Фитнес инструкторът ще допринесе вашата тренировка да бъде по пълноценна. Ще ви стимулира да тренирате с желание, ще следи как се развива тяло ви - например дали развитието на някоя от мускулните групи не изостава и съответно, ще въведе някои корекции в упражненията, за да могат те да се развиват хармонично и тялото бъде симетрично. Освен това той ще следи количеството подкожни мазнини, чието изменение е индикатор за ефективността на програмата също. И най-вече ще ви наглежда как изпълнявате упражненията, така че да не допускате грешки, заради които може да направите неприятна контузия. Правилното изпълнение на упражнение е важно и в още един съществен аспект -  така ще имате по-бързи резултати от тренировката.

Ролята на фитнес инструктора не е никак лека. Добрият инструктор ще познаете и по това, че пропускайки тренировки, той ще намери подхода да ви стимулира да тренирате системно и ефективно, за да можете да постигнете желаните резултати. Всички искаме да изглеждаме красиви, здрави и да се чувстваме "добре в кожата си".

Представям ви тренировка за гърди. Тренировката е изградена на супер серии. Така ще „напомпате“ мускулите си с достатъчно много кръв и ще постигнете максималния обем, който сигурен съм желаете.

0.


Препоръчвам да направите 10 минути загрявка на пътеката и след това 10 минути загрявка на ставите като правите кръгли движения без тежест.

1.

 


 

 

 


Първите упражнения от същинската част на тренировката са на лежанка с лост за горната част на гърдите. Препоръчвам лежанката да се прави на смит машина, за да сте сигурни, че изпълнявате упражнението правилно.
Хващате максимално широко лоста и пускайте докато опре до горната час на гърдите ви. Направете 8 повторения и веднага без почивка направете също 8 повторения на средна пейка избутване с дъмбели. Трябва да пускате до максимална степен дъмбелите, така че да стигнат отстрани на гърдите ви. Изпълнете 3 серии.

2.

 

 

 

Второто упражнение е лежанка с лост за средна част на гърдите. Извършвате същото движение, 8 повторения и веднага след това отивате на пейка с 30-градусов наклон и пак правите същото движение с дъмбели, 8 повторения. Правите 3 серии.

3.

 

 

 

Третото упражнение е кросолвър. Важно е като пускате, движението да бъде максимално, така че да усетите изпъване на гърдите. Направете 8 повторения и веднага след това направите отново 8 повторения на движението на уред за средната час на гърдите. И това двойно упражнение извършете в 3 серии.


4.

 

 


Четвъртото упражнение е флайс на машина. Него го комбинирате с „кофички“, като тях изпълнявайте с максимален хват, наведени и до долу. Двете упражнения извършвайте по 8 повторения, общо направете три серии.

NEWS_MORE_BOXХранителните добавки, с които можете да подпомогнете организма са изброените в предходния материал, като допълнително може да включите аминокиселините. Те ще заредят мускулите за по-пълноценна тренировка и същевременно ще ви възстановят. Приемат се един час преди и веднага след тренировка.