Все още се стремят към уважение, което получават мъжете за същото
В момента е 28.03.2023 06:19
Секс и сексуални проблеми. Полова система - ЖЕНИ | Резултати от вагинален секрет и цитонамазка
Напиши отговор
-
RE: Резултати от вагинален секрет и цитонамазка
от Амели | 27.03.2023 12:38
Пробите са взимани от АГ и са спазени изискванията за време. Въпросът ми е възможно ли да има масово левкоцити, при липса на конкретен причинител на инфекция и какво бихте препоръчали в такъв случай? -
от д-р Ралица Правова | 26.03.2023 23:06
В коя лаборатория са правени микробиологиите и колко време след вземане на секрета - е носен в лаборатория, в случай, че сте го вземала вкъщи? Като насоки, в случай, че сте от София - ВМА и Света София имат добра микробиология -
от Амели | 25.03.2023 19:07
Здравейте отново! Имах лек дискомфорт като дразнене, по-скоро външно, за това пуснах последното изследване. Преди като резултат често е пишело "възпаление", но лекарите не са му обръщали особено внимание, тъй като никога нищо конкретно не е изолирано Т. Е. няма какво точно да се лекува или са предписвали Клион Д и след това не излиза като резултат, че има възпаление,но е само временно. -
от д-р Ралица Правова | 25.03.2023 13:59
Имате ли някакви оплаквания, на база на резултатите и отколко време са, в случай че имате такива? В какво се изразяват? -
от Амели | 24.03.2023 11:52
Здравейте! Получих следните резултати от микробиологията : Не дава развитие на патогенни бактерии и Кандида. Директна микроскопия - Левкоцити :масово Епителни клетки :масово Лактобацили : в норма. Кандида и трихомонас : (-) отр. Преди 2 месеца на същото изследване имаше резултат : Умерено изразена клетъчно възпалителна реакция,но АГ каза, че няма нищо притеснително. Всичко друго беше наред. Мико, уреаплзма и Хламидия съм и следвала преди време - също отрицателни. Ще съм благодарна за насоки - явно не се изолира конкретна инфекция, но левкоцитите и епителните клетки са масови, което ме притеснява. Благодаря! -
от д-р Ралица Правова | 18.03.2023 17:14
Dinica - когато са в нормално количество - това е добър показател, но ако са в прекомерно количество - може да става дума за лактобацилоза, което също причинява дискомфорт -
от Dinica | 17.03.2023 19:22
Освен засилено течение, което има жълтеникав цвят от началото на бременноста, нямам други оплаквания. Лактобацилите не са ли нормални и полезни за флората? -
от Monsi | 17.03.2023 16:42
Резултати от секрета: Microscopic result: CANDIDA /-/ ОТР. , GO НЕ СЕ НАБЛЮДАВА , GARDNERELLA VAGINALIS /-/ ОТР. , TRICHOMONAS VAGINALIS /-/ОТР. , УМЕРЕНО АНАЕРОБНИ БАКТЕРИИ , СЛУЗ , ЕДЕНИЧНИ ЛЕВКОЦИТИ , БЕЗ ЛАКТОБАЦИЛИ Result of culture: БЕЗ РАСТЕЖ НА АЕРОБНИ БАКТЕРИИ Пуснах и останалите изследвания, за който споменахте. -
от д-р Ралица Правова | 17.03.2023 13:03
Monsi - ако на микробиология нищо не се изолира, а е налице симптоматика, препоръките са да се пусне хламидия, уреаплазма, микоплазма -
от д-р Ралица Правова | 17.03.2023 13:01
Dinica - това, че не са изолирани микроорганизми е добре, единствено масовото количество на лактобацили може да Ви причинява лек дискомфорт. Имате ли някакви оплаквания? -
от Monsi | 17.03.2023 01:59
Днес пуснах нов вагинален секрет. Имам леко зачервяване, течение и днес бях на друг гинеколог и каза, че имам малка раничка. Пусках си и урина, там излезе наличие на белтък. Какви точно изследвания се препоръчва да се пуснат, ако отново секретът е чист? -
от Dinica | 16.03.2023 17:49
Здравейте! Може ли да ми кажете какво означават резултатите ми от микробиологичното изследване? Имам доста време до следващия си час при АГ. Бременна съм в 9 месец. Ето резултатите: РЕЗУЛТАТ ОТ МИКРОБИОЛОГИЧНО ИЗСЛЕДВАНЕИзследван материал: Вагинален и цервикален секрет Директна микроскопия: Масово лактобацили,епителни клетки, единични Грам (-) пръчки,не се видяха левкоцити, T.vaginalis/-/отр.р-т. Интерпретация на резултата:Не се изолира патогенна аеробна, анаеробна флора и Candida. -
