Секс и сексуални проблеми. Полова система - ЖЕНИ | Резултати от цитонамазка

Напиши отговор
  • RE: Резултати от цитонамазка
    от Петя | 09.07.2021 12:31

Здравейте, и аз моля за разчитане на резултати от цитонамазка. Дали е необходимо посещение при специалист или всичко е добре. ГРУПА ПО ПАПАНИКОЛАУ: IIA БЕТЕЗДА ТЕРМИНОЛОГИЧНА СИСТЕМА:АДЕКВАТНОСТ НА ЦИТОНАМАЗКАТА:Задоволителна КАТЕГОРИИ:Негативен за интраепителна лезия или злокачествен процес. Допълнително описание:Интермедиерни и суперфициални сквамозни епителни клетки, неголям брой сегментоядрени левкоцити, по-нарядко - муцинозни ендоцервикални и метапластични клетки
    от Мими | 12.06.2021 09:41

Здравейте! Това са резултати от цитонамазка! Моля да ми ги разчетете!Трябва ли да се притеснявам? Група по папаниколау: РАР 2гр. Намерена е находка: ендоцервикален и плосък епител. Левкоцити (+) Л. Б. (++) еритроцити(-) слуз(+) Благодаря предваритрлно!
    от Даниела Цонева | 24.04.2021 14:53

Здравейте! Това са резултатите от цитонамазката. Трябва ли да се притеснявам? Моля за някакъв коментар и по-натъшни действия! Порцио: Суперфициални и интермедиерни епителни клетки, умерено количество неутрофилни левкоцити. Церв. канал: Суперфициални и интермедиерни и базални епителни клетки, цилиндричен ендоцервикален епител, множество неутрофилни левкоцити.
    от Мартина Тодорова | 21.03.2021 12:14

Може ли помощ , излезе ми микробиологията Липсва микробен растеж В някои полета се установяват clue cells, грам-позитивни коки И оскъдна левкоцитна инфилтрация, характерни за вагиноза, в други масово полиморфни бактерии и сегментоядрени левкоцити, единични съмнителни за T. Vaginalis, по-характерни за анаеробен колпит. Много съм притеснена, това значи ли, че задължително имам трихоманиаза?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 26.02.2021 18:30

Освен леко възпаление не виждам нещо особено притеснително.
    от Евка | 26.02.2021 18:25

Здравейте! Може ли някой да ми помогне какво означават моите резултати : Дистрофични суперфициални и суперфициално- интермидиерни базофилни клетки с малки ядра и разгъната цитоплазма. Липсва ендоцервикален фрезист епителл . Комплекси и единични интермидиерни плоски клетки с лек ядрен полиморфизъм, без хипер- и полихромазия. Много левкоцити. Колпит. Високо хормонално ниво. ПАП 2 . Притесняваме, че няма ендоцервикален жлезист епител може ли там да има някакъв проблем предрак например? Нищо не ми изписаха било нормална група ама аз се притеснявам. Благодаря предварително!
    от Daamat25 | 18.02.2021 00:53

Пап 2А,плосоклетъчни интраепителни лезии атипични с неясна степен.минимални атипични метапластични клетки умерено сегментоядрени левкоцити за колпоскопия ме праща д-р.и повторен тест за PHV.
    от Daamat25 | 18.02.2021 00:43

Пап 2А,плосоклетъчни интраепителни лезии атипични с неясна степен.минимални атипични метапластични клетки умереносегментоядрени левкоцити за колпоскопия ме праща д-р.
    от галя | 10.02.2021 15:03

ГРУПА ПО ПАПАНИКОЛАУ - Порцио: IIBГРУПА ПО ПАПАНИКОЛАУ - Цервикален канал: IIA Порцио - повърхностни и интермедиерни сквамозни клетки, лактобацили, цитолиза,паракератотични клетки. СС - слуз, муцинозни клетки с цитолиза, незрели метапластични клетки,интермедиерни сквамозни клетки. МОже ли някой да ми разчете резултата -доста се притеснявам.
    от Tanya Pl | 18.01.2021 19:45

