Мускулите стават по-ефективни и издръжливи при натоварване
Синдромът е рядко срещан и е причинен от генетична мутация
Нов вид лечение за болка регулира мозъчните вериги без...
В момента е 25.09.2023 16:05
Секс и сексуални проблеми. Полова система - ЖЕНИ | Резултати от цитонамазка
Напиши отговор
-
RE: Резултати от цитонамазка
от д-р Ралица Правова | 08.02.2023 19:46
В някои случаи - когато не е налична патология - колегите и не пишат - така че по-вероятно е количеството на лактобацили също да е изглеждало в норма -
от PPH | 07.02.2023 22:23
Няма описание за лактобацили, микробиология не е правена. Друго като отбелязване е негативна за интраепителна лезия или злокачествен процес. -
от д-р Ралица Правова | 07.02.2023 21:58
Не, не виждам нещо притеснително или което да налага допълнителни изследвания. Предполагам и била взета и микробиология? Другият ми въпрос е дали имаше описание за наличие на лактобацили - в норма -
от PPH | 07.02.2023 21:48
Здравейте, от няколко години като резултат от цитонамазка ми излиза 1-2А група, като на последната е посочено- ЦН само от интермедиерни клетки б.о. Пуснах изследване и за високорисковите щамове- резултата е отрицателен. Тази 2А група притеснителна ли е и тези интермедиерни клетки? Благодаря! -
от д-р Ралица Правова | 06.02.2023 08:13
В такъв случай към момента не виждам нещо притеснително, което да налага допълнителни изследвания -
от Двк | 04.02.2023 22:54
Определен ми е PAP2 правих тест за високо рискови всичко е отрицателно, имах и леко дразнене но наистина леко а от микробиологията излязоха само малко завишени левкоцити.Благодаря ви за отговорите ???? -
от д-р Ралица Правова | 04.02.2023 14:38
Имате ли някакви симптоми на възпаление или някакво дразнене и беше ли взет секрет за микробиология? Другият ми въпрос е дали са определили групата PAP или СIN? -
от Двк | 03.02.2023 15:56
Здравейте малко съм притеснена за това ще помоля за мнение за резултати а ето ги и тях. Изобилие от суперфициални и интермедиерни с единични парабазални и базални ектоцервикални плоски епителни клетки, единични ендоцервикални муцинозни клетки,лактобацили, оскъдно количество левкоцити, лизирана кръ -
от д-р Ралица Правова | 28.01.2023 15:52
Да, при изолиране на причинител е подходящо лечение - като тъй като е умерено наличие - бих Ви насочила да е само локално. Въпросът е какви са резултатите от антибиограмата, за да се види на какво са чувствителни изолираните микроорганизми. Партньорът също може да бъде лекуван локално, за да се профилактира препредаване на причинителя, не виждам нужда от системно лечение - през устата -
от Beni | 27.01.2023 15:06
Здравейте, след направена микробиология :суперфициални епителни клетки, единиЧни лактобацили, единични левкоцити, умерено анаеробни бактерии, candida spp 10^3. Резултат от цитонамазка : PAP PVCU-I гр. PAP CC-II гр. Нетуморни промени-метапластични клетки и левкоцити. Горена раничка преди 17 г. С лазер. 2 нормални раждания, второто преди 2, 9 г. Бихте ли коментирали резултата от цитонамазката и според вас трябва ли лечение относно микробиологията, ако да и партньора ли? Благодаря! -
от д-р Ралица Правова | 22.01.2023 10:54
При граничен резултат - не е изключено, но е възможно да е на база хормоналните промени също. За установения граничен резултат назначавали ли са консултация с имунолог и като цяло търсени ли са някакви подлежащи имунологични причини при затруднението за зачеване - тъй като при ин витро - това е още един момент, който колегите проследяват - имунния статус -
от Виви | 20.01.2023 11:53
