Препоръчва се хората да възобновят храненето възможно най-скоро.
Ранният пубертет започва от 8 или 9-годишна възраст.
В момента е 28.09.2023 14:25
Секс и сексуални проблеми. Полова система - ЖЕНИ | Резултати от цитонамазка
Напиши отговор
-
RE: Резултати от цитонамазка
от Мая | 29.09.2022 10:27
Благодаря за орговора! Била съм и I и II група през годините. Освен на левкоцити, има тикче на ,,цилиндрични клетки, слуз''. Пише: А. Клетки в норма Б. Клетъчни промени свързани с ,,атрофия''. И общия коментар, който вече сте прочела. -
от д-р Ралица Правова | 26.09.2022 21:24
На фона на умерените левкоцити - е възможно да сте имали леко възпаление, което да преминава. Затова и групата може да се вдигне, ако преди това е била ПАП I. В изследването пишеше ли за наличие на лактобацили и имате ли някакви оплаквания? -
от Мая | 23.09.2022 18:19
ПАП II група. Умерено левкоцити. Паракерототични клетки. Трябва ли да направя някакво по-специализирано изследване? -
-
от д-р Ралица Правова | 29.08.2022 12:52
НадяСк. - отговорих в друга секция на въпроса Ви -
от д-р Ралица Правова | 29.08.2022 12:51
Vili - в такъв случай не виждам нещо притеснително, но е добре след лечение на възпалението - да се направи отново цитонамазка, както са Ви казали -
от НадяСк. | 29.08.2022 10:47
Здравейте, може ли да ми разчетете резултата от последната цитонамазка? На 33г. съм и имам две раждания. По време на втората ми бременност се установи при рутинна цитонамазка резултат 3Б. След раждането ми е направено първо цервикално абразио, а след това и конизация с leetz. Конизацията беше тази година през март. Сега на последната цитонамазка резултата е следния: Порцио и цервикален канал IIB Негативен за интраепителна лезия или злокачествен процес Хормонална оценка: съвпада с възрастта и статуса PV u CC. Суперфициални и интермедиерни плоски епителии, зряла плоскоклетъчна метаплазия Заключение PAP II B Флора: лактобацили Има ли нещо притеснително или да се радвам на групата в която съм попаднала IIB -
от Vili | 28.08.2022 16:02
На 35 години съм имам две раждания.Помня,че от предпоследната бях втора група. -
от д-р Ралица Правова | 28.08.2022 15:22
Да, вероятността да е следствие на възпаление този резултат е голяма. На колко години сте и какъв беше резултатът от предпоследната -
от Vili | 26.08.2022 09:30
Здравейте силно съм притеснена от резултата на цитонамазката.PAP-3A група и PAP CC-2 група.Цитонамазката е взета на втори ден от цикъл,като при прегледа се установи течение.Дали е възможно от инфекция да са такива резултатите?Изписа ми лечение и след 10дена като свърши курса на антибиотика да повторим цитонамазката.Но дотогава умирам от страх да не е най-лошото. -
от д-р Ралица Правова | 17.08.2022 15:48
При HPV го има момента, че инфекцията може да е била налична преди 1-2 години и да е преминала през самоизчистване, което е характерно за този вид вирус. Поради това първо бих Ви насочила да се направи контролната цитонамазка след 3 месеца, както са Ви препоръчали и ако тогава не е налице промяна - да се пусне HPV. Обикновено така се процедира, когато не се вижда нищо притеснително и с колпоскоп -
от amnesia7. | 15.08.2022 17:28
Излезна резултата от микробиологията - Преобладават lactobacilli; 4-5 Leuco/поле; Плоски епителни клетки; Нормална аеробна бактериална флора. Candida spp. (-) отр. Лекарката каза засега нищо и след 3 месеца контролна цитонамазка. Иска ми се да направим тест за HPV? Дали е уместно? -
от д-р Ралица Правова | 14.08.2022 22:44
amnesia7 - хубаво е, че е взета микробиология, тъй като групата може значително да се вдигне при наличие на възпаление -
от д-р Ралица Правова | 14.08.2022 22:43
ТедиА - при такава съществена разлика - обикновено причината може да бъде възпаление, тъй като при него групата може да се вдигне значително и терапията е подходяща. Препоръча ли Ви и микробиология? -