Здравейте, д-р Цончев, Имам резултат от течнобазирана цитонамазка PAP 2B. АДЕКВАТНОСТ НА ЦИТОНАМАЗКАТА:Задоволителна КАТЕГОРИИ:Негативен за интраепителна лезия или злокачествен процес Негативен за интраепителна лезия или злокачествен процес Хормонална оценка: Съвпада с възрастта и статуса Допълнително описание:Повърхностни и интермедиерни плоски епителии, метапластични клетки, нарядко -паракератотични клетки, единични ануклеарни сквами. За проследяване след 6м. Притесняват ме различните изброени термини в допълнителното описание. Гинекологът ми каза, че няма нищо притеснително, но преди 8-9 год. лекувах HPV и раничка и изпитвам ужас от тогава. Какво ще рече ануклерани сквами и паракератонични клетки? Правих и микробиология и се изолира бактерия, която ще лекуваме. Бихте ли ми разтълкували допълнителното описание в резултата на PAP теста? Благодря!
    от Доц. д-р Цончев, дм | 19.12.2020 04:18

Нат95 - нищо притеснително няма.
    от Доц. д-р Цончев, дм | 19.12.2020 04:17

Жени - няма връзка това с цитонамазката, добре е пак да се огледат тия яйчници и да се прецени доколко тази кистоза може да има проблем със забременяването, ако трябва да се направи хистерография или някакви допълнителни изследвания.
    от Доц. д-р Цончев, дм | 19.12.2020 04:15

Теди - има леко възпаление на шийката.
    от Nat95 | 17.12.2020 22:09

Здравейте, Моля Ви да ми помогнете в разчитането на резултатите ми,бременна съм в 36 г.с. и се притеснявам да не е нещо сериозно. Благодаря предварително! Левкoцити: < 5 левкоцита на зрително поле * Lactobacillus spp. (Nugent): 5-30 лактобацила на зрително поле ( редуцирани ) * Candida spp.: Единични дрожди * Trichomonas vaginalis : * Влагал. секрет-културелно изследване и заключение Не се изолират патогенни микроорганизми
    от Jeni | 04.12.2020 13:30

Здравейте! Последно преди около 1 година правих цитонамазка. Спомням си, че резултатът беше PAP II C. Преди около 7-8 години ми правиха операция за отстраняване на киста. По време на операцията д-ра ми каза, че се оказали 2 кисти, а не една. Успял е да премахне едната, но другата е била обвила яйчника ми и е успял да "обели" 1/3 от нея. От тогава до сега вечно си имам кисти, които се падат сами. Имам ужасяващи болки по време на полов акт с мъжа ми. Правиха ми и цветна снимка и ми казаха, че всичко е наред! На 34 години съм и не спираме да правим опити за бебе от 2 години, но без успех. Исках да попитам, възможно ли е заради този резултат от цитонамазката да е целия проблем за болките по време на полов акт, както и опитите за забременяване? И може ли проблема ми да е в съвсем друга насока (например за уролог)? Просто наистина нямам представа. Никога не съм ходила по доктори, освен на кардиолог и гинеколог. Ще ви бъда много благодарна, ако можете да ми дадете някакъв съвет.
    от Tedi | 04.11.2020 21:11

Здравейте, дали може да ми помогнете с тълкуването на следния резултат от цитонамазка- "Умерено изразена възпал. реакция,паваж от неутрофили". Резултата ми е IIра група PAP.
    от Доц. д-р Цончев, дм | 25.10.2020 14:33

Според мен без да съм специалист няма някакъв особен проблем, но е добре да се направи още една контрола, тъй като тия резултати в една част се интерпретират като гранични.
    от K_dy | 23.10.2020 10:58

Здравейте, може ли да ми разтълкувате следните резултати от цитонамазката: Група по папаниколау: II - III Адекватност на цитонамазката: Б - Задоволителна, но ограничена от левкоцити Категория: А Клетки в норма Допълнително описание: PVCU: II-ра - III-та гр. HPV - ? : CC - II-ра гр. левкоцити. За уточняване!!! На 36год. съм с две раждания секцио, второто преди повече от 10г. Следващата седмица ще я повторя, но ако може да ми разтълкувате тази, ще съм много благодарна.
    от Доц. д-р Цончев, дм | 22.10.2020 10:31

Аз лично не мога да го разтълкувам този резултат, АГ лекаря трябва да си каже мнението.
    от Petkova | 17.10.2020 14:05

Здравейте бих искала да разбера имам описание : Клетъчни елементи от сквамозен и ендоцервикален епител/сеперициални,интермедиерни и цилиндрични клетки/групи от металпластични клетки с леки реактивни промени ,умерен брой сегмоядрени левкоцити
    от Svetle | 14.10.2020 15:39

