Процент от направилите си татуировки след време се разкайват за направата им. Тези хора, често са татуирали тялото си в нетрезво състояние или са били лудо влюбени в гимназията и са изписали името на обекта на желанията си върху кожата си.

Съществуват, разбира се, и други възможни причини, които да доведат до съжаляване и желание за премахване на дадена татуировка.

Нова технология може да помогне за премахването й само за период от няколко месеца в сравнение с досегашните методи, които отнемаха около година и могат да оставят белег на третирания участък.

Технологията е известна като "R20" и работи чрез изсмукването на мастилото от кожата, което намалява риска от инфекции и появата на белези.

Макар и значително по-скъпа, новата технология е по-ефективна от досегашните методи, обяснява д-р Кейван Нури, професор по дерматологичната хирургия в университета в Маями.

Специалисти напомнят, че трябва добре да се проучи дерматологът и методът, който той използва за премахването на татуирания участък.

Важно е да се знае, че за всеки размер и цвят на татуировката се използва различна дължина на вълната при нейното отстраняване, допълват те.