Тредлифтингът е нов естетически метод за уплътняване, укрепване и лифтинг - повдигане на отпуснати кожни тъкани с помощта на нов вид технология - стерилни резорбируеми биологични мезоконци. Това е система от игла и поставена в нея тънка монофиламентна нишка, произведена от полидиоксанон. Когато иглата се извади, след извършване на процедурата, мезоконецът се отделя и остава имплантиран подкожно. След известно време той претърпява цялостна резорбция, превръщайки се в разпадните елементи вода и въглероден диоксид и се извежда по естествен път от тялото. През това време са протекли допълнителни процеси на колагенизация и стягане на кожата с гранулационна тъкан, което стабилизира кожната корекция и придава сигурен, и продължителен ефект. На практика методът може да се сравни със съвременното строителство на високи бизнес сгради. Мезоконците играят ролята на стабилизиращо скеле или носеща рамка на промените извършени в областта на лицето. 

 

Стягането с мезоконци - биоармиране, дава изключително добри резултати, когато се прилагат в зоната на лицето и шията, както и при други части на тялото с по-тънка кожа. Чрез тредлифтинг терапията се разрешават проблеми от птоза на бузите, челото и шията, които могат да бъдат в резултат на гравитационни феномени и постепенно остаряване на кожата. Също така терапията позволява повдигане на брадичката, стягане на носово-устната гънка и изглаждане на бръчки и релеф около гънките пред ухото. Освен това, тредлифтинг терапията се прилага много успешно при стягане на кожата след приложение на липосукция. 


 

В какъв порядък се извършва процедурата?

 

NEWS_MORE_BOX

 

Иглата, с която се поставят мезоконците в подкожието, се изработват от специална медицинска стомана. Тя е изключително здрава и същевременно с това гъвкава, позволявайки промяна във вектора на въздействие на иглата в много широк диапазон. Това от своя страна създава предпоставки за така нареченото 3D моделиране на кожата на лицето и шията, както и същевременно с това приложение на лифтинг процедура. Методът позволява много качествен ремоделаж на тъканите, както и добра реконструкция в релефа на лицето и шията.

 

Процедурата по тредлифтинг е изцяло безболезнена манипулация, която се приема много леко от пациентите. Тя е напрактика атравматична, тъй като използваните материали са свръхтънки и са създадени от биоорганични материи. Лифтингът се извършва без помощта на разрези от скалпел, а мястото на убождане зараства почти мигновено, без да оставя трайни белези под формата на цикатрикси. Обикновено най-добри резултати с най-висок коефициент на трайност се регистрира, когато процедурата се извърши между 25 и 40 години, когато производството на колаген и еластин в кожата са в своя епогей.