Искате ли да се раздвижите по най-приятния начин за лятото? Аквааеробиката ни предоставя именно тази възможност, плюс 100% релакс, отслабващ ефект и дори преодоляване на неприятните болки в гърба. А Puls.bg. ви дава възможност да спечелите безплатна карта за един месец занимания.


Играта се организира съвместно с Клуб Водна аеробика Мария Шпицер, които предоставят 5 едномесечни карти за водна аеробика.


Те могат да бъдат спечелени от тези от вас, които споделят линк от любимия си текст от Puls.bg. на страницата на сайта в социалната мрежа Facebook.


Играта ще протече десет дни, от 5 до 15 юли, като имената на спечелилите ще се изтеглят и обявят на 15 юли на страницата на Puls.bg. във Facebook.


А защо от Puls.bg. сме толкова ентусиазирани относно водната гимнастика и горещо я препоръчваме? Аквагимнастиката е изключително полезна форма на спортно занимание поне в няколко направления.


Водата дава живот поне в три важни измерения.


Животът е възникнал във водна среда.


Над 50% до 75% от съдържанието на тялото ни е водно. Теглото на новороденото се състои от 80% вода. Ето защо без вода не можем – границата ни е три-четири дни без безценната бистра течност.


Водата е най-естествената среда за организма ни. Той се развива и изгражда в течна среда. Първите девет месеца от съществуването му протичат в околоплодната течност - необходима за защита, за улесняване на процесите на оформяне и развитие на структурите на организма - период на най-бързо негово развитие.


Водата е естествена среда за формиране на движенията и дори светоусещанията ни. Първите, от периода на деветте месеца, когато няма значение, кое е горе и кое долу и сме свободни да се движим многопосочно в пространството.


Именно затова движението във водата създава несравнимо чувство за свобода. Целенасоченото движение във водата е по-трудно, тъй като съпротивителните сили в течността са по-големи, но същевременно тя ни поема и ни „държи“, „гали“ сетивата ни, масажира тъканите ни. Ето защо релаксът във водата е най-съвършен.


Ето защо и гимнастиката във вода има най-добър терапевтичен ефект при проблеми с опорно-двигателния апарат. При болка в гърба, в ставите, изкривявания на гръбнака, разширени вени, най-полезното нетравмиращо раздвижване се постига във вода.


И тъй като движението във вода е трудно, се нуждае от повече енергия – една от причините за извайващата функция на аквагимнастиката. Другата е, че водата, не само движението, допринася за оформянето на тялото, с приятните леки извивки на активирани мускули в ръцете, краката и гърба...


Клуб Водна аеробика Мария Шпицер
предлага три вида занимания във вода: акваеробика, гимнастика за вода и каланетика.


Водната аеробика на Мария Шпицер представлява комплекс от упражнения, които са подходящи за всяка възраст.

 

 


Тренировките се провеждат в басейн с дълбочина от 1,20 до 1,80 м, което дава чудесна възможност и на тези, които не умеят да плуват, да практикуват спорт във вода.


По време на заниманията се използват специални уреди, за да се натоварят повече определени зони в тялото, които обикновено са проблемни заради съвременния по-уседнал и обездвижен начин на живот.


В акваеробиката са включени елементи на каланетиката, фитнеса и плуването, но в леко изменен адаптиран вид.


Заниманията са подходящи, както за начинаещи, така и за хора с висока спортна култура и активни спортисти.