Питате се дали е възможно? Да, възможно е, стига да сте решени и да сте достатъчно мотивирани. Няма да е лесно и, най-вероятно, тези две седмици ще ви се сторят като 20.


Но ако искате да не се срамувате от тялото си по бански на плажа, а напротив, си струва да опитате. Не твърдя, че за две седмици ще се превърнете в манекени или в холивудска звезда,но със сигурност след тези две седмици ще имате тяхното самочувствие.


Преди да започнете диетата и тренировката, която ще ви подам, трябва да си дадете ясна сметка дали наистина ще спазвате режима на 100%. Защото хапнете ли нещо което не фигурира в менюто или не изпълните нещо от тренировъчния план, ефектът и трудът ви ще са напразни.
 


1. Диетата

Ако започнете този двуседмичен режим от понеделник, този ден ще е най-важният от цялата ви подготовка за плажа. На този ден целим хидратиране на тялото, тъй като така мазнините се разграждат по-лесно, съответно по-трудно се натрупат.

NEWS_MORE_BOX

 


В понеделник до 12 на обяд трябва да изпиете два литра вода. След това до 16 ч. трябва да приемете един литър фреш от морков, ябълка и джинджифил (разпределението на грамажа им изберете сами. За вечеря хапнете зелена салата с краставица,като овкусете само с малко зехтин,без никаква сол!


Вторник, сряда и четвъртък менюто ви се състои от 800 г риба. Това количество трябва да разпределите на 5 хранения с  интервал между тях 2 ½ часа. Рибата пригответе на скара или на фурна. На ден трябва да приемате по три литра вода.


Менюто ви за петък и събота се състои от 350 г ориз (сурово измерен, без никакви подправки). Това количество трябва да разпределите на 5 хранения, през интервал от 2 ½ часа. Количеството вода за деня също е 3 л.


В неделя хапнете 500 г месо на скара или на фурна (без свинско), разпределено на 5 храниния през 2 ½ часа, с гарнитура от зелени зеленчуци (без подправки) и 3 л вода за деня.


Повторете същия режим и през втората седмица.
 

2. Тренировките

Ако спортувате във фитнес зала, не е нужно да си променяте тренировката драстично,но е желателно в понеделник да направете един час кардио независимо по кое време на деня, без силова тренировка, за да не загубите и част от мускулната си маса.


Вторник, освен тренировката, която правите в силовата част на фитнеса, направете и половин час кардио преди първото си хранене.


Сряда - само силова тренировка.


Четвъртък, освен силовата си тренировка, направете половин час кардио преди първото си хранене.


Петък само силова тренировка.


Събота и неделя направете само 40 минути кардио преди първото си хранене.


Повторете същия тренировъчен режим и през втората седмица.Ако не спортувате във фитнес зала, може просто да потичате в най-близкия парк по един час дневно преди първото си хранене.

 

*


Човешкото тяло е способно на бързи промени. С много усилия само за 2 седмици може да постигнете много. Стига наистина да го желаете, а това, което ще предприемете в понеделниците, ще прочисти тялото ви и така то ще бъде по-здраво.

Сигурен съм, че всички се нуждаем от това прочистване, затова, ако можете провеждайте го в следващите понеделници и след почивката.