Благодаря Ви за отговора, д-р Правова! Да и ми казаха да пусна микробиология, от която очаквам резултата. Дали тези чести инфекции при инвитро процедура може да се дължат на дисбаланс в NK клетъчните субпопулации при граничен NK клетъчен dim/bright индекс 1.2 ( установен при биопсия на матката). -
от д-р Ралица Правова | 20.01.2023 07:41
Има данни за налична инфекция, за която трябва да започне терапия - предполагам това може да забави и трансфера, за да не се привнесе инфекциозния причинител. Успяхте ли да се чуете и с водещия Ви гинеколог? -
от Виви | 18.01.2023 22:29
Здравейте!На 37 г. съм и съм в процес на инвитро процедура.През октомври 2022г. при взимане на вагинален секрет се установи бактериална вагиноза. Преминах курс на лечение и при втора проба всичко беше наред.На 09.01.2023 пуснах цитонамазка.Предстои ми ембрионотрансфер и съм притеснена.Моля за разчитане на резултата: Изследване: Конвенционална цитология,Група по Папаниколау - Порцио и цервикален канал: IIC,Бетезда терминологична с-ма: Адекватност на цитонамазката: задоволително, но ограничена от левкоцити, Негативен за интраепителна лезия или злокачествен процес, Клетъчни промени свързанни с:коки, възпаление ( вкл. типично възстановане),Хормонална оценка:съвпада с възрастта и статуса, Контрол след противовъзпалитена терапия.PV. Суперфициани,интермедиерни и парабазални плоски епителии, дистрофични клетки, обилие от левкоцити.Изразено възпаление. РАР II Cгр.;СС. ендоцервикални, дистрофични и регенераторни клетки, множество левкоцити.Закл. РАР II Cгр. Флора: Вероятно коковидна бактерия. -
от д-р Ралица Правова | 14.01.2023 17:57
Аз също не виждам нещо притеснително. Може да я повторите след 6 месеца отново и за Ваше успокоение, но към момента не виждам нужда от допълнителни изследвания -
от Lili | 10.12.2022 22:30
Здравейте, на 35 години съм, родих преди 5 месеца. Моля за разчитане на резултат от цитонамазка: Цитонамазка - PV-II-IIIA група, CC - IIIA-IIIB група - наличие на клетки с умерена и тежка дискариоза на фона на група от левкоцити. Група по Папаниколау - Порцио: II-IIIa, група по Папаниколау - церквикален канал: IIIa-IIIb. Адекватност на цитонамазката: Задоволителна,но ограничена от левкоцити. Категории: Плоскоклетъчни Интраепителни Лезии /ПИЛ/ - високостепенни ПИЛ. Имам раничка, която беше горена преди да забременея. Какви мерки трябва да взема и има ли нещо пригеснително, защото моят гинеколог твърди, че няма нищо притеснителто, а повишените левкоцити са от раждането. Предварително Ви благодаря! -
от д-р Ралица Правова | 06.12.2022 10:57
Д-р Станева в Надежда бих Ви препоръчала. По отношение на Мисол - и двата изписани медикамента, според активната съставка, не са проблем да се вземат с него. Добре е все пак да не се приемат заедно, а с разстояние от 1-2 часа -
от Sisi95 | 05.12.2022 11:43
Антидепресанта е Мисол, колпоскопия не ми е правена. И аз съм се насочила към друг АГ ,но тя ми каза че така по- бързо ще мине вируса с конизация вместо да пия имуностимоланти дълго време.И сега не знам какво да предприема.Може ли да ми препоръчате добър доктор в София за второ мнение .Търся в интернет и се оказа ,че на много места се прави конизация ,но ми се иска да съм сигурна. -
от д-р Ралица Правова | 05.12.2022 10:51
Кой точно антидепресант, за да Ви кажа съвместимостта. Наистина се започна с имуностимулиращи средства, но за конизацията бих Ви насочила да направите още една консултация с друг АГ, тъй като ми се струва радикално, но зависи и от промените, които е видяла. Колпоскопия правена ли е? -
от Sisi95 | 02.12.2022 19:03
