Ако сте решили да подобрите онази увиснала част на ръцете си в случай, че я имате. Или пък е започнала да се заформя. То нека грабнем гири и пристъпим към разгъване за трицепси зад врат.
 

Начин на изпълнение на упражнението „Разгъване за трицепси зад врат от стоеж с една ръка”

1. Преминаваме към изходното положение (за помощ ползвайте видеоматериала, приложен долу).
 
2. Гърдите са изпъчени напред, а седалището е издадено назад (получава се лека S-образна стойка). Главата е насочена напред и леко нагоре. Поддържайте описаната стойка по време на цялото изпълнение на движението.
 
3. Започнете да спускате тежестта плавно и отвесно надолу (постепенно пристъпваме към крайното положение) като си поемате въздух равномерно – до достигане на най-долната точка на упражнението, трябва да сте поели напълно въздух.
 
4. След достигане на най-долната точка на упражнението, започнете да разгъвате ръката плавно нагоре, като постепенно издишвате така, че до най-горната точка на упражнението(ръката е почти изпъната – съвсем леко сгъната) да сте издишали напълно.
NEWS_MORE_BOX
 
 
5. След като приключите с едната ръка, починете около 30 секунди и направете същото упражнение и с другата ръка.
 
Ако желаете да тренирате с цел обем на мускулаурата – правете по 7-8 повторения с почивки от по 1-1,15 - 1,30 мин. и 12 - 18 повторения с почивки от по 30-40 секунди в случай, че целта е релефна мускулатура и издръжливост (без голям обем) в работните серии.
 
Внимание! Винаги загрявайте посредством велоергометър и/или крос с цел повишаване на телесната температура и минимализиране на риска от травми, както и с разгряващи серии преди изпълнението на работните серии. Ползвайте тренировъчен партньор за по голяма сигурност и качество в тренировката.