Тренировката за прасци, която ще представя определено не е за всеки. С нея трябва да внимават жените с по-големи глезени или развити прасци. Големите прасци със сигурност „убиват” онази фина част от женската форма. Колкото по големи са прасците, толкова по голяма е визуалната измама, че бедрата са по малки и така се губи хармоничния силует на тялото.
 
И все пак в случай, че не ходите често с високи токчета (прасците се натоварват и от тях) или пък имате тънки като на газела) глезени и смятате, че имате нужда от тренировка за прасци, то и вие можете да последва предложеното упражнение.
 
Не забравяйте, че прасците се натоварват активно и в случаите, когато тичате спринт или пък крос по нагорнище.
 

Изпълнение на упражнението  „Повдигане на пръсти за прасци на уред”

Има няколко упражнения за тренировка на прасците, но едно от най-приятните за изпълнение упражнения за тази цел е следното:
NEWS_MORE_BOX
 
 
1. Заемете изходно положение – наместете се стабилно на уреда, стъпете върху степенките, като върху тях са разположени само възглавничките на стъпалата. Краката са съвсем леко сгънати в коленете, а стъпалата са разположени успоредно – малко по тясно от широчината на раменете.
 
2. Поемете дълбоко въздух и започнете плавно да спускате стъпалата си надолу до момента в който достигнат най-долната крайна точка – издишвайки равномерно.
 
3. Следа като достигнете крайната (долна част) на упражнението, пристъпете плавно към началната част на движението, вдишвайки равномерно . След достигане на началната част на упражнението изпънете стъпалата си „на пръсти”.
 
Правете по 10-12 повторения в работна серия в случай за да изградите обем. И 25 повторения за релеф.Почивката между работните серии за обем е 1-1,30 мин., а за релеф (оформяне на мускулатурата) – 30-60 секунди.
 
Внимание! Преди да пристъпите към упражнението непременно загрейте на крос или велоергометър, за да избегнете риска от травми.