Мазнините на корема са едни от най-упоритите и най-трудните за изгаряне в човешкото тяло. При мъжете това са едни от основните проблемни и забежими зони, в които се натрупва излишно количество мастна тъкан.

 

Независимо от спазването на редица диети и редовните посещения във фитнеса, някои мъже не успяват да намалят тяхното количество. Други нямат възможността да посещават зали с необходимото оборудване.


 

Поради тази причина специалисти изследват кои са най-благоприятните упражнения, които не изискват специално оборудване и водят до най-добри резултати при понижаване на количеството мастна тъкан в зоната на корема.

 

Препоръчително е отделните упражнения да се извършват на интервали от по 30 секунди, с най-малко пет серии с умерено темпо. Това са:

 

1. Джъмпинг джак

Джъмпинг джак е упражнение, което обхваща много стави и мускули от тялото. В неговата основа стоят подскоците и прекръстосването на краката. Основното му приложение е при загрявка или като допълнително упражнение по време на кардио тренировка. То рядко се извършва самостоятелно.

 

2. Спринт

Спринтът, за разлика от обикновеното бягане и джогинг, може да стимулира мускулния растеж и да ускори метаболитните процеси в тялото. Основната цел при него е максималното напрягане на отделните мускулни групи, което стимулира разхода на анаеробна енергия. Този вид висока интензивност води до максимално изгаряне на калории и стимулиране на скелетната мускулатура.

 

3. Клякания

Кляканията при мъжете са още един добър вариант за изгаряне на коремните мазнини. При тях също не се изисква някакъв вид оборудване. Вариация на стандартните клекове може да включва скок в началото на всяко повторение. По този начин се повишава интензитета на упражнението.

 

4. Лицеви опори

Лицевите опори са включени във всеки един военен тренировъчен режим. Това е така, тъй като те са много лесни за изпълнение, но и много ефективни. Лицевите опори повлияват основно горната част на тялото, а именно гърдите и раменете. Въпреки това долните мускилни групи - тези на корема и бедрата, също взимат участие.

 

5. Бърпи

Бърпито е комбинирано финтес упражнение, което води до по-бързи резултати и изгаряне на голямо количество калории. Метаболизмът се ускорява значително. Бърпитата са кондиционна тренировка за цялото тяло и стимулират повишаването на мускулната сила.

 

6. Напади

Нападите са още един ефективен и лесен метод за изгаряне на коремните мазнини, без използването на специално оборудване. Те могат да се извършват при ходене или на място.

 

Източник:

www.eatthis.com