Любопитни факти и общи приказки | Болница "Токуда" - мнения

Напиши отговор
 • RE: Болница "Токуда" - мнения
  от Natalia Ivanova | 13.11.2019 09:42

  Отвратена съм от болница Токуда. Държанието на лекаря и мед.сестрите втделение по гръдната хирургия. Но чета явно всички отделения държанието им е същото. В момента седя и чакам да ми сменят превръзката защото ме изписват. Наложи се няколко пъти да ходя да го моля и пак никакво внимание. А съм от провинцията. Ако отида там ме връщат, че като съм си платка в Токуда защо не са ми я сменили. Да не говорим за закуската, че спокойно я донасят във време когато може да мине и за обед. Да спомена за болкоуспокоителните, за подлога.....за изтекла система. Мрънкане голямо. С такава неохота и отвращение ще ти помогнат. Не ходете в Токуда .
 • RE: Болница "Токуда" - мнения
  от did | 06.11.2019 13:05

  миже ли някой да ми даде номера на д-р Миряна Радойчич
 • RE: Болница "Токуда" - мнения
  от Лидия Костадинова | 03.08.2019 22:43

  Убийци, бял ден да не видят! Убиха баща ми... Толкова некадърни, арогантни и некомпетентни!!! Дано болницата да се срути над главата им и бял ден не видят!!!
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от vanescs | 21.08.2018 20:31

  Не стъпвайте там, само името е , всичко е пари , повреждат повече човек отколкото да помогнат, винаги искайте и второ мнение преди каквато и да е операция. Аз пострадах от Радойчич сигурно е с купена диплома, не мога да я нарека и д-р. Месец и половина след секцио , отивам при нея за консултация, тя предлага лапароскопия с съмнения за херния, няколко пъти я питах дали не е рано за такава интервенция, защото съм с прясна операция, тя казва че нямало проблем това е безкръвно. Прави ми я, нямам херния ,казва отстранява ми липоми от вътрешната коремна стена, последиците са ужастни не мога да си отпусна корема някакъв ад е. Интервенцията по епикриза 30 мин., а мен ме нямаше в стаята 2.30, сигурно съм била опитен заек Отношението към мен беше нагло след като я потърсих за подробно обяснение какво е правила и аз съм толкова зле. Не ходете там, пише един пострадал човек, който все още не се възстановил, за да си гледа рожбата :( .
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от Доц. д-р Цончев, дм | 22.05.2017 21:13

  Най-вероятно не е така, това заболяване е много коварно и протича много бързо и каквото и да се прави обикновено няма особен ефект. Т.е. не търсете вина приколегите, вероятно са направили всичко, на което са способни... но и в моите ръце са загинали много хора с това заболяване и съм бил безсилен.
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от Angel | 18.05.2017 09:02

  Съпругата ми е с карценом на панкреаса.За да и направят вливания(химиотерапия) трябваше да се разбият двата камъка в левия бъбрек,затова постъпихме в Токуда. Така разбиха камъните , че й извадиха левия бъбрек, но съсипаха и десния, спря да функционира. Изпадна в кома и 15 дни е на хуманно дишане. Обясняват , че вината е в карценома на панкреаса ,имало вече метастази и в коремната кухина. Малките камъчета обърнаха колата. :?:
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от Цветелина Андонова | 18.08.2016 12:52

  Налагало ми се е няколко пъти да съм пациентка на болницата и като цяло съм доволна от отношението там.Има добри специалисти.
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от konstantin | 21.03.2016 09:17

  През 2014 година бях пациент на болница "Токуда" (отделение Урология). Поставена ми бе диагноза рак на бъбрек, подписана от патоанатом, двама уролози и онкокомитет- общо 7 медици. Благодарение не на пророк Данаил, а на уролог, нефролог, хирург - онколог - уролог и изследване със скенер и ядрено-магнитен резонанс се установи, че диагнозата е НЕВЯРНА. Ако бях повярвал на лекарите от Токуда щях да остана с един бъбрек. Константин
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от jerrymaguire | 19.12.2015 09:32

  Моля, спазвайте правилата на форума! Моля, пишете на кирилица!
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от violeta | 18.12.2015 13:17

  abe tva sa ybiici be nishto ne pravqt osven da vzimat ne samo zdraveto,parite i jivota na horata mnogo im e imeto
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от Poli | 09.11.2015 11:15

