Естетичната дерматология толкова неусетно навлезе в ежедневието ни, че днес на дневен ред не стои въпросът дали да се възползваме от съвременните методи да поддържаме младостта, а по-скоро кои от тях са по-здравословните за организма ни.
 
Факт е, че естетичната индустрия бележи успех след успех и ни предоставя все по-добър избор, с който да постигнем желаното съвършенство и комфорт.
 
Дори в България вече е достъпен новият „писък“ сред продуктите, с които боравят специалистите по естетична медицина, и това е органичният филър. С него може да се постигне компенсация на назолабиални и марионетни бръчки, попълване на брадичка, повдигане на скули, въобще съвършена форма и сексапилен обем в детайли на лицето.
 
Това е първият изцяло натурален филър. Досега най-близко до този критерий, но не на 100 % био, бяха филърите с естествена хиалуронова киселина. Продуктът не съдържа химикали, разтворители и омрежващи агенти, което го прави търсен от пациентите, споделя един от водещите ни естетични дерматолози д-р Елеонора Валянова. 
 
Филърът е наречен Algeness и е разработен на основата на агароза. Агарозата е линеен полизахарид, извлечен от агар-агар, който се получава от екстракти от червени и кафяви водорасли и представлява един вид растителния заместител на желатина. Това е напълно естествена субстанция, получена от силно изразеното свойство на агарозата да формира плътна желеподобна материя във воден разтвор. 
NEWS_MORE_BOX
 
 
Естествено, този гел преминава през сложен производствен процес, за да се получи крайният продукт, който днес отговаря на очакванията на най-взискателните естетични лекари за прецизност и безопасност при приложението му.
Факт е, че филърът е напълно биосъвместим и биоразградим от човешкия организъм и не дава нежелани реакции. 
 
Ето какво още споделят наши естетични дерматолози за новия органичен филър:
 
„Структурата и плътността на продукта е специфична и изисква определен ъгъл и техника на поставяне. Самата работа отнема повече време, но резултатите си заслужават търпението. С него може да се постигне напълно контролиран обем и справяне с марионетни и назолабиални бръчки“ д-р Елеонова Валянова.
 
„Този инжектируем течен биоимплант от ново поколение отлично контурира лицевите черти като скули и извайва овала по долната челюст с доста по-добри резултати от предишни филъри. Корекцията се прави с по-малко количество и няма алергични реакции.“ д-р Лидия Ванеска.  
 
"Ползвам с удоволствие първия органичен филър. В комбинация с микроинжекционно поставяне и масаж, мога да скулптурирам лицето в желаната форма. Резултатите се запазват по-продължително във времето.“ д-р Румяна Кожухарова.