Акне, Екземи, кожни проблеми | Суха Себорея!

Напиши отговор
 • Суха Себорея!
  от s7ick | 19.01.2008 21:52

  Добре това го разбрах от моя случай че всеки сезон себореята се влияе от различни неща. Но нещо за диетата и витамините ако можете да ми помогнете, защото дерматолога с който разговарях ми каза: Себореята неможе да се илекува само се подтиска и след време пак се появява, диетата не е съществена част от лечението. Нищо повече не ми каза наложисе да изчета учебниците по медицина, за да се осведомя. А и да ми кажете има ли случаи излекувани на 100% и колко години лечение им е отнело, колко са си променили начина на живот.
 • Re: Суха Себорея!
  от Д-р.Хинкова | 19.01.2008 21:29

  Себореята не е състояние на кожата,а заболяване,което се лекува комплексно от дерматолог и се влияе от сезоните.За всички състояния на кожата,при които имате влошаване,трябва да се консултирате с вашия дерматолог.
 • Суха Себорея!
  от s7ick | 19.01.2008 19:02

  Здравейте. На 19 години съм и има суха себорея според това което прочетох. В началото на лятото отидох на дерматолог който ми предписа шампоан Kertiol S за косата и две лекараства Isoteliale(крем) + Acne out(лусион) за зачервяванията около носът. След 2 седмини процедури имаше доста голям прогрес. Лицето ми беше чисто нямаше петна нито се люштеше, много бях доволен. Имах проблеми само от време на време но се оправяше от самосебеси на следващия ден. Преди месец когато започна студеното време кожата ми пак се раздразни като почваше да се бели зверски. Мазах я с лекарствата но ставаше по зле. Появяваха се пак червени петна и се белеше се повече. Пак отидох на лекар. Предписаха ми I-soft (Ictasol) балсам че. Петната се махна, но все още има люспички които ту се появяват, ту изчезват, ту засилват .... Доколкото разбирам лекарите дори не определят себореята като болес а като състояние на кожата. Въпросът ми е има ли въобще лечение себореята и моеже ли да се изчисти завинаги или поне да се контролира. Трябва ли да пия някакви витамини, в-тва и изобщо ли да забравя за месо, за да се справя с проблема.

Напиши отговор