  Здравейте, Племенничката ми беше приета в педиатрията на Токуда с температура над 39 градуса. Тя е на годинка и два месеца. Малко беззащитно бебе! Отношението на лекари и сестри към сестра ми, която влезе с детето си, в педиатрията на Токуда е под всякаква критика! Сестра ми чака визитациите, за да зададе въпросите си, а на среща получава троснати и объркващи отговори! Пита по болничния лист за изследвания, които са описани за предстоящи и се отговаря, че такива специалисти в болницата няма. Тогава защо се пише изобщо?! Когато отидох в часовете за посещение и занесохме храна, бях потресена от отношението на една от сестрите! Сестра ми държеше болното си дете на ръце и торбата с храна и се опита да влезе с едната сестра, защото нямаше свободна ръка. Сестрата профуча покрай нея като бърз влак и дори не задържа вратата, за да помогне. Сестра ми трябваше да подложи крак и да балансира с бебето си, за да влезе! Не става дума дали са професионализъм или не...става дума за елементарно човешко отношение! Става дума, че работиш в педиатрия, пациентите ти са беззащитни деца, които разчитат на теб! Майките там са и без това смачкани от притеснение за дечицата си, не са спали с дни от тревоги, а те ги тъпчат още повече! За мен тази болница не е на нивото, на което има претенции да бъде! Навсякъде има кутии за анкети, мнения, оплаквания...дали някой ги чете или просто симулират заинтересованост от мнението на пациентите си?! Къде остана човещината в медицинските ни работници?!
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от jerrymaguire | 13.07.2015 23:50

  Oтговор "ДаниМарк": Ооо, ама, разбира се, едно от най-скандалните неща в Токуда е паркингът. Никога досега не съм се чувствала толкова безпомощна - няма и няма къде да се паркира безплатно. Затова - всеки трябва да приготви поне десетачка за платения паркинг, за да може да се прегледа и да си свърши работата в болницата. Боже, това е направо кожодерство! Страшна отврат!
  На ВМА паркингът също е плаща. Пирогов дори няма такъв... Предполагам и ИСУЛ и други големи болници...
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от Емилия Христова | 13.07.2015 23:34

  Аз отидох съвсем здрава на профилактичен гинекологичен преглед и на следващия ден се оказа че съм с гъбична инфекция....100 %съм сигурна че там ме заразиха в "ГОЛЯМАТА МОДЕРНА БОЛНИЦА".Не ходете там - не спазват елементарна хигиена
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от Доц. д-р Цончев, дм | 11.05.2015 20:57

  Доста болници пък са в Зелената зона и пак се налага да се плаща за паркиране...
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от Даниела Палазова | 04.05.2015 21:49

  Ооо, ама, разбира се, едно от най-скандалните неща в Токуда е паркингът. Никога досега не съм се чувствала толкова безпомощна - няма и няма къде да се паркира безплатно. Затова - всеки трябва да приготви поне десетачка за платения паркинг, за да може да се прегледа и да си свърши работата в болницата. Боже, това е направо кожодерство! Страшна отврат!
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от Даниела Палазова | 04.05.2015 21:43

  Токуда са оперативни, действат добре, но аз очаквах да са повече от обикновеното, тъй като са частна и много хвалена болница. Уви, нивото е около средното и надолу. Например, натъкнах се на една гинеколожка, пълна мърла. Преди няколко години пак бях там и тогава се паднах на някакъв гинеколог, бих казала ужасно странен. Той съобщаваше какво й е на предходната колежка!!!!!!!!!!!!!! По време на профилактичен преглед пък, се възмутих, че са сложили един до друг кабинети, преградени само с параван. Т.е. всеки чува какво се говори оттатък - а къде е тайната при подобни прегледи??? Най-лошо впечатление ми направи подтикването от всеки един лекар към плащане:"Идете си направете и този и този преглед, струва еди колко си" или "Пакетът ви не включва ехограф, но трябва да си направите" и прочие търговия. Най-неприятно впечатление ми направиха на една рецепция, където исках да си запиша час. Въпреки че докторът работи само в четвъртък със здравната каса, те ми отказаха да ме запишат. Нека да видели другия месец какъв ще е графикът. Ами как какъв?!Нали всеки четвъртък със здравната каса.....
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от Добромир Великов | 22.04.2014 17:30

  Добра е болницата, чиста е и всяка стая си е със собствен санитарен възел. Малко скъпичко излиза като трябва да плащаш за единична стая, а и вземат пари допълнително ако някой остане да се грижи за болния. Но иначе едва ли има по-чиста болница в София.
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от Ивайло Василев | 07.04.2014 15:55

  Като цяло и аз нищо хубаво не чувам за тази болница. Посещавал съм единствено алерголог, но той беше кадърен и запознат с новостите около медикаментите за лечение, така че останах доволен.
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от Antoniya CHEPISHEVA | 07.04.2014 15:42

