Ако целта е фини коремни плочки, то определено комбинираните  коремни преси са най-лесният вариант.  И резултатите определено ще дойдат стига да има постоянство и качествено изпълнение на упражнението. И все пак запомнете, че с това упражнение ще си направите красиви плочки, но за да се покажат на „бял свят” , ще е необходимо и да свалите мазнините около коремната област, а за тях е необходим и правилен хранителен режим. Силната коремна мускулатура ще намали риска и от дебнещите ни травми в ежедневието в областта на кръста и не само.
 

Изпълнение на упражнението  „Комбинирани коремни преси”

Застанете в изходно положение с опорна точка на ръцете опред (по-натоварващо е, но и по-трудно) или отзад (по-лесен вариант, но по-слабо натоварващо – препоръчително за напълно начинаещи). Помагайте си с видео материала - 
 
Поддържайте максимално прегърбена стойка, тип „котешки гръб” – по този начин натоварвате максимално коремната мускулатура, защото стойката се крепи главно на коремните мускули.
NEWS_MORE_BOX
 
 
Поддържайте описаната стойка по време на цялото изпълнение на движението.
 
Поемете си въздух и започнете да сгъвате краката плавно към корема, като издишвате равномерно – до достигане на най-крайната точка на упражнението (краката са максимално сгънати), трябва да сте издишали напълно.
 
След достигане на най-крайната точка на упражнението, започнете плавно да разгъвате краката под диагонал, като постепенно вдишвате, така че до най-крайната точка на упражнението (краката са почти изпънати) да сте вдишали напълно.
 
Ако сте напълно начинаещ, започнете с по 4 работни серии от по 10 до отказ повторения, като постепенно увеличавате работните серии (докато достигнат до 10 серии). Почивайте между сериите по 30-40 секунди.
 
Внимание: Винаги загрявайте посредством велоергометър и/или крос с цел повишаване на телесната температура и минимализиране на риска от травми, както и с разгряващи серии преди изпълнението на работните серии. Ползвайте тренировъчен партньор за по-голяма сигурност и качество в тренировката.