от д-р Ралица Правова | 16.03.2023 17:14
Когато от микробиологията не е излязъл причинител вариантите са два - или изследването не е проведено много коректно в лабораторията или става дума за причинител, който нормално не се хваща на микробиология и се налага да бъдат назначени допълнителни изследвания - пример са хламидия, уреаплазма и микоплазма. Добре е да обсъдите с лекуващия Ви и да назначи по негова преценка, както и на база на лигавицата, която е огледал при прегледа. Какви са оплакванията Ви към момента? -
от Monsi | 16.03.2023 07:30
Да добавя също така че пускахме и вагинален секрет първият път, но той излезе чист. -
от Monsi | 16.03.2023 07:28
Здравейте! Може ли да коментирате резултата PAP II, масово дистрофими левкоцити, суперфициални клетки, интермедиерни клетки и комплекси от жлезист ендоцервикател епител. Провевод курс на лечение с флажил свещички, направихме втора цитонамазка и отново има масово левкоцити. Според вас каква е причината? На 26 години съм, раждала по естествен път преди 2 години. -
от д-р Ралица Правова | 12.03.2023 11:57
Eleonora Nedeva - добре е да се проведе лечение за анаеробната флора, след което да се направи и курс с пробиотици, 2-3 дни след приключването му - да се пусне отново микробиология, за да се види дали всичко се е изчистило. Трябва да се започне своевременно лечение, но ако това се напрви - няма от какво да се притеснявате -
от д-р Ралица Правова | 12.03.2023 11:53
Mari - количеството на левкоцитите е в малко повече, обикновено са до 3-4. Което може да е свързано с дискомфорта, в такива случаи седящи ванични в смрадлика имат добър ефект, без да се налага поставяне на антибиотични глобули. От останалите резултати - всичко е наред -
от Eleonora Nedeva | 11.03.2023 20:58
Здравейте, Бременна съм в 13 седмица и ми излязоха следните резултати от микробиология. Моля за мнение трябва ли да се притеснявам: Липсват lactobacilli; Преобл. Гр (-)прьчки и кокобацили (анаероби); 10-15 Leuco/поле; Плоски еп. клетки Микроорганизьм: Не се изолират аеробни бактерии; Candida /-/ отр. Интерпретация на резултата: Микроскопски данни за анаеробна инфекция Благодаря предварително -
от Mari | 10.03.2023 20:26
Здравейте!Имам лек дискомфорт в интимната област и си консултирах с гинеколог-взе секрет и цитонамазка.УЗД: нормално, преглед с колпоскоп-биз атипия(докторът има практика, да преглежда задължително с колпоскоп)-каза, че всичко е наред. Резултатът от микробиологията Преобладават lactobacill;,псевдохифи - Mukpockoncku; >10-12 Leuco/none; Плоски епителни клетки; Peзултат:Hoрмална aepoбнa бактериална флора. Candida spp. -(-) oтр. А Резултатът от цитонамазката е :PV IIBгр. CC IIBгр.,умерено левкоцити, полиморфизъм; клетки без атипия. Въпросът ми е има ли нещо притеснително в секрета и цитонамазката? Благодаря! -
от д-р Ралица Правова | 10.03.2023 12:59
Кога е изолирана, защото антибиограмата излиза след 24 часа -
от Милена | 09.03.2023 14:23
Здравейте , изолира се , при изследване , Candida krusei , няма Антибиограма, може ли да напишете към какви препарати е чувствителен този вид . -
от д-р Ралица Правова | 08.03.2023 08:40
В такъв случай не са изолирали конкретен причинител, но дори и на фона на доказана анаеробна флора - за лечение се използват конкретни антибиотици, което ще ориентира пак колегата АГ -
от Станкова | 07.03.2023 10:48
Благодаря, д-р Правова. От лаборторията ми дадоха отпечатани резултатите, навярно това е окончателно. Възможно ли е да не може да се определи причинителят? -
от д-р Ралица Правова | 07.03.2023 08:06
Има данни за анаеробна инфекция - и е възможно все още да не е излязъл причинителят и да забавят резултатите -
от Станкова | 06.03.2023 21:30