Здравейте! Може ли помощ? Цитонамазката ми е PVCU задоволителна ,с Gardnerela ,а от HPV теста показа 16-високорисков. Без изменения по шийката на матката.Лекарката ми изписа Тинидазол и Арилин рапид ,но аз пия антидепресанти и не знам дали са съвместими , мъжа ми пие за високо кръвно .За HPV- 16 ми каза,че трябва да направя конизация и да пия имуностимоланти. Според вас какво трябва да се направи? -
от д-р Ралица Правова | 29.11.2022 13:07
Хубаво е, че няма данни за злокачественост и има наличие на лактобацили, които оказват протективен ефект. По отношение на незадоволителността, която е описана - на фона и на колпоскопията - вече само гинекологът може да потвърди нужда от намеса за лечение на "раничката". В някои случаи се предпочита изчакване и назначаване на биозин, след което отново се наблюдава за някакви промени -
Резултати от течно базирана цитонамазка
от v.v.m. | 28.11.2022 12:37
Здравейте, може ли да ми разчетете резултатите от течно базираната цитонамазка? Обикновенната е първа група по Папаниколау. Микробиологията е чиста. Гинеколога установи раничка на шийката на матката и след преглед с колпоскоп ми беше назначена течно базирана цитонамазка. Ето и резултата от нея: МЕТОД НА ИЗСЛЕДВАНЕ: ТБ Цитология ГРУПА ПО ПАПАНИКОЛАУ: I БЕТЕЗДА ТЕРМИНОЛОГИЧНА СИСТЕМА: АДЕКВАТНОСТ НА ЦИТОНАМАЗКАТА: Незадоволителна поради: хипоцелуларитет КАТЕГОРИИ: Негативен за интраепителна лезия или злокачествен процес Негативен за интраепителна лезия или злокачествен процес Допълнително описание: Хипоцелуларен цитологичен материал - единични интактни суперфициални и интермедиерни плоски епителни клетки от PVCU, лактобацили и оскъдно левкоцити. -
от varnenka | 28.11.2022 11:10
Привет, благодаря за отговора. Откриха ми и две миоми, които по препоръка на гинеколога ще бъдат измерени след следващият ми цикъл. -
от д-р Ралица Правова | 27.11.2022 20:39
varnenka - това, че няма атипия е добре. По отношение на останалите промени - имахте ли данни за възпаление или някаква симптоми като течение, парене, болка по време на секс -
от д-р Ралица Правова | 27.11.2022 20:38
DJESI - има данни за възпаление, поради което е нормално да са налице и описаните промени. Добре е да направите микробиология, за да се изолира причинител и да се започне лечение. След приключване на лечението е подходящо да се мине и курс с пробиотични овули. В рамките на 1-2 седмици след приключване и на пробиотичния курс - се повтаря отново цитонамазката, за да се видят резултатите, без те да са компрометирани от налична инфекция -
от varnenka | 26.11.2022 01:46
Здравейте, в резултата на цитонамазката имам Реактивни клетъчни промени свързани с плоскоклетъчна метаплазия без атипия. Бихте ли ми го разчели, защото ми звучи притеснително. РАР I гр, PAP 2B гр. -
от DJESI | 24.11.2022 16:09
Здравейте!На 31г.съм имам две нормални раждания.Бихте ли ми разчели тези резултати.Има ли нещо притеснително?Благодаря предварително!А ето и резултата от цитонамазката: Масово дистрофични левкоцити,дистрофични суперфициални и суперфициално-интермидиерни базофилни клетки с малки ядра и нагъната цитоплазма.Комплекси и голи ядра от ендоцервикален жлезист епител,без цитологични промени.Комплекси и единични интермидиерни плоски клетки с лек ядрен полиморфизъм,без хипер-и полихромазия.Колпит.Високо хормонално ниво.ПАП-||-ра гр. -
от DJESI | 24.11.2022 15:59