  На 17.03.2014 в 9:30 имах записан ПЛАТЕН профилактичен мамографски преглед при д-р Панов. Избрах болница Токуда, тъй като очевидно бях останала с погрешно мнение за услугите и организацията в болницата. Това е моето писмо, на което получих отговор, че нямам основание за исканото. „Ето и изненадите /в това число и услугите-изненади/, които получих срещу 40 лв., един загубен час и неефективен преглед. 1. Платен паркинг! „Ама ,г-жо, отвън има безплатно места!“, беше отговора с нелюбезен тон на девойката от информация. Познайте дали имаше места на безплатния паркинг?! И не ме разбирайте погрешно. Щом съм избрала да си платя прегледа, а не да дойда с направление, 3 лв. няма да променят живота ми. Въпроса е принципен! ДЛЪЖНИ СТЕ за пациентите, които плащат в клиниката да предоставяте ПОНЕ паркинг. О, да, извинете, предоставяте 30 безплатни минути! 2. За да бъдем сигурни, обаче, че тези 30 минути няма да бъдат достатъчни ще подсигурим 10 минути чакане на информация за издаване на пациентска карта, още 10 минути на регистрация и други 10 пред кабинета... После остава прегледа, който беше най-кратък. Не включвам времето в издирване на правилната регистратура, след изджавканото напътване на същата нелюбезна дама от информацията! 3. Доктор Панов ме приема. Задава рутинните въпроси, прави си мануалния преглед и ме пита в кой ден от цикъла съм. Възмущава се, че съм отишла във втори ден от цикъла си, това не е подходящ ден от цикъла за подобен преглед!!!!! А на регистратура защо ме записаха в този ден за ПЛАТЕН преглед?!?! Те не били знаели всичко е неговият отговор! Аз ли да знам?!?! 4. Прегледът приключва! С едно опипване на гърдите! Докторът ми казва, че е хубаво да си направя и ехографски преглед, който ме ангажира с друго идване и с още едно заплащане! Извинете, от 10 години си преглеждам веднъж годишно гърдите и никога не съм заплащала единствено за опипване! В неправилния ден от цикъла!!! Тръгнах си, без ефективно прегледана в неправилен ден, платила 40 лв. За паркинг не платих, защото между регистрацията и прегледа направих едно кръгче с колата в търсене на свободни безплатни места и бях принудена да се върна на платения паркинг, където започна да тече втора партида от 30 минути, които за щастие не прехвърлих. Обезщетение за грозните емоции няма как да ви искам. Много се притеснявам един ден да не се наложи да се наложи да се възползвам от вашите „услуги“. Много ме е жал за нещастните болни, от които се прави цялата тази индустрия. Обидно ми е от грубото държание, също. Но не мога да преглътна факта, че ми бяха взети 40 лв. за преглед, който не беше ефективен! Аз не мога да знам кой ден е удачен или не за различните видове преглед. Колегите от регистратура ако не знаят да попитат и след това да запишат преглед! Държа парите от прегледа да ми бъдат върнати, за да отида да се прегледам на друго място! Там където ще ме попитат в кой ден от цикъла съм, преди да ми запишат час за преглед, и там където ще ми направят мануален преглед + ехограф, който стандартно си е включен в този вид профилактични прегледи! „
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от БАЙ ИВАН | 23.03.2014 22:57

