Новини и събития | Рецепти

Напиши отговор
 • Re: Рецепти
  от д-р Цончев | 07.01.2014 10:07

  Хм, това пък за пръв път го чувам - да отбелязват на рецептите колко пъти е изпълнена. Сменете аптеката. В интерес на истината и аз доста се разправям напоследък с аптекари... особено пък за такива лекарства, за които не се и изисква рецепта... Май някои хора се опитват да тълкуват по своему разпоредбите...
 • Re: Рецепти
  от mafu | 06.01.2014 13:25

  Аз съм от тези които искат сами да си назначат лечение. Тялото си е мое и ще си правя каквото искам с него. Много добре знам какво трябва да пия за моето заболяване, защото вече не се издържа. Трябва ми анафранил във доза от 300 мг за прогредиентно влошаващо се ОКР. Ако психиатрите ставаха за нещо нямаше да се самолекувам.
 • Re: Рецепти
  от Lidi | 03.01.2014 10:54

  Д-р Цончев, моите рецепти са за многократно изпълнение. Това което ме изнервя е именно това, че макар и за многократно изпълнение, на 2-3 места ми казаха в аптеката, че повече не могат да ми дадат лекарство, защото съм го закупила 6 пъти до този момент, нищо че рецептата ми важи 6 месеца. :( Добре де, давам за пример лекарството тирозол. При условие, че доскоро се продаваше по 20 хапчета в опаковка, а аз пия по 2 хапчета дневно и свършва за 10 дена, то за месец пия 3 опаковки, а за 2 месеца изчерпвам лимита от 6 опаковки. А уж рецептата ми важи 6 месеца?! В аптеката отбелязват на гърба на рецептата датите на закупуване на лекарството от мен. Не знам какви са тези изисквания, но виждам, че не навсякъде пишат на гърба на рецептата при закупуване на лекарството. И защо една рецепта за многократено изпълнение е валидна само 6 месеца се чудя?! Да не би някой да злоопотреби с това и да си самопредписва по-дълго лечение? То е ясно, че такива лекарства няма да пия на своя глава, но сигурно има хора, които биха си самоназначили такова лечение, но и лекарството пък от своя страна не се отпуска без рецепта, та няма как да си го купят просто така. Следователно е ясно, че и няма как да лекувам автоимунно заболяване като го пия само месец, два, затова и рецептата е за многократно изпълнение, но въпреки всичко в аптеките правят проблем, ако се вземат повече опаковки за кратък период от време. Иди обяснявай, че при всеки дозата е различна, едни пият 6 хапчета, други 4, други 2 или 1.
 • Re: Рецепти
  от д-р Цончев | 02.01.2014 18:31

  Искайте рецепти за многократно изпълнение.
 • Re: Рецепти
  от Lidi | 31.12.2013 08:02

  За ужас на голяма част от хората, аз също не се радвам на промяната.
 • Рецепти
  от mafu | 28.12.2013 20:35

  Link Изобщо не съм въодушевен от тази промяна. Сега за всяко лекарство ще трябва да се кибичи при лекаря, за да изписва , все едно всички медикаменти с бяла рецепта вече са със зелена. Нямам осигуровки откогато навърших 18 , на 16 започнах терапия със сертралин по здравна каса, след това като загубих осигурителните си права заради това че съм задочен, а не редовен студент и не работя, а същевременно намалиха цените на лекарствата и моето лекарство сеталофт струва само 4.50 вече не ходя по лекарски кабинети а просто се отбивам в аптеката и си го взимам. Когато не мога да спя си взимам хлорпротиксен. Сега ще трябва да вися по поликлиники и да плащам потребителски такси за нещо което знам,вместо да си ида до аптеката и да си го купя както съм правил винаги?

Напиши отговор