Здравейте!На 31г.съм имам две нормални раждания.Бихте ли ми разчели тези резултати.Има ли нещо притеснително?Благодаря предварително!А ето и резултата от цитонамазката: Масово дистрофични левкоцити,дистрофични суперфициални и суперфициално-интермидиерни базофилни клетки с малки ядра и нагъната цитоплазма.Комплекси и голи ядра от ендоцервикален жлезист епител,без цитологични промени.Комплекси и полихромазия.Колпит.Високо хормонално ниво.ПАП-||-ра гр. -
от д-р Ралица Правова | 24.11.2022 12:58
Трябва да се назначи лечение за кандидата - независимо дали емпирично или след антибиотикограма. След което в рамките на 1-2 месеца, след края на лечението, да се повтори отново цитонамазката, защото инфекцията може да доведе до ненапълно достоверни резултати. На колко години сте и какви оплаквания имате? -
от Sem.gavrilovi | 23.11.2022 14:55
Здравейте, може ли коментар за резултатите ми от цитонамазка. Кандида. Спори и хифи. Плоскоклетъчна метаплазия. Лека Атипия. || гр. -
от д-р Ралица Правова | 13.11.2022 18:53
Има данни за възпаление, като най-добрият вариант е преди прием на клион да се направи микробиология, за да се установи причинител и съответно антибиотик, към който е най-силно чуствителен. След приключване на антибиотик е добре да се направи след една седмица нова микробиология, за да се види дали е налице овладяване на инфекцията и след това ако всичко е наред - да се направи курс с пробиотик овули, за да се възстанови лактобацилната флора. Но важното е, че няма данни за малигненост и всичко е наред, освен лекото възпаление -
от Лети | 13.11.2022 13:17
Може ли да разчетете и моите резултати от цитонамазката? V-Гинекологична цитонамазка от порцио представена от нормални плоскоепителни клетки съответстващи на добро естрогенно ниво,неутрофилни левкоцити++, бактерии+, слуз+,реактивни клетъчни промени свързани с възпаление, групи клетки с плоскоклетъчна метаплазия. С-гинеколог.цитонамазка от цервикален канал представена от нормални ендоцервикални епителни клетки, слуз++. Няма цитологични критерии за интраепителни или малигнени лезии. Класификация по Папаниколау PAP II-aтипични клетки, без белези на малигненост/с възпалителни промени/ Реактивни клетъчни промени свързани с възпаление. Изписани са ми свещички Клион -
от д-р Ралица Правова | 10.11.2022 18:31
Има данни за леко възпаление, което води до покачване на групата и за наличие на някои променени клетки. Имате ли назначена микробиология или някаква терапия? -
от Михаела | 10.11.2022 11:40
Здравейте, дали може да разчетете следните резултати, които получих от цитонамазка: Обилие от интактни суперфициални. интермедиерни и единични парабазални плоски епителни клетки (от ПВКУ). някои с инфламаторно-реактивни промени. Интактни ендоцервикални епителни клетки. някои с метапластични промени. Обилие от неутрофили. Лактобацили. Няма цитологични данни за интраепителна лезия или малигнитет (по Бетезда). Цитологичната картина съответства на II група по Папаниколау. Изследването е направено профилактично. -
от д-р Ралица Правова | 07.11.2022 20:30
Не виждам нужда от допълнителни назначавания, също не откривам нищо притеснително -
от Asya | 07.11.2022 16:44
Здравейте, дали може да разчетете следните резултати, които получих от цитонамазка: Група: PAP 2 PVCU: Суперфициален и интермедиерен плосък епител CC: Ендоцервикален и плосък епител Преди няколко месеца резултата беше отново втора група. Беше ми направена колпоскопия, тей като имаше видима малка раничка, но ми каза че няма нищо притеснително. Трябва ли да правя допълнителни изследвания? -
от д-р Ралица Правова | 29.10.2022 21:27
Няма данни за инфекция, а са налице и лактобацили, поради което не виждам нещо притеснително. Профилактично ли е изследването или имате и оплаквания? -