  Здравейте, Да разкажа и аз моята история. Имам камък в жлъчката 44-45 мм. 10-11 Декември 2013 направих 2 поредни дни тежки жлъчни кризи, два дена престой в Спешна помощ на системи. Лекарите след ехограма бяха категорични, че трябва да се оперира жлъчката, но едва ли ще има кой да ме оперира преди Нова година. Обаче наближават коледни и новогодишни празници, аз пия по 12-14 хапчета спазмалгон, но-шпа и аналгин на ден, не е добре работата. В един момент, на 19 Декември вечерта в 18.00 часа звъня до Токуда, Миниинвазивни и лапароскопски операции. От там ми дават телефона на проф.Димов. Обаждам се аз на въпросния професор и той казва: Няма проблем - ела утре, ще те оперирам следобед. А колко ще струва, питам аз, като съм с направление. Той казва: Ами операцията е безплатна, само консумативите се плащат - 900 до 1200 лв. Добре, казвам аз, идвам утре сутринта за операция. Отивам, преглед при кардиолог, кръвни изследвания и т.н. НО, НИКОЙ НЕ МЕ ПОГЛЕДНА НА ЕХОГРАФ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС - ДАЛИ ВЪОБЩЕ ИМАМ КАМЪК В ЖЛЪЧКАТА, ДА НЕ СТАНЕ НЯКОЯ ГРЕШКА. Въпросния професор беше казал да мина на преглед при него, но така и не намери време да ме прегледа. Стана 12 часа, стана 13 часа, викам си: След малко ще ме извикат за операция и ще ме отворят, без въобще някой да ме е погледнал. Отивам при въпросния професор и му нося ехограмата, който си носех от Търново. Той каза: А, много добре, че си носите ехограма, взе я и я приложи в папката с изследванията ми. След което ме оперираха. 2 дена нямаше кой да благоволи да ми каже как е протекла операцията и какво всъщност са ми оперирали (щото бях под пълна упойка, няма как да знам какво са оперирали). Накрая намерих един от докторите, който беше присъствал на операцията и той каза, че са ми отстранили жлъчката и че била перфорирана, имала изливане, като перитонит. Силно разтревожен, същия ден идва професорът на визитация и аз го питам: как протече операцията? И той ми казва: Ти как мислиш че е протекла? Аз казвам: Ами щом съм на крака... И той вика: Еми да, така е. Само че заради нещата, които излязоха при тебе (какви неща са излезли така и не каза), първоначално дето гоморихме за 900-1200 лв. доплащане, малко повече ще са - около 1500. Аз преглъщам и казвам: Добре. А съм с НАПРАВЛЕНИЕ!!!!!. Вечерта ми цъфва главната сестра и ми носи "Сметка на пациента", в коята е записана сумата 2000 лв. ДАРЕНИЕ!!! Аз 2 минути гледам листа и не мога да схвана как е възможна такава наглост?! Отивам веднага при сестрата и и казвам, че искам да получа разбивка на тая сума какво влиза вътре и тя ми казва: "Ами не мога да ти дам такава разбивка. Обърни се към професора." А то беше 1-2 дена преди Коледа и той вече си беше отишъл и излязъл в отпуска. Платих си като поп, но поисках да ми шиздадат фактура и ми записаха като основание за плащането: Допълнителни медицински дейности. После ходих 2 пъти на контролен преглед, както е посочено болничния лист, никой не пожела да ме погледне и двата пъти на ехограф дали всичко е наред с операцията!!! Да съм си вземел направление и ще ме погледнели!!! А като питах дежурния доктор кога ще ме изписват, сестрата го дръпна настрана и му каза: Ние тоя го държим само заради клиничната пътека!!! А в епикризата записали че съм имал локален перитонит. А на втория ден ми спряха антибиотиците. После един уролог ми вика: Колко дена лежа тъм? И аз му казвам 4. А той; браво бе, в САЩ лекуват перитонит за 1 месец, а тия за 2 дена те оправили! Чакай да ти кажа: Значи клиничната пътека за перитонит се заплаща с 1600 лв.по-скъпо от обикновено премахване на жлъчка! Хора, не отивайте при тоя Димов. Бивш Министър на здравеопазването на Македония, разследван за злоупотреби и арестуван в Полша на летището!!!! Да знаете за какъв човек става дума!
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от Росен Гигов | 16.10.2013 10:19

  Аз също не съм доволен от тази болница!!!! Само където много я хвалят!
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от viakimova | 05.10.2013 14:32

  Моето /нашето семейно/ мнение не е негативно. 2011 година зимата моят съпруг постъпи в миниинванзивна хирургия заради киста на опашната кост, която си я носи поне от 12-13 години. Но понеже беше станала като 2 яйца на бузите на д.....о влезе бързо-бързо там. Дал е 300 лв, лежа 3 дни, но няма никакъв проблем вече 3 год почти. Не знам, явно е до късмет където и да е
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от Венета Георгиева | 04.10.2013 10:44

  Преди три години бях във възторг от тази болница. До днес разказвам за закачените табели с информация, че подаръци и материални благодарности не са приемливи за това заведение. От седмица отново сме с роднина там. Всичко е коренно различно, с насмешка се коментира, че Ренета Инджова е успяла да развали дори японската дисциплина.. Да му се не види, та дори табелите ги няма.. Съветвам всички, преди да попаднат в ортопедичното им отделение, да проверят условията и отношението и на други места. За заплащането няма да коментирам, ясно е от само себе си - 76 г. пациентка, работила 50 г. за тази държава, пенсия под 300 лв, дотук сме дали четири бона..
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от Елица Андреева | 24.09.2013 18:21

