Когато заговорим за фитнес, то в голяма част от случаите се сещаме за бицепси. И започваме да позираме. Бицепс отпред, бицепс отзад... Е, нека пристъпим към действие с едно от най-популярните упражнения!
 

Начин на изпълнение на упражнението „Сгъване за бицепси от стоеж”

Преминаваме към изходното положение (за помощ ползвайте и видеоматериала).
 
Ръцете са разположени успоредно, леко изнесени напред на широчината на раменете, и леко сгънати в китките(лостът е разположен възможно най-добре върху възглавничките на ръцете).
 
Гърдите са изпъчени напред , а седалището е издадено назад (получава се лека S-образна стойка). Главата е насочена напред и леко нагоре. Поддържайте описаната стойка по време на цялото изпълнение на движението. Поемете си дълбоко въздух и започнете да сгъвате ръцете си до момента, в който достигнат най-горната точка (малко преди да сгънете ръцете си до край), като постепенно и равномерно изпускате поетия въздух.
 
След това започнете да спускате тежестта плавно надолу, като си поемате въздух равномерно – и до достигане на най-долната точка на упражнението, трябва да сте поели напълно въздух.
NEWS_MORE_BOX
 

След достигане на най-долната точка на упражнението, отново започнете да сгъвате ръцете си плавно нагоре, като постепенно издишвате така, че до най-горната точка на упражнението да сте издишали напълно.
 
Ако желаете да тренирате с цел обем на мускулаурата – правете по 7-8 повторения с почивки от по 1 - 1,15 – 1,30 мин. и 12-18 повторения с почивки от по 30-40 секунди в случай, че целта е релефна мускулатура и издръжливост (без голям обем) в работните серии.
 
Внимание! Винаги загрявайте посредством велоергометър и/или крос с цел повишаване на телесната температура и минимализиране на риска от травми, както и с разгряващи серии преди изпълнението на работните серии. Ползвайте тренировъчен партньор за по-голяма сигурност и качество в тренировката.