Всяка жена знае, че след определена възраст предпочита да не я питат на колко е години, за да не се налага да увърта отговора, криейки истината. Най-голямото удоволствие обаче идва, когато предполагаемата възраст, която й дават, е десетина години под реалната. 
 
Това е ефектът, който повечето от жените търсят, посещавайки естетичните дерматолози, а нищо не подмладява едно лице толкова, колкото гладката и чиста кожа.
 
През последните години тредлифтингът (или преведено от английски – лифтинг с конци) се налага като изключително успешна алтернатива на хирургическия лифтинг на лицето при пациенти между 40-60 години. Процедурата не е оперативна и включва повдигане на веждите, оформяне на скули, лифтинг на деликатната зона на шията, изглаждане на челото, премахване на средни и дълбоки назолабиални бръчки.
 
Основното, което се постига с метода, е повдигане, стягане и уплътняване на кожата, т.е. видим, бърз и „мек“ лифтинг, подмладяващ лицето или останалите третирани зони. Естествено, лифтинг-конците не могат да заместят цялостния хирургичен лифтинг при по-възрастни пациенти, при които кожата е силно отпусната, но са чудесно решение при тези, които желаят естествени и деликатни промени с по-щадящи методи. Третираните зони видимо се стягат, имат подобрена еластичност и тургур, трансформирани са, но без да изменят драстично първоначалната структура.
 
Ето накратко на какво ще се подложим, ако изберем този вариант за подмладяване:
 
Процедурата обикновено се извършва от лекар дерматолог. С помощта на куха водеща игла „бодлив“ конец навлиза в подкожието през малката дупчица, направена от иглата, с размер около 1-2 милиметра. Иглите се поставят на определени от лекаря места на предварително начертани контури.
 
Целта на иглата е да позиционира конеца на правилното място, след което тя се премахва. Микроскопичните зъбци на кончето се закрепват към вътрешната страна на кожата, нежно я повдигат и й осигуряват желаната позиция. Краят на конеца, който остава извън кожата, се изрязва.
 
Необходимото количество конци се определя от областите, които се обхващат, тъй като различно количество конци са нужни например за лифтинга на челото, на бузите или на врата. Цялостен лифтинг на лицето се извършва с около 18 конеца. Обикновено се използват 2 конеца за челото, по 2 конеца за всяка буза, 2 за линията на челюстта и по 2 за двете страни на врата.
 
Резултатът е незабавно и дискретно повдигане, благодарение на „изпъването“ на тъканта с помощта на конеца. В същото време се стартира регенеративен процес  с постепенното и естествено разграждане на кончето, което е съставено от полимлечна киселина (PLA) – биосъвместима, биоусвоима и стимулираща производството на колаген.
NEWS_MORE_BOX
 
 
Резултатите от процедурата са видими на момента след поставянето на конците като ефектът на повдигане и възстановяване на контурите продължава да се разгръща в следващите 6 месеца. Има вероятност да се получат малки синини при преминаването на конеца през тъканите, особено ако съдове са „по-чупливи“ . Това обикновено отшумява в рамките на 7-14 дни. 
 
Ако е необходимо, може поставянето на мезоконци да се повтори с минимален период между две процедури. Обичайно повторение обаче се налага в рамките на 6-12 месеца след първата апликация.
 
Процедурата би могла да се комбинира с други процедури като инжектиране на ботулинов токсин; микронийдлинг; мезотерапия;  плазмотерапия;  лазерни и светлинни процедури за фотоподмладяване; премахване на пигментации и спукани капиляри; химични пилинги. Поредността и интервала между отделните видове процедури се определят от дерматолога.
 
Тредлифтингът е едно от новите чудеса на естетичната медицина, което ни позволява да се докоснем до мечтаната визия за един ден, без да отнемаме от времето си повече от един-два часа. Буквално от медицинския кабинет влизаме с една и излизаме с друга визия и няколко години по-малко.