  Здравейте, регистрирах се тук , за да изкажа ужаса през който преминахме заради болница "Токуда ".Мъчението при нас започна със приемането на моята баба в "Токуда" в коремна хирургия при завеждащ отделение ]проф. Димов. Същият направи и операцията. Приеха я с диагноза рак на стомаха. След като я приеха, още на другият ден веднага я оперираха без да се направят допълнителни изследвания. Установи се че, няма рак на стомаха, а при самата операция установяват че има абцес на дебелото черво и вземат материал от лимфите на дебелото черво и апендикса за изследване. След операцията ни заявиха че са премахнали голям тумор от дебелото черво и дадохме маркерите за изследване във военна болница.След излизането на резултатите от ВМА се установи, че има злокачствен рак на един от яйчниците и така изписаха я от Токуда,като ни увериха че всичко е наред за сега с нея и в този случай след възстановяването й след операцията, ще й се направи още една за премахване на яйчниците и разбира се, ние си я взехме. След двадесет дни след операцията не зарастна, а напротив започна да гнои и цялата рана, която не беше малка, а беше по цялата дължина на корема, беше зачервена и гноеше от вътре. Наложи се да отидем отново в Токуда, там я разрязаха на място без упойка, като й почистиха раната и я изпратиха да си ходи ходи пак по бързата процедура. За жалост тя получи кръвоизлив на автогарата и се наложи да я върнем обратно и такааа... цялото това мъчение със зарастването на тази рана беше 6 месеца, като тя беше оставена да зараства от самосебеси, беше оставена да й загние ципата на червата и раната и зарастна, като червата вътре са самоходни, а не са обгърнати в було. Шест месеца в мъчение тази женица беше приемана и отписвана от тази болница с отворен корем, единствено стегнат с ластичен колан за да не и изпадат червата. За да се превърнат в още по-големи мъките, след като почти й зарастна раната й казаха че тумора, който трябваше да се махне е станал по-голям, но вече е трудно да се оперира или да се включи на химиотерапия, защото са и ниски тромбоцитите, а с тази диагноза са я изписали от Токуда. Сега вече какво да правим, до какво положение ни докараха лекарите в Токуда, само с цел да взимат пари.
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от мелинда | 19.10.2012 16:22

  Доста се чудех дали да пиша ама не мога да скрия възмущението си от персонала в тази болница.Аз съм от провинцията и едвали не доктора ми каза, че щом неповръщам и изхождам кръв какво съм правила там:) нямам думи просто.
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от radoslav_st | 19.10.2012 15:34

  Не мога да си позволя да подривам репутацията на човек просто ей така. Обаче, като погледна нещата от няколко различни страни, все повече се убеждавам, че това е безумие опаковано в медицина.
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от Доц. д-р Цончев, дм | 19.10.2012 09:59

  Лошо...
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от radoslav_st | 18.10.2012 19:46

  Преди операцията нямах сетивни нарушения. Наплашиха ме какви парези съм щял да имам, ако не се оперирам. Наистина никой не е застрахован, НО от тяхна страна пълно безхаберие и претупване. Не си мръднаха пръста един резонанс, едно ЕМГ да ми назначат, само една ренгенова снимка. Казаха ми, че от хирургическа гледна точка, всичко било много добре и нямало нужда от допълнително изследване. Даже на контролен преглед тоя Кондов имаше наглостта да ми каже "Много време ти отделих, айде тръгвай, че от пред ме чакат пациенти за платен преглед". Да 10-15 минути са много време за такъв корифей в медицината, който се е взел много на сериозно! В последствие, след като аз си назначих изследванията и отидох за второ мнение се оказа, че единият от винтовете влиза в гръбначния канал, а също така няма никаква корекция на листезата, въпреки че по техните приказки и данните от епикризата се е получила много добра репозиция и декомпресия. На такива глупости и откровени лъжи се наслушах от тия хора, че започвам да си мисля, че нещо психически не са добре. Нито рехабилитация ми предложиха, нито нищо. Мотаха ме само една година. В крайна сметка сега ми предлагат ревизия, въпреки че всичко било много добре. Е мерси! Ще търся алтернативни практики. Колкото до Гергелчев това един посредствен човечец, който са го сложили там колкото да не пенсионира. Той все нищо не знае, Кондов да каже. Какви ги върши там, не знам. Мрънка нещо под нос и това е. Абе нямам думи, пародия пълна. Спирам до тук за да не ставам многословен. Мерси за отделеното внимание!
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от Доц. д-р Цончев, дм | 18.10.2012 17:41

  По принцип никой не е застрахован от такова усложнение. Преди операцията имаше и сетивни нарушения?
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от radoslav_st | 16.10.2012 20:53

  Така ми направиха стабилизацията, че сега имам сетивни нарушения.Става въпрос за пострадали нервни окончания, които излизат на нива S2 и S3. Вие, като лекар, добре разбирате за какво става въпрос. Пораженията явно ще са трайни, защото за година и четири месеца, подобрение реално няма. От там нататък пълен цирк.
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от Доц. д-р Цончев, дм | 16.10.2012 12:16

  И какво са направили, че не сте доволна, операция ли?
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от radoslav_st | 15.10.2012 23:46

  Спондилолистеза L5-S1, д-р Цончев.
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от Доц. д-р Цончев, дм | 15.10.2012 15:10

