Акне, Екземи, кожни проблеми | Себорея

Напиши отговор
 • Re: Себорея
  от д-р Ралица Иванова | 17.09.2018 11:14

  Ролята на цинковия оксид е подсушаване, а от тридерм - кортикостероидната компонента (бетаметазон) успокоява възпалението и Ви облекчава.
 • Re: Себорея
  от Dobri | 14.09.2018 11:22

  1-вият път ми изписаха локоид крело това беше личния лекър но когато прочетох че е с кортикостероиди го спрях иначе имаше временен ефект. 2-рия път реших да отида на специалист и там ми изписаха всекидневен крем синхробаза един крем за 20 който да се мажа и Selsun шампоан. Ефект почти нямаше,нещата изчезват при спирането напълно на алкохола. От кафета и кофеинови напитки, и вс други храни не се проявява нищо. Но когато реша да пия на следващия ден почва леко лющене на мустака до носа и на веждите. Иначе нищо по сериозно по скалпа и като преди. Най-добър ефект имам като се намажа с тридерм мас. Мисля че какъвто и да е следващия крем трябва да е по мазен като мас и да има цинк в него незнам.
 • Re: Себорея
  от д-р Ралица Иванова | 13.09.2018 09:21

  В случая - с диетата сте изключили не само алкохола, но и различни храни, които сте определил като вредни, което означава,че добро повлияване е имало и от храната. При възможност може да намалите приема на алхокол, без да го спирате изцяло, като съчетаете с диетата, на която сте бил. Защото алкохолът като единствен компонент трудно може да доведе до влошаване на себорея, обикновено е съчетание от няколко фактора. С какво сте лекуван до сега при колегите?
 • Себорея
  от Dobri | 12.09.2018 21:52

  Здравйте, Поради високи чернодробни ензими 2 пъти над нормата реших да мина на причисваща диета от алкохол и вс др вредни неща, не че съм пил супер големи количества но вс ден по 200 гр с салатка. Както и да е изкарах 3 месеца вс ми е изрядно вътрешно и на хартия. Проблема е че през последните 2 години имам нещо като себорея ходих на 3 дерматолога в Пловдив доказали се и ми казват че трябва да намаля стреса и да избягвам пиенето. По време на диетата себореята се тушира позволих си да скъсам синджира 2-3 пъти и пак почнаха разни беления зад ушите в ушите по скалпа както преди. Искам да попитам алкохола раздразва ли себореята и има ли лек за нея. Защото иследванията са ми перфектни? И има ли някакво др алтернативно лечение с билки или лекър който да реши проблема? И да нямам за напред неудобство дори след прием на алкохол?

Напиши отговор