Нова линия продукти, които снабдяват тялото с енергия, и по здравословен и ефективен начин подобряват способността ни да се концентрираме и да показваме по-добри резултати на работното място, разработи компания в Калифорния, САЩ.


Първоначално компанията замисля да създаде напитки и дъвки, предназначени за спортисти, като целта им е продуктите да повишават притока на енергия, което от своя страна да подобри спортните постижения и да подсили имунната система.


Целта на иновативните продукти е да се борят със свободните радикали в организма. Това са неустойчиви молекули, които се движат свободно по цялото тяло, и се свързват с други молекули в здравите клетки. Свободните радикали увреждат хромозоми, ензими, клетъчни мембрани и митохондрии посредством окисление – ръждясването на желязото се дължи на същия процес.


Свободните радикали, които най-много вредят на клетките, биват произведени в михондриите. Звучи невероятно, но физическите упражнения всъщност ускоряват този процес с до 200%. Свободните радикали не могат да бъдат потиснати от антиоксидантите – естествената защита на организма ни. Като резултат енергията в организма ни се понижава, което от своя страна ускорява процеса на стареене и понижава умствената дейност.


Формулата, разработена от калифорнийската компания, комбинира някои от най-силните антиоксиданти, взети от природата, заедно с ключови витамини и съставки, които ускоряват метаболизма. Най-важната съставка е кварцетин – мощен антиоксидант, който се намира в кората на гроздовите зърна, ябълката и зеленчуците. Известен е със своето противовъзпалително действие.


Формулата от кварцетин и екстракт от зелен чай повишава термогенезата, която ускорява метаболитните процеси в организма и също така помага на тялото да изгори излишните въглехидрати и мазнини. При направените изследвания спортистите, които консумират новия продукт, се представят значително по-добре, отколкото тези, на които им е дадено плацебо.


Новите продукти обаче не са предназначени само за спортисти. Те работят също толкова добре и в ежедневието ни – поддържат нивото на енергията стабилно и подобряват концентрацията.