  Какъв е бил здравословният ви проблем?
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от radoslav_st | 13.10.2012 17:54

  Аз съм изпатил вече много яко от неврохирургията на Токуда. По специално от Славомир Кондов(завеждащ отделението) и Неделчо Гергелчев(доцент). Просто не ви съветвам да ги търсите тия хора.В крайна сметка това е перачница за пари и висша степен на некадърност и безочие. По принцип са много убедителни, но всъщност нямат необходимия опит за повечето операции, които извършват! Това, което пише из Интернет за тях са предимно платени публикации или по-просто да си го кажем реклама. Не забравяйте, че Токуда е и банка. Пазете се от платена реклама на доктори!
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от Lidi | 31.07.2012 21:11

  Хм... накарахте ме да се замисля. Това ми бе един вариант за операция на щитовидна в тази болница. Май ще размисля и ще се насоча към друга.
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от Moli | 31.07.2012 20:37

  Моля не ХОДЕТЕ В БОЛНИЦА ТОКУДА ..... ИЗСЛЕДВАНИЯТА ТАМ СЕ БАВЯТ ПОВЕЧЕ ОТ 20 ДЕНА !! Това е направо ненормално , след като чаках повече от 2 месеца за преглед при др Карагъозов сега чакам за резултати от цитонамазка от 11.07.2012 :bad-words: това е направо подигравка с хората. Не само че съм недоволна ,но и озадачена на отношението на регистратурата чак след 2рото посещение ми заявиха : ми нормално при нас резултатите се бавят по месец !! Сами си преценете дали ще чакате за изследвания в Токуда по месец, че дори и парите няма да ви варнат ако искате да си направите изследването на друго място ..... просто валки смешници това са персонала на тази болница!!
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от Доц. д-р Цончев, дм | 24.07.2012 11:46

  Е тя е частна болница в крайна сметка...
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от Desi | 20.07.2012 18:06

  Здравейте, регистрирах се тук с цел да изкажа мнението си за Болница Токуда. Пациенти сме от 2008 година-по точно баща ми. Имаше дерматологичен проблем, който беше подложен на интервенция още при първото ни посещение. Записахме час за втора манипулация след 10 дни. Родителите ми живеят в Габрово. Както знаете, всички пациенти имат карти и оставят телефон за връзка. При второто ни посещение се оказа, че лекарката отсъства и ще бъде на работа следващият ден. Никой не се беше обадил да отмени часа или да предупреди за настъпилата промяна. След лека, много любезна разправия друг лекар прегледа баща ми-открита рана на главата след обгаряне с течен азот и доволни от бързото възстановяване си тръгнахме. Изключително доволни сме от лекарите там, съответно хвалим болницата и изпращаме наши близки и познати. През 2009 година отново търсим помощ в болницата в Урология-чакаме над 1 час след определения от администратора час за прием. Както и да е -важно е работата да се свърши:) Възхитително отношение от страна на лекаря, светкавична диагноза на много рядко автоимунно заболяване. Бележка за физиотерапия и лекарства които трябва да търся в чужбина. Във физиотерапията ни обясниха как може след месец, болничен не дават...ама кой ви каза. Ясно физиотерапията не е за нас, по някакво причина.Въпреки всичко аз продължавам да съм с добро отношение към лекарите в болницата и с едно на ум,че администрацията куца. 12,07,2012 година. Влизам в сайта на Болница Токуда, намирам контакта на локална регистратура, питам администраторката С НАПРАВЛЕНИЕ ЗА АЛЕРГОЛОГ мога ли запиша майка ми за час. Отговор "да" и назначен час 12,40 на 16,07,12година. Майка ми си взема направление от личната лекарка и пристига от ГАБРОВО. Отиваме 40 минути по-рано, на регистратура казвам, че имаме час за АЛЕРГОЛОГ за 12,40 от там потвърждават и ме пращат на Информация за карта. Там назовават лекаря и потвърждават, че имам записан час, правят карта и питам къде да отидем за преглед. Много любезно ми обясняват и в уреченото време отиваме във Вътрешни болести. От там ми казват, че Алерголог днес няма, а майка ми е записана за Дерматолог. Да се кача в отделението на третия етаж и да решат проблема, като ни приеме Алерголог. Там ме посреща много отекчено момиче, което ми казва, че Алерголога е във Вътрешни болести. Обяснявам, че те са ми дали този час и че от там са ме пратили при тях. При което, чувам следното-Ако сте казали Алерголог щяхме да ви запишем за Алерголог.Питам къде да подам жалба. Слизам в Работа с пациенти, мацката обядва да се върна след час. На регистратура вече много ядосана питам на кого да се оплача и те ме съветват да запиша в Книгата за оплаквания. Казвам, че не искам да се оплаквам на стената и в нещо, което не се чете. Уверяват ме, че се чете и се отговаряна Жалбите. Казвам добре и искам друг час. Пращат ме обратно при каката на третия, етаж. Отказвам с обяснението, какво професионално обслужване съм получила там. Те леко се опулват и започват да звънят по телефона. В крайна сметка ми казват на 17,07,12 година има лекар през целия ден. Питам да си записвам ли час или те ще ми дадат. Изпращат ме отново във Вътрешни болести, там ме посреща първото момиче и казвам, че искам час за сутринта. Тя ме поглежда с вежди до тавана и ме информира, че лекаря ще дойде на обяд и първия час е в 13 часа. Вече с висок глас от моя страна- Добре в 13 часа, Алерголог и направление. ТЯ: Алерголога на болницата НЕ РАБОТИ С НАПРАВЛЕНИЕ ПРЕГЛЕД 35 ЛВ. Написах жалба в книгата, до този момент на пощата ми или по телефона отговор няма. 27,07,2012 година Десислава Миткова Косева-Райкова Кракът ми повече в тази болница няма да стъпи.Постарала съм се да разкажа на познати. От опита ми с клиенти знам, че един доволен клиент ти носи максимум 3ма нови, а един недоволен връща 11. Жалко за лекарите там. Наистина има кадърни но всичко останало и машина за пари.
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от Доц. д-р Цончев, дм | 04.05.2012 01:28