от Mivanova | 28.10.2022 19:45
Здравейте. Ще ми помогнете ли с тълкуването на: "....масово епителни клетки, липса на ключови клетки, ЛБ и G (+) коки се наблюдават. Посевките остават стерилни." -
от д-р Ралица Правова | 27.10.2022 09:56
Ако само секретът е обилен - и то на моменти, може да не пускате микробиология, но при наслагване на допълнителни симптоми - задължително -
от Elly | 25.10.2022 14:26
Имам малко по - обилно течение на моменти, което всъщност имам от както се помня. Няма мирис и дискомфорт. Доктора каза, че видимо е нормален секрета. Три дни след вземане на цитонамазката ми дойде цикъла. Възможно ли е да е от това или наистина имам възпаление и трябва да се изследвам? -
от д-р Ралица Правова | 24.10.2022 22:20
Промените са свързани с данните за възпаление. Имате ли някакви оплаквания? Може да се направи и микробиология, за да се види дали е налична някаква асимптомна инфекция, след което след 6 месеца е добре да се повтори отново цитонамазката -
от Elly | 23.10.2022 10:04
Здравейте,на 38 години съм, имам две раждания, второто преди 5 месеца. Кърмя и цикълът ми е нередовен, дойде ми само веднъж. Това е резултатът от цитонамазката ми. Има ли нещо притеснително? Обща категоризация: Отрицателна за интраепителна лезия или малигнен процес- NIL Описателна диагноза: Материал от влагалищна цитонамазка P/C- Плоскоепителни клетки и клетки от жлезист епител с реактивни промени Възпалителни клетки PAP II B -
от д-р Ралица Правова | 06.10.2022 23:41
P362632 - В известна степен изследването може да бъде компрометирано при контакт 2 до 3 дни преди цитонамазка. Освен това подходящо време е да се вземе след приключил цикъл. Репаративни означава възстановяващи се, но не е задължително да повтаряте сега изследването, може да бъде в рамките на 6 -12 месеца -
от д-р Ралица Правова | 06.10.2022 23:39
Д.С - на каква възраст сте? При наличие на възпаление - групата значително може да се покачи, като след овладяване на инфекцията - се прави ново изследване, което вече е меродавно. Важно значение има да се установят щамовете на вируса, тъй като голяма част от тях не водят до развитие на допълнителни промени -
от P362632 | 05.10.2022 23:38
Също трябва ли да се повтори изследването, ако е имало полов контакт без предпазни средста (опит за забременяване) по-малко от 48 часа преди цитонамазката? -
от P362632 | 05.10.2022 22:31
Здравейте, Каво ще рече репараривни промени? PAP ||гр. Бактериална вагиноза. Репаративни промени. -
от Д.С | 04.10.2022 20:32
Здравейте,днес получих и моите резултати от цитонамазката. Меко казано съм притеснена. Пише група PAP II - III A. Клетъчни промени свързани с HPV дискератоцити в целия суперфициален слой; враговени плоски епители. ПИЛ - Нискострпенни с HPV единична група. цервикален епител хиперплазия с метаплазия и вирусно променени клетки. Моля,а ко някой може да ми каже нещо, докато получа няккаъв отговор от докторката,че ще полудея. Благодаря предварително! -
-
от д-р Ралица Правова | 30.09.2022 11:55
Не виждам нужда от допълнителни изследвания. По отношение на атрофията - на колко години сте, тъй като след определена възраст е нормално да е налична такава? -
Напиши отговор
Rene Furterer Triphasic концентриран серум против косопад, 12 бр. х 5 мл, 60 мл | Рене Фуртерер
105.12 лв.
131.40 лв.
Rene Furterer Vitalfan Progressive хранителна добавка за хормонално и наследствено отъняваща коса, 30 бр. | Рене Фуртерер
41.92 лв.
52.40 лв.
Rene Furterer Vitalfan Reactional хранителна добавка за внезапно и временно отъняваща коса, 30 бр. | Рене Фуртерер
41.92 лв.
52.40 лв.