За да се постигне хубава фигура не е нужно да се потите във фитнес залите, има друг много по-приятен и доста ефективен начин, просто поплувайте.


Плуването е не само забавно и вълнуващо, но може и да помогне за стягането на различни мускулни групи, да подобри тонуса на организма и здравословното състояние без физическото натоварване да е тежко.Един от големите плюсове на този спорт е, че активира почти всички основни мускулни групи. Плуването стимулира функцията на белите дробове и сърдечно-съдовата система, увеличава притока на кислород до клетките, което засилва обмените процеси на клетъчно ниво и подпомага функцията на различни жизненоважни системи в организма.


Много хора не се занимават активно със спорт поради редица причини, като възрастта, физическата подготовка, наднорменото тегло или различни здравословни състояния.

 


NEWS_MORE_BOX


Плуването е изключително подходящо за хора с подобни проблеми поради умереното натоварване и лекия натиск върху тъканите.


Няколко часа седмично в басейна или морето ще направят тялото много по-гъвкаво, издържливо и ще подобрят стойката и фигурата.Все по-нашумели стават различни видове водни спортове, които комбинират плуване с аеробика, те са още по-ефективни поради допълнителното натоварване и включването на по-голям брой мускулни групи.Съпротивлението във водата замества употребата на специални фитнес уреди, като натоварването е много по-равномерно и няма риск от контузии и сецвания, които могат да се получат във фитнес салоните.През лятната почивка на морето може да съчетаете приятното с полезното и да поддържате хубава и стегната фигура с няколко часа плуване дневно. Така ще се завърнете от ваканцията не само отпочинали и тонизирани, но и в добра форма.