  Доста се промениха нещата в това отношение наистина в последните години в БГ. Аз също имам доста възражения, но това е независещ от мен механизъм и развитие и като не ми харесва съм принуден да търся решения навън. Но не съм сигурен дали това е правилно.
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от Aleksandar | 02.05.2012 17:37

  Аз лично не съм доволен от изцяло търговското отношение на работещите в болницата. Иначе като специалисти не коментирам. Преди всичко са важни парите. Лошо няма, но правилото по принцип би трябвало да е преди всичко грижата за пациента. Аз като съм доволен винаги намирам начин да се отблагодаря :) Да са живи и здрави - всеки има право да отиде да види и да прецени - ако му хареса ще се върне, ако не болници в България и по света много :)
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от Христина Педикова | 03.12.2011 16:46

  Това, което е написала потребителката за прегледите при доц. Червенков ми е много трудно да го повярвам. Аз имам само добри впечатления както от него, така и от целия му екип - д-р Ценов, д-р Кавалджиев, доц. Станева, д-р Балездров, д-р Марков, д-р Николов. Майка ми се лекува при тях и два пъти лежа в Токуда в Съдова хирургия. Толкова човешко и професионално отношение съм сигурна, че се среща много рядко в българска болница. И до ден днешен майка ми звъни за консултация в отделението и никога, ама никога не са и отказвали такава. Аз бях на платен преглед при доц. Червенков преди месец и също платих 50 лв.Не само, че ми направиха ужасно подробен преглед с доплер (ехограф), но освен доцента ме консултираха и доц. Станкова и още една мила докторка, на която не запомних името. Доцента е много зает и постоянно "хвърчи" между отделението, операционната и кабинета. Ако не е имал време да обърне по-подробно внимание на някой пациент за преглед, то можете да бъдете сигурни, че е бил зает с по-тежък случай, защото за времето, което прекарах при майка в Токуда, не го видях нито веднъж да седне този човек. Господ здраве да им дава на всички Лекари с главно "Л" от Съдова хирургия на болница Токуда.
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от Kalina Tod. | 14.11.2011 23:51

  От отделни отделения за Токуда съм чувала добри отзиви,но за нас най-добрата болница е Правителствена.
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от Катя Владимирова | 12.10.2011 13:47

  Искам да изразя възмущението си от болница Токуда. Днес посетих болницата и по-конкретно съдов хирург. Часът ми беше записан за доцент Червенков, началник а съдова хирургия. Учудването ми беше голямо, когато се оказа че първоначално заплащаш за преглед и манипулация без да знаеш какво ще ти правят. Заплатих 50 лева за консултация и доплер изследване без да знам дали въобще ми е необходимо такова изследване. Учудването ми се увеличи след като констатирах, че раздадените часове за пациенти платен прием са през 10 минути. След половин час доцента се появи, след още десет минути ме приеха, като вместо него някаква жена, която не се представи ме покани вътре. Стоейки прави, без да погледне изследвания, без да ме изслуша предписа лечение за следващите 9 месеца. Изследване на доплер не беше направено, а и консултация от доцента не получих. И как е възможно да получиш консултация, като часовете на хората са през десет минути. Какво можеш да направиш за десет минути, можеш ли да изслушаш пациента за десет минути, можеш ли за десет минути да му определиш диагноза и да му назначиш лечение на който и да е болен?
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от ivan | 14.07.2011 19:38