Благодаря Ви!
    от Доц. д-р Цончев, дм | 14.10.2020 13:33

Добър ви е резултата не се притеснявайте.
    от Svetle | 13.10.2020 18:31

Здравейте! Бих искала да разбера това добър или не резултат е? цитология ГРУПА ПО ПАПАНИКОЛАУ - Порцио: IГРУПА ПО ПАПАНИКОЛАУ - Цервикален канал: IIA БЕТЕЗДА ТЕРМИНОЛОГИЧНА СИСТЕМА: АДЕКВАТНОСТ НА ЦИТОНАМАЗКАТА: Задоволителна КАТЕГОРИИ:Негативен за интраепителна лезия или злокачествен процес Допълнително описание:Доста левкЦН от интермедиерни и парабазални клетки Това което ме притеснява са интермедиерни и парабазални клетки. За парабазални потърсих и видях, че не са опасни, но интермедиерни?
    от Mariela | 17.09.2020 19:03

Здравейте! Има ли нещо притеснително в резултатите от цитонамазката? СС-слуз, ендоцервикален епител, ендоцервикален епител с цитолиза, плосък епител с анизокариоза. PV- слуз и парабазален плосък епител. 1-2 гр по Папаниколау. Атрофична намазка.
    от Анжела | 16.09.2020 13:09

Здравейте, Току що си получих резултатите и не знам как да ги тълкувам. ДНК Диагностика Име на теста (изследване) Флаг Резултат Единици Референтни стойности DNA Mycoplasma,Ureaplasma Профил * * DNA Mycoplasma genitalium ( - ) Отрицателен DNA Ureaplasma spp. ( - ) Отрицателен Патологоанатомия Забележка: Адекватност на материала: Задоволителна за преценка Обща категоризация: ASC- US Описателна диагноза: Материал от влагалищна цитонамазка Р/ C - плосък епител и клетки от жлезист епител с реактивни промени Клетки с увеличени ядра Възпалителни клетки Слуз PAP II C Име на теста (изследване) Флаг Резултат Единици Референтни стойности Течно-базирана цитология PAP II C Манипулации и консумативи Име на теста (изследване) Флаг Резултат Единици Референтни стойности Епруветка, манипулация, консумативи *** *** Служебна позиция Кръвните резултати са добри: Единици Референтни стойности CA 125 19.60 U/mL До 35.00 CA - 15-3 18.60 U/mL До 28.50
    от Доц. д-р Цончев, дм | 09.09.2020 18:47

Не виждам нещо особено притеснително, но според мен заключението не е пълно. Липсва ПАП оценка.
    от Dpetkova | 08.09.2020 10:01

Здравей те може ли някой да ми каже дали това са добри резултати и имали нещо притеснително... Повърхностни и интермедиерни плоскоепителни клетки, метапластични клетки, навикуларни клетки, репаративни промени, сегментоядрени левкоцити, отделни паракератотични клетки, ануклеарни сквами, лактобацили, цитолиза.
    от Micca | 16.08.2020 13:42

Благодаря!
    от Доц. д-р Цончев, дм | 15.08.2020 20:22

Според моите познания по въпроса - не
  • Резултати от цитонамазка
    от Micca | 11.08.2020 21:42

Здравейте, Дали има нещо притеснително в тези резултати от цитонамазка: Група по папаниколау II, Допулнително описание: плоскоепителни, метапластични и муцинозни клетки, сегментоядрени левкоцити, moth eaten cells(срещат се при микроорганизми/инфекции), парабазални и единични паракератотични клетки. Имам и микробиология, в която пише: Микроскопско изследване: Преобладават lactobacilli, 10-12 Leuco/ поле, плоски епителни клетки; Микроорганизми: не се изолират аеробни бактерии; Candida /-/ отр.
    от Хачико | 17.07.2020 09:53

Благодаря ви много
    от Доц. д-р Цончев, дм | 16.07.2020 18:49

Нищо особено притеснително, съмнителни данни за инфекция на влагалището.
    от Хачико | 16.07.2020 15:30

Много моля ако някой може да ми помогне с разчитането на резултатите N-1535/CC - слуз,плосък и ендоцервикален епител с анизокариоза. PV - плосък епител,масово левкоцити,лактобацилус? 1-2 гр. По Папаниколау. Цитологични данни за колит. Благодаря предварително
    от Severina88 | 04.12.2019 00:27

