Паласките са бич за една голяма част от населението по света. Техният обем се увеличава и увеличава с всяка поета и неизразходена калория и на теория според рекламите за фет бърнъри махането им е лесно. Но, всъщност, без тренировки и правилно хранене си остават само мечтите. А сега нека да се завъртим и паласките да намалим с едно от най-старите, но базови и супер ефективни упражнения „Въртене на тялото в кръста”.
 

Изпълнение на упражнението  „Въртене на тялото в кръста”

В по модерните фитнес центрове има и специална машина, на която може да изпълнявате това упражнение (попитайте фитнес инструктора в залата). Но в случай, че няма специална машина, тогава „Въртене на тялото в кръста” с лост зад врат е нашето упражнение. (Помагайте си с видео материала по долу) 
 
Заемете изходно положение – седнал на хоризонтална лежанка с лост(килограмите му са в зависимост от възможностите) разположен на раменете(зад врат).
NEWS_MORE_BOX
 
 
Съберете краката и стъпалата си(един до друг) , всмучете корема навътре и стегнете мускулите си в тази част. Главата е насочена напреди и леко нагоре. Поддържайте тази стойка по време на изпълнението на упражнението. По този начин се получава гръдно вдишване и косите коремни мускули („под т.нар. паласки”) участват най-активно(трябва да усещате триене). Поемете въздух и започнете изпълнението на упражнението, като издишвате постепенно.
 
Тук една пълна работна серия се състои от две части.
 
Пример: Вдишвате, когато се завъртате на ляво и издишвате, когато се завъртате на дясно. Това е едно повторение. И така докато направите необходимия брой повторения. Във втората част от работната серия вдишвате от страната на която се издишвали – т.е. вдясно и издишвате, когато достигнете лявата крайна част на упражнението.
 
Правете по 30-50 повторения в работна серия(сериите са според вашите възможности – минимум 3 серии до максимум 8-10 серии). Почивката между работните серии е 30 секунди.
 
Внимание! Винаги загрявайте посредством велоергометър и/или крос с цел повишаване на телесната температура и минимализиране на риска от травми, както и с разгряващи серии преди изпълнението на работните серии. Ползвайте тренировъчен партньор и/или фитнес треньор за по голяма сигурност и качество в тренировката.