  Ей хора аз ще ходя там другата седмица за преглед при уролог.Вече се лекувам ,но съм решил да потърся и второ мнение,но като чета коментарите преобладават повече негативни мнения за болница Токуда.Какво да правя,даите съвет.Благодаря предварително!
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от Георги Малинов | 25.06.2011 12:23

  Като цяло повечето мнения са отрицателни и аз също не бих отишъл в Токуда болница. Най-малкото, което е, че ви вярвам на 100% затова, че са я побългарили. Защо ли? Ами защото както знаете има и Токудабанк! Веднъж бях там за услуга и съм крайно разочарован от отношение, държание и абсолютно непрофесионален персонал. Извършват и мечешки услуги... Никога не ползвайте услугите на Токуда банк, тя е не побългарена ами направо поциганена!
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от RENIRIS | 21.06.2011 01:56

  Побългариха я тази болница ,днес чаках реални два часа във фоайето за да благоволи Д-р Добринова ( У.Н.Г.) да ни приеме ... идваха и си отиваха пациенти и приятели ,които тя любезно изпращаше ,НО ние бяхме с направление и се наложи :"да поизчакаме малко " . Жалко за болницата , иначе човека добре ни я направи :) . Не бих се възползвала от услугите на този лекар вече .
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от kiara20 | 05.01.2011 10:15

  Здравейте, бих искала и аз да изкажа мнението си за тази болница, от която съм крайно разочарована. На 22 съм и една сутрин се събудих с пъпкипо лицето. За 2-3 дена тези пъпки обхванаха цялото ми лице и станаха с големината на нокътя на малкия ми пръст. Отидох в Токуда и срещу заплащане потърсих лекарска помощ. Докторът дори и не ме доближи каза ми само "Ооо това са запушени комедони или казано на прост език - акне". Имах голямата грешка да изкажа мнение, че това е много нетипично за мен, тъй като до сега съм била с изключително "чисто" лице и дори през тийнейджърските години не съм имала пъпки. Той ми предписа 2 кремчета за акне и това беше. Понеже продължих да се влошавам отидох при друг лекар, който стигна до диагнозата "невродермит". След проведеното лечение ЗА НЕВРОДЕРМИТ, а не запушени пори, лицето ми се оправи. Днес трябваше да си направя изследвания на обща стойност 120лв. Реших все пак да отида отново в Токуда и в 7.00 сутринта бях вече там. Нямаше никой така че позвъних на звънеца, под който имаше оставена бележа "за връзка с дежурния лаборат позвънете". След като излезе лаборантаката вдигна скандал как можело да проявявам такова нахалство, какво съм си позволявала, след което тя и нейната колежка продължиха коментарите по мой адрес без да въобще да се притесняват, че аз дочувам какво си говорят. Станах, облякох се и отидох в друга лаборатория, а в Токуда повече кракът ми няма да стъпи!!!
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от radost78 | 21.11.2010 11:42

  Когато търсих мнения за Токуда - повечето бяха отрицателни. Сега вече, след като съм била пациент там, искам да си изразя положителното мнение относно тази болница. Доволна съм от обслужването като цяло. Наблюденията ми са от гастроентерологията и по-специално от д-р Саджаклиев. Вярно е, че не бях с направление, но ми излезе доста по-скъпо да обиколя не малко гастроентеролози във Варна.
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от Good Man | 13.06.2010 00:25

  Аз като цяло съм доволен.
 • Re: Болница "Токуда" - мнения
  от sly | 21.04.2010 12:13

  Паркингът си е 2 лева на започнат час и в Токуда, като първите 30 минути са безплатни (защото нищо не може да се свърши за 30 минути), а първият час е 3лв (за да си платиш безплатния половин час - левче). Т.е. аз платих 3 (15:30-16:30) + 2 (16:30-17:30) + 2лв (17:30-18:30) + 2лв (18:30-19:30), защото бях там от 15:00 до 18:50. Казах, че само съм чакал над 2 часа, не че съм ползвал паркинга 2 часа. Има време за регистрация, преглед, разширяване на зеници.. Докторът беше доста спокоен, в края на работния ден даже бих казал отчаян от живота :) Че работата е специфична може да е оправдание само в някой автосервиз, винаги има начин да се организира. Най-малкото тези операции са планови, съответно и прегледите им - да не ми бяха давали час изобщо като ги има. Макар че от хората там не мисля, че някой беше с операция при моя лекар, просто системата им е куца.

Напиши отговор
70 намерени, страница 1 от общо 2