от amnesia7. | 11.08.2022 13:03
Здравейте! След профилактичен прегред преди 3 седмици всичко беше наред. Имам малка раничка(опреди), която лекарката каза, че не е притеснителна и просто следим. Гледа ме и на колпоскоп и всичко беше наред. Взе изследване за цитономазка и резултатък е следният: Резултат група PAP за PVCU - III A група Резултат за PAP за CC - II група Адекватност на цитонамазката по Бетезда: Задоволителна Нетуморни промени: Метапластични клетки и левкоцити Атипична цитологична находка: ASC-US Взе ми микробиология, чакаме резултатите. Има ли нещо притеснително в резултата? Благодаря предварително! -
от ТедиА | 10.08.2022 23:53
Група I. В крайна сметка се чух и с гинеколога и ми назначи 12 дневна терапия с Полижинакс, след което отново ще повторим цитонамазката. Надявам се да са наред нещата след това. Благодаря! -
от д-р Ралица Правова | 10.08.2022 15:44
Не виждам нещо притеснително от резултатите. При последната цитонамазка какъв беше резултатът, коя група бяхте? -
Резултати от цитонамазка
от ТедиА | 10.08.2022 00:34
Здравейте! Бях на профилактичен преглед при гинеколог миналата седмица, родих първото си дете преди година. Нямам никакви оплаквания, след направения преглед всичко беше наред, единствено имам малка раничка, която лекарят каза, че е физиологична и за момента се следи, без да е нещо обезпокоително (аз знам за нея от по-рано). Беше ми направена цитонамазка, като резултатът е следния: Резултат група PAP за PVCU II група; Резултат група PAP за CC III A група; Система по Бетезда: Адекватност на цитонамазка по Бетезда: Задоволителна Категория по Бетезда Нетуморни промени: Метапластични клетки и левкоцити Атипична цитологична находка:¹ ASC-US Според вас има ли нещо притеснително в резултата? Само да уточня, че цитонамазката ми беше направена точно след края на менструалния ми цикъл. Благодаря! -
-
от Иви | 06.08.2022 16:37
Здравейте, ще се радвам някой да разчете резултатите от цитонамазката и микробиологията ми. Благодаря предварително :) . Забравих да добавя, че нямам никакви оплаквания. Цитонамазка: Група по папаниколау-порцио-II Група по папаниколау-цервикален канал-II Адекватност на цитонамазката: Б.Задоволителна, но ограничена от левкоцити Категории: А. Клетки в норма Вагинален секрет+антибиограма: Директна микроскопия Левкоцити:20-30 до масово на поле Епителни клетки: масово на поле Лактобацили: норма на поле Култура: Не дава развитие на бактерии и Candida -
от Дени | 06.08.2022 14:15
Не не ми е правена ,записала съм нов час за 13.08 при друг лекар. Нямам никакви оплаквания. -
от д-р Ралица Правова | 05.08.2022 12:15
При наличие на инфекция на влагалищната лигавица е нормално групата да премине в по-висок резултат. Микробиология правена ли е и имате ли някакви оплаквания като парене или сърбеж, болка по време на секс? -
от Дени | 03.08.2022 16:46
Здравейте резултат от цитонамазка пап 3 А.,на 44 год съм.Резултата е следния:V Плоски епителни клетки от горните слоеве,левкоцити (-), бацили ++ C-слуз, комплекси от ендоцервикални клетки, комплекси от плоскоклетъчна метаплазия и кариомелагия Плоски епителни клетки от горните слоеве,левкоцити ( -), бацили +, и коки ++.До сега цитонамазката ми винаги е била първа група.Объркали са ми годините в тази второто име, но в болницата ме убедиха ,че е моята.Ще направя контролна ,но съм в цикъл, до тогава ще откача. Много ли е притеснителен резултата.Благодаря! -
от Vespasian | 28.07.2022 22:54
В коя лаборатория Ви откриха трихомоните? И от влагалищния секрет ли се изолираха? -
от д-р Ралица Правова | 28.07.2022 16:18
Дори и без симптоми - може да бъде носител. Ако не желае прием на медикаментите - то поне може да се направи микробиология на секрет от уретрата -
от Yoanka11 | 27.07.2022 22:38