Здравейте????! Днес ми излезнаха резултатите от цитонамазката PAP за PVCU 1-ва група; PAP за CC 2-ра група;Адекватност на цитоназката по Бетезда-ограничена от метапластични клетки????! 1-ва и 2-ра група ОК ама това третото не ми е ясно????...а и си правим опити за бебче????????! Благодаря предварително!
    от Доц. д-р Цончев, дм | 09.11.2019 19:10

Без да съм АГ - направете 1 HPV и говорете с АГ лекаря си за папилома, според мен трябва да се махне.
  • Резултати от цитонамазка
    от Diana | 08.11.2019 16:38

Здравейте, получих си резултатите от цитонамазката, тъй като ми беше направена колпоскопия и там нещо се оцвети, докторът ми взе и биопсия. Резултатите са следните:резултат група PAP за PVCU - II гр., резултат група PAP за CC - II гр., Адекватност по Бетезда - ограничена от кръв, левкоцити, метапластични клетки, Резултат по Бетезда - клетки в норма и като резултат от биопсията - сквамозен папилом. Искам да попитам има ли нещо притестително в тези резултати , необходимо ли да е изследвам за папилома вирус и дали трябва да бъде изгорен папилома? Не съм раждала и съм на 36г. Благодаря предварително.
    от Tuzi | 23.01.2019 09:05

Здравейте д-р Цончев, обръщам се към вас за мнение.Получих резултата от цитонамазката и малко се притесних.Моля да кажете има ли нещо притеснително в резултата: Атипични плоски клетки с неясна природа в канала при малко до умерено левкоцити, порцио с умерено левкоцити, Дьо флора.ДИАГНОЗА: Група по Папаниколау - ПА П– I –III А гр. Назначено ми е лечение с препарата СИЛАУТ– крем. През първата седмица по една апликация вечер вагинално, после 2 пъти седмично вагинално от 3 до 6 месеца. Освен това е добре да пиете през устата и препарат за повишаване на имунитета VIROUT по 1 табл. дневно 3 месеца.След 3 месеца е добре да се повтори цитонамазката. Имам 4 миомни възела и увеличена матка. Нямам кръвоизливи и ми е препоръчана операция за отстраняване на матката, на която все още не мога да се реша тъй като нямам проблеми за момента.Моля за мнение има ли нещо тревозжно в резултата от цитонамазката трябва ли да правя биопсия разтревожих се много. Благодаря!
    от Доц. д-р Цончев, дм | 16.12.2018 20:01

Ето тук сме писали повече по въпроса Link
    от луиза христова | 16.12.2018 19:08

Здравейте. Може ли някой да ми разчете резултатите от цитонамазката. PVCU-3A CC-3A. По Бетезда ограничена от левкоцити, метапластични клетки. Нискостепенни плоскоклетъчни интраепителни лезии
  • Re: Резултати от цитонамазка
    от Симона | 20.02.2018 16:51

Здравейте, Получих резултатите от цитонамазката и малко съм притеснена. Резултат група PAP за PVCU II група Резултат група PAP за CC III A група Адекватност на цитонамазката по Бетезда - Ограничена от метапластични клетки слуз Резултат по Бетезда - Атипични плоскоепителни клетки с неясно значение При прегледа гинеколога ми каза, че няма нищо притеснително, прегледа премина успешно. И спомена, че очаква добра цитонамазка. Прегледа беше направен 6 дена след менструация и 3 дена преди овулация. Благодаря Ви!
    от Йовка | 25.07.2017 16:34

Здравейте,ще може ли да ми разчетете и да ми кажете как да постъпя,ваш колега ми каза,че течно-базираната цитология давала една група но нагоре. на изследване: Течно-базирана цитология Резултат от цитологичен анализ: Забележка: Много гранулоцити, запазени слузни повлекла, кръв, дегенеративни и инфламаторно-репаративни промени. Наличие на атипични незрели метапластични клетки и синцитиални агрегати от атипични сквамозни клетки. Единични сквамозни клетки със сигнификантно уголемени и хиперхромни ядра. За колпоскопия, при клинични показания – биопсия под колпоскопски контрол, преценка за ендоцервикален кюретаж. Показател Резултат Течно-базирана цитология Адекватност на материала Задоволителен, Наличие на клетки от трансформационната зона Група по Папаниколау PAP IIIB Интерпретация на резултат 1. НЕ-НЕОПЛАСТИЧНИ НАХОДКИ - Реактивни клетъчни промени свързани с: * Възпаление(включва типично възстановяване) 2. АБНОРМАЛНИ ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ - Плоски епителни клетки * Високостепенна плоскоепителна лезия (HSIL) съдържаща: умерена и тежка дисплазия, CIS/CIN 2 и CIN 3
    от violetkatana | 17.11.2016 10:14