Здравейте, месец след секцио съм и забелязах нетипична, неприятна миризма и жълтеникав цвят на влагалищен секрет. Според АГ има инфекция и назначи микробиологично изследване. В резултатите от изследването пише следното: Масово левкоцити и коки. Микроскопски данни за анаеробна инфекция. Същевременно е посочено "липсва аеробен растеж" и не е изолирана никаква бактерия, таблицата с антибиограмата е "празна". Какво означава този резултат - има или няма инфекция? Объркана съм, а има още седмица до часа ми при АГ. Благодаря! -
от д-р Ралица Правова | 28.02.2023 08:38
Към момента не виждам нужда - когато няма подробно описание - колегите дават само наличието на проблем или заключението -
от Адито | 27.02.2023 21:26
Здравейте, няма описание за броя на лактобацили, цялото описание на резултата е не се изолира патогенна аеробна флора и нищо повече , за това не разбрах за лалтобацилите, щом не са споменати че са в норма, значи ли че не са в норма? Дали да пусна разширена микробиология или няма смисъл пак, благодаря Ви -
от д-р Ралица Правова | 27.02.2023 08:19
Ако има описание на броя лактобацили - например че са в норма, в такъв случай - киселинността е нормална. Но по отношение на течението - в някои случаи причина може да бъде повишен прием на слузообразуващи храни - например млечни продукти. Тъй като нямате и някакви допълнителни симптоми - не бих Ви насочила и за допълнителни изследвания -
от Адито | 26.02.2023 13:28
Здравейте, имам гъсто бяло течение, вижда се предимно по време на секс, няма никакъв мирис , няма сърбеж, въпроса ми е , микробиологията ми е следната: не се изолира патогенна аеробна флора( вкл. Кандида) , доколкото разбирам нямам бактерия и гъби , но може ли ph то и киселиността ми да са нарушени, защото нищо не пише за това? -
от д-р Ралица Правова | 17.02.2023 04:01
Някои причинители наистина са по-упорити, но при подходящо подбран антимикотик, на фона на малко по-продължително лечение - е налице ефект дори и при по-трудно поддаващи се. Въпросът е подборът на антимикотик да бъде според антибиограмата, за да е сигурно, че е чувствителен към него -
от Милена | 16.02.2023 12:36
Здравейте , благодаря , по Антибиограмата лечението е само streptococcus, а за Candida по преценка на АГ, притеснява ме , това че по обяснението им, norvegensis е рядка и трудно лечима. -
от д-р Ралица Правова | 16.02.2023 12:30
Проблемът е, че някои методи, които се използват в лабораториите могат да дават погрешни резултати и при неправилна интерпретация да се изолират микроорганизми в сигнификантни стойности (клинично значими), които може да не бъдат реални. Бих Ви насочила да повторите пробата и в друга лаборатория за всеки случай. При изолиране на кандида - по антибиограма ли беше изписано лечението и колко време продължи то? -
от Милена | 16.02.2023 11:05
Здравейте , при изследване на секрет, се изолира Candida norvegensis , лечението беше с флуконазол , не се повлия , дори напротив , на контролното изследване се появи и streptococcus agalactiae. Моля за мнение относно този вид Candida . Благодаря ! -
от д-р Ралица Правова | 11.02.2023 15:24
Предполагам са Ви пуснали и допълнителни изследвания за хламидия, уреаплазма. Тъй като до диагнозата се стига най-често и по метода на изключване на други причинители, които не могат да бъдат хванати при стандартната микробиология. Щом душовете и овулите не са помогнали - следваща възможност е промяна на рН - като в аптечната мрежа се предлагат овули, които съдържат в малки количества сода бикарбонат в необходими дозировки, които да повишават рН, тъй като лактобацилите обичат кисела среда. Друга възможност са и седящите ванички със смрадлика -
от Катя | 11.02.2023 10:25