Здравейте от близо година и половина обикалям по лекари и все откриват нещо ново то не бяха гъбички, херпес, трихономи. При предпоследното изследване беше отрицателно за трихомони. Последва изписаното отдолу, при което лекаря ми ми изписа Macmirori глобули и flagyl за мен и приятеля ми. Но той отказва да ги пие понеже няма симптоми. Проблем ли е, че не го пие? Моля дайте съвет Клетъчни промени свързани с clue cells, коки Обилие от суперфициални и интермедиерни с единични парабазални и базалниектоцервикални плоски епителни клетки с изразени инфламаторно-реактивни промени,интактни и метапластични ендоцервикални муцинозни клетки, дифузно коковидна флора,умерено количество левкоцити -
от д-р Ралица Правова | 20.07.2022 14:16
Единствено по отношение на лактобацилите - добре е да се направи курс с вагинални пробиотици, но не е задължително. Всичко друго е в норма -
от wanda | 20.07.2022 11:46
Здравейте, може ли да ми разчетете резултати от цитонамазка РЕЗУЛТАТ ОТ ТЕЧНО-БАЗИРАНА ЦИТОНАМАЗКАГРУПА ПО ПАПАНИКОЛАУ: I БЕТЕЗДА ТЕРМИНОЛОГИЧНА СИСТЕМА: АДЕКВАТНОСТ НА ЦИТОНАМАЗКАТА:Задоволителна КАТЕГОРИИ: Негативен за интраепителна лезия или злокачествен процес Негативен за интраепителна лезия или злокачествен процес Хормонална оценка: Съвпада с възрастта и статуса Допълнително описание: Обилие от суперфициални и интермедиерни ектоцервикални плоски епителни клетки,единични ендоцервикални муцинозни епителни клетки, лактобацили, оскъдно, оскъдно количество левкоцити. -
от д-р Ралица Правова | 16.07.2022 22:24
На фона на хроничното възпаление е възможно грушата леко да се вдига - в случая да бъде втора, вместо първа и това не е проблем. По отношение на хроничното възпаление - често се препоръчва биозин, който въздейства на цялостната имунна система -
от д-р Ралица Правова | 16.07.2022 22:22
cvety - под оплаквания имам предвид парене, болка по време на секс, сърбеж -
раничка на шийката на матката
от efy | 13.07.2022 22:15
като цитонамазката ми винаги е била II група. -
раничка на шийката на матката
от efy | 13.07.2022 22:09
Здравейте, на 30 години съм и от 19 год. имам раничка на шийката на матката. Раничката ми е горене веднъж с ток без успех и лекарят ми каза,че по-добре да не я горим втори път,защото не съм раждала.Правени са ми много изследвания за вен.болести и hpv и нищо нямам. Правена ми е биопсия преди някоко години и тя показва,че имам хроничен цервицит.Онзи ден бях на лекар и той ми пусна микробиология,според която имам суперфициален епител, много левкоцити, млечнокисела флора, нормална генитална аеробна флора като не са се изолирали гъбички. Лекарката ми каза да отида на 25 и че тогава ще ми излезе цитонамазката. Доста се притеснявам и бих ви била благодарна ако ми кажете дали има основание за притеснение. И като цяло как се лекува хроничен цервицит, предвид факта,че нямам бактерия.Възможно ли е просто имунната система на влагалището да ми е слаба и периодично да се налага да я засилвам с вагинални овули с пробиотици? -
от cvety | 13.07.2022 14:54
Благодаря за бързия отговор. Размнаването в групите, предполагам имате предвид. За оплаквания в каква посока следва да се замисля? Възможно ли е да е налице някаква инфекция, предвид това "обилие от левкоцити"? -
от д-р Ралица Правова | 13.07.2022 14:42
Не виждам нещо притеснително, но ме изненадва разминаването - имате ли някакви оплаквания? -
от cvety | 13.07.2022 12:55
Здравейте! Дали ще е удобно да ме ориентирате има ли нещо притеснително в резултатите ми, касаещи следните показатели: Адекватност на цитонамазка по Бетезда: Задоволителна с обилие от левкоцити Резултат група PAP за PVCU I група Резултат група PAP за CC II група Що се отнася до микробиологията, трябва ли да се притеснявам от "изобилие от епителни клетки" и "липса" на левкоцити? Срещата ми с доктор е след време и ми е притеснено, бременна съм. Има ли място за притенение? Предварително Ви брагодаря! -
от д-р Ралица Правова | 11.07.2022 17:30
