Лицевите опори са упражнение познато почти на всеки активно спортуващ или неспортуващ активно човек. В днешната ми тема обаче ще говоря за тяхната „братовчедка” или с други думи казано за лицевите опори с тясно разположение на ръцете, чиято цел е да стегнат онази увиснала част на ръцете и по точно - трицепсите.
 

Изпълнение на упражнението „Лицеви опори за трицепси”

1. Заемете изходно положение за лицева опора, като широчината на ръцете да бъде на широчината на раменете. 
 
2. Приберете лактите към тялото и не им позволявайте да се отклоняват встрани за да натоварим активно трицепсите.
 
3. Дръжте тяло си изправено (в случай, че трицепсите ви са много слаби – правете упражнението на колене), а главата насочена напред и леко нагоре.
 
4. Започнете да спускате тялото си към земята като вдишвате равномерно до момента в който гърдите почти опрат повърхността (дамите с големи гърди да спускат още по- надолу).
 
5. След като достигнете най-долната част на движението, започнете постепенно да издишвате, придвижвайки се към началното положение на движението.
 
Вижте по подробно изпълнението упражнението във видео материала
 

 
Правете по 15 повторения или до отказ в работна серия (с 30-60 секунди почивка между работните серии). И 8-10 повторения в случай, че целта е обем, но с допълнителна тежест (примерно с поставена тежест върху гърба, с 1-1.30 минути почивка между работните серии).
NEWS_MORE_BOX
 
Внимание! Винаги загрявайте посредством велоергометър и/или крос с цел повишаване на телесната температура и минимализиране на риска от травми, както и с разгряващи серии преди изпълнението на работните серии. Ползвайте сигурен тренировъчен партньор и/или фитнес треньор за по голяма сигурност и качество в тренировката, както и специализирана екипировка.