Може ли да разчетете резултата: Порцио - интермедиерни сквамозни клеткил СС - много паракератотични клеткир парабазални клетки - начални атрофични промени с псевдокойлоцитоза.
    от Aneta | 14.10.2015 20:26

Здравейте, На профилактичен преглед ми бе открита малка раничка. Резултатите от цитонамазката за ПАП 2Б, нискостепенни ПИЛ и наличие на койлоцити. Направена ми бе и колпоскопия, която не показа нищо притеснително и липса на атипични участъци. Направиха ми типизиране на ЧПВ - за съжаление се оказа, че нося 3 високорискови (31, 45, 56). Лекарят ми предписа да пия 3 месеца Изопринозин по 2 хапчета на ден и мазане на раничката със Солкогин - 3 пъти в рамките на 2 месеца. Много съм притеснена дали това е удачно лечение. На 26 съм и не съм раждала до момента.
    от Mihaela Petrova | 21.07.2015 18:54

Здравейте, излязоха резултатите от цитонамазката ми, бихте ли ми поразяснили какво значат? Резултат от посявка: Няма растеж на аеробни бактерии и гъбички Микроскопски резултат : Суперфициален и интермедиерен епител, много левкоцити, масово коки и бактерии(анаеробни), редуцирана млечнокисела флора. Заключение : Гранично състояние с данни за анаеробен инфектен процес. Благодаря
    от Павлина Николова | 22.07.2013 19:15

Здравейте, Днес получих резултатите от цитонамазката си и се притеснявам дали няма нещо обезпокоително в тях. Лекарката ми ще бъде на разположение след 1 август и за момента няма как да се допитам до нея. CC - ендоцервикален и плосък епител Левкоцити /++/ Pap II PVCU - суперфициален и интермедиерен плосък епител Левкоцити /++/ Анаеробни микрококи /+++/ Pap II Дали бихте могли да ми дадете някакво разяснение на резултата? Преедварително благодаря.
    от Kremena | 15.07.2013 16:43

zdraveite, Много съм обезпокоена от неочаквано открито заболяване на маточната шийка и HPV 16,31 и 56 положителни. Цитонамазката е 2В, винаги съм била 1 до сега. Пише ПАП 2 в, абнормални епителни клетки- плоски епителни клетки, атипични сквамозни клетки * с неопределена сигнификантност (ASC-US). Имам също забележка- малко на брой атипични (с койлоцитоподобна атипия) паракератотични, интермедиерни и метапластиен тип клетки. С уреда беше забелязан изменен участък на маточната шийка , не знам дали това е в напреднал стадий или не. Моля дайте ми мнение.
    от terrymerry | 01.07.2013 20:02

Много благодаря за отговора!
    от Доц. д-р Цончев, дм | 01.07.2013 17:19

Не виждам нещо притеснително в тези резултати.
    от terrymerry | 29.06.2013 00:26

Здравейте, може ли някой да разчете моите резултати и какво трябва да се направи ако са притеснителни. СС- ендоцервикален и плосък епител,групи със зряла сквамозна метаплазия слуз + Pар 2 PVCU - плосък епител,групи със зряла сквамозна метаплазия, отделни клетки с дисектоератоза и парабазални клетки с леко изразена дискариоза левкоцити ++ Л.Б. - PAP 2 -3A HPV отрицателен колскопия - йод негативни.. нещо си.. Лекарката е отпуска, а след това и аз излизам отпуска, какво да правя се чудя
    от liuboslava | 23.05.2013 16:21

това което успях да разчета е : ектоцерв. к-ки предимно от повърх. слоеве; почти липсват лактобацили на Дводерлати( не съм сигурна,че съм прочела правилно) бактерии (коки 2-3+) ; оскъдно левкоцити ендоцерв.клетки; слуз. pap I-II извинявам се, ако има грешки,но не я разчитам почти! Благодаря Ви!

Напиши отговор
323 намерени, страница 6 от общо 7