Моля, помогнете! | неходжкинов лимфон

Напиши отговор
 • RE: неходжкинов лимфон
  от севатеана | 01.01.2019 18:13

  При падане на левкоцитите може да използвате единственото изпитано растително средство, преминало клинични наблюдения за ефективност с извършени токсикологични изследвания, че не е вредно, наречено Маоло. За разлика от други имена, които уж можели да вдигат левкоцитите при лимфом, те нямат клинични доказателства, а само декларации, че можело тяхното средство да вдига левкоцитите. И бях излъгана от разни ментета и имитиращи продукти. Който се интересува от резултатите може да влезе в сайта на Маоло и там да прочете достатъчно резултати от клинични проследявания с положителния ефект от Маоло. Севатеана

 • от д-р Цончев | 27.04.2007 22:42

  На този въпрос може да Ви отговори единствено проф. Бобев или някой от асистентите му. Информацията, за която се интересувате е изключително специфична, и дори и да Ви я дадем няма да се ориентирате. Диагнозата е доста сериозна и прогнозата е тясно зависима от конкретния случай. Пациентът в Клиниката на проф. Бобев ли е в момента?
 • Re: неходжкинов лимфом
  от jaki1976 | 24.04.2007 10:22

  Oтговор "jaki1976": Здраейте , приятелят ми е с диагноза неходжкинов лимфом с висока степен на малигненост ,дифузен едроклетъчен ,имунобластен.Лекува се при професор Драган Бобев в ИСУЛ "Царица Йоана" . Досега е минал шест курса на химиотерапия на 4.04.2007 г.му е направена трансплантация на стволови клетки .При костномозачнатапункция -клетъчно богатство 4 степен-добре представени и трите клетъчни линий,не се виждат бласти.Минали са три седмици досега но на него му се струва че лимфома е започнал отново да расте .За сега има глас но започва отвреме на време да се губи .Извинявайте , не споменах че ,неходжиновия лимфон се намира на шията а преди това приятелят ми беше опериран от злокачествен тумор на ларингса в клиника "Белграно"при проф. Георгиев .И от него беше насочен кам проф. Д .Бобев за евентоална втора операция , която следствие на неповлияване от химиотерапията беше направена .(Уточнявам че трансплантацията на стволови клетки беше направена след втората операция) Предстой му и лъчетерапия .Моля ви да ми кажете нещо по конкретно за този тип лимфоми и можем ли да се надяваме на положителен изход след лъчетерапията . Благодаря ви предварително .
 • неходжкинов лимфом
  от jaki1976 | 24.04.2007 09:07

  Здраейте , приятелят ми е с диагноза неходжкинов лимфом с висока степен на малигненост ,дифузен едроклетъчен ,имунобластен.Лекува се при професор Драган Бобев в ИСУЛ "Царица Йоана" . Досега е минал шест курса на химиотерапия на 4.04.2007 г.му е направена трансплантация на стволови клетки .При костномозачнатапункция -клетъчно богатство 4 степен-добре представени и трите клетъчни линий,не се виждат бласти.Минали са три седмици досега но на него му се струва че лимфома е започнал отново да расте .За сега има глас но започва отвреме на време да се губи .Извинявайте , не споменах че ,неходжиновия лимфон се намира на шията а преди това приятелят ми беше опериран от злокачествен тумор на ларингса в клиника "Белграно"при проф. Георгиев .И от него беше насочен кам проф. Д .Бобев за евентоална втора операция , която следствие на неповлияване от химиотерапията беше направена .(Уточнявам че трансплантацията на стволови клетки беше направена след втората операция) Предстой му и лъчетерапия .Моля ви да ми кажете нещо по конкретно за този тип лимфоми и можем ли да се надяваме на положителен изход след лъчетерапията . Благодаря ви предварително .

 • от д-р Цончев | 10.04.2007 21:34

  Няма как да Ви отговоря коректно на въпроса. Неходжкиновите лимфоми са голяма група заболявания като прогнозата им се определя от редица фактори, които се оценяват съвместно. Лечението е доста сложно и се индивидуализира спрямо типизирането на лимфома. По отношение на прогнозата (в близък или далечен план) важно е определянето освен на стадия и на степента на малигненост - ниска или висока. Втория тип е с лоша прогноза.
 • неходжкинов лимфон
  от maribg2001 | 09.04.2007 19:52

  здравейте, баща ми стефан е с диагноза неходжкинов лимфон......., няма засегнати други органи, поне такива не са открити след 2 пъти скенер след химиотерапия е с много ниски левкоцити, които се поддържат такива. последната проба от костен мозък се оказва много суха и не могат да определят защо не може да повиши броят на левкоцитите си-опитват да ги вдигнат с антибиотик и др. вече трябва да му правят втора химиотерапия но не могат да започнат, ащото са му ниски нормите на левкоцитите. а вече трябва да има такава, отново се виждат подутини във врата а и вдига отново температура....... много се притеснявам опитваме да поддържаме имунната му система с какво ли не-пие китайски имунноподдържащи, саментос, алое и вино................. моля ви помогнете ми ще се оправи ли и има ли лек за тази болест благодаря

Напиши отговор