През зимата всички изпитваме желание да намалим темпото, но въпреки това трябва да поддържаме тялото си във форма. Подобрете естествените си защитни сили и не подценявайте значението на физическите упражнения. Ето няколко идеи за физическа активност, която да ви запази здрави през цялата зима...

 

Излезте на дълга разходка


Тъй като за човешкото тяло е полезно да бъде на открито, не се притеснявайте от дълги зимни разходки. Ще прочистите главата си и ще подредите мислите си. Екипирайте се със спортен клин и топли дрехи, опаковайте бутилка вода и излезте сред природата.

 

Започнете да плувате

Това, че температурите навън постепенно се понижават, не означава, че трябва да скриете банския си костюм в гардероба и да го извадите чак следващото лято. Басейните са отворени през цялата година и ви приканват да се потопите в приятно топлата вода. Ако притежавате само бански, който носите на плажа през лятото и който не е подходящ за басейна, е време да си подарите нов спортен бански, който ви приляга идеално и в който можете да плувате удобно. Плуването е изключително полезно за цялото тяло, защото дава възможност за раздвижване на всички мускули и то по един лек и естествен начин, който няма да ви натовари.

 

Сутрешния джогинг е по-добър от чаша кафе

Знаете ли какво гарантирано ще ви събуди сутрин? Пробвайте сутрешен джогинг. Ако започнете да бягате сутрин, дните ви ще придобият съвсем ново измерение. След бягането, продължете със заслужен душ и чаша кафе, за да стартирате деня възможно най-добре. Ще видите, че умът ви ще бъде бодър още от сутринта и ще имате сили за всички задачи. Съветваме ви да се уверите, че сте приготвили подходящи дрехи за бягане още предната вечер. Така сутринта ще можете само да ги нахлузите и да излезете навън, без да губите излишно време.

 

Започнете да използвате сауна

Ако в местния басейн няма сауна, потърсете такава в района си. Сауните са здравословни. Доказано е, че те не само подобряват имунитета, но и забавят процеса на стареене. Ще оцените престоя в сауната след тежкия ден, тъй като потта ще отмие всички токсини от тялото ви, а с тях и тревогите и неприятните преживявания от деня. Доказано е и, че сауната може да подобри настроението ви през есенните и зимните месеци.

 

Фитнес вкъщи

Искате да поддържате добра форма през зимата? Тъй като в момента не е препоръчително да се посещават фитнес зали, започнете тренировки вкъщи. Независимо дали тренирате сами или с друг, упражненията трябва да са свързани с презареждане. В интернет пространството ще откриете много видео уроци, които ще ви помогнат да останете в добра форма. Упражненията и тренировките укрепват не само физическата, но и психическата ви форма.

 

фитнес
 

Все пак не забравяйте и да почивате

Почивката трябва да бъде част от зимния ви режим. Вече изброихме активните възможности, но, разбира се, имаме и някои идеи за пасивен релакс. Те включват разговори с приятели на по чаша вино, релаксиране с книга и нищоправене. Отделете време за себе си и се погрижете за психическото си благополучие.

 

Със спортна екипировка, решителност и мотивация ще се насладите на зимата пълноценно. Мислете за себе си, тренирайте, но същевременно се поглезете и преди всичко запазете спокойствие.