н., когато модже да се предполага някакво усложнение.
 • Re: Проблем след аборт
  от misha2017 | 11.02.2018 14:16

  Здравейте! Благодаря Ви за отговора! Абортът не беше по медицински причини, а поради финансови... :( С първото ни детенце щяха да имат много малка разлика във възрастта, а в момента с мъжът ми сме на квартира. Просто не знаехме дали ще успеем да се справим финансово с две малки деца :( Иначе това ми е първи аборт и надявам се последен, защото много тежко го изживявам все още :( На 25 години съм, ако е от значение. Оплакванията с повръщането минаха, но миналата нощ ме заболя коремът ниско долу, като преди цикъл. През нощта, когато отидох до тоалетна, падна един малък съсирек и започнах за си кървя. Кръвта не е тъмна, а ярка при забърсване. Днес продължавам да си кървя, но е предимно, когато ходя до тоалетна. Вчера засякох една превръзка за колко време горе-долу ще се напълни и беше приблизително за около 6-7 часа. Не е толкома силно течението, но ме плаши, защото трябваше досега вече да е спряло. Днес е 9 ден от аборта... Възможно ли е от двете таблетки Регулон, които изпих преди 4-5 дни да е станало нещо? Или възможно ли е това да е цикъла ми, въпреки, че силно се съмнявам? Днес имам силно главоболие, точно както ме боли главата, когато ми дойде месечния цикъл... Трябваше да пия Регулон 21 дни, но когато се обадих на лекарката ми, тя ме посъветва да ги спра, защото предположи, че имам непоносимост към тях заради повръщането. Предупреди ме, че може да кръвна от тях, но си мислех, че ще бъде само еднократно прокървяване.
 • Re: Проблем след аборт
  от jerrymaguire | 09.02.2018 10:37

  Казаха ли каква е причината за аборта? Първи аборт ли Ви е?
 • Проблем след аборт
  от misha2017 | 08.02.2018 12:26

  Здравейте! За съжаление, на 2.02., ми се наложи да направя аборт в края на 6 г.с., с вакуум-с мъжът ми нямаше как да задържим бебето... :( Пих 5 дни антибиотик Азакс, като първият ден беше денят на аборта, а на 6.02 започнах да пия противозачатъчни, предписани за 21 дни, с цел да ми се възстановят по-бързо яйчниците. Не зная дали от антибиотика, но ми се появи диария, чувство на подуване и къркорене на червата, които дори сега, когато вече съм прекратила приемането му, все още не ми минават. След първият прием на Регулон, вчера през целият ден ме болеше много силно главата, а късно вечерта дори повърнах. Предположих, че може да е от него, тъй като в листовката има показани странични ефекти, като гадене и повръщане, но си помислих,е може и да е от храната, която ядох за обяд, затова реших да не спирам на своя глава да го пия. След като повърнах, го изпих, но през нощта отново се събудих с повръщане... Тази сутрин ядох малко кисело мляко, но и него не можах да задържа... Обадих се на лекарката ми да и кажа какво става и ме посъветва да спра да го пия, защото явно имам непоносимост към този вид лекарства. Като разбра за диарията, ми каза, че можело и вирус да е, но аз нямам температура. Няма повече да го пия за всеки случай... Вчера, през деня, бях на преглед с ехограф, за да видим дали не съм задържала кръв в матката след аборта, но всичко е чисто. Дори ми каза, че не личало, че съм правила аборт, което донякъде ме успокои, докато тази сутрин не прочетох една тема в един от форумите на момиче, което след уж направен аборт, бременността е останала. Може да звучи безумно, а и на пръв прочит също на мен ми прозвуча така, но съм доста изплашена. Има ли наистина такава вероятност и да повръщам заради това? Другото, което искам да попитам е какво бих могла да пия без рецепта, което да ми помогне за диарията и повръщането? Активният въглен удачен вариант ли ще е? При нужда, мога да опитам да приложа снимката от ехографа от вчера. Предварително Ви благодаря!

Напиши отговор