Здравейте, какво бихте ми препоръчали? Вече няколко пъти ми изписват промивки с гинексид, розалгин, овули силвържин, гинексид, флуомизин и резултат няма, а имам дискомфорт и бяло течение. Микробиологиите от лятото до сега са с такъв резултат Микроскопски препарат: Повече от 100 лактобацили на поле;голямо количество фрагментирани епителни клетки и"голи" ядра; наличие на "false clue cells"; 1-3 левкоцити на поле културелно изследване не се изолират патогенни зеробни рактерии не се изолира I.vaginalis Не се изолира Candida spp Заключение: Микроскопска картина на Vaginosis cytolytica -
от д-р Ралица Правова | 03.02.2023 09:34
Изчакайте да Ви назначат лечението в понеделник при прегледа -
от Д.Р | 02.02.2023 22:31
Какви мерки да предприема в периода, в които изчаквам насроченият час? -
от Д.Р | 02.02.2023 22:29
Имам течение, но никакво дразнене или други смущения. -
от д-р Ралица Правова | 31.01.2023 08:59
Повишаването на групата може да се дължи и на налично възпаление, а тъй като се изолира растеж на гъбичен причинител - най-вероятно това е причината. Имате ли някакви симптоми към момента - някакво течение, което да е с по-различен цвят - без, пресечен? -
от Д.Р | 30.01.2023 23:25
На 32г имам изследваният от цитонамазка, но имам записан час за 06.02. Има неща, които ме притесняват, а именно установеният растеж и групата, в която съм дали е Ок. Левкoцити (400 х увеличение) :1-5 левкоцита на зрително поле* Lactobacillus spp. (Nugent): 5-30 на зрително поле* Асоциирани с БВ бактерии1 (1000 х увеличение):¹ 0 на зрително полe* Други бактерии:Не се наблюдават*Candida spp.:Дрожди*Trichomonas vaginalis :Не се наблюдаватМикроскопско заключение Кандидоза.Заключение от микроскопско изследванеЛипсват данни за възпалителен процес.Влагал. секрет-културелно изследване и заключение!Установява се растеж на Микроорганизъм 1Candida glabrata Достоверност на MALDI-TOF идентификация99.9%КоличествоСигнификантно Адекватност на материала:трицателна за интраепителна лезия или малигнен процес- NILM Описателна диагноза:Материал от влагалищна цитонамазка Р- плосък епител с реактивни промени свързани с възпаление C- Плоскоепителни клетки и клетки от жлезист епител с реактивни промени PAP IIB -
от Буба | 28.01.2023 18:10
И на двете места пише, че има левкоцити, епителни клетки и нормална флора -
от Буба | 28.01.2023 18:08
Здравейте! Няма наличие на други инфекции и гъбички или поне не излизат в микробиологиите. В едната пише че преобладават лактобацилите, а в другата значително количество лактобацили - правени са в две различни лаборатории -
от д-р Ралица Правова | 28.01.2023 15:56
Със сигурност ще спадне и нивото на лактобацилите, тъй като има и антибиотик, но обясни ли колежката защо, тъй като освен лактобацилоза не видях да сте описала и наличие на гъбична и бактериална флора. -
от Буба | 27.01.2023 15:59
Здравейте! Консултирах се с друг АГ и ми назначи 6 дена с Макмирор. Дали е подходящо според Вас? -
от д-р Ралица Правова | 17.01.2023 15:50
Откровено казано ми се струва много време и бих Ви насочила за още една консултация с АГ. За съжаление към момента нямаме и АГ, който активно да отговаря във форума -
от Буба | 17.01.2023 13:39
Здравейте! По 2-3 промивки седмично в продължение на 2 седмици. -
от д-р Ралица Правова | 14.01.2023 18:01
По 2-3 промивки на ден ли и ако е така - за колко дни? Защото това звучи твърде агресивно към влагалищната флора -
от Буба | 13.01.2023 07:35
Ако се случи, по 2-3 промивки. -
от д-р Ралица Правова | 12.01.2023 22:41
Логично е, тъй като лактбацилите имат нужда от кисела среда да се размножават, а содата действа в обратна посока - основна среда. Но колко време Ви препоръчаха, тъй като все пак те са и нормална флора, която Ви защитава от други инфекциозни причинители -
от Буба | 12.01.2023 15:51
Здравейте! След поредното парене и леко течение, се оказа, че имам лактобацилоза. Това, което ми обясниха е, че при някои жени се усеща като инфекция. Казаха ми да правя промивки със сода. Така ли е ?
Напиши отговор