Създадената през 1999 г. Лаборатория FORTE PHARMA в Монако изгради имидж на специалист в разработването на фармацевтични хранителни добавки. Компанията търси иновативни решения, които да подпомогнат усилията на съвременната жена в желанието й да съхрани фигурата и красотата си.


Лаборатория FORTE PHARMA прави още една крачка напред като предлага нов подход, насочен към намиране на решения на значими съвременни здравни проблеми като стрес, умора, бързо остаряване, наднормено тегло и възстановяване на жизнените ресурси.


Решението лабораториите предоставят чрез формули, които осигуряват необходими за клетъчното хранене вещества. Освен синергични, те са адаптирани към биологичните ритми на човешкия организъм в подходящи за организма  оптимални дози от натурални микроелементи: витамини, минерали, аминокиселини, ензими, растителни екстракти и др. За тонус и здраве - VITALITE 4 G
Хранителната добавка помага за преодоляване симптомите на умора и понижен тонус и стимулира интелектуалните и физически способности благодарение на комплекса подсилващи и укрепващи активни вещества. 4G е комплекс, който съдържа билките женшен, джинджифил, желе роял и гуарана и допълнително ацерола.


G1 Женшенът е известен с ревитализиращото си действие, дължащо се на женшенозидите в него. Именно тази съставка въздейства стимулиращо на интелектуалните и физическите способности.
 

G2 Пчелното млечице, или „желе роял“, подпомага защитните сили на организма със съдържащите се в него витамини от група В, минерални соли и олигоелементи пчелен продукт.
 

G3 Гуараната е натурален източник на кофеин, по-богат, отколкото кафето. Осигурява продължителна издръжливост и физическата дееспособност.
 


Комплексът е завършен с G4 джинджифил, който е ценен като афродизиак, осигуряващ сила и жизненост.
 

Ацеролата се добавя заради високото съдържание на витамин С, витамин, който повишава устойчивостта на организма срещу заболяване и особено необходим в състояние на умора.


Ампула от 10 мл VITALITÉ 4G доставя на организма 100 % от препоръчителния дневен прием на витамин C (60 мг) и оптималната доза активни съставки — женшенозиди (20 мг дневно).


За постигане на траен ефект е необходимо да се приема по една ампула сутрин в продължение на 20 дни, точно колкото ампули съдържа една опаковка VITALITE 4 G. За незабавно действие се приема 1 ампула преди усилена работа.


Ефективността и сигурността за здравето на хранителната добавка са гарантирани от Фармацевтична харта за качество, в която залягат принципи като:

 

  • Изследвания на високо ниво вече в продължение на 20 години, проведени от опитни лекари, невробиолози, фармацевти, химици и диетолози.
  • Провеждане на тестове за токсичност, микробиологични и хранителни изследвания, които  се правят за всеки продукт.
  • Клинични изследвания в сравнение с плацебо за определяне ефикасността на всеки продукт, подкрепени от международни библиографични референции (INRA, INSERM, CNRS, MIT).
  • Строга селектираност и ексклузивност на активните съставки, които покриват изискванията на Франция и Европа за приложение.
*Хранителна добавка не може да се използва като заместител на разнообразното и балансирано хранене и не е заместител на здравословния начин на живот. Изисква се спазване на препоръчаната доза за дневен прием. Продуктът не е подходящ за бременни или кърмещи жени, както и за деца под 8-годишна възраст без лекарско предписание.