Ако сте решили да премахнете мазнините от корема само с преси, то трябва да знаете, че само с тях не се намалява обиколката му. С коремните преси обаче ще натоварим отлично горната част на коремните мускули и така след време ще ги „изрисуваме”!
 

Начин на изпълнение на упражнението „Коремни преси за горна част на корема”

 
Преминаваме към изходното положение (за помощ ползвайте видеоматериала).
 
Седнете на хоризонтална или наклонена лежанка за коремни преси в зависимост от силовите ви възможности. Заемете максимално изгърбена стойка (т.нар. „котешки гръб”)  и я поддържайте по време на цялото изпълнение на движението. Поставете ръцете си зад главата или пред гърди (ако ви е много трудно).
NEWS_MORE_BOX
 
 
Започнете да спускате горната част на тялото надолу, (постепенно пристъпваме към крайното положение) като си поемате въздух равномерно – до достигане на най-долната точка на упражнението (на около четири пръстта разстояние преди долната част на дългия гръбен мускул да достъгне лежанката), трябва да сте поели напълно въздух.
 
След  достигане на най-долната точка на упражнението, започнете да се изправяте плавно нагоре, като постепенно издишвате така, че до най-горната точка на упражнението (не достигайте до пълно изправяне) да сте издишали напълно.
 
Забележка: Не достигайте точките, в които усещате, че мускулите си почиват.
 
Ако желаете да тренирате с цел обем на мускулаурата – правете по 7-8 повторения с тежест (хванете с ръце дъмбел или диск) с почивки от по 1-1.15 - 1.30 мин и 12-18 повторения с почивки от по 30-40 секунди в случай, че целта е релефна мускулатура и издръжливост. Ако сте начинаещ, започнете с по 2-4 работни серии.
 
Внимание: Винаги загрявайте посредством велоергометър и/или крос с цел повишаване на телесната температура и минимализиране на риска от травми, както и с разгряващи серии преди изпълнението на работните серии. Ползвайте тренировъчен партньор за по голяма сигурност и качество в тренировката.