На фона на неутрофилните клетки - покачването на групата най-вероятно се дължи на възпалението. Бих Ви насочила да се пусне една микробиология на влагалищен секрет или ако нямате възможност - да се направи поне курс с вагинални пробиотици 1 опаковка, обикновено са за 6 дни - всяка вечер по една овула, дълбоко вагинално -
от Ена | 08.07.2022 09:35
Здравейте, на 31 г. последна цитонамазка от 05.07.2022 с резултат PAP II и следното допълнително описание:ПОВЪРХНОСТНИ И ИНТЕРМЕДИЕРНИ СКВАМОЗНИ ЕПИТЕЛИИ. МУЦИНОЗНИ ЕНДОЦЕРВИКАЛНИ И МЕТАПЛАСТИЧНИ КЛЕТКИ. УМЕРЕН БРОЙ НЕУТРОФИЛНИ ЛЕВКОЦИТИ. Има ли място за притеснение? Благодаря! -
от д-р Ралица Правова | 30.06.2022 21:27
Групата се е вдигнала по всяка вероятност от налично възпаление, което е на база дифузното откриване на левкоцити, макар и от микробиологията да не се открива. Добре е да се направи и курс с вагинални овули с пробиотици -
-
-
от Виктория | 29.06.2022 18:09
Здравейте. Взеха ми МБ и цитонамазка на 24.06. 22 г. От МБ не се изолира бактерия, липсват данни за възпалителен процес, липса на микробен растеж при аеробно култивиране, редуцирани лактобацили без данни за бакт. вагиноза. - левкоцити: 1-5 на зрително поле и лактобацили: 5-30 на зрително поле. От цитонамазка: II група. От парабазални до основно суперфициални епители с реактивни промени. Обилно цервикални клетки - реактивни промени. Дифузно левкоцити - до умерено. Може ли да ми кажете има ли нещо притеснително? Благодаря предварително. -
от д-р Ралица Правова | 28.06.2022 21:16
По-притеснително щеше да е ако беше незряла, но е възможно тук да има отношение възпалението -
от Галка | 27.06.2022 21:49
Благодаря за отговора. Това ми е последната цитонамазка от миналата година февруари, тази година още не съм правила, но тези дни имам запазен час. Притеснителна ли е зрялата метаплазия? Преди това съм била 2 група. -
от д-р Ралица Правова | 27.06.2022 19:33
При наличие на възпаление, каквото е налице при Вас - на база на множеството левкоцити - е нормално групата леко да се вдигне. Кога Ви е правена за последно и каква беше групата тогава? -
от Галка | 27.06.2022 13:57
Бихте ли разчели? На 46 години съм. Група по пап ll. Общоевропейска класификация плосък епител ll b. Порцио:множество суперфициални и интермедиерни клетки, зряла метаплазия, хормонални промени, множество левкоцити. Цервикален канал: единични групи ендоцервикални цилиндрични клетки, множество плоски клетки, резервни клетки, множество левкоцити. Реактивни и регенераторни промени: зряла метаплазия, резервни клетки. -
от д-р Ралица Правова | 21.06.2022 22:58
Ясно, в такъв случай според мен няма от какво да се притеснявате -
от Теди | 19.06.2022 16:45
На 24 години съм, правена е преди 6 месеца цитонамазка и беше 1ва група и да има преминала инфекция от hpv преди 2 години, като шийката на матката е третирана със солкодерм:) -
от д-р Ралица Правова | 16.06.2022 23:56
Имаше ли и група по ПАП, тъй като не виждам нещо притеснително -
от Teddy IK | 15.06.2022 17:13
Здравейте, може ли разчитане на цитонамазка? На 28г. съм и изследванията са от миналия месец. Суперфициални и интермедиерни ектоцервикални плоски епителни клетки, единични ендоцервикални муцинозни епителни клетки, единични левкоцити, малко лизирана кръв. -
от д-р Ралица Правова | 13.06.2022 14:53
На колко години сте и кога последно е правена цитонамазка - съответно коя група бяхте тогава? Въпросът ми е с цел ориентирани дали е възможно да се касае за преминала инфекция с HPV, която да е довела до описаните промени
Напиши отговор
Rene Furterer Triphasic концентриран серум против косопад, 12 бр. х 5 мл, 60 мл | Рене Фуртерер
105.12 лв.
131.40 лв.
Rene Furterer Vitalfan Progressive хранителна добавка за хормонално и наследствено отъняваща коса, 30 бр. | Рене Фуртерер
41.92 лв.
52.40 лв.
Rene Furterer Vitalfan Reactional хранителна добавка за внезапно и временно отъняваща коса, 30 бр. | Рене Фуртерер
41.92 лв.
52.40 лв.